Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
ujac je napisao/la: 16.09.2018., 18:14 treba otpustiti cleara, nije ga bezveze merc nogirao, jos kad bi doveli bonningtona to bi vec bilo odlicno
Jock. Clear. Nije. Zadužen. Za. Strategiju.
Iñaki Rueda je strategist...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

ujac
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Ferrari je napisao/la: 16.09.2018., 18:22
ujac je napisao/la: 16.09.2018., 18:14 treba otpustiti cleara, nije ga bezveze merc nogirao, jos kad bi doveli bonningtona to bi vec bilo odlicno

onda i njega
Nemam potpis.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
ujac je napisao/la: 16.09.2018., 18:22

onda i njega
:rofl: :rofl:
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
jedan od najboljih kometara koje sam nasao na netu u vezi situacije u Ferrariju..

"For those six victories, he’d need the team to do team orders if it seems necessary. He’d need the team to back him up, to give him a proper strategy that works out and a car he can win with. He’d need to be able to count on his team, on his people. He’d need Kimi to support him for the championship’s sake. He’d need Ferrari to play as dirty as Mercedes does right now. He’d need them to not care about driving fair, he’d need them to care about driving to win. He’d need to be able to trust them. He’d need them to do the right calls at the right time. He’d need them to fake pitstops to trick Merc into doing the wrong call.

What he doesn’t need is having to coordinate everything while driving a freaking Formula One car. What he doesn’t need is everyone putting the blame on themselves - he’d need his team to learn from their mistakes and making sure something like this will never happen again. What he doesn’t need is Maurizio announcing they have two drivers and not a driver and a butler. He’d need a butler- aka Kimi in this case - to help win. 

Sure, Sebastian did some costly mistakes this season. But for me, personally, those mistakes underline the pressure he has to carry on his shoulders. If you ask me, those are signs that he can’t simply focus on driving as Lewis can. He has to coordinate his team.

Today’s race just showed the lack of confidence in his team and the lack of support he has. (And seriously, who only orders one pair of softs? Didn’t they learn anything from Bahrain where Merc showed they prefer a one-stop strategy if it’s possible?) And he still protects them. He still partly blames himself - as a team member - even though he did everything he could. His car, his team and the strategy just didn’t work as they should. "

Nije prvi put, nije samo prosle godine. To je vec duzi niz godina da imamo generalno gledano katastrofalne strategije i da nista ne ide na bolje. Nema pomaka u momčadi, nema odlučnosti oko aposlutno nicega. Boje se. Pucaju pod pritiskom. Nista nije kako treba osim tog bolida.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Vettel je pobjedio u 9 utrka za redom. On to može izvesti na stazi, samo ako mu tim bude na nivou. A zato trebaju biti dovoljno brzi, i imati dobre strategije. Ne moraju biti neke izvrsne strategije, dovoljno je da barem pokriju Mercedes. Da ne idu na dva ulaska u boks, kada ovi idu na jedan. Da ne zaglave u prometu, pogotovo iza bolida sa Mercedesovim motorom. Red Bull je to mogao odraditi. Mercedes to može odraditi. Pa evo prilike i Ferarriju da pokaže da može. Ali šansi je sve manje. Sa svih 6 pobjeda još uvijek im ne treba Hamiltonovo odustajanje, ili lošiji plasman. Ali za tako nešto stvarno sve treba odraditi vrhunski.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ferrari je napisao/la: 16.09.2018., 18:25

onda i njega
Ovo ko u onom vicu o političkim strankama i partijama.
Telefonski razgovor:
"Dobar dan, jel' to centrala xy stranke?"
"Ne, pogriješili ste. Ovo je centrala qw stranke."
"Jel'? E jebem i vama mater".
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
sa reddita
Lewis on the radio: "I got a lot left in these tyres"

Ferrari radio to Vettel: "Hamilton reporting he's not got a lot left in the tyres"
...
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 16.09.2018., 19:38 sa reddita
Lewis on the radio: "I got a lot left in these tyres"

