Sjećam se ovoga s faksa, kolegij Fizika 2 Ako me pamćenje dobro služi, na 555 nm valne duljine nalazi se boja koja je najugodnija oku, i to bi trebala biti jedna nijansa zelene boje, tako da su ovi grafovi netočni, ali gornji prikaz je ok.
Jester je napisao/la: 20.05.2018., 06:41
Ave ekipa,
Evo mene kao grom iz vedra neba . Ne pišem puno ali mislim da bi mogao imati nekaj kaj bi neki od vas mogli smatrati zanimljivim. S obzirom da je ovo generalna tema za sve i svašta, htio bih vas pitati da li vas zanimaju letjelice (s naglaskom na helikoptere) jer mi je glupo otvarati temu ako nitko nije zainteresiran. Budući da mi je to struka u kojoj sam već otprilike cca 15+ godina, usudio bih se reći da sam za naše pojmove prilično dobar u tome. To je dakako moje subjektivno mišljenje koje je uvijek podložno raspravama i nije zacementirano jer mi struka ne dozvoljava tako nešto.
Ako ste zainteresirani, otvorit ću temu u kojoj ću se većinu vremena hvaliti sa slikicama radnih mjesta i letjelica (helikopteri ) na kojima sam radio/radim. Znam da nije baš prikladan forum za tako nešto (jbg, ipak je F1 nekima život ) te ako je broj zainteresiranih toliko mali da se ne isplati otvarati temu, svi zainteresirani oko teme zrakoplovstva slobodno mogu slati PM te ću odgovorati u najkraćem mogućem roku sa informacijama koje znam. . Kaj mislite? Otvaramo temu ili ne?
Nije da me zanimaju kao automobili, ali daleko od toga da me ne zanimaju. U obitelji smo imali i pilota, tako da ponešto i o zrakoplovima znam. Pratit ću tu temu ako budeš nekad nešto pisao.
Crankshaft je napisao/la: 28.05.2018., 15:54
Sjećam se ovoga s faksa, kolegij Fizika 2 Ako me pamćenje dobro služi, na 555 nm valne duljine nalazi se boja koja je najugodnija oku, i to bi trebala biti jedna nijansa zelene boje, tako da su ovi grafovi netočni, ali gornji prikaz je ok.
Mi smo na anorgasnkoj to spomenuli... Kaj si studirao?
Zašto su bakar i zlato crnevi odnosno žuti, a svi ostali metali sivi?
Zbog iznimke u elektronskoj konfiguraciji, bakar i zlato absorbiraju svjetlost plavkastu i zelenkastu svjetlost, zlato i ljubičastu. Pošto to absorbiraju, vidimo i h komplementarno, dakle žuto odnosno crvenkasto....
Explorer je napisao/la: 05.06.2018., 18:29
Koja je to iznimka u elektronskoj konfiguraciji?
Okej haha nisam očekivo ovakvo pitanje.
Polupopunjena odgovarajuća s orbitala u korist popunjenog d podnivoa. Razlika u energiji orbitala je mizerna. (oko 2-5 eV sam pročitao). Pa je ovako stabilnije.
Aha, u tom je shema, ima smisla definitivno. Hvala na objašnjenju
Ma prošao sam puno vrsta kemije tijekom faksa, neke su mi čak i drage, pa me zainteresiralo što je ovdje slučaj. Najgora mi je bila analitička, vjerojatno zbog profesorice.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
Explorer je napisao/la: 05.06.2018., 20:09
Aha, u tom je shema, ima smisla definitivno. Hvala na objašnjenju
Ma prošao sam puno vrsta kemije tijekom faksa, neke su mi čak i drage, pa me zainteresiralo što je ovdje slučaj. Najgora mi je bila analitička, vjerojatno zbog profesorice.
Analitička je čak i zanimliva. Trenutno učim anorgansku koja je odvratna. Pregled svih mogućih elemenata i spojeva poznatih do 1985 (stara knjiga). Jednadžbi koliko hoćeš, puno otga za učit. Al ono... U nekim stvarima sam se i razočara u kemiji na faksu... A upravo radi nje upisao to.
Ja sam radio u stručnoj školi koja je imala cnc mašine i to Haasove. Bila neka donacija i opremili kompletan lab i radionicu, bilo je i postera i majica, kačketa, svašta. Takodjer, jedan starijiblab bio je opremljen od strane BAR Honde i u njemu je bilo Jenaonovih postera, ugl svega, ali to Hondino je bilo prije mene tako da nemam pojma kako šta.
@Croatic, pa to im je glavna djelatnost, nešto kao Red Bullu proizvodnja energetskih napitaka. F1 im je sporedna stvar.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.