Ferrari je napisao/la: 15.03.2019., 12:33
Har Kl je napisao/la: 15.03.2019., 12:11
Har Kl je napisao/la: 15.03.2019., 09:29
1. Ja se ne sjećam da su ikada iz Mercedesa nakon testiranja izjavili da su sporiji 0.5 sec
u prethodnim sezonama. Uvijek je bila priča očekujemo ih jako blizu bla bla ...
Ne znam da li selektivno čitao, ili nisi pročitao rečenicu do kraja.
Zato sam boldirao bitan dio rečenice.
Ovaj put Mercedes i jeste bio sporiji na testiranju.
Bogami jesu...2017 su odmah rekli da je Ferrari brži od njih i da "imaju dosta posla"...uopće mi se ne da vaditi stare članke.
Ništa novo za njih...ponovljena priča koju sam već pročitao ohoho puta.
Odmah sam rekao da kenjaju i da im riječi ne vjerujem kao i da su mediji prihvatili tu igru pa su Mercedes odmah predstavili kao underdogse.
Neću sad istraživati. Ali i da jeste 2017 i 2018 Ferrari je bio ekipa koju je trebalo dobiti u prvoj polusezoni. Tako da tvoja priča da kenjanju ne pije vodu.
Nemaš dokaziv slijed da se to ponavlja. Prošle godine Ferrari je mogao lako imati 4/4 pobjede pa je Mercedes nakon testiranja izjavljivao da su bolji, ali da im je Ferrari jako blizu.
A generalno tvoj stav da sa visoka gledaš na izvještaje AMuS-a ili f1metrics, nije ispravan.
U mojoj struci vrijedi pravilo da bi te neko ispravno ocjenjivao, mora biti na istom ili višem nivou od tebe.
Naravno da svaki taj model može i mora imati greške, ali izvoli ti pa napravi nešto slično svake godine, pa onda "pišaj" po nečijem radu.
Iako ima grešaka, ima i dobrih procjena. Nije svaka pogrešna procjena, nužno greška.
Pogledaj razliku Mercedesovog bolida na 1. testiranju i danas, a pogledaj razliku Ferrarijevog bolida tada i sada.
Tu treba tražiti razloge odstupanja rezultata.
Sem toga tek je FP2, a vi već predali sezonu ccc