Jock. Clear. Nije. Zadužen. Za. Strategiju.ujac je napisao/la: 16.09.2018., 18:14 treba otpustiti cleara, nije ga bezveze merc nogirao, jos kad bi doveli bonningtona to bi vec bilo odlicno
Iñaki Rueda je strategist...
Jock. Clear. Nije. Zadužen. Za. Strategiju.ujac je napisao/la: 16.09.2018., 18:14 treba otpustiti cleara, nije ga bezveze merc nogirao, jos kad bi doveli bonningtona to bi vec bilo odlicno
Ovo ko u onom vicu o političkim strankama i partijama.
Multi 21 je napisao/la: 16.09.2018., 19:38 sa reddita
Lewis on the radio: "I got a lot left in these tyres"
Ferrari radio to Vettel: "Hamilton reporting he's not got a lot left in the tyres"
...
Draza mi je opcina: dobar dan jel to elektra? Nije, ovdje plinara. I vama isto jebem materFrantic je napisao/la:Ovo ko u onom vicu o političkim strankama i partijama.
Telefonski razgovor:
"Dobar dan, jel' to centrala xy stranke?"
"Ne, pogriješili ste. Ovo je centrala qw stranke."
"Jel'? E jebem i vama mater".
![]()
drugim riječima treba imat 100% idealne uvjete, a ako ih nema onda nastaje kuršlus.. to mi smeta trenutno i kod jednog i kod drugog pretendenta na naslov.. čim nešto nije ok odmah kreću opravdanja i kmečanja (npr sjetimo se hamiltona čini mi se (nemojte uzeti za riječ) u Austriji kada je kukao na radio da nema tempa da gume ovo da kakva je to odluka itd)..Pastor je napisao/la: 16.09.2018., 18:53 Vettel je pobjedio u 9 utrka za redom. On to može izvesti na stazi, samo ako mu tim bude na nivou. A zato trebaju biti dovoljno brzi, i imati dobre strategije. Ne moraju biti neke izvrsne strategije, dovoljno je da barem pokriju Mercedes. Da ne idu na dva ulaska u boks, kada ovi idu na jedan. Da ne zaglave u prometu, pogotovo iza bolida sa Mercedesovim motorom. Red Bull je to mogao odraditi. Mercedes to može odraditi. Pa evo prilike i Ferarriju da pokaže da može. Ali šansi je sve manje. Sa svih 6 pobjeda još uvijek im ne treba Hamiltonovo odustajanje, ili lošiji plasman. Ali za tako nešto stvarno sve treba odraditi vrhunski.
Jbga, što nije bio tako "loš" kao što ti tvrdiš, recimo 2010. i 2012.? I ti i ja bili zadovoljniji (ti zbog Alonsa, ja zbog Ferrarija).Matek14 je napisao/la: 16.09.2018., 20:13 ............
a kakav je to onda prvak? upravo onakav kakav tvrdim već godinama.. nepobjediv s polea i bez konkurencije, a čim starta iza i ima malo više posla od stisnuti gas i skrenuti lijevo desno, tada nastaju problemi..
..........
Nisam ni ja vjerovao dok nisam vidio razmak sada...Frantic je napisao/la: 16.09.2018., 20:31Jbga, što nije bio tako "loš" kao što ti tvrdiš, recimo 2010. i 2012.? I ti i ja bili zadovoljniji (ti zbog Alonsa, ja zbog Ferrarija).Matek14 je napisao/la: 16.09.2018., 20:13 ............
a kakav je to onda prvak? upravo onakav kakav tvrdim već godinama.. nepobjediv s polea i bez konkurencije, a čim starta iza i ima malo više posla od stisnuti gas i skrenuti lijevo desno, tada nastaju problemi..
..........
Upravo tada je pokazao kako biti najbolji/najjači/najstabilniji/..… kad je bilo najpotrebnije.
A da će trebati idealne uslove za 6 pobjeda u zadnjih 6 trka, naravno da hoće.
BTW, nije Vettel nakon boxa izašao sekund iza Pereza koliko se sjećam....![]()
Vettel je izašao oko 7 sekundi iza Pereza nakon boksa.Ferrari je napisao/la: 16.09.2018., 20:35Nisam ni ja vjerovao dok nisam vidio razmak sada...Frantic je napisao/la: 16.09.2018., 20:31 BTW, nije Vettel nakon boxa izašao sekund iza Pereza koliko se sjećam....![]()
Desno Vettel, a lijevo Perez
Možda je bilo 2 sec, ali na novim gumama stigneš Pereza bez problema...problem je prljavi zrak i nemogućnost da napraviš pretjecanje što ga je koštalo.
Si siguran?Clark je napisao/la: 16.09.2018., 20:49Vettel je izašao oko 7 sekundi iza Pereza nakon boksa.Ferrari je napisao/la: 16.09.2018., 20:35Nisam ni ja vjerovao dok nisam vidio razmak sada...Frantic je napisao/la: 16.09.2018., 20:31 BTW, nije Vettel nakon boxa izašao sekund iza Pereza koliko se sjećam....![]()
Desno Vettel, a lijevo Perez
Možda je bilo 2 sec, ali na novim gumama stigneš Pereza bez problema...problem je prljavi zrak i nemogućnost da napraviš pretjecanje što ga je koštalo.
Kao što kažeš, sjebali su se s tim boksom.Frantic je napisao/la: 16.09.2018., 20:53 I ti si vidio tih 7 sekundi Jimmy?
Ipak nisam prolupo.
A izgleda ni live timing.
Onda mu je skinuo preko 5 sekundi u jednom krugu.
Ne vidim drugo objašnjenje.
Nema veze, opet ne mijenja činjenicu da su sjebali sa tim boxom, kako timing, tako i izbor guma.