VN Japana (25.-27. rujna)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

mcl
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Mclaren,Hamilton
vlado je napisao/la:
HeatBlast44 je napisao/la:meni fakat postaje smješno biti na ovom portalu, 80% ferrarijevci, 50% novopečeni Vettelovci/Ferrarijevci, većinom zatucani (čast izuzecima kao Frantic), ne moš im ništa reć za Ferrari i Vettela, a čim svoje malo pohvališ, odmah neko pametovanje, bolji bolid ima, Vettel klasa za njega, ima lošiji bolid, a čuda izvlači... Ricciardo bi pod pobriso sa Vettelom u Ferrariju, da ne pričam šta bi mu Alonso ili Hamilton radili... baš nešto razmišljam što i Button trenutno razmišlja o budućnosti u F1 :chill:

Vecina ovdje koja navija za Vettela je to radila i prije dosta godina. I sta znaci novopeceni? Kada je ispravno postati neciji fan? Ako i postoji neki vremenaki okvir za tako nesto... Evo meni je trebalo dugo da zavolim Vettela, da li je to kontra tvojih pravila?
Svaki fan zeli neki razlog zasto ce navijati za odredjenog vozaca, nekada se to desi brze nekada kasnije. I sta sada?

E sada, ovo za brisanje poda je tvoj nacin kako ukazujes na uzorno ponasanje. Ma daaaj. Ferrari je izabrao Vettela za vozaca sa kojom ce ponoviti MS eru, mogli su bilo koga drugoga, Alonsa su sutnuli, Hamiltona nisu ni zeljeli, valjda strucnjaci, pravi eksperti unutra momcadi imaju u vidu ko je Vettel. A ovaj im se na najbolji moguci nacin oduzio. Jer i jeste top vozac.
Koliko ja znam Alonso je sam otisao iz Ferrarija Hamilton je u Mercedesu i ne vidim zasto bi ga menjao za Ferrari a ni da je zeleo da ide u Ferrari .Sto se tice Vettela i ponavljanja Sumaherove ere ,pa sacekajmo prvo da vidimo da li ce osvojiti titulu zajedno da ne prodju kao sa Alonsom ili kao i Mclaren i Honda i tamo se nadJU PONAVLJANJU NEKE ERE

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Ja cu iskoristiti svoje pravo na misljenje i ostati pri tome da je Alonso dobio otkaz. Mozda ne tako grubo, ali vjerujem da mu je ukazano da za njega nema vise mjesta u ferrariju. Vec sam mnogo o tome pisao na gp1 sa liscem i zeuzom.

Eto, neka i nisu moglu do Hamiltona, sto ne mora biti istina. Opet su kao takva ekipa mogli birati koga zele. I zar nije cudno da odaberu nekoga sa kojim bi pola grida obrisalo pod? Nema sanse. Ja imam puno povjerenje u novo vodstvo i Vettela. Mozda je to iz razloga sto vidim ferrari kao za vrijeme ms, ta atmosfera... Sto je pozitivno. Da se ponovim, Vettel je usavrsena verzija svoga idola. I nemam apsolutno nikakve sumjnje u titule. Mislim da to osjecaju svi, cak i oni koji ne navijaju za ferrari. Mi smo sada u trenutku pred eksplozijom te ekipe.
No!

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Alonsovi navijaci tvrde da je sam otisao, ferrarijevci da su ga sutnuli. A sam Alonso rekao da je trazio odlazak. Pogledajte njegov dokumentarac, sve je u njemu objasnjeno no opet svi preferiraju svoju verziju.

alonso5
Formula 1
Formula 1
Navija za: Alonso & Lorenzo
Mr.Spaceguy je napisao/la:Alonsovi navijaci tvrde da je sam otisao, ferrarijevci da su ga sutnuli. A sam Alonso rekao da je trazio odlazak. Pogledajte njegov dokumentarac, sve je u njemu objasnjeno no opet svi preferiraju svoju verziju.
A sta ces svak stima kako njemu pase,ali je vjerovatno sam otisao a nije dobio "nogu" kako pojedini tvrde.