Ferrari radio to Vettel: "Hamilton reporting he's not got a lot left in the tyres"
...
:bonk: :bonk:

Na šta Vettel odgovara: "I don't believe him" i bio je u pravu :rofl:

Iako sam i ja na prvu promislio da je Lujo rekao da "nema više previše u gumama", ali oni imaju ljude koji baš i isključivo slušaju team radio uživo na slušalicama.
slika slika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Bolid je spreman za titulu, tim u tvornici je spreman za titulu ali ekipa u boxu i zrno vozači ipak nisu. Ferrari trenutno jednostavno nije tim za biti na razini zadatka. Jedini timovi (ako imaju bolid za pobjede) za osvajanje titula su Merc i RB. Oni izvuću sve što se izvući da iz sezone, imaju koju grešku ali ništa kardinalno ili svaku drugu utrku.
Ferrariju bi trebalo da sezona traje do ljetne pauze jer do tada drže ritam, razvijaju, rade koliko toliko posao kako treba, poslije toga kao da imaju produženi Ferragosto, greška na grešci.
Vettel je sigurno psihički pao ali ne zato jer je on slab, već samo nezadovoljstvo neuspjeha kapitaliziranja mogućnosti bolida i timske pogreške koje su nepopravljive i skupe. Nezdravo i nezadovoljavajuće okruženje loše utiče na svakoga i to se odrazi na poslu. Siguran sam da tim ne pravi tolike pogreške da bi Seb bio puuuno bolji. Jasno se to vidi na Ham. pruže mu bolid ali i tim na razini zadatka i jednostavno sve se posloži kako treba, čak i kad nisu prvi kontroliraju štetu i grabe svoj maksimum.
Ove sezone su šanse 1:1000 ostale.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Frantic je napisao/la:
Ferrari je napisao/la: 16.09.2018., 18:25

onda i njega
Ovo ko u onom vicu o političkim strankama i partijama.
Telefonski razgovor:
"Dobar dan, jel' to centrala xy stranke?"
"Ne, pogriješili ste. Ovo je centrala qw stranke."
"Jel'? E jebem i vama mater".
Draza mi je opcina: dobar dan jel to elektra? Nije, ovdje plinara. I vama isto jebem mater slika dobar stari vic slika

Matek14
GP3
GP3
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:
Pastor je napisao/la: 16.09.2018., 18:53 Vettel je pobjedio u 9 utrka za redom. On to može izvesti na stazi, samo ako mu tim bude na nivou. A zato trebaju biti dovoljno brzi, i imati dobre strategije. Ne moraju biti neke izvrsne strategije, dovoljno je da barem pokriju Mercedes. Da ne idu na dva ulaska u boks, kada ovi idu na jedan. Da ne zaglave u prometu, pogotovo iza bolida sa Mercedesovim motorom. Red Bull je to mogao odraditi. Mercedes to može odraditi. Pa evo prilike i Ferarriju da pokaže da može. Ali šansi je sve manje. Sa svih 6 pobjeda još uvijek im ne treba Hamiltonovo odustajanje, ili lošiji plasman. Ali za tako nešto stvarno sve treba odraditi vrhunski.
drugim riječima treba imat 100% idealne uvjete, a ako ih nema onda nastaje kuršlus.. to mi smeta trenutno i kod jednog i kod drugog pretendenta na naslov.. čim nešto nije ok odmah kreću opravdanja i kmečanja (npr sjetimo se hamiltona čini mi se (nemojte uzeti za riječ) u Austriji kada je kukao na radio da nema tempa da gume ovo da kakva je to odluka itd)..

