Esteban Ocon

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
pigmalion je napisao/la: 11.11.2018., 23:12
Grah0 je napisao/la: 11.11.2018., 22:28 Od navodno jednog od najvećih talenata do jednog od najvećih jadonja i beskičmenjaka...
Misliš na Ocona ili Maxa?
Naravno na Ocona, pa bokte nije se Max ponašao k'o zadnja p, i glumio nekog Mercedesovog vozača, tripovao lik da će dobit Mečku ako bude dobar dečko :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: . Još su mi jači oni što ga guraju k'o da je zvizda neka dok je Perez taj koji jedini izvlači podije iz te Force Indie zadnjih 5 sezona.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Grah0 je napisao/la: 12.11.2018., 00:08
pigmalion je napisao/la: 11.11.2018., 23:12
Grah0 je napisao/la: 11.11.2018., 22:28 Od navodno jednog od najvećih talenata do jednog od najvećih jadonja i beskičmenjaka...
Misliš na Ocona ili Maxa?
Naravno na Ocona, pa bokte nije se Max ponašao k'o zadnja p, i glumio nekog Mercedesovog vozača, tripovao lik da će dobit Mečku ako bude dobar dečko :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: . Još su mi jači oni što ga guraju k'o da je zvizda neka dok je Perez taj koji jedini izvlači podije iz te Force Indie zadnjih 5 sezona.
Ne bih se čudio, da je Esteban Ocon potpisao za Williams - Mercedes ( samo 2019. ), pa radi ovakve izlete. I da mu je obećano mjesto u Mercedesu za 2020. Ionako se Valtterija Bottasa ništa ne pita - samo mu se metne. Ili ga se otepe.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Meni je ovaj lik od početka podmukao, prikriven onim dječačkim osmjehom. Pred kamerama glumi nekakvog dobricu, a na stazi čim mu se ukaže prilika pravi probleme. Po meni je krivac za sva ona sranja sa Perezom, a i sa Wehrleinom u onih nekoliko utrka, čim je dobio priliku napravio je sranje.

Evo na primjer zadnji incident sa Perezom, u Singapuru čini mi se, na startu. Svi osuli po Perezu, kako nije timski igrač. A koliko je bilo timski od Ocona da napada Pereza na onom mjestu? Na Perezovom on board snimku se vidi da nema potpunu kontrolu nad bolidom, zbog gubitka downforcea od bolida ispred, i ovaj se ide uvlačiti između njega i zida. Timski, nema šta. I ono u Spa je isto bio totalno antitimski pokušaj. Perez se malo grubo odbarnio, ali je bio čitavim bolidom ispred. Ali je i pokušaj Ocona bio pregrub na tom dijelu staze, pogotovo nad timskim kolegom. A tek ono u Bakuu što je uradio Perezu, ono je bilo za zatvora... I ako je do Pereza zašto to nije radio sa drugim timskim kolegama? Dok je ovaj i na startu karijere, čim je dobio prvu priliku da se na stazi primakne timskom kolegi, odmah je pokazao pravo lice... Ovo juče mislim da nema veze sa Mercedesom. Lik je jednostavno frustriran Maxom, zbog ranijih sukoba. To se moglo vidjeti po izjavama.

Juče su Hulk i Sainz imali vrlo čist dvoboj, koji je trajao baš dugo. I krivinu za krivinom, obojica su ostavljali jedan drugome mjesta. Sainz je imao jedan pomalo šupački pokušaj zatvaranja, ali se povukao na vrijeme. Kasnije je ipak prošao ispred, jer je Hulk zbog te borbe izgubio DRS priključak sa bolidom ispred.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Liam Lawson
To sto navijas za Pastora Maldonada dovoljno govori o tebi... Toliko o tvom tekstu.
slika

Beethoven87
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: najbolje (Senna, Schumi)
Slazem se s Pastorom u vezi dojma o Oconu. Dojam je samo dojam, uzimam ga s rezervom, ali od pocetka mi nesto ne stima s Oconom...
Isto tako s rezervom uzimam price o teskoj financijskoj situaciji i pomalo srcedrapajucem predstavljanju toga... zao mi je ako je zbilja prosao ozbiljne probleme, ne zelim nikome zlo, ali mi je sve naprosto umjetno... Nesto mi smrdi u vezi njega...
opet, samo dojam...
Max je isto daleko od najsimpaticnijeg na gridu, ali me njegove mušice puno manje smetaju, a privlaci me ono sto predstavlja, a to je otpor dosadi, ustogljenosti, sterilnom PR ponasanju i "udobno smještenim foteljašima" (gledajuci bolid i respect).

