Automobilska industrija

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
meni se cini apsolutno nerealno da je tolika razlika u cijeni. ako je kod nas cca 9k eura ne znam kako bi u njemackoj bio duplo jeftiniji... dobro pogledaj o cemu se radi, dal je unfalfrei (ne lupan) i slicno.. po meni max 3k eura jeftiniji nego kod nas a i to mi se cini prevelika razlika u cijeni.

sto se uvoza tice, nemam iskustva i tome slicno ali nekako mislim da sa novcnane strane ispadne isto kupiti ovdje ili u hr. kad uracunas sve troskove i vrijeme to dodje skoro na isto. mozda do 500 eura jeftinije prodjes. eventualni plus mze biti sam auto. manje km, servisna knjiga od ovlastenog servisa, oprema i sama ocuvanost.

kako god, dobro pogledaj i mozda bolje da ne kupujes od autokuca kojekakvih nego od vlasnika, pogotovo prvog.

misim da ako racunas oko 2500 eura sve troskove da stavis hr tabice neces puno fulati...

svakako se raspitaj jos na drugim mjestima. ovo je samo moje misljenje onako okvirno.

ako za iste pare mozes naci gotovo isti auto u hr ja bih ga uzeo u hr...

ili da se strpis jos godinu dana otprilike da ove dizel zabrane postanu jos jace pa im cijena mozda jos vise padne...

sretno :)

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Gledajući u nas u BiH, može se sigurno naći puno jeftinije vani, i dok sve završiš da ti izađe dosta jeftinije. Jer upravo mnogi prodaju po BiH tako što uvezu iz Njemačke, plate carinu i sve što treba do registracije, i onda udare cijenu da zarade par hiljada KM.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
@Alky, šta će ti Passat CC?? :chill: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ako hoćeš da uvezeš auto, a da jeftinije "prođeš" nego da kupuješ kod nas, trebao bi gledati auta do Max. 5 god. starosti.
Sve preko toga jeftinije je kupiti u auto kućama.
Realno je da auta budu skuplja u Hrvatskoj 1000-1500eura.
Sam trošak uvoza (ukoliko vratiš porez) će te izaći 500 eura. Moraš računati i nečiji trud i zaradu pa dobiješ 500-1000.
U Bosni je još skuplje zbog komplikacija sa Euro1 obrascem, koji nikako da izbace iz procedure uvoza.
Ukoliko si siguran da je cijena ista, svakako preporučujem direktan uvoz.
Pazi kod koga kupuješ u Njemačkoj.
Izbjegavaj naše ljude, Ruse i Turke.
Ako kupuješ u auto kući obavezno provjeri ime vlasnika.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Ma auto je od privatne osobe. Njemac je. I prvi vlasnik. A razlika u cijeni je , vjerujem, upravo zbog toga sta je dizel.
Ali kazem , ako sam ja dobro racunao i da je na kraju razlika u cijeni par tisuca kuna onda se je isplati za*ebavat sa uvozom.
slikaslika slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 12.02.2019., 18:11 @Alky, šta će ti Passat CC?? :chill: :mrgreen:
Ma na njega sam prvo naletio. Pa zbog cijene me zainteresiralo dali se n na kraju opce isplati. Unatoc toliko niskoj cijeni u Njemackoj
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 12.02.2019., 21:50
Frantic je napisao/la: 12.02.2019., 18:11 @Alky, šta će ti Passat CC?? :chill: :mrgreen:
Ma na njega sam prvo naletio. Pa zbog cijene me zainteresiralo dali se n na kraju opce isplati. Unatoc toliko niskoj cijeni u Njemackoj
Aha, ok. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
U tom slučaju bi ti se trebalo isplatiti.
Ne znam sad detalje, ali nisu toliko ni bitni ukoliko kilometraža nije prevelika.
Računaj da 10 godina vozanja po Njemačkoj manje uništi auto od tri godine vozanja po našim cestama.

zelot
Formula 1
Formula 1
moze link od auta? nevjerojatno mi je da kosta 4.500 i da je sve u redu. ne kazem da ne vjerujem tebi ili nesto nego ono, 4.500 eura 2010 passat...

meni tu nesto smrdi... ponajvise sto da, nasao sam par komada od cca 5000 (cijel njemacka) ali isto tako i za 10-11k 2009 ili 2010 godina. na osnovu cega je cijena toliko razlicita nije mi jasno...

meni se te cijene oko 5k za takav auto u svakom pogledu cini nerealno bez obzira na zemlju... 10k vec ima smisla. nisu to bas stari auti a odlicni su, veliki, luksuzni, kvalitetni, lijepi, sa brdom opreme... i ona 5k... mislim, svasta je moguce ali moj prijedlog je da 3 puta razmislis i provjeris sta kupujes. nema logike da ih 90% kosta 8-11k i par komada za po 5k...