ok ne kažem da je vozač taj koji mora sam donositi taktičke odluke oko boksa, ali on mora izraziti svoje mišljenje o tome.. po meni je bit pitwalla da prilikom ulaska u boks pazi na gap i gdje će se vozač vratiti na stazi, koliko će prometa imati ispred sebe i da mu to ne kompromitira brze krugove na svježim gumama pogotovo kada lovi nekoga.. al to ne isključuje vozača da sudjeluje u kreiranju taktike!! pa zar vettel nije mogao pitati danas ili dogovoriti unaprijed kakve će gume staviti na bolid.. mislim ako se prije utrke složio s tim da mu se stavi ultrasoft onda nemamo što kriviti ferrari.. pa on je taj koji ima direktan uvid u potrošnju guma i on je taj koji odlučuje hoće li smanjiti ili pojačati tempo i manje ili više trošiti gume u određenom trenutku i ima podatke o tome koja guma koliko može trajati i hoće li trebati zbog toga 2 puta u boks ili ne.. da, posao stratega na pit wallu je da pazi i na takve stvari ali posao je i vozača da sudjeluje u kreiranju taktike.. ne možemo podjeliti funkcije u smislu vozač je zaseban, wall je zaseban.. ja vozim, pa ti odluči šta ćeš napravit s mojom opremom jer to se mene ne tiče, na meni je da okrećem volan i stišćem gas.. oni se međusobno trebaju upotpunjavati i tada dobivaš idealnu strategiju i utrku
..
vettel je nanizao 9 pobjeda jer je imao sve.. start svaku utrku s polea, daleko brži bolidod konkurencije, momčadsku koelgu koji nije na toj razini i wall koji da je htio nije mogao tada zaje taktiku jer su glavni konkurenti bili daleko iza..
dakle ako ćemo zaključiti sve, ispada da vettel samo u prethodno opisanoj situaciji može funkcionirati i biti nepobjediv.. a kakav je to onda prvak? upravo onakav kakav tvrdim već godinama.. nepobjediv s polea i bez konkurencije, a čim starta iza i ima malo više posla od stisnuti gas i skrenuti lijevo desno, tada nastaju problemi..

je li ferrari danas imao tempo u singapuru kao prijašnjih godina? nije
je li to bilo presudno da danas ipak ne pobjede u utrci? nije
je li se moglo donijeti bolje taktičke odluke? jest
je li vettel trebao sudjelovati u kreiranju istih? jest
je li vozački odradio utrku dobro? jest

PhillSF
Karting
Karting
S nama već: 7 god 2 mj
Nakon kvala je vec bilo tesko ocekivati pobjedu Vettela, ipak Hamilton starta s polea i jednostavno nije takav tip vozaca da prospe tu prednost startanja s obzirom da se radi o stazi koja je veoma slicna Monaku = znaci pretjecanje je teško. Jedino sjajnom taktikom outplayat Merc...

E sada čak razumijem tu "pokušanu" 2 stop strategiju jedino sto nisu uzeli u obzir u svim tim kalkulacijama jest taj promet odnosno perez koji ga je razdvojio od hama i ujedno vratio iza maxa...Jeb**a nije uspjelo, da je undercut upalio poprilicno sam siguran da bi utrka bila neizvjesna ali sta je tu je....jos nista nije izgubljeno idemo dalje.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Matek14 je napisao/la: 16.09.2018., 20:13 ............
a kakav je to onda prvak? upravo onakav kakav tvrdim već godinama.. nepobjediv s polea i bez konkurencije, a čim starta iza i ima malo više posla od stisnuti gas i skrenuti lijevo desno, tada nastaju problemi..
..........
Jbga, što nije bio tako "loš" kao što ti tvrdiš, recimo 2010. i 2012.? I ti i ja bili zadovoljniji (ti zbog Alonsa, ja zbog Ferrarija).
Upravo tada je pokazao kako biti najbolji/najjači/najstabilniji/..… kad je bilo najpotrebnije.
A da će trebati idealne uslove za 6 pobjeda u zadnjih 6 trka, naravno da hoće.
BTW, nije Vettel nakon boxa izašao sekund iza Pereza koliko se sjećam.... :shock:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 16.09.2018., 20:31
Matek14 je napisao/la: 16.09.2018., 20:13 ............
a kakav je to onda prvak? upravo onakav kakav tvrdim već godinama.. nepobjediv s polea i bez konkurencije, a čim starta iza i ima malo više posla od stisnuti gas i skrenuti lijevo desno, tada nastaju problemi..
..........
Jbga, što nije bio tako "loš" kao što ti tvrdiš, recimo 2010. i 2012.? I ti i ja bili zadovoljniji (ti zbog Alonsa, ja zbog Ferrarija).
Upravo tada je pokazao kako biti najbolji/najjači/najstabilniji/..… kad je bilo najpotrebnije.
A da će trebati idealne uslove za 6 pobjeda u zadnjih 6 trka, naravno da hoće.
BTW, nije Vettel nakon boxa izašao sekund iza Pereza koliko se sjećam.... :shock:
Nisam ni ja vjerovao dok nisam vidio razmak sada...
Desno Vettel, a lijevo Perez
slika

