VN Rusije (Sochi) 28.-30. rujna 2018.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Slavenowsky je napisao/la: 30.09.2018., 15:33
Ferrari je napisao/la: 30.09.2018., 15:17 Mislim da ovo nije bilo ni malo korektno prema Bottasu...jedno je pustiti kada si u minusu i kada loviš prvenstvo (ono što je Ferrari trebao raditi), a drugo je kada si već brži na toj stazi, imaš veliku prednost i onda napraviš onu zamjenu.
I još lažeš vozaču. Znači užas.
Druze moj Ferrari se ugusi od morala, pa gledaj gdje su sada. Ferrari je zbog VN Austije bacio ogromnu mrlju na Schumachera. Samo sto se Schumacher nije smijao na podijumu i nije kilavo davao svoj trofej Barichellu, kao sto je to Hamilton radio Bottasu. A isto tako Bottas se i nije nesto pretjerano bunio, niti je bio previse razocaran, jer u momentu kada ga Hamilton zove na podijum izgledao je kao pokunjen pas.

Mozemo mi moralisati do sutra, od toga se ne zivi. Ovo sto Mercedes radi jeste kurtoazijski, ali rade sigurnu stvar. Bolje imati 50 bodova razlike, nego 45. Tako da sada maju minimalno 2 utrke prednosti da mogu da zamjene motor ili da zrtvuju isti.

Jednostavno Mercedes nas drzi u saci. Igraju se s nama, pogotovo rade psiholoske igrice, koje nas s vana ne doticu, a iznutra izjedaju! Danas pored p1 i p2, James Allison izlazi na podijum i slavi! Pored onih jako losih izjava od njega, ono klincenje na podijumu je samo slag na tortu.
Znaš kada bi ovo Rosberg napravio? Nikad.
Kao i hrpa drugih vozača.

Već sam rekao...Bottas je tu u Mercedesu jer je samo sretan što vozi tu gdje vozi...i zato što neće uznemiriti Hamiltona.
Sada svi govore o Leclercu kako će on uznemiriti Vettela itd...pa isto bi se dogodilo i da je Ocon u Mercedesu pokraj Hamiltona. Ne bi mu sigurno bilo ovako.

Mahh...razumijem ja bodovi itd...ali daj. Nema šanse da izgubiš prvenstvo pa mjenjaš vozače na pola utrke...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Paul di Resta je najbolje opisao tu problematiku za Bottasa, ako se Bottas ne naguzi u redu stoje Russell, Ocon, Wher...

Simple as fuck.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ferrari je napisao/la: 30.09.2018., 15:17 Mislim da ovo nije bilo ni malo korektno prema Bottasu...jedno je pustiti kada si u minusu i kada loviš prvenstvo (ono što je Ferrari trebao raditi), a drugo je kada si već brži na toj stazi, imaš veliku prednost i onda napraviš onu zamjenu.
Druze moj Ferrari se ugusi od morala, pa gledaj gdje su sada. Ferrari je zbog VN Austije bacio ogromnu mrlju na Schumachera. Samo sto se Schumacher nije smijao na podijumu i nije kilavo davao svoj trofej Barichellu, kao sto je to Hamilton radio Bottasu. A isto tako Bottas se i nije nesto pretjerano bunio, niti je bio previse razocaran, jer u momentu kada ga Hamilton zove na podijum izgledao je kao pokunjen pas.

Mozemo mi moralisati do sutra, od toga se ne zivi. Ovo sto Mercedes radi jeste kurtoazijski, ali rade sigurnu stvar. Bolje imati 50 bodova razlike, nego 45. Tako da sada maju minimalno 2 utrke prednosti da mogu da zamjene motor ili da zrtvuju isti.

Jednostavno Mercedes nas drzi u saci. Igraju se s nama, pogotovo rade psiholoske igrice, koje nas s vana ne doticu, a iznutra izjedaju! Danas pored p1 i p2, James Allison izlazi na podijum i slavi! Pored onih jako losih izjava od njega, ono klincenje na podijumu je samo slag na tortu.
To dodatno.
Jbga, Benz je ubio Ferrari i na tom polju.