Mogao je Max reagirati bolje, ostaviti mjesta, dobro mu je Lewis rekao... Ali krivica ne moze biti njegova. Nikako. Ocon je reagirao nelogicno, neocekivano i sigurno drsko, s dozom ega... Mislim da se ne da drugacije protumacit...

Krstas
Formula 1
Formula 1
Ljudi moji. Svi ste ga do jucer dozali u nebesa. A sada odjedanput skuzio sam ja njega, on je ovakav on je onakav, neka ostaje bez mjesta. Nema vozaca koji nema mrlju u karijeri. Ne postoji.
Vetel presao od najveceg olosa do najpopularnijeg vozaca. Ljudi se kunu u njega. A do prije 4,5 godina dok je bio u RB i nakon onog multi 12, kunuli su ga.
Sve mi je ovo sto pisete smjesno jer cete nakon 3,4 trke i ako bog da nakon kojeg podijuma opet dizatinu nebesa, hvaliti ga i govorit da je bas simpa lik.. Kao i svakoga do sada.
slika

Beethoven87
Karting
Karting
Navija za: najbolje (Senna, Schumi)
Krstas, ima nesto u tome sto si rekao...
Ali meni iskreno Ocon od starta nije sjeo, ali sam si dao prostora da mozda grijesim... Vetma moze to potvrdit, komentirali smo...
Svatko ima svoj "križ" i na ponasanje utjece situacija, puno detalja i splet okolnosti u kojoj se vozac nalazi...
Vettel je bio puno stabilniji, sad nije... Ham obratno, Max je gladan i morao je grist da bi se nametnuo, jedan WDC bi ga znatno smirio... Ocon je u losoj situaciji, time razumijem njegove diskutabilne duele s Perezom...
Zamijenimo im uloge, godine... Drugacije bi izgledali...

Krstas
Formula 1
Formula 1
A znas kako OK je da ima neko misljenje takvo kao sto ti imas. Ali cekati ovakvo nesto i odjedanput mnogi poceti sa takvom pricom je malo glupo. A kad je osvojio 3 mjesto u kvalifikacijama, nakon zavrsene prosle sezone, svima je pasao. Svima je bio drag i svi su ga vidjeli u Mercedesu. Kad je otpao za 2019 svi su ga zalili. U tome je stos. Ti sto su ga falili sada ga pljuju. A prije nego sto su ga falili bili su nezadovoljni time sto je Okon dobio mjesto u FI a ne Wehrlein.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
Ma ocona se bez veze napada. I ako je napravio neku greskicu maxova je opet 100x veca. Ocon vozi super, nema incidenata osim sa perezom koji ga gurne u zid kad god stigne

Imao je brzinu i naravno da je ocekivao od maxa da postuje plave zastave i da je isao i isao jer ono, lik lu su plave zastave i nema sta glumiti. Eventualno je mogao cekati jos jedan krug jer u drs2 nema sanse da bi uspio a cekati jos jedan krug bi mu kompromitiralo utrku. Uostalom, sta kurac ja imam cekat nesto ako su ovome ispred pokazane plave zastave.

Zna se, plava zastava znaci proputiti prvom prilikom. Max je to otegnuo do ciljne ravnine koja je najbolje mjesto pogotovo jer ga nitko nije stiskao od iza i imao je sigurnu pobjedu sa velikom prednosti. Zatim, otegnuo je jos malo i jos malo i od tolkog natezanja je pukloooo...

