Ja te nisam pokušala uvući u neku besmislenu raspravu jer mi to stvarno nije cilj niti namjera. Samo sam ti htjela napisati svoje viđenje situacije. Nadam se da si to shvatio samo kao razmjenu mišljenja.Iceman je napisao/la: 01.10.2018., 22:26Inače pokušavam što manje sudjelovati u raspravama, makar ponekad nasjednem bespotrebno. Tvoj komentar je i više nego korektan, pa je fer od mene da odgovorim.Black Queen je napisao/la: 01.10.2018., 12:03Uzet cu si slobode i napisati da većina tvog komentara proizlazi iz činjenice da navijaš za Kimija, ali isto tako činjenica je da se Ferrari oporavio i uzdigao i zbog doprinosa samog Vettela, uz ostale naravno. On nije vozač koji samo dođe na utrku pa što bude, on radi, analizira to govore svi njegovi šefovi prije. Ok, napravio je nekoliko grešaka,ali ovo drvlje i kamenje na njega posljednjih nekoliko utrka nije u redu. Svi mi griješimo, svi smo ljudi to je normalno. Sjetimo se Hamiltona 2011.godine i ponašanja kojim je Massi uništio 5-6 utrka.Iceman je napisao/la: 30.09.2018., 17:16 Rekao bih da je Vettel u posljednje 3 sezone, a pogotovo ove itekako poljuljao svoj kredibilitet.
Kao i u predhodnom komentaru meni je svejedno tko ce osvojiti naslov, samo neka ga osvoje.
Da sam ja glavni boss Ferrarija 2019 godina bila bi posljednja prilika za Vettela, naravno ako bolid omogucava borbu za naslov.
Jer koja je onda svrha te suradnje? Iskreno meni vise ne pali ta prica: on je taj koji je povezano kockice, on taj zbog kojeg je Ferrari tu gdje je (jel kada se vracamo.na pricu o Alonsu itd)...
Ono how yes no.... Gle imao si odlicnu šansu ove sezone i hebeno si uprskao u sigurno dvije utrke, a mogla bi se cijela sezona secirati.
Leclerc je za mene i dalje enigma. Vidjet cemo stvarno koliko je brz i koja ce biti njegova uloga u toj momcadi.
Nije ni Ferrari kao momčad bezgrešna. Svi zajedno pobjeđuju i zajedno gube. Ovo je možda subjektivno jer ja navijam za njega (Vettela), ali on je po meni najbolje što se Ferrariju dogodilo nakon Schumachera. Podsjeća me na Laudu i Schumachera i kad tad će to kulminirati i doći će oba naslova. Jednostavno vjerujem da je on pravi čovjek za to. Nije ni MS osvojio naslov odmah ako ćemo tako gledati. Kimija cijenim i izuzetno mi je drag, posljednji Ferrarijev prvak - sve to stoji, ali opet on je naslov osvojio upravo zbog kaosa u McLarenu.
Možda se u zadnje vrijeme stekao dojam da imam nešto protiv Vettela ili zato što favoriziram Kimija pa sam automatski protiv Vettela, ali to nije istina. Istina je da sam navijač Ferrarija i istina je da favoriziram xy vozača/vozače iz xy razloga.
Ja se apsolutno s tobom slažem da je Vettel najbolje što se moglo dogoditi Ferrariju nakon Alonsa. Ne bitno je da li ja smatram Alonsa boljim ili ne od Vettela, ali s Vettelom je Ferrari dobio jednu mirnoći, stabilnost. Budimo iskreni da je Alonso ostao bilo bi samo pitanje vremena kada bi ga Marchionne nogom u guzicu potjerao iz momčadi.
Slažem se.... svi mi griješimo, ljudi smo od krvi i mesa, ALI..... imaš 31 godinu, četverostruki si svjetski prvak, imaš ohoho utakmica u nogama, dogodile su ti se neke greške u predhodne dvije sezone, nisi naučio ništa iz toga i pokleknuo si na navažnijem ispitu. Ferrari nema dominantan bolid ove sezone pa da si je mogao dopustiti u toj količini takve greške, ali je imao/ima al pari bolid s kojim može napasti obje titule. I upravo zato u tom bolidu trebao nam je brz, pametan, svestran, lukav vozač. Greške su naravno moguće, ali njegove kao što se pokazalo katastrofalne. Naravno da se svakome može dogoditi da se prekoči, krivo procjeni grip/feeling/točku kočenja bubam što god, ali iskreno nisam od njega očekivao velike greške koje radi u kontinuitetu. Navodiš Hamiltona i 2011. godinu, jbg danas je 2018. 7 godina stariji i iskusniji. Barem ja na to tako gledam.
