VN Azerbajdžana (Baku city circuit), 27.-29. travnja 2018.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

RA300
Karting
Karting
S nama već: 7 god 8 mj
pigmalion je napisao/la: 29.04.2018., 11:15 Ove godine, kada i ako bi pobjedio Alonso - to bi mu dalo novu F1 motivaciju..... ne bi napuštao F1 do 2031., dok god ne osvoji bar još jedan vozački naslov...... :vozi: :vozi:
Mene ne bi čudilo da Red Bull uzme Alonsa na jednu sezonu ako Ricciardo ode i ovaj je spreman žrtvovat dobar dio plače u zamjenu za konkurentan bolid. Realno oni nemaju koga stavit u drugi bolid. Mislim da Sainz nije ekstra brz a Gasly (za kojeg mislim da je vrhunski talent) će vjerojatno morati odraditi dvije sezone u STRu prije nego dobije priliku.

Alonsa ne volim, ali moje subjektivno mišljenje ne mjenja činjenicu da bi taj lik u Red Bullu bio nočna mora za sve oko njega. Tu je potencijalni problem ovi pregovori između Red Bulla i Honde koji su navodno počeli, jer ako Red Bull uzme Hondin motor za sljedeću sezonu onda Alonso kao opcija definitivno otpada.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nema šanse da Alonso ide u RBR...nisu oni budale da ga plaćaju barem 15 milijuna eura, a imaju vozače u svom bazenu...Sainz i Gasly.
Već su pod ugovorom sa puno, puno manjom plaćom...a imaju Maxa koji je znamo koliko brz.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Sitno se broji :) nadam se da ce ham napokon uzet pobjedu da ga malo motivira jer seb je u vrhunskom zaletu. 3 pp 2 pobjede, juri prema trecoj. Ferr radi na svim stazama odlicno i def su sada broj jedan. Od prve utrke su zapravo prva violina ali ajde morali smo pricekat da se uvjerimo.

Volio bih da ham malo smanji zaostatak i da mecka pokaze kako moze parirati puno bolje nego do sada iako ce to biti tesko.

Idem sad kebab krknut jer sam ogladnio na bazenu i kupit koju pivu za uz utrku i lagano se spojit na sky :)

Ne znam kako vi ali ja dugo nisam imao ovakav osjecaj pred utrke. Preizjednaceno je. Gume igraju bitnu ulogu a isto tako i traju dugo sto je meni super. Taktike su isto jako bitne sto je dodatna car.

Ovu sezonu, naslove ce, u najvecem postotku, vjerojatno odluciti navijaci a onda u samo manjem postotku pit wall odluke. Uz 3 motora i ivako gusti grid lako bi se moglo dogoditi da necij pit wall bude presudan. 2-3 dobre odluke mogu dobjeti momcadi hrpetinu bodova 2-3 losedrugima mogu oduzeti hrpetinu bodova. Ma sve ne napeto ko zica na gitari. Mislim da je jos najgore ovima sta odlucuju o taktici jer je sve toliko gusto da se stalno mijenja plan. Tko god od prvih 6 udje u box izaziva lancane reakcije :)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nisam siguran da će Vettel ovo danas osvojiti.
On je sam gore na P1 dok su iza njega dva Mercedesa i dva RBR-a pa tek onda Kimi...imaju puno veću fleksibilnost u strategiji od Ferrarija...isto tako Mercedes je jako brz na ravnici jer izgleda da su malo podrezali aerodinamiku i da su dobili 10 konja više u Bakuu...teško će ih zadržati Seb.

Kimi mora nadoknaditi barem 2 pozicije da neutralizira RBR...jer on će ići prvi u boks te će imati undercut na prvoj petorci i tu se otvara mala šansa da blokira i uspori dva Mercedesa u kasnijem stadiju utrke.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ferrari je napisao/la: 29.04.2018., 11:55 Nema šanse da Alonso ide u RBR...nisu oni budale da ga plaćaju barem 15 milijuna eura, a imaju vozače u svom bazenu...Sainz i Gasly.
Već su pod ugovorom sa puno, puno manjom plaćom...a imaju Maxa koji je znamo koliko brz.
Oni više nemaju toliko vozača "u svom RB bazenu", kao nekada..... postali su tanki sa svojim vlastitim vozačima...... njihova politika i organizacija u selektiranju i regrutiranju mladih vozača,..... počela je kiksati..... priznali mi to, ili ne..... čemu dovođenje Hartleya..... iz paučine Le Mans serije?
Zadnja izmjena: pigmalion, dana/u 29.04.2018., 12:42, ukupno mijenjano 1 put.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

krik_naglas
Karting
Karting
S nama već: 7 god 2 mj
Ja bih uz odluke sa pitwalla dodao da će ovo pravilo o tri motora i ne znam ni ja koliko dijelova pogonske jedinice dodati da će se prvenstvo rješavati u zadnjoj trci. Biće tu grid penalties drama, neki će se moći planirati a neki ne.