@Ferrari, u čemu je problem?
Ljudi su uradili ono što su morali i trebali.
Pa da je kojim slučajem Ferrari bio u istoj poziciji, i da su pametni i da igraju kao i Benz (ko što ne rade), ne vjerujem da bi dali Vettelu da propusti Raikkonena.
Sad su na prednosti od čak 2 pobjede.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
@Frantic
Sve to stoji. Razumijem da dobiju extra bodove itd...
Ali c'mon...nije danas bilo potrebe za tim. Imali bi 43 boda više od Vettela i hrpu više u WCC-u.
Mi ih ne možemo stići nikako. Najviše mi je smetalo to što kažeš čovjeku da Hamilton ima problem sa blisterima da bi ovaj na kraju utrke išao gledati gume da vidi da su ga lagali.

Ono smiješno. Samo reci makni se i bok...nemoj lagati kada svi znamo da je BS sve što kažu na team radiu...ovaj niže brze krugove.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 30.09.2018., 15:48 @Frantic
Sve to stoji. Razumijem da dobiju extra bodove itd...
Ali c'mon...nije danas bilo potrebe za tim. Imali bi 43 boda više od Vettela i hrpu više u WCC-u.
Mi ih ne možemo stići nikako. Najviše mi je smetalo to što kažeš čovjeku da Hamilton ima problem sa blisterima da bi ovaj na kraju utrke išao gledati gume da vidi da su ga lagali.

Ono smiješno. Samo reci makni se i bok...nemoj lagati kada svi znamo da je BS sve što kažu na team radiu...ovaj niže brze krugove.
Dobro, to je bezveze za blistering.
Ali i da su mu samo rekli "makni se i bok", opet mu ne bi vratili prvo mjesto.
Ne bi ni ja.
Ne bi ni Ferrari, niti bilo kojadruga ekipa.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 30.09.2018., 15:37

Znaš kada bi ovo Rosberg napravio? Nikad.
Kao i hrpa drugih vozača.

Već sam rekao...Bottas je tu u Mercedesu jer je samo sretan što vozi tu gdje vozi...i zato što neće uznemiriti Hamiltona.
Sada svi govore o Leclercu kako će on uznemiriti Vettela itd...pa isto bi se dogodilo i da je Ocon u Mercedesu pokraj Hamiltona. Ne bi mu sigurno bilo ovako.

Mahh...razumijem ja bodovi itd...ali daj. Nema šanse da izgubiš prvenstvo pa mjenjaš vozače na pola utrke...
Ono sto je Rosberg uradio je bilo na vrhuncu srcanih udara, dijabetisa i kojekakvih raznih bolescura! Zvuci gadno, ali tako je.

Rosberg je imao odlicnu taktiku, bio je poslusan sve do trena kada je potpisao novi dvogodisnji ugovor, koji mu btw garantuje neku sigurnost, ako nista novcanu.

U tom momentu Mercedes je bio jako dominantan, jedina prijetnja Mercedesu su bili njihova dva vozaca, koja su imala luksuz da se bore jedan s drugim. Ove sezone i nije bas tako, jer imaju Ferrari za petama. Da su se Bottas i Hamilton klali od pocetka sezone, desila bi se 2007! Rosberg je mozda u jednu ruku imao i srece, ubo je savrsen tajming za napad na titulu. Ali opet za takvo sto treba imati ogromna MUDA!

Bottas je ove sezone u jako nezahvalnoj poziciji. Hamilton potpisuje mastan ugovor, koji ga betonira u Mercedesu, dok Bottas je na "stand by opciji" u smislu ako valjas, bices tu, ako ne, onda Ocon jedva ceka da vozi za Mercedes. Meni je njega malo zao ali sta sad.

Sve dok je Hamilton u Mercedesu, niko nece imati sansu da bude pretendent za titulu! NIKO (morao sam boldovat)! Nece ni Leclerc imati sanse u Ferrari-ju, to su cinjenice!

