VN Australije (Albert Park Staza) 15.-17. ožujak 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Vettel-Ferrari je napisao/la:Mercedes pokazuje velik napredak u vremenu odnosu na prošlu sezonu, barem po pitanju ova dva treninga. Tako da, Ferrari u najboljem slučaju će biti oko Mercedesa, što sam i očekivao u nakon testova. Nepoznato je sad koliko Ferrari ima brzine u rezervi, sumnjam da je u egalu sa Alfom i Renaultom kako trenutno vremena pokazuju, ali je pitanje jel dovoljno da bude u egalu s Mercedesom.

I da, sada je valjda jasno da su u Mercedesu s namjerom vozili bitno drugačije bolide u prvom i drugom tjednu testiranja. Njihova sigurnost u paket i prije testiranja je već zabrinjavajuća nekoliko sezona.
Na koju namjeru mislis?

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@zelot Da su prvog tjedna po performansama koristili dosta oskudniji bolid, jer su prikrivanje brzine digli na novi nivo.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
panika.jpg :shock:
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Vettel-Ferrari je napisao/la: 15.03.2019., 07:30 @zelot Da su prvog tjedna po performansama koristili dosta oskudniji bolid, jer su prikrivanje brzine digli na novi nivo.
Dragane, uz dužno poštovanje, ono nije bilo sakrivanje brzine. Svako skriva brzinu na testiranju. Ali doveze svoje specifikacije na testiranje jer ih ne može drugačije provjeriti.
U prvoj sedmici Mercedes je dovezao prvu varijantu bolida, koja se pokazala kao promašaj.
Drugu sedmicu su doveli pravu varijantu na kojoj su radili od Januara, što pokazuje da su kasnili sa razvojem jer su otišli u kontra pravcu.
Ova brzina donošenja nadogradnji nekoga treba da oduševi, a nekoga dobro da zabrine,
Sem toga rano je još govoriti o bilo čemu, jer ovo je Australija gdje smo tradicionalno jaki + radi se FP2

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Prednja lijeva kod Ferrarija uz male probleme...

slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Andrew Benson je izračunao da je Ferrari poprilično loš na soft gumama u race sim. u poređenju sa Mercedesom.
Na mediumu puno bolje stoji. https://twitter.com/andrewbensonf1/status/1106458385807884289

Antishaaa
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Gdje mogu naci sektore od prvog i drugog treninga? :chill:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 15.03.2019., 08:39
Vettel-Ferrari je napisao/la: 15.03.2019., 07:30 @zelot Da su prvog tjedna po performansama koristili dosta oskudniji bolid, jer su prikrivanje brzine digli na novi nivo.
Dragane, uz dužno poštovanje, ono nije bilo sakrivanje brzine. Svako skriva brzinu na testiranju. Ali doveze svoje specifikacije na testiranje jer ih ne može drugačije provjeriti.
U prvoj sedmici Mercedes je dovezao prvu varijantu bolida, koja se pokazala kao promašaj.
Drugu sedmicu su doveli pravu varijantu na kojoj su radili od Januara, što pokazuje da su kasnili sa razvojem jer su otišli u kontra pravcu.
Ova brzina donošenja nadogradnji nekoga treba da oduševi, a nekoga dobro da zabrine,
Sem toga rano je još govoriti o bilo čemu, jer ovo je Australija gdje smo tradicionalno jaki + radi se FP2
To su možda službene izjave Mercedesa, koje su mi relevantne poput onih da su pola sekunde iza Ferrarija nakon testiranja, jer su vjerojatno cilj iste kampanje sandbaganja. Jer čisto sumnjam da su do januara promašili toliko s razvojem i da su odjednom od tad do drugog tjedna testiranja uspjeli razviti bitno drugačiji bolid koji je možda toliko dobar i neuhvatljiv za konkurenciju, jesu vješti, ali sumnjam da si i Mercedes može to priuštiti.
Mislim nije toliko ni bitno, ništa od tog neće promjeniti trenutni omjer snaga, samo sam htio ukazati da su dobar trud uložili da se prekriju svoj potencijal i time stavljaju pritisak na druge, što je za nemercedesove fanove fakat frustrirajuće. Ali oni to mogu i hoće, što pokazuju tko zna koliko već sezona, s ulaganjem sve većeg truda iz sezone u sezonu, ali je pitanje čemu i dokle ide to.

