Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Mozemo mi pricati sta hocemo, ali jasno se vidi koliko Marchionne nedostaje ekipi. Taj covjek je bio cvrsta ruka u timu (autoritet), a danas su temelji istog malo poljuljani i jasan je pad u formi.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 30.09.2018., 16:16 Znaš već i sam da to neće napraviti.
Pa sa Kimijem je bio jednak status...
Pretpostavljam da se to događa jer je Arrivabene više zabrinut imidžem nego rezultatima, a nadam se da idući šef neće biti takav.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Arrivabene je bio fenomenalan tranzicijski šef, odličan za građenje momčadi i radne etike te postavljanje temelja.
Vrijeme je za osobu koja će odvesti tim taj posljednji korak bio to Binotto ili netko drugi ili treći.
Sisu (fin.)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
avetma je napisao/la: 30.09.2018., 16:19
Ferrari je napisao/la: 30.09.2018., 16:16 Znaš već i sam da to neće napraviti.
Pa sa Kimijem je bio jednak status...
Pretpostavljam da se to događa jer je Arrivabene više zabrinut imidžem nego rezultatima, a nadam se da idući šef neće biti takav.
Mislim da si i ti pročitao ono što je Space stavio na prošloj stranici...vidio sam to već sinoć, ali nisam želio stavljati.
Camilleri i Elkan se ne slažu oko odluka...uopće ne razumijem zašto su stavili dva šefa umjesto jednog. Ne mogu biti dva Chefa u kuhinji.
Držim nadu da će otići sve u pozitivnom smjeru jer je Leclerc proguran umjesto Kimija iako je Camillerio želio drugačije, a možda je to bio kompromis da bi Maurizio ostao.

Vidjet ćemo. Binotto bi trebao preuzeti palicu na zidu...drag mi je MA, ali trebamo hladnoću na zidu. Bez kompromisa i imidža.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 30.09.2018., 16:24 uopće ne razumijem zašto su stavili dva šefa umjesto jednog. Ne mogu biti dva Chefa u kuhinji.
Zato jer je lakše svaliti krivicu na onog drugog kad su dvojica. Ako radi jedan onda neuspjeh = otkaz. Ovako svi imaju alibi, lanac naredbi nejasan, stvaraju se tabori, a rezultati su ovakvi kakvi jesu.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 30.09.2018., 16:10
Slavenowsky je napisao/la: 30.09.2018., 15:58 Nece ni Leclerc imati sanse u Ferrari-ju, to su cinjenice!
Zašto ne? Ovo često čujem, ali me zanima temelj takvog razmišljanja. Što će Ferrari napraviti ako Leclerc bude brži u Australiji u kvalifikacijama? Konkretno, što će napraviti i zašto?
Ovo ce biti prvi put da Ferrari forsira svoju akademiju, a ujedno ovo je i bila filozofija Marchionnea. Mozda cu se ujesti za jezik sa ovom svojom izjavom, jer ovakav novi projekt moze da donese i nove promjene, a to su: zasto placati nekoga 50 miliona godisnje, kada neko za 10 x manju platu moze da radi bolje?

No, sada koliko je jedan rookie isplativ, ne mozemo gledati na taj "wow" efekat, jer Leclerc ce sigurno biti jako motivisan sto ce uopste voziti Ferrari, a isto tako sto ce moci pokazati misice jednom prvaku, a koliko ce isti imati iskustva da radi na usavrsavanju bolida, pogotovo kada ne zna nista o njemu, sem da ga vozi, to cemo da vidimo.

Da budemo precizniji, Leclerc nema taj kredibilitet kao Raikkonen, jer Kimi je ipak zadnji Ferrari-jev prvak, isto tako Kimi je veliki brend, koji u ugovoru ima ocigledno drugacija prava, nego sto ce ih imati mladi Leclerc. Ovo sto malac daje izjave u superlativu, to je odlicno za svoju motivaciju, ali koliko ce ona biti validna, da mu se dopusti utrkivati sa Vettelom, te praviti nered na stazi, to je upitno!

Mene licno kao navijaca Ferrari-ja ne zanima ko ce biti prvak, neka tu titulu donese Ferrari-ju.

