Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji

⚽ Nogomet je sport u kojemu se dvije momčadi od 11 igrača nadmeću na pravokutnom igralištu travnate površine.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ne samo Brazil, cijeli ovaj gornji dio ždrijeba je jedno 10x teži od donjeg. Brzo ćemo ostat bez puno favorita :chill:
slika
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Heh, između Japana i Senegala odlučiše kartoni :facepalm:
A bolje i to nego da se izvlače kuglice.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
A i ovaj Senegal bez plana, odose svi afrikaneri.. Nakon gola samo napamet u nebo lopta, nisu dobili ni jedan skok, sve pobrali zuti.. Aj bar je Japan proso, nado sam se da ce Kolumbija ispast..
Fino Alla Fine

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Večeras će biti autogolova i (promašenih) penala :prcnjau:

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Bit će zanimljiva tekmica ovo između Engleza i Belgijanaca
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
f1zd je napisao/la: 28.06.2018., 18:16 Večeras će biti autogolova i (promašenih) penala :prcnjau:
I žutih i crvenih kartona... Ipak će kartoni odlučivati, eventualnim remijem :prcnjau:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Svima nesto zao kad se velike ekipe provuku , produ dalje. Luduju jer i nisu ispali itd , i ja sam jedan od tih. Ali da tako svi "veliki" ispadnu onda bi kukali da kakvo je to prvenstvo kad su ostale samo neke Svicarske , Nigerije , Iran itd itd.
slikaslika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Januzaj neće vidjet više prve postave :rofl: :rofl: :rofl:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Oplakah kad sam vidio sta si uradi Batshuayi :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Fino Alla Fine

ShangaiDevil
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Ferrari Williams
Michyyyyy
:klanjam: :facepalm: :klanjam: (@Iceman)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
znaci jos uvijek se ne mogu dobit haha
bolna proslava :D
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 28.06.2018., 21:15 Oplakah kad sam vidio sta si uradi Batshuayi :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Michy dilber :facepalm:
Da je pokušavao jedno 28 godina ne bi uspio. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Frantic je napisao/la: 27.06.2018., 18:09
f1zd je napisao/la: 27.06.2018., 17:58 Da je Meksiko dobio Koreja bi možda prošla...
Ne možda, već bi sigurno prošla.

Dakle
TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
YESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYES
Sada mogu rahat da gledam ostatak prvenstva. :kokice:

Izvinjavam se na ovome, nije ovo izljev mržnje, ne mrzim ja nikog da se razumijemo. :mrgreen:
Ali od dvije meni najodvratnije reprezentacije (jbga, šta ću) na svijetu jedna se nije kvalifikovala za prvenstvo, a druga je ponižena (napokon, neka su i oni poniženi) i nije čak prošla ni grupu.

Ko bi reko za nekoga ko navija za Ferrari i kome je MS najveći svih vremena.

BTW, u iščkevanju da li će Njemačka zabiti, otišao sam od nervoze oprat suđe. :rofl:
Naravno, opet mi je neopisivo drago što sam se zayebao.
Frantic je napisao/la: 27.06.2018., 17:43 Zabiće ga švabe.
.....
I vjerovatno se igra "Hajmo unijet loptu u gol" fudbal.
E jbg, ti onda nebi trebao ni pratiti fudbal. Njemačka igra ubjedljivo najljepši fudbal od 2006. S izuzetkom ovog SP-a koje su odigrali katastrofalno. I sasvim zasluženo ispali. Dok za Italiju te mogu razumjeti...

Meni je upravo suprotno. Sad mi je svejedno za SP. Nadam se da će neki autsajder osvojit. Ili CR :D

Jedna zanimljiva činjenica, zadnja tri svjetska prvaka su ispadala u grupi na sljedećem SP-u. Izgleda da je Low htjeo nastaviti tradiciju. :mrgreen:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Nije sve u ljepoti nogometa jer bi onda par repki imalo navijace :zubo:
Svatko ima neki svoj razlog zasto bas ta repka i zasto bas ne ta druga...
Fino Alla Fine

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Pastor je napisao/la: 28.06.2018., 22:54
Frantic je napisao/la: 27.06.2018., 18:09
f1zd je napisao/la: 27.06.2018., 17:58 Da je Meksiko dobio Koreja bi možda prošla...
Ne možda, već bi sigurno prošla.

Dakle
... od nervoze oprat suđe. :rofl:
Naravno, opet mi je neopisivo drago što sam se zayebao.
Frantic je napisao/la: 27.06.2018., 17:43 Zabiće ga švabe.
.....
I vjerovatno se igra "Hajmo unijet loptu u gol" fudbal.
E jbg, ti onda nebi trebao ni pratiti fudbal. Njemačka igra ubjedljivo najljepši fudbal od 2006. S izuzetkom ovog SP-a koje su odigrali katastrofalno. I sasvim zasluženo ispali. Dok za Italiju te mogu razumjeti...

Meni je upravo suprotno. Sad mi je svejedno za SP. Nadam se da će neki autsajder osvojit. Ili CR :D

Jedna zanimljiva činjenica, zadnja tri svjetska prvaka su ispadala u grupi na sljedećem SP-u. Izgleda da je Low htjeo nastaviti tradiciju. :mrgreen:
Tssskk...tjaaahh... eto nebi po tome niti ti trebao onda pratiti nogomet... jer Njemačka daleko od toga da je igrala najljepši nogomet...
- to je samo tvoje osobno mišljenje s čime se nemoraju i ostali složiti.

