Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Nisam ni ja subjektivan, barem što se preticanja tiče, kad neko odradi majstoriju, kao Vettel u Austriji kad je Hamiltona prešao recimo, majstorija je i tačka, ali i ova 3 preticanja su maestralna isključivo zato što je jako teško nekoga obići kroz 4 krivinu, ima zeznut nagib i s vanjske strane je uvijek teško izvući preticanje. Jasno je da je Bahrein trkačka staza, ali radi se o preticanju kroz krivine, ne DRS obilaženjima.
A da bi pretekao, moraš biti brži, nema tu mudrovanja nekog :chill:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Haj` dobro.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Razlika je ta @Heat da je Vettel ostao na putanji tj. da nije ostao bez gripa i izvrtio se, Hamilton je otišao izvan staze i da je prešao Vettela mislim da to ne bi bilo legalno.

Jer je bio kompletno izvan staze u tom trenutku.
Bottas i Vettel nisu kada su prošli Maxa i Hamiltona, nije ni Norris jer je taman ostao unutar bijelih crta.

Dobar potez, ali meni ni jedan nije nadmašio onu ludnicu Norrisa.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Aaa dobro, nagledali smo se preticanja u toj krivini gdje se izađe van linija na onaj asfalt koji vodi na onu produženu dionicu, pa preko rubnika, takva je krivina, nagib jednostavno odnese kad daš gas na vanjskoj strani. A Vettelovo kao što rekoh, završeno je prije kočenja, Lewis jedino da je išao ko kamikaza Max, bilo bi borbe, vjerovatno i kontakta, ovako ni u jednom momentu nisu bili jedan kraj drugog kroz krivinu i zbog toga ga ja ne poredim sa ova 3 preticanja.

A Norrisovo se sigurno izdvaja kao najbolje, kao na igrici :D
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
LH44 je napisao/la: 01.04.2019., 21:00 Složio bi se za Bottasa nad Maxom, te Norrisa nad Gaslyem, ali Vettelovo je na kraju ispalo ništa drugo nego DRS obilaženje, jer je na kočenju bio ispred Lewisa, dok su se ova 3 odvila tek kroz krivinu, što je puno teže za izvesti. Također je odlično bilo i ono Lewisovo nad Bottasom na početku, mislio sam da će ići sa vanjske strane i bukvalno sam vikao "pusti ga Lewis, pusti ga široko da ide" i to i bi, sa unutrašnje strane izađe fino i dovrši preticanje do iduće krivine...
Kod pretjecanja Bottasa mu je dobro pomogao i Vettel prisilivši Bottasa na grešku u prvom zavoju, poslije su to bile posljedice toga, ma da bi ga Hamilton vjerojatno prestigao na idućoj DRS zoni.

Kod pretjecanja Bottasa mu je dobro pomogao i Vettel prisilivši Bottasa na grešku u prvom zavoju, poslije su to bile posljedice toga, ma da bi ga Hamilton vjerojatno prestigao na idućoj DRS zoni.

Što se tiče Hamiltona vs Vettela, meni je upečatljiviji ostavio trag Hamiltonov napad na Vettela krug prije prestizanja i izvrtavanja Seba, gdje je bio maksimalno agresivan i Sebu je tad trebalo biti jasno da poziciju ne može zadržati.

Duga je sezona pred Vettelom, ima vremena i utrka na pretek da se popravi i uzdigne da se ove prve dvije utrke brzo zaborave. Ali realno, pod velikim je pritiskom, čak bi rekao i većim nego prošle sezone i mora pristup promijeniti za 180°, jer greške su postale standard za njega zadnjih godinu i nešto, što ga stavlja u jako nezavidan položaj, kako u prvenstvu tako i u ekipi. Ovaj vikend nije mogao izaći na kraj s boljom formom Leclerca, a Hamilton ga je dokrajčio.
Ali neka, nema naslova, niti konkretne borbe za njega (koje barem u jednoj trećini prošlih dvije sezone nije ni bilo), ako ne nadvlada pritisak pod kojim jest i izbori se protiv konkurencije, a prije svega toga sa samim sobom. Koliko god mi bio drag i navijao za njega, nije mi žao, profesionalac je, prima desetine milijuna dolara ili eura, čega već, za to što radi, a on treba da isporuči rezultate koje se od njega očekuje. Ako Ferrari bude i dalje kroz sezonu konkurentan jasno je što se očekuje :)

LH44
Formula 1
Formula 1
Leclerc mu je pomogao, Vettel je tada još vodio. Svejedno fino ga je rješio, bez DRS.
Također i meni je upečatljiviji bio taj prvi pokušaj Lewisa, jer mu je prodao dummy, a onda iz daleka probao s vanjske strane, ali teško je to bilo izvesti, čak i da je se poravnao sa Vettelom, iduća krivina je Vettelova... a izvrtanje, stvarno ne znam šta je, bizarno je izgledalo jer nije sad da je dao pun gas ili da je imao kontakt, moguće da je naletio vjetar ko Rosbergu onda :D

Uglavnom ima napretka kod Vettela, ove sezone bez kontakta pravi piruete, prošle sezone je trebao neko da ga dodirne, ove je skonto da može sam :bonk:
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 02.04.2019., 01:24 Leclerc mu je pomogao, Vettel je tada još vodio.
Leclerc pardon, moja greška.