I na kraju, ako cemo gledati logiku i zdrav razum, ako Leclerc bude vozio bolje od Vettela, kvale i utrku, onda navijaci istog, moraju se pomiriti sa cinjenicom da je losiji od malca i da je on favorit za titulu.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Rekao bih da je Vettel u posljednje 3 sezone, a pogotovo ove itekako poljuljao svoj kredibilitet.
Kao i u predhodnom komentaru meni je svejedno tko ce osvojiti naslov, samo neka ga osvoje.
Da sam ja glavni boss Ferrarija 2019 godina bila bi posljednja prilika za Vettela, naravno ako bolid omogucava borbu za naslov.
Jer koja je onda svrha te suradnje? Iskreno meni vise ne pali ta prica: on je taj koji je povezano kockice, on taj zbog kojeg je Ferrari tu gdje je (jel kada se vracamo.na pricu o Alonsu itd)...
Ono how yes no.... Gle imao si odlicnu šansu ove sezone i hebeno si uprskao u sigurno dvije utrke, a mogla bi se cijela sezona secirati.
Leclerc je za mene i dalje enigma. Vidjet cemo stvarno koliko je brz i koja ce biti njegova uloga u toj momcadi.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Slavenowsky je napisao/la: 30.09.2018., 16:53 I na kraju, ako cemo gledati logiku i zdrav razum, ako Leclerc bude vozio bolje od Vettela, kvale i utrku, onda navijaci istog, moraju se pomiriti sa cinjenicom da je losiji od malca i da je on favorit za titulu.
Točno, tu nema dileme. Ali, Ferrarijev prvi vozač (ako ga bude) će biti onaj koji je brži.

Black Queen
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: M.Schumacher/S.Vettel
Iceman je napisao/la: 30.09.2018., 17:16 Rekao bih da je Vettel u posljednje 3 sezone, a pogotovo ove itekako poljuljao svoj kredibilitet.
Kao i u predhodnom komentaru meni je svejedno tko ce osvojiti naslov, samo neka ga osvoje.
Da sam ja glavni boss Ferrarija 2019 godina bila bi posljednja prilika za Vettela, naravno ako bolid omogucava borbu za naslov.
Jer koja je onda svrha te suradnje? Iskreno meni vise ne pali ta prica: on je taj koji je povezano kockice, on taj zbog kojeg je Ferrari tu gdje je (jel kada se vracamo.na pricu o Alonsu itd)...
Ono how yes no.... Gle imao si odlicnu šansu ove sezone i hebeno si uprskao u sigurno dvije utrke, a mogla bi se cijela sezona secirati.
Leclerc je za mene i dalje enigma. Vidjet cemo stvarno koliko je brz i koja ce biti njegova uloga u toj momcadi.
Uzet cu si slobode i napisati da većina tvog komentara proizlazi iz činjenice da navijaš za Kimija, ali isto tako činjenica je da se Ferrari oporavio i uzdigao i zbog doprinosa samog Vettela, uz ostale naravno. On nije vozač koji samo dođe na utrku pa što bude, on radi, analizira to govore svi njegovi šefovi prije. Ok, napravio je nekoliko grešaka,ali ovo drvlje i kamenje na njega posljednjih nekoliko utrka nije u redu. Svi mi griješimo, svi smo ljudi to je normalno. Sjetimo se Hamiltona 2011.godine i ponašanja kojim je Massi uništio 5-6 utrka.
Nije ni Ferrari kao momčad bezgrešna. Svi zajedno pobjeđuju i zajedno gube. Ovo je možda subjektivno jer ja navijam za njega (Vettela), ali on je po meni najbolje što se Ferrariju dogodilo nakon Schumachera. Podsjeća me na Laudu i Schumachera i kad tad će to kulminirati i doći će oba naslova. Jednostavno vjerujem da je on pravi čovjek za to. Nije ni MS osvojio naslov odmah ako ćemo tako gledati. Kimija cijenim i izuzetno mi je drag, posljednji Ferrarijev prvak - sve to stoji, ali opet on je naslov osvojio upravo zbog kaosa u McLarenu.
"Kad bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi definitivno."