Opet kazem, sam je kriv. Umjesto da kontrolira utrku jer je imao odlicne gume i razmak i p1 ne, on ide nesto glumit.

Ne bih se cudio da je htio zadrzati ocona iza pa kasnije govoriti ako je brzi neka me predje i hvaliti se kako je zadrzao ocona na svjezim i brzim gumama i tako dokazati kakav je majstor. Tko zna...

Ipak, mislim da je sad naucio i da vise nikada nece tako naivno prosuti pobjedu. Ima srece sto takve stvari uci dok nije u borbi za naslov...

Usput receno, em je prosuo pobjedu em vrlo vjerojatno p4 u poretku vozaca jer max bi sad bio ispred bottasa i imao bi velike sanse obraniti p4 u abu dhabiu a ovako mu sanse i nisu neke ukoliko utrka bude cista tako da ono... Skroz lose...

A ocon ima od mene apsolutnu podrsku i pretjerano se likuje na njega a zapravo je ispao zrtva. Duopla. I u sudaru i kazni i nakon utrke..

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Meni je prošle sezone Ocon bio izrazito drag vozač, a ove sezone mi je splasnulo oduševljenje oko njega iz prošle sezone, pogotovo nakon utrke u Monaku, ne samo zbog propuštanja Hamiltona, nego možda i više zbog izjava nakon utrke. Tako da ga nisam skoro nikako žalio kad je postalo sve izglednije da će ostati bez mjesta u Formuli 1, jer mu ne praštam podčinjenost kakvu ima prema Mercedesu, jer to mnogo otkriva i o karakteru same osobe, barem meni.

Što se tiče situacije s Maxom u nedjelju, moram priznati da sam ga na prvu pretjerano napao, imao je Max i svoje mušice u ovoj situaciji(može mu se slično prigovoriti kao Sebu u Singapuru protiv njega prošle sezone, najviše zbog tog jer su mnogo toga s tim izgubili protiv nekog što nije imao ništa skoro za izgubiti), pogotovo zbog plavih zastava koje su njemu bile istaknute, ali Ocona držim većim krivcem zbog laktanja kroz Senna zavoje s vodećim.

@zelot Ne bih rekao da je Max u krugu kad ga je Ocon ganjao imao veliku prednost, bio je tad 2.7 sekundi ispred Hamiltona, a vidjeli smo da je Max kasnije zbog sporijih bolida spustio Hamiltonu zaostatak skoro na sekundu razlike. Ocon je mogao odigrati tu veliku ulogu ako bi htio ako bi prošao Maxa, pogotovo kroz drugi sektor. Ovo kažem više hipotetski kao protutežu ovoj tvojoj hipotezi:
zelot je napisao/la:Ne bih se cudio da je htio zadrzati ocona iza pa kasnije govoriti ako je brzi neka me predje i hvaliti se kako je zadrzao ocona na svjezim i brzim gumama i tako dokazati kakav je majstor. Tko zna...

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Moram sam sebe citirati, džaba :zubo:
Vettel-Ferrari je napisao/la: 13.11.2018., 18:42 Što se tiče situacije s Maxom u nedjelju, moram priznati da sam ga na prvu pretjerano napao, imao je Max i svoje mušice u ovoj situaciji(može mu se slično prigovoriti kao Sebu u Singapuru protiv njega prošle sezone, najviše zbog tog jer su mnogo toga s tim izgubili protiv nekog što nije imao ništa skoro za izgubiti), pogotovo zbog plavih zastava koje su njemu bile istaknute, ali Ocona držim većim krivcem zbog laktanja kroz Senna zavoje s vodećim.
@Ferrari je dao dobar demant oko plavih zastavica za Maxa, sam sam bio dosta sumnjičav oko toga, ali sam opet napisao koje su njemu bile namjenjene(jer ste me uvjerili iako sam sumnjao), a prvotno sam htio napisati ako su njemu bile namjenje. Obzirom da zastavice nisu istaknute bile Maxu, Ocon nosi puno težu krivicu za tu situaciju.