Nisam previše zabrinut zbog vremena na prva dva treninga, jer sumnjam da je Ferrari forsirao i zaokupio se ganjanjem vremena, a poznato je da Australija leži Mercu, tako da neću biti nezadovoljan ako razlika u kvalifikacijama bude 2-3 desetinke razlike ozmeđu Merccedesa i Ferrarija, jer je prošle sezone bila dosta veća pa je opet na nemalom broju utrka Ferrari se mogao izboriti s Mercedesom za pobjedu :)

Ali Mercedesova vremena pokazuju da su oni napredovali dosta od prošlogodišnjeg vikenda u Australiji i da konkurencija mora još više da im bude bliža, što je teško jako.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Antishaaa je napisao/la: 15.03.2019., 09:06 Gdje mogu naci sektore od prvog i drugog treninga? :chill:
Ovdje pod lap times imaš krugove.
https://www.fia.com/events/fia-formula- ... ormation-1

Sektore možeš vaditi iz livetiminga, ali to je malo mukotrpan posao....

Ono što je prije bilo objavljeno kao vremena long runova su vremena po krugu, ali je ispuštena "1" za minute da se ne ponavlja bezveze....

Har Kl
Formula 1
Formula 1
1. Ja se ne sjećam da su ikada iz Mercedesa nakon testiranja izjavili da su sporiji 0.5 sec u prethodnim sezonama. Uvijek je bila priča očekujemo ih jako blizu bla bla ...
2. Ne vidim ni jedan benefit za bilo koju ekipu da javno priča da su sporiji od Ferrarija pola sec. Sponzorima, navijačima i svim ostalima koji su direktno vezani za "income" je puno draže kad su brži nego sporiji. Jedino ako su baš odlučili da frustiraju Ferrarijeve fanove, ali moraš priznati da njih boli dupe za fanove drugih ekipa.
3. Nisu samo oni izjavili da su sporiji pola sec. Izračunao je to i AMuS. Čak AMuS je izračunao 0.7sec nakon 1. sedmice testiranja. Isti onaj koji je prošle godine izračunao da je Mercedes bio brži 0.5 sec. što i jest bio ali samo na Australiji.
Zadnji dio se slažemo. Mislim da ta brzina koju je Ferrari pokazao na testiranjima nije slučajna. Ja i dalje ne vjerujem da je Mercedes brži u Kini ili Bahreinu, mada me je poprilično iznenadila ova količina nadogradnji za Australiju.
S druge strane Ferrari i nije baš nešto novo pokazao. Čeka se i njegov odgovor

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Kako nisu izjavili, kada je Hamilton rekao da su pola sekunde iza Ferrarija? Onda su kao inženjeri iz Mercedesa došli i "ispravili" Lewisa i rekli sa su oko "3 desetinke sporiji".

To što AMuS računa možeš objesiti mačku od rep...jer sam već više puta rekao da su likovi zakurac i da su im procjene loše.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ma kakva panika, zna se da onaj ko dobije u Australiji gubi ba kraju :mrgreen:
Zna i Ferrari :cheer:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Multi 21 je napisao/la: 15.03.2019., 11:42 Ma kakva panika, zna se da onaj ko dobije u Australiji gubi ba kraju :mrgreen:
Zna i Ferrari :cheer:
Isto je bilo i za Madjarsku pa je Lujo preso igricu prosle sezone :zubo:
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 15.03.2019., 11:42 Kako nisu izjavili, kada je Hamilton rekao da su pola sekunde iza Ferrarija? Onda su kao inženjeri iz Mercedesa došli i "ispravili" Lewisa i rekli sa su oko "3 desetinke sporiji".

To što AMuS računa možeš objesiti mačku od rep...jer sam već više puta rekao da su likovi zakurac i da su im procjene loše.
Kad je to izjavio?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 15.03.2019., 11:55
Ferrari je napisao/la: 15.03.2019., 11:42 Kako nisu izjavili, kada je Hamilton rekao da su pola sekunde iza Ferrarija? Onda su kao inženjeri iz Mercedesa došli i "ispravili" Lewisa i rekli sa su oko "3 desetinke sporiji".

