F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Niko ne proziva nikoga.
Timska igra je stara koliko i F1. Nekad manje nekad više, zavisi od više faktora.
Ja samo vidim da ljudi koji su pljuvali prije po Bottasu prošle sezone, već unaprijed pravdaju moguću ulogu Leclerc-a kao drugog vozača.
Ne znam odkud te informacije da će Leclerc biti drugi vozač i koji to mediji kritiziraju odluku da Ferrari igra timski.
Kad je MA prošle godine punih usta izvalio da oni ne zapošljavaju batlere, ta se izjava (iako jako uvredljiva prema jednom vozaču) ta je se izjava dizala u nebesa, kao neka matrica kako treba raditi.
A Mercedes je bio taj bad boy koji je sabotirao Bottasa, da bi ga pretvorio u slugu LH.
Sad kad je došlo iz guzice u glavu okreće se ploča ... :chill:

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
@ Har Kl

Jel to cinizam da je merc sabotirao bottasa ili stvarno to mislis?

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
zelot je napisao/la: 06.03.2019., 13:21 @ Har Kl

Jel to cinizam da je merc sabotirao bottasa ili stvarno to mislis?

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
Zasto ci bio ciničan? Čovjek je rekao kako je bilo. Bez Bottasa nema ni titule za placljivca.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Ciki-F1, bez obzira na sve priče loših gubitnika koje sam slušao u zadnjih pet godina, jedina istina je ta da bi Mercedes osvojio 5xWCC u zadnjih pet godina u svakom slučaju. Od toga LH 4x NR 1x
Nikakve sudijske odluke, nikakve zavjere od strane FIA-e, Pirelli, Liberty nisu to mogle promijeniti.
Čak ni izmišljotina od sabotaži Bottasa, (usput i odgovor za @zelot ) ne bi ništa promijenila.
Samo tehnika + talent. Kad bi jedno zakazalo, drugo bi zablistalo.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
[/quote]

Zasto ci bio ciničan? Čovjek je rekao kako je bilo. Bez Bottasa nema ni titule za placljivca.
[/quote]

Koelga, prvo sabotaza nikako jer tada bi emrcedes sam sebe sabotirao. Ako sabotiras svog vozaca sabotiras i sebe.

Drugo, nitko jije kriv Bottasu do li on sam sebi sto je nakon 5-6 utrka zaostajao 12 000 000 bodova. nakon toga sve je jasno. bottas, bit ces wingmann jer ti naslov osvojit vise ne mozes a jedino ga mozes oduzet hamiltonu i naam te ga dati vettelu.

F1 je takav sport, u onako izjednacenoj borbi vozac si ne smije dopustiti da toliko zaostaje za momcadskim jer onda mora biti wingmann ako mu fali 100 bodova.

zato mi je bilo cudno da Har Kl (jel KL ili K i veliko i? tako govori, a i ti si me iznenadio kao i svatko tko to govori, bez zle krvi naravno :)

sa nicom i hamom je bilo drugacije jer je ferr bio predaleko iza pa su im mogli dati bahrain i sve ostale utrke neka se izbacuju i bore. ovdje je ferr bio preblizu a ujedno bottas od q3 u australiji je bio vec sekundu i pol valjda iza tako da, sam je kriv.

Nikakva sabotaza. Ko jaci taj kaci, ko je sporij taj pomaze. tako je i tako treba biti. Bi li ti nakon ljetne pauze dopustio bittasu da recimo napda sa p2 hamiltona na p1 dok je seb p3 a bottasu fali citava tablica bodova? Bi liitko dopustio?

iskreno, i da je u takvoj situaciji bottas imao -3 ili +3 boda mislim da im nitko ne bi dopustio da se bore nego bi bilo bring the cars home. i da je ham p2 sa +-3 boda opet isto. a o -100 bodova, nema govora :)

