General tema
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Nisam davno bio na F1Pulsu pošto sam zbog posla odlučio da se posvetim samo jednom forumu (B92, sorry F1Puls, sad sam malo bolje vreme organizovao pa ću vam se vratiti) i tamo isključivo ja otvaram GP teme a prva mi je bila VN Rusije prošle godine i od tada redovno cepam.
Hteo sam podeliti sa vama moj stil odnosno način prezentacije teme korisnicima.
Prvo što sam uradio je da sam kopirao celokupni službeni logo u editoru a sa skinute F1 aplikacije preko Leapdroid emulatora na PCu sam uz pomoć bridgea izvukao paket instalacije u kojem se nalaze službeni F1 fontovi (Torque, Bold,...) te lepe slike staza.
Primer logoa VN Italije 2018:

Inače mapa staza koje pravim su plave boje ali na primer za Singapur sam napravio specijalno izdnaje s crnom pozadinom i svetlećim indikatorima krivina:

U jednom službenom F1 vodiču video sam lepo skockanu infografiku statistike staze pa sam to iskopirao u moj dizajn.
A onda pri samom kraju uvoda imam odeljak Opasne Zone uz koje okačim redom po broju krivina neke highlightse iz odabranih krivina (uglavnom napravim animaciju u Gfycat i uzmem GIF koji je manji od 1Mb). Animacija loga Opasne Zone :

Primer jedne od highlightsa određene krivine (Derekov ude u Parabolici 1990.)

Ovo sam iskopirao s uvoda TV prenosa kada ponekad puste prilog Dangerous Zones pa onda prikažu neke spektakularne udese iz priloženih krivina.
Istorijat staze u smislu hronoloških događaja široko izbegavam (nisam lenj
nego je B92 forum pun iskusnih pratilaca F1 pa svi znamo prijašnju istoriju GPa, samo ukratko napišem bitne teze).
Nadam se da vam se sviđaju animacije i ona infografika.
Hteo sam podeliti sa vama moj stil odnosno način prezentacije teme korisnicima.
Prvo što sam uradio je da sam kopirao celokupni službeni logo u editoru a sa skinute F1 aplikacije preko Leapdroid emulatora na PCu sam uz pomoć bridgea izvukao paket instalacije u kojem se nalaze službeni F1 fontovi (Torque, Bold,...) te lepe slike staza.
Primer logoa VN Italije 2018:

Inače mapa staza koje pravim su plave boje ali na primer za Singapur sam napravio specijalno izdnaje s crnom pozadinom i svetlećim indikatorima krivina:

U jednom službenom F1 vodiču video sam lepo skockanu infografiku statistike staze pa sam to iskopirao u moj dizajn.
A onda pri samom kraju uvoda imam odeljak Opasne Zone uz koje okačim redom po broju krivina neke highlightse iz odabranih krivina (uglavnom napravim animaciju u Gfycat i uzmem GIF koji je manji od 1Mb). Animacija loga Opasne Zone :

Primer jedne od highlightsa određene krivine (Derekov ude u Parabolici 1990.)

Ovo sam iskopirao s uvoda TV prenosa kada ponekad puste prilog Dangerous Zones pa onda prikažu neke spektakularne udese iz priloženih krivina.
Istorijat staze u smislu hronoloških događaja široko izbegavam (nisam lenj

Nadam se da vam se sviđaju animacije i ona infografika.

- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
Svjetleći brojevi zavoja su cool. 

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
https://www.index.hr/sport/clanak/sramo ... 22673.aspx
Dakle iste metode koje je njen "frend" Hamilton znao primjenjivati u početku svoje F1 karijere.
Naravno da se o ovome Hami neće očitovati.
Dakle iste metode koje je njen "frend" Hamilton znao primjenjivati u početku svoje F1 karijere.
Naravno da se o ovome Hami neće očitovati.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Ovo je nešto najgluplje što sam vidio u posljednje vrijeme. Ona je žena i majka, te se sudac neće ovako ponašati na njenom terenu.
Bravo za Japanku koja ju je pobijedila.

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: KMag, Seb
Čuj ona žena, ima u njoj više muških hormona neg' u 90% muškaraca...
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Ja ju shvacam. Ako je sudac opominje zbog jednog dignutog palca koji moze bit varanje ali to nitko ne moze znati i sumnjam da bi takva sportasica varala, oa onda jos i poene oduzima, onda shvacam da je poludila i izgubila kormilo pa eto tako reagirala. Meni se cini da se sudac sjebo al je bilo kasno za posipanje pepelom a ova napala pa onda ono svim silama ju usutkat..
To je moj dojam na osnovu clanka. Ne znam sta je zapravo bilo...
To je moj dojam na osnovu clanka. Ne znam sta je zapravo bilo...
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Njezin trener je kasnije priznao da joj je davao instrukcije, tako da je bilo varanje. Nema ništa upitno u cijeloj priči osim da je Serena razmažena i po svemu prikazanom prilično neinteligentna.zelot je napisao/la: 09.09.2018., 14:55 Ako je sudac opominje zbog jednog dignutog palca koji moze bit varanje ali to nitko ne moze znati i sumnjam da bi takva sportasica varala
Dakle, osim trenerova priznanja imaš razbijeni reket, onda imaš verbalno zlostavljanje prema sucu. Onda imaš ponašanje ekvivalentno 4-godišnjem djetetu koje nije dobilo što hoće pa vrišti i maše rukama po podu. Sudac lopov, ovo joj radi samo zato jer je žena (a što je protivnica, muškarac? zmaj? kombi?), zahtjevanje isprike, ona se bori za prava svoje kćeri (?!) - uglavnom - primjer modernog leftarda. Inače, treći put da je kažnjena zbog verbalnog zlostavljanja sudaca.
Nagradno pitanje - koliko će vremena proći dok joj PR agenti ne napišu iskrenu ispriku koju će onda objaviti na story na instagramu?