Jer eto recimo Francuska je igrala daleko ljepši nogomet od Njemaca, recimo Trikolori, ne ova Francuska 2018.e, koji su nule naspram njih.

A što se ljepote tiće eto, najljepši nogomet (imo ) je igrala Cruyff.ova Nizozemska, iako su te daleke 1974.te izgubili baš od Njemačke.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
To da Njemačka igra ubjedljivo najljepši fudbal od 2006. je apsolutno netačno.
Slažem se da je sve pitanje ukusa, ali to mogu reći samo najzagriženiji navijači Njemačke. Vjerujem da ni većina Nijemaca ne bi to rekla.
Možda Njemačka od 2006. (ne računajući ovo prvenstvo) igra ubjedljivo SVOJ najljepši fudbal (dakle, kada to poredimo sa prethodnim njemačkim generacijama), ali nikako da igra ubjedljivo najljepši fudbal uopšte.
Od 2006. pa naovamo smo imali jednu Španiju, Holandiju, pa ni Brazil nije bio loš (izuzev onih 7:1),.....
Njemačka možda jeste najkonstantnija zadnjih 10-12 godina, i možda je najviše provela na 1. mjestu FIFA liste (dakle, možda jeste i "najbolja" u tom periodu), ali da su igrali najljepši fudbal, vala nisu, ni pod razno.

E sad, moj stav za Njemačku (i Italiju) veže daleko dalje od 2006. Tamo negdje do sredine (prve polovine 80-ih).
Talijani su mi nekako se vazda provlačili, dobijali na hinjaka 1:0, pa se zatvore. Krenu loše na prvenstvu, provuku se, pa nekako dopeljaju do finala (čak su znali tako i osvojiti prvenstvo....).
Nijemci pak, s druge strane, su imali taj "Ho-ruk-hajmo-unijet-loptu-u-gol". Znali su biti nadigrani, od neke reprezentacije koja je "vezla" i koja je puno ljepše igrala. Ali oni su uvijek davali neke golove kasno (85. minuta i poslije), za pobjede ili izjednačenja (pa još zabijali u produžecima). Svaka čast na tome, ali meni se kao klincu to nikako nije svidjelo.

Dodaću još neke konkretne stvari.
Prvenstvo 1982.
Italija u grupi, ni za k..ca. 3 neriješene. I prođu u drugu fazu. Opet su bile grupe i udrugoj fazi. Nekako uspiju dobiti Brazil. Ta brazilska generacija (Zico, Socrates, Falcao, Cerezo, Eder,....) je, tako kažu, najbolja reprezentacija koja nije čak igrala ni finale (Holandija 1974. i Mađarska 1954. su makar igrale finale, i zanimljivo, i jedni i drugi su izgubili od Nijemaca). Ja plako kad je Brazil ispo. Italija dopelja do finala i tamo dobiju Nijemce.
Njemačka. Prvu tekmu izgube od Alžira. U trećem kolu Alžir odigra svoju utakmicu dan ranije protiv Čilea, u odnosu na tekmu Njemačka i Austrija (od tada je uvedeno da se zadnje kolo u grupama tekme igraju istovremeno). Nijemci povedu protiv Austrije 1:0 u 10. minuti, što je vodilo dalje Njemačku i Austriju, na račun Alžira. Ostalih 80 minuta se dodavali. Otac & Co. psuju, a ja ne kontam šta je. Skonto tek par godina poslije. Izguglati "Disgrace of Gijón". Plus onaj Schumacherov start nad Batistonom u polufinalu. Čak ni faul nije dosuđen.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tGq7VcaHoqo[/youtube]
Video se ne bi trebao zvat kao "....collision with....", već više ".....killing attack on.....".
Možda i ove dvije stvari imaju veze sa mojim stavom spram Njemačke i Italije.
Ferrari i MS (prvo Ferrari, a posljedično i MS) su drugi par opanaka, jbga. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Ajde koja vam je najdraža tekma grupne faze?

Osobno Šapnjolska-Iran

Najugodnije iznenađenje: Iran
Najneugodnije iznenađenje: Poljska
Lomi te, al se nedaš

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Najdraze tekme Spa-Por i Spa-Mar. Sveukupno je to bila odlicna skupina na moje iznenađenje.
Najugodnije iznenađenje : Hrvatska :mrgreen:
Najneugodnije : Argentina

Kaiser
Karting
Karting
S nama već: 7 god 2 mj
Najbolja mi je bila definitivno Njemačka - Meksiko (iako sam fan Njemačke :) ), mada mi je i naša protiv Argentine bila odlična.
A od iznenađenja mi je najugodnije Japan, a najneugodnije Njemačka.
Što se tiče ljepote @Frantic ne možeš reć da je Španjolska igrala lijep nogomet, ona tica taca me ubila u pojam.
Za ostalo se više manje slažem.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Iran mi se daleko najviše svidio. Iran-Šapanjolska. Takve se tekme pamte. Mene Njemačka nije neugodno iznendila. Gledao sam prijateljske utakmice njihove i vidio sam koliko su sterilni, spori i pročitani. Očekivao sam ispadanje u grupi. Mene je Poljska neugodno iznenadila svojom apsolutnom nemoći u dvije tekme. Ništa nisu napravili, ama baš ništa.

Njemačka-Maeksiko isto vrhunksa utakmica u rang Iran-Šapanjolska. Isto će se pamtiti.
Lomi te, al se nedaš
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