AlkY
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la: 13.02.2019., 01:03 moze link od auta? nevjerojatno mi je da kosta 4.500 i da je sve u redu. ne kazem da ne vjerujem tebi ili nesto nego ono, 4.500 eura 2010 passat...

meni tu nesto smrdi... ponajvise sto da, nasao sam par komada od cca 5000 (cijel njemacka) ali isto tako i za 10-11k 2009 ili 2010 godina. na osnovu cega je cijena toliko razlicita nije mi jasno...

meni se te cijene oko 5k za takav auto u svakom pogledu cini nerealno bez obzira na zemlju... 10k vec ima smisla. nisu to bas stari auti a odlicni su, veliki, luksuzni, kvalitetni, lijepi, sa brdom opreme... i ona 5k... mislim, svasta je moguce ali moj prijedlog je da 3 puta razmislis i provjeris sta kupujes. nema logike da ih 90% kosta 8-11k i par komada za po 5k...
Na linku pise da auto nije dostupan vise , ali covjek na mail odgovorio da je jos na prodaju.

https://www.autoscout24.de/angebote/vol ... kNHxxMC6wE

Meni takoder nije to sve najjasnije i naravno da sta god za te pare uzimam da cu provjeriti do najsitnijih detalja i da se necu zalijtetati.
Ali ovaj 2010 god , 116 000 km samo , prvi vlasnik za 4 500 eura , mora biti malo sumnjivo :)
slikaslika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari

Anonimus4138
GP3
GP3
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: VTEC kick in yo!!! :P
https://youtu.be/qv5hTPpiqNM

Znaci cudo a tek getriba izmislili su aut bez torq convertera!!

https://youtu.be/3qGUxCZh8HQ

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

“If Honda does not race, there is no Honda.” – Soichiro Honda

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
slika
Ekološki osviješten Hamilton.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1

:rofl: :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Napokon
Za moj rođendan predstavljena je nova :mrgreen:

slika

slika

slika

slika

slika

Osvježenje u odnosu na redizajn gerenracije na zalasku, koju su momački usrali sa onom podjelom farova :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ova izgleda dobro.. Ja bas bio narucio par mjeseci prije redizajna sa tim farovima i bilo mi drago :zubo: Lajkam
Fino Alla Fine

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Meni je odlična, pogotovo mi se sviđa interijer, definitivno iznad Golfa 8 koji mi je po svemu teško razočarenje.
CrashOverride je napisao/la: 12.11.2019., 14:23 Ova izgleda dobro.. Ja bas bio narucio par mjeseci prije redizajna sa tim farovima i bilo mi drago :zubo: Lajkam
Koji si motor i opremu uzeo, kako si zadovoljan?
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

zelot
Formula 1
Formula 1
Interijer tako tako. Mogao je mrvicu bolje ali je ipak ok

Prednja strana mi je katastrofa. Zadnja za limuzinu ok,za karavan super.

Treba pricekat jos fotki i recenzija ali cini se da ce bit ok uspjeh.

Ljudi jako vole skodu. Jos samo da nema najruznije ime u automoto svijetu imala bi jos vise kupaca. no to je manje bitno. Ocito vw sa skodom radi dobar posao cim je to danas toliko cijenjen i pozrljan auto! Mozda ju i ja kupim jednog dana iako za sada ima jos nekoliko koji su ispred nje na listi cekanja

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Zelot, kako sluša Mečka?
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

zelot
Formula 1
Formula 1
Evo godina dana prosla. Za sada odlicno. Natezac kanalnog je znao malo rostat, to je zamjenjeno u garanciji i to je to. Za sada niti jedne greskice. Potrosnja, u prosjeku max 6.5 litara. Ok, nemam gradske voznje skoro nista, na otvorenoj cesti (80-120kmh) to je oko 5.5 litara sto je odlicno. Na autocesto, uz brzine 150+ prosjek je oko 7l tako da sam prezadovoljan potrosnjom...

Sve ostalo, nemam sta reci.. tiho, udobno, poteze super, salta neprimjetno..

Malo je onaj infotainment spor ali nije strasno. Mogli su ubacit gigu rama vise da bas klizi ali jebiga, mora nesto bit

I da, nema mjesto za bocu, samo u vratima sto je lose za nor otvorenu limenku. Nema izmedju vozaca onog vraga kaj se prilagodjava po sirini boce/limenke sto mi smeta na duzim putovanjima. Nije da mi smeta toliko sto ga nema koliko sto je to mercedes jebem mu a nema... I jedino od opreme sto mi fali je unutarnji retrovizor koji se sam zatammjuje. Jbg u opremi koju ja imam to ne ide a dobra je stvar.

Nedavno sam otkrio da se sam parkira i u nazad u rikverc, kao i bocno u nazad. Za bicno sam skuzio nakon par mjeseci a ovo za unatrag tek nedavno. Fora je stvar iako ne koristim bas cesto...

Ugl za sada sam dovoljno zadovoljan, da ako ostane ovako, planiram ga mijenjati za redizajn koji mi je jos ljepsi, po mogucnosti i avatngarde opremu.naravno, za nekih 3 godine cirka.

Ali to cu jos vidjet. Cla mi se svidja ali me muci prostor u prtljazniku. Ne znam koliko je zapravo velik, moram to negdje izvidjet...

Ako ti suv opcenito imaju dobar prtljaznik, onda ce i nova rav4 doci u obzir da i ja vidim jel ta toyota stvarno auto koji se vozi 15 godina posto eto vlasnici toyote najduze zadrzavaju auto.. mislim da je prosjek preko 10 godina jer su prezadovoljni odrzavanjem tj nekvarljivoscu...

Al to kad dodje vrijeme. Za sada cemecka biti sigurno jos 3 godine kod mene a onda cu vidjet. Il cu mijenjat il cu ju vozit jos puno godina..

Zanima me i nova c klasa,w206. Izlazi krajem sljedece ili pocetkom 2021... Ali ona.me za sada samo zanima kako ce izgledat...

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