@hatt solidan uvod :thumbs:
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Da, ali... To je novi problem. Kakva je to procjena koju je Alonso uradio uz svoje savjetnike da napusti ferrari. A opet, ako je smatrano da ce ferrari biti i dalje los kako je moguce da se Vettel uz svoje informacije i ljude odluci za dolazak.
Naravno da takav covjek nece reci da je dobio otkaz. Ustvari, ako napusti hodnu to ce po meni biti dokaz da je dobio nogu. Jer bi u suprotnom cutao i vozio. Ustvari, on i button jedu govna. Samo se zale. Ko ih hebe. Nije da nema razloga, ali nije to to. Ako ti je stalo i tvoja je odlula zacepi i radi.

Nema ovo veze da li mene pase. Nemam nista od toga. Vec je to moje misljenje. Imam problem sa pricom da je sam donio takvu odluku.
No!

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Brumica je napisao/la:Mislim da Heatu ne treba pridavati pažnju. On je nešto poput političara: dugim jezikom udara po svima na forumu, a kad ga tražiš arguemente onda se povuče i jadikuje da je sam protiv svih. Tim više, mislim da je većina rasprava na ovom forumu korektna i bez velikih tenzija i da se mišljenja kulturno razmijenjuju. Heat nitko te ne tjera da budeš ovdje, imaš slobodnu volju i mogućnost kliknuti log out.

Nego, s kišom ili bez, imam osjećaj da će utrka biti zanimljiva i da ćemo dobiti odgovore bar na neke nepoznanice iz Sigapura.
:bonk: lol...istu količinu subjektivnog materijala je dotični trpao kvantitativno i kvalitativno i na GP1, pa šta se čudite.
Svoju šansu da imponira svoj stav je vidio ovdje u novom sajtu, kao svježe i potencijalno plodno tlo za ine stvari.
Jedino što je kvaka da je i tu, na ovom novom sajtu susreo istu ekipu :rofl: kao i na prethodnom, pa mu onda zato i " fakat postaje smješno biti na ovom portalu".

Od istine nemožeš pobjeći Heat :trep:

Btw, da ne budem off totalno - evo mali interesantni dodatak :mrgreen: https://twitter.com/FansOfSebVettel/status/645989439055855618 A Japan je najbolja prilika da se krene :jupije:
slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
vlado je napisao/la:Da, ali... To je novi problem. Kakva je to procjena koju je Alonso uradio uz svoje savjetnike da napusti ferrari. A opet, ako je smatrano da ce ferrari biti i dalje los kako je moguce da se Vettel uz svoje informacije i ljude odluci za dolazak.
Naravno da takav covjek nece reci da je dobio otkaz. Ustvari, ako napusti hodnu to ce po meni biti dokaz da je dobio nogu. Jer bi u suprotnom cutao i vozio. Ustvari, on i button jedu govna. Samo se zale. Ko ih hebe. Nije da nema razloga, ali nije to to. Ako ti je stalo i tvoja je odlula zacepi i radi.

Nema ovo veze da li mene pase. Nemam nista od toga. Vec je to moje misljenje. Imam problem sa pricom da je sam donio takvu odluku.
Sjeti se samo proslogodisnjeg Ferrarija i vodstva koji je tad bio... I kroz koju re-organizaciju je prolazio taj ferrari. Isto tako se sjećam da su mu javno rekli da ne očekuje borbu za naslov kroz sljedeće dvije godine zbog starta od nule kroz koji je išao Ferrari...
To je jedini razlog zašto ja mislim da je Alonso otišao, jer su mu tada Mclaren Honda i Ferrari izgledale isto... Samo mu Honda nije govorila (realne) stvari koje mu je Ferrari govorio. Isto tako sa financijske strane Honda je bila voljna povečati svotu novca koju mu je Ferrari davao...
S druge strane Vettel je imao bananu od sezone, izgubio motivaciju i nije vidio sebe u budučnosti da nešto može napraviti sa RB ; čitaj Renaultom. Čovjek je još bio zaljubljen u Ferrari, kojemu se otvorilo mjesto... I sam je znao u šta ulazi ali je za razliku od Alonsa imao kud i kamo strpljenja da odvede Ferrari pri vrhu kao što mu je to idol radio...
Da ne duljim previse, eto nas druge godine... The rest is history ;)
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

mcl
Baniran
Baniran
Navija za: Mclaren,Hamilton
Pa i ja bi imao problem sa strpljenjem da mi svake godine obecavaju ,sledece godine u ovo vreme bicemo milioneri,pardon sampioni.Videcemo koliko ce Vettel biti strpljiv.Kao sto rekoh nek oni prvo osvoje titulu pa onda nek pricaju o nekoj eri MSa .A ako ne budu sampioni pa dzaba vam svo ovo busanje sad :bonk:

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Nema tu busanje u mnozini. Nisam ni u jednom taboru. Ja se kladim sa bilo kime da ce Vettel doci do vise od jedne titule u ferrariju. Cak kada bi nekim ludim slucajem bolid bio los, on ce svoju karijeru posvetiti u ime promjene na bolje i nikada ali nikada ih nece napustiti.
No!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Dame i Gospodo,
Uzeo sam malo slobodnog vremena (iako me žena kritikovala u smislu, bolje da si pomogao oko zadaće i sl. :mrgreen: ), pa evo, poredak na svim kišnim trkama 6 vozača koji su vozili i 2007, pa sve do danas. Webbera nema, jer ne vozi, a nije ni bitan, kao ni Rosberga, jer je generalno loš po kiši.
Naravno, treba uzeti u obzir da je npr. Button 2007. i 2008. vozio kantu, Ferarri je bio loš 2009. i slične stvari.
Dalje - "kiša" znači kiša, slabijeg ili jačeg intenziteta tokom čitave trke (u principu intermediate i/ili full wet gume). Promjenjivo je naravno, kombinacija kiše i suhog/sunčanog perioda, pa makar to značilo i prolom oblaka, pa prekid trke, pa nastavak po suhom (dakle, pored intermediate i full wet guma, imamo i gume za suho). Nisu uključene trke kad je u nedjelju ujutro padala kiša pa se sušilo. Ili trke sa kišnim kvalifikacijama. Nisu uključene ni startne pozicije, pa ovo možda izgleda malo šturo, ali pogledajte, pa možete komentarisati. Ako admini smatraju da ovo treba u neku drugu temu, slobodno ovaj prebacite gdje mislite da treba. Vidimo otprilike da su Hamilton i Vettel "tu negdje" po pravoj kiši, dok je Button majstor promjenjivih uslova na stazi. Zatim dolazi Alonso, pa Massa, i na kraju Kimi, koji se, ruku na srce, nikad nije pretjerano dobro pokazao na kiši. Ova pobjeda što je ima je posljedica Lewisovog izlijetanja u pijesak na ulazu u box.
BTW. Izvinjavam se za eventualne greške. Ovo je rađeno pod pritiskom. :mrgreen:
2007.
Nurburgring – promjenjivo 1. Alonso 2. Massa 10. Hamilton Raikkonen (kvar) Button (izlijetanje)
Fuji – kiša 1. Hamilton 3. Raikkonen 6. Massa 11. Button Alonso (izlijetanje) Vettel (sudar)
Shangai – promjenjivo 1. Raikkonen 2. Alonso 3. Massa 4. Vettel 5. Button Hamilton (izlijetanje)

2008.
Monte Carlo – promjenjivo 1. Hamilton 3. Massa 5. Vettel 9. Raikkonen 10. Alonso 11. Button
MagnyCours – promjenjivo 1. Massa 2. Raikkonen 8. Alonso 10. Hamilton 12. Vettel Button (kvar)
Silverstone – kiša 1. Hamilton 4. Raikkonen 6. Alonso 13. Massa Vettel (sudar) Button (kvar)
Spa – promjenjivo 1. Massa 3. Hamilton 4. Alonso 5. Vettel 15. Button Riakkonen (izlijetanje)
Monza – kiša 1. Vettel 4. Alonso 6. Massa 7. Hamilton 9. Raikkonen 15. Button
Interlagos – promjenjivo 1. Massa 2. Alonso 3. Raikkonen 4. Vettel 5. Hamilton 13. Button

2009.
Sepang – kiša 1. Button 7. Hamilton 9. Massa 11. Alonso 14. Raikkonen 15. Vettel
Shangai – kiša 1. Vettel 3. Button 6. Hamilton 9. Alonso 12. Raikkonen Massa (kvar)