Beethoven87
Karting
Karting
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: najbolje (Senna, Schumi)
Za samo pretjecanje Lewisa se mozda ne moze reci da je bilo "genijalno", ali priprema, sustavnost i "mindset" se definitivno treba naglasit kao vrhunsko i nesto što Seb nije imao i što prečesto nema.
Lewis baš ima dobar balans agresije i strpljenja. Fantastican njuh za "krv" kao shark. Bit će to jarčev sklop.
On unaprijed zna kako stoje stvari i koji su moguci scenariji. Dokaz je onaj team radio kad je vrlo rano javio da je "sitting duck" (klasicno njegovo "kukanje"). Znao je da ce ga Seb vjerojatno preći. Nece mu nikad samo tako prepustit bez borbe (jer se i otpor može isplatit), ali je spreman i racuna da ce mozda morat pustit i da nema se smisla previše tu uzbuđivati. Zna mjeru i ima odlican kalkulirani rizik.
Dojam je da Seb to nema u toj mjeri odn. na toj razini zbog (pre)vruce glave.

Da li Seb to moze ispravit/popravit? Bojim se da ne. To je on, takav je karakter. Presrčan. Koristi mu za neke druge stvari i situacije. Kad on napravi nešto odlično, onda to ima poseban šmek. Ali ga i košta, i bojim se da ce ga na ovoj razini (tijesnoj natjecateljsko-psihološkoj) uvijek manje/više koštati...

LH44
Formula 1
Formula 1
@Beethoven87 potpis :pivo:
slikaslika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Vettel se mora smiriti. Covjek kao da ima latino krvi u sebi a ne njemacke. Top je vozac ali cesto sam sebe preforsira.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Nisam odustao od njega, ali iskreno nije ni da mu više vjerujem previše. Sve je na njemu. To što je tek početak sezone isto me ne zanima. Bodovi se broje od prve do zadnje utrke, dok drugi skupljaju on ih ponovno prosipava kao prošle godine.
Umjesto odgovora na kritike prošle godine on je samo dodao ulje na vatru.
Kako da navijači sad imaju povjerenja u njega ako se nije ni s manjim pritiskom znao nositi? Ne znam bit će mu teško.

Daj Bože da se na kraju sezone posipam pepelom kad osvoji naslov prvaka.

slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ne zna kalkulirati, i dobro je @Beethoveen87 rekao - to je nekad dobro, ali puno češće loše.
Mislim da se da to riješiti, samo ne znam je li njemu jasno da je to problem...
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ima li tko kakvu teoriju zasto se Vettel izvrtio? Previse gasa na izlasku iz okuke?
slika

Beethoven87
Karting
Karting
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: najbolje (Senna, Schumi)
F12000 je napisao/la: 02.04.2019., 15:47 Ima li tko kakvu teoriju zasto se Vettel izvrtio? Previse gasa na izlasku iz okuke?
Nekako se to kamuflira s "vjetrovima" i ne znam cime jos, ali meni se cini da je cisto njegovo nekontrolirano gaženje po papučici gasa u pitanju... Tako bar izgleda, a njegovo ne izjašnjavanje to nekako potvrđuje.
Mozda grijesim...

QFlash82
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Mercedes
F12000 je napisao/la: 02.04.2019., 15:47 Ima li tko kakvu teoriju zasto se Vettel izvrtio? Previse gasa na izlasku iz okuke?
To je jedan od težih zavoja na stazi, imao je direktan sukob s Hamiltonom, u želji da zadrži poziciju dao je gas mrvicu ranije i naravno izvrtio se.

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
I mislim da ima kontra nagib i još neku udubinu. Primjetno je da svi (a samo Vettel u utrci :facepalm: ) imaju problem na izlazu iz zavoja 1 do ulaza u zavoj 2. Ili je toliko i do samih bolida, pa u želji za što boljim ispucavanjem na pravac kreću čim ranije s punim gaso...i nekad se desi to

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
QFlash82 je napisao/la: 02.04.2019., 16:39
To je jedan od težih zavoja na stazi, imao je direktan sukob s Hamiltonom, u želji da zadrži poziciju dao je gas mrvicu ranije i naravno izvrtio se.
Mene "pika" nekaj drugo cijelo vrijeme od utrke i tog izvrtanja i nakon što je prejahao preko svojeg prednjeg krila...

Dakle ...teorija: ... jel moguče da je možda nešto popustilo na tom prednjem krilu, i krilo se pomaklo pa se itvrtio & onda kad je prošao onaj zavoj pa u ravninu da je onda krilo otpalo skroz...
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
zjurina je napisao/la: 03.04.2019., 08:51
QFlash82 je napisao/la: 02.04.2019., 16:39
Mene "pika" nekaj drugo cijelo vrijeme od utrke i tog izvrtanja i nakon što je prejahao preko svojeg prednjeg krila...

Dakle ...teorija: ... jel moguče da je možda nešto popustilo na tom prednjem krilu, i krilo se pomaklo pa se itvrtio & onda kad je prošao onaj zavoj pa u ravninu da je onda krilo otpalo skroz...
Sumnjam, a šanse da se tako nešto dogodi su minimu minumuma vjerojatno.

Stanje prednjeg krila ne može biti bolje pred ulaz u taj zavoj. Tako da se vrlo vjerojatno radi o tome što je @QFlash82 već napisao.

scuderia1715
Karting
Karting
S nama već: 10 god 1 mj
Prednje krilo je otpalo zbog vibracija. A razlog vibracija su bili ogromni flat spotovi na sva četiri kotača. Cijeli bolid se tresao, a i Vettel je odma javio u boks da treba nove gume.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Naravno dogodilo se to da je Vettel vozio na kotačima u obliku trapeza, a ne kruga zbog flat spottanja.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