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
Slazem se sa Black Queen ,potpuno je pogresno kriviti Vettela i oznacavati ga kao krivca . On je vozac koji od svih trenutno na gridu utice na tim i vuce ceo tim i misljenja sam da je on trenutno jedini koji moze da dovede tim Ferrarija na nivo da osvoje titulu. Taj Ferrari je najkomplikovaniji tim i tu je najteze voziti i mislim da neke greske koje je pravio ove sezone su posledica pritiska i tog umora od napora da ih sve pokrene i da svojim uticajem postavi taj sistem da sve funkcionise.. Mercedes je savrsen tim ,od velikog sefa brke i Tota pa dole,masina su postali od 2014 i drze taj ritam ,neverovatno i tu je vozacima daleko lakse,samo voze .Treba nauciti puno od njih kako funkcionisu kao tim . Gotovo Savrseno!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
nek ode sto se mene tice...Binottoa na njegovu poziciju i amen. Ionako se neke promjene MORAJU dogoditi.
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
9. Maurizio Arrivabene :shock:

slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Bio sam zbunjen dok nisam vidio donji desni kut.... :kokice:
Sisu (fin.)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ne morate se čuditi kad obitelj Agnelli drži Fiat, Juventus, FCA grupaciju koja ima i dalje bliske veze sa Ferrarijem, a Ferrari ima bliske veze sa Philip Morrisom iz kojeg je Maurizio došao.

Ne vjerujem u ovu glasinu. MA kao CEO Juvea? Bio bi iznenađen.
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Black Queen je napisao/la: 01.10.2018., 12:03
Iceman je napisao/la: 30.09.2018., 17:16 Rekao bih da je Vettel u posljednje 3 sezone, a pogotovo ove itekako poljuljao svoj kredibilitet.
Uzet cu si slobode i napisati da većina tvog komentara proizlazi iz činjenice da navijaš za Kimija, ali isto tako činjenica je da se Ferrari oporavio i uzdigao i zbog doprinosa samog Vettela, uz ostale naravno. On nije vozač koji samo dođe na utrku pa što bude, on radi, analizira to govore svi njegovi šefovi prije. Ok, napravio je nekoliko grešaka,ali ovo drvlje i kamenje na njega posljednjih nekoliko utrka nije u redu. Svi mi griješimo, svi smo ljudi to je normalno. Sjetimo se Hamiltona 2011.godine i ponašanja kojim je Massi uništio 5-6 utrka.
Nije ni Ferrari kao momčad bezgrešna. Svi zajedno pobjeđuju i zajedno gube. Ovo je možda subjektivno jer ja navijam za njega (Vettela), ali on je po meni najbolje što se Ferrariju dogodilo nakon Schumachera. Podsjeća me na Laudu i Schumachera i kad tad će to kulminirati i doći će oba naslova. Jednostavno vjerujem da je on pravi čovjek za to. Nije ni MS osvojio naslov odmah ako ćemo tako gledati. Kimija cijenim i izuzetno mi je drag, posljednji Ferrarijev prvak - sve to stoji, ali opet on je naslov osvojio upravo zbog kaosa u McLarenu.
Inače pokušavam što manje sudjelovati u raspravama, makar ponekad nasjednem bespotrebno. Tvoj komentar je i više nego korektan, pa je fer od mene da odgovorim.

Možda se u zadnje vrijeme stekao dojam da imam nešto protiv Vettela ili zato što favoriziram Kimija pa sam automatski protiv Vettela, ali to nije istina. Istina je da sam navijač Ferrarija i istina je da favoriziram xy vozača/vozače iz xy razloga.
Ja se apsolutno s tobom slažem da je Vettel najbolje što se moglo dogoditi Ferrariju nakon Alonsa. Ne bitno je da li ja smatram Alonsa boljim ili ne od Vettela, ali s Vettelom je Ferrari dobio jednu mirnoći, stabilnost. Budimo iskreni da je Alonso ostao bilo bi samo pitanje vremena kada bi ga Marchionne nogom u guzicu potjerao iz momčadi.

Slažem se.... svi mi griješimo, ljudi smo od krvi i mesa, ALI..... imaš 31 godinu, četverostruki si svjetski prvak, imaš ohoho utakmica u nogama, dogodile su ti se neke greške u predhodne dvije sezone, nisi naučio ništa iz toga i pokleknuo si na navažnijem ispitu. Ferrari nema dominantan bolid ove sezone pa da si je mogao dopustiti u toj količini takve greške, ali je imao/ima al pari bolid s kojim može napasti obje titule. I upravo zato u tom bolidu trebao nam je brz, pametan, svestran, lukav vozač. Greške su naravno moguće, ali njegove kao što se pokazalo katastrofalne. Naravno da se svakome može dogoditi da se prekoči, krivo procjeni grip/feeling/točku kočenja bubam što god, ali iskreno nisam od njega očekivao velike greške koje radi u kontinuitetu. Navodiš Hamiltona i 2011. godinu, jbg danas je 2018. 7 godina stariji i iskusniji. Barem ja na to tako gledam.