Ferrari ima najupotrebljivije auto, to je svima jasno, pred nama je da vidimo koliko dugo komponente mogu izdržati pakleni tempo, svake je godine teže i teze. Mercedes je već mijenjao, pred nama je.

Naprijed LH :cheer:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
pigmalion je napisao/la: 29.04.2018., 12:41
Ferrari je napisao/la: 29.04.2018., 11:55 Nema šanse da Alonso ide u RBR...nisu oni budale da ga plaćaju barem 15 milijuna eura, a imaju vozače u svom bazenu...Sainz i Gasly.
Oni više nemaju toliko vozača "u svom RB bazenu", kao nekada..... postali su tanki sa svojim vlastitim vozačima...... njihova politika i organizacija u selektiranju i regrutiranju mladih vozača,..... počela je kiksati..... priznali mi to, ili ne..... čemu dovođenje Hartleya..... iz paučine Le Mans serije?
Gasly ima potencijal da postane top vozač.
Jučerašnji manevar i kontrola bolida nakon manevra je to pokazala. Bar meni.
Ljudi moji pomiriti se sa istinom. Alonso je prošlost. Ne vidim nijedan razlog zašto bi ga top tim uzeo u tim godinama. Može voziti još dvije tri sezone i penzija. Jednostavno sve ima svoj rok trajanja.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Baš gledam, neobično mi vidjeti Hamiltona na 2. poziciji na startu, a da drugi Mercedes nije prvi...
Zadnji put kad je Hamilton bio drugi, a da je netko iz druge ekipe bio 1. na startu -> VN Južne Koreje 2013.

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
:mrgreen: uhhh .... konačno slobodna nedjelja pa mi papica :klopa: sjela ko budali šamar ... sad fino kavica da ne zađonjam :zzz: i guštam najavu pa utrku :cheer: [ link do slike ]
slika

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Trese se Crofty-jeva konentatorska kabina id vjetra, biće uzbudjenja. Vjetar će igrati veliku ulogu.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
avetma je napisao/la: 29.04.2018., 13:35 Baš gledam, neobično mi vidjeti Hamiltona na 2. poziciji na startu, a da drugi Mercedes nije prvi...
Zadnji put kad je Hamilton bio drugi, a da je netko iz druge ekipe bio 1. na startu -> VN Južne Koreje 2013.
f1zd je napisao/la: 28.04.2018., 16:05 Prvi put da su Ferrari i Merc u prvom redu, ali da je Ferrari ispred.
;)
Jedino što mi pada napamet je Monako 2016.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kimi zamalo u zid...

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
f1zd je napisao/la: 29.04.2018., 13:45
avetma je napisao/la: 29.04.2018., 13:35 Baš gledam, neobično mi vidjeti Hamiltona na 2. poziciji na startu, a da drugi Mercedes nije prvi...
f1zd je napisao/la: 28.04.2018., 16:05 Prvi put da su Ferrari i Merc u prvom redu, ali da je Ferrari ispred.
;)
Jedino što mi pada napamet je Monako 2016.
Monako 2016. Ricciardo i Rosberg.

f1zd
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Znam hehe :mrgreen:
Ja sam govorio za Mercedes općenito, ne samo za Luju.
To sam baš pratio prošle godine i jako mi je čudno kako nikad Ferrari nije bio ispred, najbliže su bili u Brazilu, čini mi se.

zelot
Formula 1
Formula 1
Koliko se vidi da fali martin. Inace, on i njegov grid walk je nesto najbolje u prijenosu. Lik ima takt i timing za obaviti taj grid walk kad su svi najzauzetiji svojim zadatcima. Sretan rodjendan njegovom sinu i nadam se da gledaju utrku sad :)

luke flywalker Verified
GP3
GP3
zelot je napisao/la: 29.04.2018., 13:58 ... Sretan rodjendan njegovom sinu...
Kćerki :cool:

krik_naglas
Karting
Karting
S nama već: 7 god 2 mj
Odnese vjetar onu gospoju što pjeva. Hajde budi pametan pa nastimaj auto za sve, biće goosto :zubo:

zelot
Formula 1
Formula 1
luke flywalker je napisao/la:
zelot je napisao/la: 29.04.2018., 13:58 ... Sretan rodjendan njegovom sinu...
Kćerki :cool:
Onda njoj sretan rodjendan a onom nesretniku iz prethodnog posta, jebiga :) ako ga uopce ima :)

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Di Resta i Lazenby nisu ni upola dobri tijekom grid walka kao Brudle. Ono je komico bilo haha.

luke flywalker Verified
GP3
GP3
:rofl: :rofl: :rofl: @zelot
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