Meni je recimo najzanimljiviji dio kad za teren sucu kaže "court of mine". Njezin teren? Ove "veličine" od sportaša, glumaca i inih su stvarno probile granice normalnog pojavom društvenih medija. Misle ljudi da imaju nešto u glavi kad mogu precizno udarati lopticu reketom ili nogom, pa onda i oni jadni pomislili da su relevantni za bilo što.

-
Perica9
- Formula 1
Meni je ipak jače kad je rekla "Ispričaj mi se"avetma je napisao/la: 09.09.2018., 15:04Njezin trener je kasnije priznao da joj je davao instrukcije, tako da je bilo varanje. Nema ništa upitno u cijeloj priči osim da je Serena razmažena i po svemu prikazanom prilično neinteligentna.zelot je napisao/la: 09.09.2018., 14:55 Ako je sudac opominje zbog jednog dignutog palca koji moze bit varanje ali to nitko ne moze znati i sumnjam da bi takva sportasica varala
Dakle, osim trenerova priznanja imaš razbijeni reket, onda imaš verbalno zlostavljanje prema sucu. Onda imaš ponašanje ekvivalentno 4-godišnjem djetetu koje nije dobilo što hoće pa vrišti i maše rukama po podu. Sudac lopov, ovo joj radi samo zato jer je žena (a što je protivnica, muškarac? zmaj? kombi?), zahtjevanje isprike, ona se bori za prava svoje kćeri (?!) - uglavnom - primjer modernog leftarda. Inače, treći put da je kažnjena zbog verbalnog zlostavljanja sudaca.
Nagradno pitanje - koliko će vremena proći dok joj PR agenti ne napišu iskrenu ispriku koju će onda objaviti na story na instagramu?
Meni je recimo najzanimljiviji dio kad za teren sucu kaže "court of mine". Njezin teren? Ove "veličine" od sportaša, glumaca i inih su stvarno probile granice normalnog pojavom društvenih medija. Misle ljudi da imaju nešto u glavi kad mogu precizno udarati lopticu reketom ili nogom, pa onda i oni jadni pomislili da su relevantni za bilo što.![]()

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Ne pratiš dovoljno Čilića, inače bi ti ovo bilo standardPerica9 je napisao/la:Reko idem malo pogledat Čilića prije utrke da se smirim i onda ovo... Sad me ne bi iznenadilo ni da se sudare Seb i Kimi...

-
Perica9
- Formula 1
Ma pratim , ali barem protiv ovog kloca ima 6-0 H2H , pa reko ae opet će ga naprašit...f1zd je napisao/la: 16.09.2018., 13:50Ne pratiš dovoljno Čilića, inače bi ti ovo bilo standardPerica9 je napisao/la:Reko idem malo pogledat Čilića prije utrke da se smirim i onda ovo... Sad me ne bi iznenadilo ni da se sudare Seb i Kimi...![]()

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Sjećaš se kad je igrao 5-6 sati s njim na Wimbledonu prije nekih 5 godina...nije on na čisto s njim...Perica9 je napisao/la:Ma pratim , ali barem protiv ovog kloca ima 6-0 H2H , pa reko ae opet će ga naprašit...f1zd je napisao/la: 16.09.2018., 13:50Ne pratiš dovoljno Čilića, inače bi ti ovo bilo standardPerica9 je napisao/la:Reko idem malo pogledat Čilića prije utrke da se smirim i onda ovo... Sad me ne bi iznenadilo ni da se sudare Seb i Kimi...![]()
Ja sam bio na mečevima u petak, živ izgorio na suncu 6 sati...

-
Perica9
- Formula 1
Zato je dvorana najboljaf1zd je napisao/la: 16.09.2018., 13:57Sjećaš se kad je igrao 5-6 sati s njim na Wimbledonu prije nekih 5 godina...nije on na čisto s njim...Perica9 je napisao/la:Ma pratim , ali barem protiv ovog kloca ima 6-0 H2H , pa reko ae opet će ga naprašit...
Ja sam bio na mečevima u petak, živ izgorio na suncu 6 sati...![]()