Hoće li doći nova prilika otom potom. Vidjet ćemo u kakvom će stanju doći Ferrari sljedeće sezone. Također kako će se Leclerc postaviti i još bitnije što će pokazati pored višestrukog prvaka, odnosno što neće i kako će se sve to odraziti na Ferrari, Vettela itd.

Naravno zbog ovakvog završetka sezone treba se nešto pitati i Ferrari koji se opet pretvorio u apsolutno rasulo od momčadi. Puno je tu diskutabilnih odluka i poteza na stazi i izvan nje, a najčešće su te loše odluke na stazi išle na račun Kimija kojeg eto spominješ čisto da se loptica prebaci na drugu stranu. On je naslov 2007 itekako vozačkim umijećem osvojio i tu svaka priča završava. Na kraju krajeva osvojio je naslove pored dva top gun-a i skidam mu kapu na tome. To što je bilo rasulo na drugoj strani ne umanjuje njegovo postignuće, naprotiv tek onda je imao teži zadatak.

Nevezano uz tvoj komentar. Ovdje se ljudi previše živciraju i silno se trude diskreditirati drugu osobu odnosno vozača jer napad je najbolja obrana. Ja se iskreno ne sekiram oko toga što Kimi neće voziti za Ferrari. Meni ni iz džepa ni u džep.
Svi smo mi subjektivni pogotovo ako smo fanovi vozača/momčadi, ali ponekad treba stati na loptu. Meni je iskreno nevjerojatno koliko se pokušalo i dalje pokušava diskreditirati Kimija jer eto branio se ovako ili onako, a nitko neće reći pa jbt koliko je Vettel prosuo bodova samo zato što mu se dogodi blackout i ne može proći prvih par zavoja ako ne starta P1. Ok.... ekipa sad ćemo imati Leclerca. Jel Vettelu nije imao tko dati tow. Vidjet ćemo ako mlađahni Leclerc bude možda i prebrz da bi imao ulogu pomagača i kako će se to odraziti na Vettela. A onda ćeš vidjeti @Black Queen da ti isti koji su toliko ser.uckali po Kimiju sljedeća meta biti Vettel.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 01.10.2018., 19:04 nek ode sto se mene tice...Binottoa na njegovu poziciju i amen. Ionako se neke promjene MORAJU dogoditi.
Teško da bi Binotto mogao biti njegov nasljednik, jer Binotto je inženjer po struci i to visoko kvalifikovani!

Više je važniji kao tehnički direktor nego kao timski šef. Ferrari ako želi nekog nasljednika za MA, bolje bi bilo nekog ko je već godinama u F1 ili općenito u auto - industriji.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Slavenowsky je napisao/la: 01.10.2018., 23:56
senna66 je napisao/la: 01.10.2018., 19:04 nek ode sto se mene tice...Binottoa na njegovu poziciju i amen. Ionako se neke promjene MORAJU dogoditi.
Teško da bi Binotto mogao biti njegov nasljednik, jer Binotto je inženjer po struci i to visoko kvalifikovani!

Više je važniji kao tehnički direktor nego kao timski šef. Ferrari ako želi nekog nasljednika za MA, bolje bi bilo nekog ko je već godinama u F1 ili općenito u auto - industriji.
Mekies?
slika

Taman mu sada istječe gardening obveza...
slika slika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Arrivabene uopće netreba odstupit!!
Pod njegovim vodstvom se Ferrari refo nakon bezkičmenjaka Domenicalia!

Nije televizijska patka koja samo njurga kao Horner i Toto!!

Horner - jebena najveća baba u F1 - kada neide pljuvat po svima; od dobavljača motora do konkurencije
Toto - "Dali bi Velteriu pobjedu da nije bilo pritiska" HAHAHAHA ---- i slično...
Arrivabene - Ted; Sky Sport nakon svake utrrke - što je bilo? --- "izgubili smo"; "pobjedili smo"

Jebeni Arrivabene je gospoodin naspram ove dve babe!!

Dobit ću odgovor kako "gospodin" nije osvojio naslov...
A da... u ovoj domaciji Mercedesa je to lagan posao... Eto Horner je osvojio....

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ferrari je napisao/la: 02.10.2018., 01:08
Slavenowsky je napisao/la: 01.10.2018., 23:56

Mekies?
slika

Taman mu sada istječe gardening obveza...
Ovaj malo vuče, izgledom na F1 kolegu, Ante prezime mu znate - Vetma. ;)

:aww:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