Hoće li doći nova prilika otom potom. Vidjet ćemo u kakvom će stanju doći Ferrari sljedeće sezone. Također kako će se Leclerc postaviti i još bitnije što će pokazati pored višestrukog prvaka, odnosno što neće i kako će se sve to odraziti na Ferrari, Vettela itd.
Naravno zbog ovakvog završetka sezone treba se nešto pitati i Ferrari koji se opet pretvorio u apsolutno rasulo od momčadi. Puno je tu diskutabilnih odluka i poteza na stazi i izvan nje, a najčešće su te loše odluke na stazi išle na račun Kimija kojeg eto spominješ čisto da se loptica prebaci na drugu stranu. On je naslov 2007 itekako vozačkim umijećem osvojio i tu svaka priča završava. Na kraju krajeva osvojio je naslove pored dva top gun-a i skidam mu kapu na tome. To što je bilo rasulo na drugoj strani ne umanjuje njegovo postignuće, naprotiv tek onda je imao teži zadatak.
Nevezano uz tvoj komentar. Ovdje se ljudi previše živciraju i silno se trude diskreditirati drugu osobu odnosno vozača jer napad je najbolja obrana. Ja se iskreno ne sekiram oko toga što Kimi neće voziti za Ferrari. Meni ni iz džepa ni u džep.
Svi smo mi subjektivni pogotovo ako smo fanovi vozača/momčadi, ali ponekad treba stati na loptu. Meni je iskreno nevjerojatno koliko se pokušalo i dalje pokušava diskreditirati Kimija jer eto branio se ovako ili onako, a nitko neće reći pa jbt koliko je Vettel prosuo bodova samo zato što mu se dogodi blackout i ne može proći prvih par zavoja ako ne starta P1. Ok.... ekipa sad ćemo imati Leclerca. Jel Vettelu nije imao tko dati tow. Vidjet ćemo ako mlađahni Leclerc bude možda i prebrz da bi imao ulogu pomagača i kako će se to odraziti na Vettela. A onda ćeš vidjeti @Black Queen da ti isti koji su toliko ser.uckali po Kimiju sljedeća meta biti Vettel.

Samo da ti odgovorim da sam Kimija spomenula čisto kao primjer, ništa loše niti prebacivanje loptice s jedne na drugu stranu. Kimi je osvojio naslov 2007. i zbog toga ga cijenim i bila sam sretna tada, ali opet samo kažem da bi taj naslov teško došao da u McLarenu nije bilo drame i muljanja i svega što se događalo. Ali ni na koji način ne umanjujem njegovu vrijednost. To je samo bio primjer da naslov može doći iz raznih prilika i neprilika, možda srećom, možda umijećem - nije bitno. On je posljednji Ferrarijev prvak i uz Vettela jedan od rijetkih vozača koje poštujem u F1. Ali eto meni je Vettel draži (to opet ne znači da ne volim i Kimija) i bez obzira na sve što se dogodilo i kako završi ova sezona stojim pri tome da je on pravi čovjek za Ferrari. Isto tako mi je žao što Kimi neće voziti za Ferrari usprkos silnim kritikama na njegove preformanse. Pljuvanje po vozačima je po meni dno dna,pogotovo kad navijaš za ekipu za koju voze i znam da će se možda hrpa ljudi okrenuti protiv Vettela ako stvari ne budu išle glatko, ali po meni to nisu pravi navijači - pravi navijači su uz tim i vozače i kad gube i kad pobjeđuju.
Što se tiče samog Ferrarija, ove godine sam zaista mislila da je ovo naša godina, ali već nekoliko sezona se dogodi da pad forme dođe u najgorem trenutku. Što greškama momčadi, što vozača, ali ono što mene smeta je činjenica da možeš uložiti milijune u razvoj bolida,a ne možeš napraviti dobar strateški tim koji očigledno šteka već godinama.