Možda je bilo 2 sec, ali na novim gumama stigneš Pereza bez problema...problem je prljavi zrak i nemogućnost da napraviš pretjecanje što ga je koštalo.
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Hmmm, stavio bi ruku u vatru da sam nakon Vettelovog boxa vidio njegov zaostatak od nekih 6-7sec za Perezom..... :shock: :prcnjau:
Dobro, znaju live timing vremena i pobudalit na momente.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ferrari je napisao/la: 16.09.2018., 20:35
Frantic je napisao/la: 16.09.2018., 20:31 BTW, nije Vettel nakon boxa izašao sekund iza Pereza koliko se sjećam.... :shock:
slika

Možda je bilo 2 sec, ali na novim gumama stigneš Pereza bez problema...problem je prljavi zrak i nemogućnost da napraviš pretjecanje što ga je koštalo.
Vettel je izašao oko 7 sekundi iza Pereza nakon boksa.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Clark je napisao/la: 16.09.2018., 20:49
Ferrari je napisao/la: 16.09.2018., 20:35
Frantic je napisao/la: 16.09.2018., 20:31 BTW, nije Vettel nakon boxa izašao sekund iza Pereza koliko se sjećam.... :shock:
slika

Vettel je izašao oko 7 sekundi iza Pereza nakon boksa.
Si siguran?

Ne vjerujem u to jer ga je već na pola kruga uhvatio...a u trećem sektoru je baš zapeo iza njega. Nemoguće da je nadoknadio 7 sekundi u jednom krugu.
Mislim da nije bilo više od 3 ili 4 sekunde.
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
I ti si vidio tih 7 sekundi Jimmy?
Ipak nisam prolupo.
A izgleda ni live timing.
Onda mu je skinuo preko 5 sekundi u jednom krugu.
Ne vidim drugo objašnjenje.
Nema veze, opet ne mijenja činjenicu da su sjebali sa tim boxom, kako timing, tako i izbor guma.
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 16.09.2018., 20:54, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Išao sam za svaki slučaj još jednom provjeriti i stvarno je bio oko sedam sekundi iza njega.
Vozio je sektore po par sekundi brže od Pereza.

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Frantic je napisao/la: 16.09.2018., 20:53 I ti si vidio tih 7 sekundi Jimmy?
Ipak nisam prolupo.
A izgleda ni live timing.
Onda mu je skinuo preko 5 sekundi u jednom krugu.
Ne vidim drugo objašnjenje.
Nema veze, opet ne mijenja činjenicu da su sjebali sa tim boxom, kako timing, tako i izbor guma.
Kao što kažeš, sjebali su se s tim boksom.
Vettel je uzeo dosta "života" iz guma samo u lovu na Pereza i na kasnije pretjecanje istog.
Onda više nije mogao ništa protiv Hamiltona, a ni protiv Verstappena.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