Kad je to izjavio?
Na tesiranjima na jednoj od pressica (u drugom tjednu)
https://www.google.com/amp/www.tellerre ... i0L8E.html

https://m.wheels24.co.za/FormulaOne/tot ... s-20190221
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 15.03.2019., 09:29 1. Ja se ne sjećam da su ikada iz Mercedesa nakon testiranja izjavili da su sporiji 0.5 sec u prethodnim sezonama. Uvijek je bila priča očekujemo ih jako blizu bla bla ...
Ne znam da li selektivno čitao, ili nisi pročitao rečenicu do kraja.
Zato sam boldirao bitan dio rečenice.
Ovaj put Mercedes i jeste bio sporiji na testiranju.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 15.03.2019., 12:11
Har Kl je napisao/la: 15.03.2019., 09:29 1. Ja se ne sjećam da su ikada iz Mercedesa nakon testiranja izjavili da su sporiji 0.5 sec u prethodnim sezonama. Uvijek je bila priča očekujemo ih jako blizu bla bla ...
Bogami jesu...2017 su odmah rekli da je Ferrari brži od njih i da "imaju dosta posla"...uopće mi se ne da vaditi stare članke.
Ništa novo za njih...ponovljena priča koju sam već pročitao ohoho puta.

Odmah sam rekao da kenjaju i da im riječi ne vjerujem kao i da su mediji prihvatili tu igru pa su Mercedes odmah predstavili kao underdogse.
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Simulacije
slika
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
2. Ne vidim ni jedan benefit za bilo koju ekipu da javno priča da su sporiji od Ferrarija pola sec. Sponzorima, navijačima i svim ostalima koji su direktno vezani za "income" je puno draže kad su brži nego sporiji. Jedino ako su baš odlučili da frustiraju Ferrarijeve fanove, ali moraš priznati da njih boli dupe za fanove drugih ekipa.
3. Nisu samo oni izjavili da su sporiji pola sec. Izračunao je to i AMuS. Čak AMuS je izračunao 0.7sec nakon 1. sedmice testiranja. Isti onaj koji je prošle godine izračunao da je Mercedes bio brži 0.5 sec. što i jest bio ali samo na Australiji.
Zadnji dio se slažemo. Mislim da ta brzina koju je Ferrari pokazao na testiranjima nije slučajna. Ja i dalje ne vjerujem da je Mercedes brži u Kini ili Bahreinu, mada me je poprilično iznenadila ova količina nadogradnji za Australiju.
S druge strane Ferrari i nije baš nešto novo pokazao. Čeka se i njegov odgovor
1. Nisam ni rekao da su se spominjale bilo kakve brojke, jer su te priče tek ove godine lansirane, ali su pričali da je Ferrari brža momčad, mislim da se čak i neka dominacija spominjala.
2. Ne vidim ni ja, ali oni očito vide, sam si neki dan pisao u komentarima o PR mašineriji Mercedesa.
3. Koliko je AMuS relevantan u procjenjivanju pokazalo se prošle godine, tako da je pametnije vjerovati vlastitoj zdravoj pameti, jer se mogu dosta bolje procjeniti omjeri snaga između ekipa.

A dobro, budemo sve vidjeli prvo sutra u kvalifikacijama, ako Mercedes imao prednost kao što su najavljivali da će imati Ferrari, teško da će opet varirati u formi na idućim utrkama, kao prošle godine i da će izgubiti tih pola sekunde prednosti.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 15.03.2019., 12:33
Har Kl je napisao/la: 15.03.2019., 12:11
Bogami jesu...2017 su odmah rekli da je Ferrari brži od njih i da "imaju dosta posla"...uopće mi se ne da vaditi stare članke.
Ništa novo za njih...ponovljena priča koju sam već pročitao ohoho puta.

Odmah sam rekao da kenjaju i da im riječi ne vjerujem kao i da su mediji prihvatili tu igru pa su Mercedes odmah predstavili kao underdogse.
Neću sad istraživati. Ali i da jeste 2017 i 2018 Ferrari je bio ekipa koju je trebalo dobiti u prvoj polusezoni. Tako da tvoja priča da kenjanju ne pije vodu.
Nemaš dokaziv slijed da se to ponavlja. Prošle godine Ferrari je mogao lako imati 4/4 pobjede pa je Mercedes nakon testiranja izjavljivao da su bolji, ali da im je Ferrari jako blizu.
A generalno tvoj stav da sa visoka gledaš na izvještaje AMuS-a ili f1metrics, nije ispravan.
U mojoj struci vrijedi pravilo da bi te neko ispravno ocjenjivao, mora biti na istom ili višem nivou od tebe.
Naravno da svaki taj model može i mora imati greške, ali izvoli ti pa napravi nešto slično svake godine, pa onda "pišaj" po nečijem radu.
Iako ima grešaka, ima i dobrih procjena. Nije svaka pogrešna procjena, nužno greška.
Pogledaj razliku Mercedesovog bolida na 1. testiranju i danas, a pogledaj razliku Ferrarijevog bolida tada i sada.
Tu treba tražiti razloge odstupanja rezultata.
Sem toga tek je FP2, a vi već predali sezonu ccc
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