2010.
Sepang – kiša 1. Vettel 6. Hamilton 7. Massa 8. Button 13. Alonso (kvar)
Shangai – kiša 1. Button 2. Hamilton 4. Alonso 6. Vettel 9. Massa
Yeongam – promjenjivo 1. Alonso 2. Hamilton 3. Massa 12. Button Vettel (kvar)

2011.
Montreal – promjenjivo 1. Button 2. Vettel 6. Massa Alonso (sudar) Hamilton (sudar)
Silverstone – promjenjivo 1. Alonso 2. Vettel 4. Hamilton 5. Massa Button (kvar)
Hungaroring – promjenjivo 1. Button 2. Vettel 3. Alonso 4. Hamilton 6. Massa

2012.
Sepang – promjenjivo 1. Alonso 3. Hamilton 5. Raikkonen 11. Vettel 14. Button 15. Massa
Monte Carlo – promjenjivo 3. Alonso 4. Vettel 5. Hamilton 6. Massa 9. Raikkonen 16. Button
Interlagos – promjenjivo 1. Button 2. Alonso 3. Massa 6. Vettel 10. Raikkonen Hamilton (sudar)

2013
Sepang – promjenjivo 1. Vettel 3. Hamilton 5. Massa 7. Raikkonen 17. Button (kvar) Alonso (kvar)
Interlagos – promjenjivo 1. Vettel 3. Alonso 4. Button 7. Massa 9. Hamilton

2014.
Suzuka – kiša 1. Hamilton 3. Vettel 5. Button 7. Massa 12. Raikkonen Alonso (kvar)

2015.
Silverstone – promjenjivo 1. Hamilton 3. Vettel 4. Massa 8. Raikkonen 10. Alonso Button (sudar)
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
mcl je napisao/la:Pa i ja bi imao problem sa strpljenjem da mi svake godine obecavaju ,sledece godine u ovo vreme bicemo milioneri,pardon sampioni.Videcemo koliko ce Vettel biti strpljiv.Kao sto rekoh nek oni prvo osvoje titulu pa onda nek pricaju o nekoj eri MSa .A ako ne budu sampioni pa dzaba vam svo ovo busanje sad :bonk:
Obećavaju mu i sad, a ako opet vjeruje veliki je naivac (nije on naivac, ali prodaje priče, i po meni loše mu to ide). Inače Bernie na pitanje hoće li Alonso opet biti prvak odgovorio NE. Slažem se 100%
Također Alonsov simpatizer - novinar iz Italije je rekao kako bi se Alonso s ovim Ferrarijevim bolidom (SF15-T) borio za naslov prvaka kao i 2012 (koji valjda želi sugerirati da se Vettel ne bori, on skuplja samo druga/treća mjesta). Dakle ako bi smo isčitali gospodinove riječi Alonso se uvelike zahebo.

@Hatt zaboravio si staviti svog miljenika (2011) ;)
..., a Damon Hill, Mika Hakkinen i Michael Schumacher postali su svjetski prvaci upravo na ovoj slavnoj stazi.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Svaka ti čast @frantic a ovoj analizi... Ako si išao dokazivat nešto @Heatu onda ti moram reć da ti je ovo bilo uzalud :prcnjau: Jer će i dalje tvrdit da je Hamilton najbolji bez obzira na sve i prijetit kojekakvim analizama koje neće ni napravit...

No ova Tema je skroz otišla u krivom smjeru . Pravi "čušpajz". Svi o svemu pričaju osim o vikendu. Nae*ali smo kad dođu admini :mrgreen:

---------------------------------------------------------------
Da ne budem skroz offtopic

Na F1.com je ponovno glasanje za najbolju utrku na VN Japana. Nominirane su 1989, 1999 i 2005 godine

1989
slika

1999
[ link do slike ]

2005
slika

Vote for your favourite Japanese Grand Prix
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Evo kako se zrtvuje za Ferrari. Franatic je primjer :D On bez obzira na kritike obavlja ono sto voli, zrtvuje se. :fakjea:

Pozdrav za dobru ekipu iz Tuzle!
No!