zelot
Formula 1
Formula 1
@Vettel-Ferrari

Ma kolega moj maxu nitko nije mogao prismrdit u toj utrci. Nakon incidenta je opet skinuo 7 sekundi zaostatka za hamiltonom a ono kako ih je derao u prvoj polovuci utrke da su jos 3 godine vozili ne bi ga uhvatili!! Moram se ne sloziti s tobom i recu da maxu nitko i nista nije prijetilo.. Imao je prednost, gume, brzinu da ne pricam, nikoga ispred sebe.. Samo je trebao mirno dovesti bolid do kraja kao u cool down krugu skoro... Komotno je mogao voziti na 95% i tako kontrolirati kao sto to znaju seb ili ham ili nico...

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
@zelot Ozbiljnu prijetnju nije imao, ali eto, ispostavilo se da je Ocon bio veća prijetnja od Mercedesa i Ferrarija, a to nije nikako nije trebao biti. Iz ove pozicije mogao je Max propustiti i sve bi se vjerojatno dobro za njeg završilo. Na kraju krajeva, vjerujem da će ga duže boliti Hamiltonova "sol na ranu" poslije utrke, koji je bio u pravu iz te pozicije, ali prije svega zbog psihičkog nadmetanja s budućom konkurancijom, vjerujem. No, nećemo više o drugim vozačima na ovoj temi.

Kako god, Ocon je ovim u Brazilu svjesno ili nesvjesno zadužio Mercedes i uvjerio ih možda da na njeg ipak mogu da računaju, ako su kojim slučajem namjeravali dignuti ruke s njega. Dajem mu trenutno veće šanse da bude u Formuli 1 iduće sezone, već prije 2-3 mjeseca i sumnjam da će doživjeti sudbinu jednaku Wehreleinu, ali ne zbog vještine i talenta, već zbog drugih stvari koje Mercedesu nisu nebitne. Po pitanju mogućnosti dvaput je pao na testu zvan Sergio Perez, koji je vozač u najbolju ruku Bottasovog kalibra.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Beethoven87 je napisao/la: 13.11.2018., 12:48 Krstas, ima nesto u tome sto si rekao...
Ali meni iskreno Ocon od starta nije sjeo, ali sam si dao prostora da mozda grijesim... Vetma moze to potvrdit, komentirali smo...
Svatko ima svoj "križ" i na ponasanje utjece situacija, puno detalja i splet okolnosti u kojoj se vozac nalazi...
Vettel je bio puno stabilniji, sad nije... Ham obratno, Max je gladan i morao je grist da bi se nametnuo, jedan WDC bi ga znatno smirio... Ocon je u losoj situaciji, time razumijem njegove diskutabilne duele s Perezom...
Zamijenimo im uloge, godine... Drugacije bi izgledali...
Isto tako. Uvijek sam imao ovakvo mišljenje o njemu koje sam gore napisao, i nisam ga mijenjao. Ali nisam lud da idem o njemu loše pisati, i da onda trpim napade od većine koji ga hvale. Niti da ponavljam to nakon svake utrke...

Krstas
Formula 1
Formula 1
Esteban Ocon gets 2019 Mercedes F1 reserve driver role

https://www.autosport.com/f1/news/14028 ... e-for-2019
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
Krstas je napisao/la: 23.11.2018., 14:02 Esteban Ocon gets 2019 Mercedes F1 reserve driver role

https://www.autosport.com/f1/news/14028 ... e-for-2019
Dobro se nagu*io za to mjesto :rofl: :rofl: :rofl:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
I Alonso bi se naguzio za sjedište u Mečki ili Ferrariju :D
slikaslika

Krstas
Formula 1
Formula 1
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Bit će on u redu...ima mjesto u Mercedesu 2020. 90%.

Ovo mu je možda i najbolja stvar koja mu se dogodila...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 29.11.2018., 16:57
Bit će on u redu...ima mjesto u Mercedesu 2020. 90%.

Ovo mu je možda i najbolja stvar koja mu se dogodila...
Pa da, već se naguzio Totu i Lewisu, dolazi umjesto lapdoga da bude još veći lapdog...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