Evo Ferrari je dopustio vozacima da se bore samostalno, pa smo se svi cupali za kosu, Mercedes nije to dozvolio, pa se opet cupamo za kosu, samo sta je rijesenje? :)

Kako god, Mercedes radi odlican posao i to je to, njihovim fanovima ovo danas nista ne smeta, a ruku na srce ne bi ni nama, da smo u ovakvoj poziciji.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ferrari je napisao/la: 30.09.2018., 15:37 Mahh...razumijem ja bodovi itd...ali daj. Nema šanse da izgubiš prvenstvo pa mjenjaš vozače na pola utrke...
Takav stav bi im se lako obio o glavu. Svaki bod je bitan i svaki bod prednosti je zlata vrijedan. Prednost je ogromna, ali ovo je F1, ovo je sport i stvari se brzo okrenu. Zato ovih 7 bodova više za Lewisa nisu beznačajni.

Nema se što puno ovdje filozofirati, Mercedes je jednostavno napravio ono što je morao. Praktički je Wolff najavio ovako nešto i to je razumljivo. Nitko od nas ne voli kad se utrke rješavaju na takav način, ali iz pozicije momčadi ovo je logičan potez. Hamilton je vozač koji se bori za naslov i sve dok ga ne osigura njemu momčad treba davati prednost. Bottas će vrlo vjerojatno priliku za pobjedu dobiti u kao i lani u Brazilu/Abu Dhabiju, zasad je logično da pomaže Lewisu.

Utrka nije bila pretjerano zanimljiva, Vettelov undercut je malo začinio stvari i lijepo se obranio od Lewisa, ali ipak nije mogao zadržati tu poziciju. Možda je mogao biti agresivniji u zavoju gdje je izgubio poziciju, ali teško da bi uspio zadržati Lewisa puno duže i s tom obranom.

Max je odradio maximum danas, ekspresno je riješio midfield i do kraja mirno stigao do za Red Bull standardne pete pozicije. Još bih samo spomenuo Leclerca, fantastičan je bio cijelog vikenda, jučer P7, ali iza Ocona i Magnussena, danas opet P7, ali ovaj put kao best of the rest iza vodeće trojke uz sjajno pretjecanje Magnussena. Radi njega se nadam da će se Ferrari 2019. vratiti u formu.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Malo je bezveze sta su lagali Bottasa za gume ali odluka da Ham bude ispred nije bezveze niti 1 %. Totalno svejedno imali oni 5 bodova prednosti ili 50 bodova , ako nisu osigurali naslov onda ga nisu osigurali i raditi ce sve da ga osiguraju. Jednostavnije od toga nemoze nikako biti. Neznam cemu kukanje oko toga , oni su napravili najpametniju stvar za svoju ekipu i zavrsena prica. Svidalo se to nekome ili ne. A njima je najmanje bitno ako se to nekome ne svida haha.
slikaslika slika

klikerbgd
Karting
Karting
Navija za: Sebastian
Neko je rekao gore i slazem se za moralisanje Ferraria ,to je lepo i kulturno ali ne donosi rezultat. Ovi se bune ,prozivaju i napadaju Ferrari za sve a bez osnova i razloga a imaju bolid bez premca 5 godina za redom ,ovaj lupa pesnicama o sto ,vidis da mu je stalo i posle 4 godine osvojenih titula zeli jos... A mi smo ovamo fini ,smerni i politicki korektni.. Ako ne nauce lekciju iz ovih godina i posebno lekciju iz ove sezone onda oni nisu sposobni da osvoje titulu ,tu mislim na kompletan tim i Vettela kao vozaca . Sledeca godina mu je biti ili ne biti,da pokaze i dokaze da li je najbolji. Za prve 3 godine nemam na cemu da mu zamerim ,mislim da je bio na nivou,jako dobar. Ova sezona je za duboku analizy, kao njegov navijac bio sam razocaran posle Monze, ne posle Nemacke za sta ga svi prozivaju,to se desilo ,jbg,ali Monza je meni problem ,sto je ponovio tu neku neracionalnu agresivnost u prvom krugu,nije naucio od ranije. Kada se analizira bez tog navijackog prema njemu mislim da ga je tim doveo u kompl situaciju ,sto nisu u tim kval reagovali na pravi nacin i sto te tetose Kimija sve ove god bez ikakvog osnova. Ovaj Wolf je na prvi znak izasao i rekao zna se broj 1 i tako skinuo teret Hamu a Vettel nema to ,mora da se bavi i razm o odlukama tima.Singapur i Rusija su nas vratili u prosle sezone ,gde su ovi za klasu ispred po brzini,bolid njihov.