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ferrari1345 je napisao/la:Svaka ti čast @frantic a ovoj analizi... Ako si išao dokazivat nešto @Heatu onda ti moram reć da ti je ovo bilo uzalud :prcnjau: Jer će i dalje tvrdit da je Hamilton najbolji bez obzira na sve i prijetit kojekakvim analizama koje neće ni napravit...
Ne, ne, sačuvaj Bože. Samo onako, pa eto poredite. Opet ovo što sam analizirao ne dočarava "nečiju" vožnju na kiši. Ovo je samo "statistički". Nema startnih pozicija (mada one na kiši i nisu toliko bitne) i nema vizelnog dojma.
Jbga, Michael je 1997. u Spa pobijedio sa "samo" 26 sec prednosti, ali je od 5 do 13 kruga dizao prednost nad drugoplasiranim (mijenjali su se, kako je koji ulazio u box) sa početnih 5 sec na minut i 10 sec. Potom je ušao u box i lagano do pobjede. Ili Španija 1996. Belgija 1998. - 40 sec prije nego se Coulthard "sklonio" u pogrešnu stranu (sam priznao par godina kasnije da je pogriješio).
Ayrton je kao rookie u Tolemanu stizao Prosta u Mclarenu u Monacu 1984. (doduše Beloff je stizao obojicu), ali je Prost odnio pobjedu, zbog prekida. Ili onaj prvi krug u Doningtonu 1993. Taj prvi krug mi je upečatljiviji nego krajnjih, skoro minut i po prednosti ispred Hilla.
vlado je napisao/la:Evo kako se zrtvuje za Ferrari. Franatic je primjer :D On bez obzira na kritike obavlja ono sto voli, zrtvuje se. :fakjea:

Pozdrav za dobru ekipu iz Tuzle!
Hvala. Pozdrav takođe. Odoh spavat. :zzz:

Sorry ljudi, otišli smo u debeli off.
Sad odoh spavat. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
https://f1metrics.wordpress.com/2014/06 ... er-driver/
# Driver Percentage of wet starts won
1 A Ascari 80.0
2 A Senna 66.7
3 JM Fangio 57.1
4 S Moss 50.0
5 J Clark 42.9
6 M Schumacher 36.5
7 J Stewart 33.3
8 G Villeneuve 25.0
8 L Hamilton 25.0
10 D Hill 23.5
11 J Hunt 23.1
12 J Brabham 21.4
13 J Button 21.2
14 S Vettel 19.0

15 E Fittipaldi 16.7
16 C Reutemann 15.8
17 J Ickx 15.4
18 J Surtees 14.3
18 K Rosberg 14.3
18 A Prost 14.3
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nevezano za Lewisa i Vettela, nije ovaj lik tačan. Ali nikako.
1987. nije bilo kiše ni na jednoj trci. 100%
U Detroitu je ujutro na warm-upu pala kiša, staza se osušila, trka bila komplet suha, a kiša je ponovo počela padati nakon završetka trke.
A ne znam odakle mu po 5 kišnih trka 2010. i 2011.
Zavisi šta je podrazumijevao po kišom.
Bez obzira, kao što sam i rekao, sve je ovo statistika. Zavisi ko je kakav bolid vozio. Npr. Michael bi imao i veći prosjek da je vozio top Benetton 91-93, i top Mercedes 2010-2012.
Ali definitivno lik ima grešaka. Možda ih imam i ja, ali tu je to negdje. Kao i Lewis i Vettel. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Na ovoj stazi Button će vrlo vjerovatno objaviti svoj odlazak iz F1.. kaže da je jednostavno nestalo užitka. LINK

________

Kvyat i Ricci već su počeli uživat' u prekrasnom čarima Japana.. :mrgreen: :mrgreen:

slika
slika

Alonso i Arai glavni protagonisti lokalnih novina.. baš me zanima što piše na tim hijeroglifima. možda nešto tipa, od sljedeće godine planirano uzeti naslov u velikom stilu.. ili?"