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@zelot Pusti Cikija, za njega je ovih 5 Hamiltonovih titula palo s neba, tako da je najlakše ignorisat' :chill:
slikaslika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
opet ovi s glupim idejama.... :facepalm:
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Pa kaj nije toga bilo i prije?
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
senna66 je napisao/la: 06.03.2019., 18:50
opet ovi s glupim idejama.... :facepalm:
Vala baš, čime se oni bave. :facepalm:
Ako pak hoće da to uvedu, neka daju 2 ili 3 boda za FL.
Kad se dodjeljivao bod za FL pobjeda je nosila 8 bodova, sad nosi 25.
Očekujem u skoroj budućnosti prekookenaske 3.14zdarije tipa "x" bodova za onoga ko je proveo najviše krugova u vodstvu, zatim (ponovo) duplo bodovanje (ali ne samo na zadnjoj trci, već na više njih), kao i bodovanje svih vozača, čak i onih koji nisu završili trku sa nekim zagarantovanim "minimalcem".
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
Ma hajd ako će koji bod dodjeljivat, ok mi je, vozači će ako ikako mogu nastojat da postave najbrži krug, što je bolje za utrkivanje, a i ne bi bila loša stvar ako se nekom vozaču desi neka nesretna okolnost, pa padne u poretku u zadnjih 10ak krugova, taj bod bi mu barem nešto značio na kraju usranog dana... Ali ne sad neki bodovi koji će presuđivat, neka sića je ok što se mene tiče.

Ako uvedu, jedva čekam one statistike ŠBB KBB da su se bodovi za najbrži krug dodjeljivali u nekim sezonama gdje je titula odlučena za koji bod :kokice:
slikaslika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
LH44 je napisao/la: 06.03.2019., 19:32
Ako uvedu, jedva čekam one statistike ŠBB KBB da su se bodovi za najbrži krug dodjeljivali u nekim sezonama gdje je titula odlučena za koji bod :kokice:
Npr 07. Kimi bi imao + 6bodova, Alonso + 3 boda a Lewis +2 boda.
2012 Vettel bi imao +6bodova a Alonso +0.
2016 Nico + 6 Lewis + 3.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

LH44
Formula 1
Formula 1
To @Ciki-F1, nisam ni napisao kako treba, ti odmah nađe one škakljive sezone :thumbs:

Eto vidiš, 2016. Lewisu ni usporavanje ne bi pomoglo, Nico bi ova 2 propustio i mirna Bosna :D
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ciki-F1 je napisao/la: 06.03.2019., 20:03
LH44 je napisao/la: 06.03.2019., 19:32
Npr 07. Kimi bi imao + 6bodova, Alonso + 3 boda a Lewis +2 boda.
2012 Vettel bi imao +6bodova a Alonso +0.
2016 Nico + 6 Lewis + 3.
Npr. 2008. Massa +3, Lewis+1 :chill:
1999. Mika bi bio miran (+6), Irvine samo +1
1994. MS +8, Hill +6
1997. bi bilo +3 za obojicu, tako da bi vjerovatno opet imali istu situaciju u Jerezu :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Ne sviđa mi se nikako ta ideja o dodjeli bodova za FL. Jedino do čega bi to dovelo su masovni odlasci u boks ekipe van top 10 pred kraj utrke u nadi da će se na friškim gumama dočepati tog boda.

Ako bi eventualno probali prevenirati to na način da se samo vozači u top 10 mogu boriti za taj bod, opet bi se našao netko s dovoljno velikom prednošću da stigne po nove gume i postaviti FL u zadnjem krugu.

Summa summarum, neka prestanu prčkati po sustavu bodovanja jer je dobar ovakav kakav je. If it ain't broke, don't fix it :chill:

LH44
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 06.03.2019., 20:28 Npr. 2008. Massa +3, Lewis+1 :chill:
No high five for Lewis :D
slikaslika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ja bih radije da dijele bodove za PP recimo :chill:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Pp ok, fl jedino možda ako je vozač u bodovima.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ma najbolje da počnu davati bodove i za zadnje mjesto, prije si se za bod trebao dobro namučiti kad se samo prvima 6 dijelilo.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Dave, apsolutno se slažem
Barem se to može iščitati iz mog posta od prije 2 sata.
Nisam ni za bod za PP.
U samoj vijesti, za koju je dat link, navedena je situacija, da npr. neki vozač može na zadnjoj trci, uzeti PP u subotu i pobjeći na 26 bodova, te da ubije svaku neizvjesnost na trci u nedjelju.....
A zadnja trka
Uglavnom, što reče @senna, opet se bave glupostima.... :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