klikerbgd
Karting
Karting
Navija za: Sebastian
I sto se tice Leclerca ,vidim da vecina vec vidi kako ce on da bude bolji od Vettela i sl .. To ne zna niko dok se ne zavrsi sled sezona ,moje misljenje je da je to dobra odluka sto su ga doveli,talentovan i brz i mislim da ce Vettela da natera da bude bolji,uzimace bodove koje Kimi nije,bice pretnja Mercu , sve pod uslovom da bolid bude na nivou sa Merc. Ferrari je trebao kvalitetnijeg,gladnijeg drugog vozaca jos od 2016 god ,moje misljenje.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
reso20 je napisao/la: 30.09.2018., 15:29

Vettel: "A little sarcastic you could say that with such an inferior car, they (Mercedes) are doing quite well" https://twitter.com/i/status/1046389189544226816
Koliko su Hamilton i Mercedes uspijeli ući mu u glavu sa pustim izjavama kroz sezonu, to je nevjerojatno... Stvarno šteta
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Fun fact

Pirelli u svom media centru nema pobjedničko postolje. Ovo je prvi put u zadnjih par godina da se to dogodilo. Uvijek stave sliku pobjedničkog postolja, a ovaj put najbliže tome je nakaradna slika Vettela na kojoj su izrezali Hamiltona i Bottasa. (prva u drugom redu) :bonk:

slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ma koliko se god Bottas saginjao, i igrao timski, sljedeća mu je godina gdje treba pokazati zube. Nakon izjave Wolfa da će Ocon voziti za Mercedes trebalo bi mu sve biti jasno. Neće mu se više produživati ugovor poslije sljedeće godine, da ne znam koliko pomogne kao drugi vozač. Jedina šansa da ostane u Mercedesu, ili negdje drugo u F1 nakon naredne godine je da ozbiljno zaprijeti Hamiltonu. Ako još jednu godinu provede kao vodonoša, na njegovo mjesto će uskočiti Ocon ili Russel. A on vjerovatno neće biti privlačan ni slabijim timovima. A ako uspije pobijediti Hamiltona, onda bi mogao ostati u Mercedesu. Ili ako mu barem pruži dobru borbu, mogao bi zainteresirati neku drugu ekipu da ga uzme.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
:mrgreen: https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1046396340136218624

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Nema tu bottas sta. Sam se doveo u situaciju da se ne bori za naslov i to je to.

Kazu neki nico ne bi nikad. Ma sta ne bi. Da je danas bio nico sa ovakvim isto bi napravio. Covjek je ispao iz borbe i to je to.

Da je brao pobjede od pocetka i da je bodovno u egalu sa ovom dvojicom e tada bi merc imao problema jer ne bi bilo pustanja a utrkivali bi se i sebu davali sanse. Da je seb prije dvije godine imao bolid kakav ima ove sezone bilo bi svega posto su se nico i ham borili svaki vikend.

Bott je previse zaostao najvise svojom krivicom za hamiltonom i sta sad moze osim obavit najbolji moguci posao za ekipu, ujedno i svoj posao.

Danas je sve bilo kako i treba. Je malo bljutav okus nakon takvih timskih i svega ali eto neka netko predlozi nesto bolje ako ima.

Sljedece sezone bottas mora samo jedno napraviti. Od pocetka sezone parirati hamiltonu i davati vrhunske martije kao sto je nico i onda nece morat nikoga propustat. Neka se dovede u poziciju da ham nema sansu za naslov a on ima pa nek ham njega propusta.

Takodjer, mislim da je prvenstvo gotovo u korist mercedesa i hamiltona i ferrari nakon danas zaista ima minimalne sanse za naslov. Pogotovo vozacki za koji sada vec u racunicu ulazi scenarij da ham dvije utrke ne uzme ni bod a seb pobjedi i to sve treba da bi bili jednaki a onda dalje...