slika
slika
slika

..također jedan grupnjak (Alonso, Boullier, Arai & CO) sa pokaznim znakom IL DITO (jedino im Seb fali na toj fotki) :D

slika

..izložen "čuveni" Hondin PU za ovu godinu, Japanci su nahrlili vidjeti to čudo od tehnike:

slika
slika

Massa je napokon našao Ricciardov model četkice za zube :rofl: :

slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Zaš je ova staza opće još ovdje? Toliko je opasna da je čovjek pogino prošle godine. Ai toliko je dosadna. :thumbsd:
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
OMG Majki.. to je kao da kažeš da je Spa jedna od najdosadnijih staza na kalendaru.. ma daaaj. Suzuka je jedna od najlegendarnijih staza u povjesti F1, sa hrpa mjenjanja pravaca i elevacija. Za vozača nešto kao odlazak u Gardeland.. no uvjek postoje oni kojima je to samo nekakv obični dječiji parkić 'niš koristi', eto i opasan za neku djecu. :mrgreen:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Lady
GP3
GP3
Arai san nam ipak otkriva da želi promjene pravila ili ti ga drugim riječima '' Zahebali smo sve...''

Honda's Yasuhisa Arai says he wants to see a change in the regulations that would allow the struggling engine constructor make up ground on its main rivals.

...................

A Lewis se ipak pribojava proboja konkurencije...hmm...malo čudno, jer je dok je Vettel 2013 jurišao iz pobjede u pobjedu, Lewis rekao da ne bi volio tako pobjeđivat i da je uvijek za to da ima više konkurenata za samu pobjedu.

Lewis Hamilton fears that Mercedes’ rivals may be catching up

Lewis Hamilton has admitted that his Mercedes team still have no idea what caused his retirement from Sunday’s Singapore Grand Prix and is worried that the problems will persist at next weekend’s race in Japan.

This Friday morning in Suzuka may now be the most important day of Hamilton’s season as he attempts to win a third world championship title. That is when the points leader, who was forced to quit a race for the first time this season, will know if his car really has lost the form which had made it so dominant in the last campaign and for most of this season.

If it has, and Ferrari dominate like they did last weekend, a battle royal with their driver Sebastian Vettel could be on the cards over the remaining six races.

Mercedes struggled to get Pirelli’s supersoft-compound tyres “switched on” in Singapore as Ferrari and Red Bull both hit their sweet spot and totally overshadowed the Silver Arrows for the first time. This weekend, Ferrari are bringing their hard and medium tyres, on which the Mercedes has traditionally worked well.

Nevertheless Hamilton admitted that, up to the early hours of yesterday at least, his engineers had not been able to provide him with any concrete evidence of what went awry for the team that had been a class above the rest of the field this season.

“I’m not confident,” he said of his immediate prospects. “My engineers have not yet been able to give me any information on why we were struggling. The car felt balanced, but it lacked grip and we don’t yet know why, and there’s not a lot of time left before we race again next weekend.

“I wonder if it was just that our car didn’t get slower but that maybe others upgraded their cars.” He said that emails would be flying between him and the engineers all the way up to his arrival in Suzuka.

Typically, though, Hamilton is staying upbeat. “I was really happy with my race pace, and the gap to Kimi Raikkonen in front of me was only what it was because if you follow too close it’s easy to damage the tyres and generally overheat the car,” he said.

“I was able to push at the end of the stints and was confident of my pace on the soft Pirellis, which matched the three leaders on the supersofts. I thought I was in a good position.

“Before my problem with power loss, I was absolutely sure that I would have undercut at least two of the cars ahead of me. In my mind, I thought I might have the chance to win.

“Personally, I’m very chilled about last weekend. I was there to do a job, and I’m fully aware that you can’t win them all. Shit happens.

“I’m very fortunate with the success we’ve had, and pleased with the job I did. I outqualified my team-mate. And was ahead of him in the race before the car broke.

“That’s the first time that’s happened in a long time, and I didn’t lose a huge amount of points,” he added. “I take the glass half-full view. It could have been a lot worse.”

But if Mercedes are still off the pace on Friday morning on a track which should suit them perfectly, the team alarm bells will be ringing.

.............................

Ovo šta sam podebljala i podcrtala u članku o Lewisu..... da li mu je netko rekao da je imao sporiji tempo od Vettela za cca 1 sekundu gledajući Vettelova vremena na softu?
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