Znaci ako nakon vn meksika (to je treca utrka od danas) ham za samo jedan bod poveca presnost, to je to. Ono sto sam govorio vec, vrijeme leti i ferr nema bas 5 utrka. Bolje receno ima 3 plus jos mozda 2. Ham jednostavno i iduce tri itrke treba osvojiti jedan bod vise od seba i to je to.

Jbt, ode prvenstvo

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Bottass najbolji wingman u F1. Nikad neće ništa postići jedino dostignuće će mu biti što je vozio u F1 i to za jednu od najboljih momčadi u povijesti i postigao je ništa.
Bolja je opcija ŠBBKBB nego imati priliku i napraviti ništa.

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
MrDoomroom je napisao/la: 30.09.2018., 23:23 Bottass najbolji wingman u F1. Nikad neće ništa postići jedino dostignuće će mu biti što je vozio u F1 i to za jednu od najboljih momčadi u povijesti i postigao je ništa.
Ima 2 pobjede :misli:
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 30.09.2018., 21:49 Ma koliko se god Bottas saginjao, i igrao timski, sljedeća mu je godina gdje treba pokazati zube. Nakon izjave Wolfa da će Ocon voziti za Mercedes trebalo bi mu sve biti jasno. Neće mu se više produživati ugovor poslije sljedeće godine, da ne znam koliko pomogne kao drugi vozač. Jedina šansa da ostane u Mercedesu, ili negdje drugo u F1 nakon naredne godine je da ozbiljno zaprijeti Hamiltonu. Ako još jednu godinu provede kao vodonoša, na njegovo mjesto će uskočiti Ocon ili Russel. A on vjerovatno neće biti privlačan ni slabijim timovima. A ako uspije pobijediti Hamiltona, onda bi mogao ostati u Mercedesu. Ili ako mu barem pruži dobru borbu, mogao bi zainteresirati neku drugu ekipu da ga uzme.
Treba biti realan i sagledati situaciju i reci jel Bottas stvarno dobar konkurent Hamiltonu, kao sto je to bio Rosberg? Pocetak sezone je kljucan pri pokazivanju svog potencijala za titulu. Bottas je bio konstantan, pogotovo pri drugim pozicijama, ali nikako nije napravio jedan korak naprijed - da ga istakne malo na momente (tj. da je pobjedio), upalio se tek na sredini sezone, kada je uzeo pole ispred Hamiltona na VN Austrije (dosta kasno).

U Bahrainu da je pobjedio, bilo bi "all eyes on me", ali to se nije desilo. Nekako mi je Bottas izgledao kilavo na pocetku sezone, trebao je pokazati mnogo vise u fazi kada je Hamilton bio van forme tj. do VN Azerbajdzana. Hamilton kada je nanizao dvije pobjede za redom, tu je Bottasu bio kraj.

Jednostavno, sve dok Mercedes ima dobrog konja aka bolid za utrke, Hamilton ce biti favorizovan, a isto tako u koliko je Bottas ovako poslusan, imati ce i ugovor, jer ne mari previse Mercedes za Ocona ili Russela, upravo iz razloga jer imaju dresiranog Bottasa.

Bottas na pocetku sezone mora pokazati mnogo vise i onda se upustiti u "opasnu zonu", a to je rat sa Hamiltonom, koji ce se naoruzati svakakvim materijalom, da bi vodio psiholoski rat, kao i rat sa Britanskim medijima, koji ce ga razapeti kao cilim na zidu. Bottas bi bio mnogo vise cijenjen da se upusti u ovakvu avanturu, ali kada mu vidim onako "tulavu" facu, jednostavno mi ne odaje sliku nekog pravog ratnika, vec upravo ovo sto jeste sad.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Perica9 je napisao/la: 30.09.2018., 23:24
MrDoomroom je napisao/la: 30.09.2018., 23:23 Bottass najbolji wingman u F1. Nikad neće ništa postići jedino dostignuće će mu biti što je vozio u F1 i to za jednu od najboljih momčadi u povijesti i postigao je ništa.
Ima 2 pobjede :misli:
3
Ostvariće još nekoliko njih i to je to.
Kao i Rubens. :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