General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
@luke :pivo:
Da ih ja imam viska, ne bi dizo kredit za kucu :mrgreen:
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Zato kažem, smeće, dno dna. Sa svih aspekata - jedna velika nula. Epidemija Dunning-Krugerovog sindroma, od najmanjeg novinarčića (onog što piše za Index Black recimo) pa do glavnih urednika. O bitnim temama se ne piše, ili ako se piše onda zauzmu svoj stav i obrade ga na razini eseja 1. razreda srednje strukovne škole. Naslovi su u potpunosti otišli k vragu, a tekstovi sve više odlaze u flejm, da bi se skupilo što više komentara ionako duplikata i lažnih FB profila. Stvarnost je kod njih nadišla već najgore romane apsurda.

Odrastaju generacije koje nemaju gdje pročitati aktualnu vijest u državi ili u svijetu i ne samo to - nego još i važnije - više niti ne znaju kako to uopće treba izgledati. Nema nikakvog mjerila na što uopće jedan dobar opći portal treba ličiti. Standard, odnosno "prosjek" je postao toliko jadno loš da je to strašno. Ljudi se informiraju na društvenim mrežama, a tek je to opasan teren...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ooo da.. Ovo zadnje je najtuznije..
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Slazem se. Uzas jad i cemer. Svakakva budala dobije prostor za pisanje sranja i svi se zovu novinari. Pa u hrvatskoj ne znam dal ima 10 ljudi koji zasluzuju naziv novinar. Ovo ostalo su debili nad debikima. A tek oni iznad njih, koji odluce objavit a da ne procitaju uopce...

Evo primjer samo, u hr nema portala koji se bavi znanoscu. Ima onaj geek.hr koji ckllanke izbacuje jedan tjedno. Drugi izvoz je na net.hr rubrika znanost a onda znate koliko je sati. Onaj znano.st jednom na godinu. Au svjetu znanosti dnevno otkrica da ima dovoljno za 5 portala. Index i dnevnik uopce nemaju ni rubriku znanost a vodeci su valjda portali#!

Pa jebem ti drustvo koje nema znanost kao bazu svega. Znanost su cinjenice a sve ostalo je kurac. Eto ja i svi drugi, djeca, mladi, stari. Nemaju gdje docu do informacija sta je novo u znanosti ako je znaju eng ili njem. Uzas.

Hvala bogu da nam je Korado Korlevic ziv pa na radio pula u explori jednom tjedno vec 15ak godina donosi novosti. Inace veliki sam stovatelj lika i djela doticnog. Genijalac u svakom pogledu koji je izeducirao tisuce djece u svojoj zvjezdarnici za koju je teleskom napravio sam a drugi koi je dobio na poklon od talinana je morao preservercati u hr. Eto sta nasa drzava radi za znanost. Covjek je samsamcat stvorio edukacijski centar stem podrucja i dolaze mu djeca iz cijele europe a najzalosnije je da ih stotine svake godine mora odbiti jer nema kapacitetaza toliko djece posto drzava kurcem ne makne. Srbi madjari i talijani su donatori ulazu jer covjek radi cuda a nasa drzava nis. Jebem je onda.

Nema nicega. Portali jad i bijeda. Naslovi fotke tekstovi... Savrseno rade da tvore novu vojsku hdz biraca i naciju sa najmanjim iq u europi. Za kinezima vec sad zaostajemo 12-13 bodova. Za talijanima npr 9-10... Za 30 godina cemo pasti ispod 90...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Kakva znanost, sta ti je.. Index black je bitniji za drustvo.. :cice:
Fino Alla Fine

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Objavi brutalni članak o znanosti i članak Nives Celzijus pokazala sise npr. - zna se koji će članak imat puno više klikova itd...

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Sarma je napisao/la: 23.04.2018., 20:17 Objavi brutalni članak o znanosti i članak Nives Celzijus pokazala sise npr. - zna se koji će članak imat puno više klikova itd...
Da, i? Dobit ćeš dvadeset tisuća klikova u jednom slučaju, a 800 klikova u drugom slučaju. S prvim ćeš se svrstati u smeće od portala i uništiti si reputaciju pa ćeš umjesto ozbiljnih oglašivača s tom publikom još uvijek morati furati google oglase i skupljati sitniš. S drugim ćeš biti u minusu dok oglašivači ne vide da si ozbiljan igrač.

Ali, sad je situacija toliko loša da bi se novi portal mogao progurati SAMO na platformi "mi nemamo klikbejt". Da napravite kopiju tportala/indexa/jutarnjeg/večernjeg/xy portala i izbacite smeće, a naslove i članke pišete kvalitetno i pošteno - uvjeren sam da bi portal poletio samo na toj marketinškoj fori da su oni portal bez klikbejta.

Što se tiče "Nives Celzijus argumenta" - postoji pojam medijska odgovornost ili medijska etika, i urednici su naivni ako misle da je ovakav pristup dugoročno održiv.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Zna se. Kad godinama imamo samo ove druge, desetljecima. Samim time isprogramiran narod. Nemaju drugo. Zato i treba znanost. Sto bi se vise pricalo o znanosti manje bi se pricalo o svemu drugome sto su samo lazi i izmisljotine.

Narod je oglupavio. Nije narod kriv sto klikce na nives i zeljku markic. Pa nemaju nista drugo. Al bas nema nicega.

Ljudi briju ravna zemlja. Ok. Al ajde mi sad nadjite koliko je svaki od portala napisao clanaka o ravnoj zemlji a kolilo ih je o okrugloj. Niti jedan. Znaci znanost ajd bok.

Kako nema znanosti u drustvu onda je svaka laz istina. Sve se popusi al ko imalo prati znanost razmislja kriticnije i je da se uvuci u dubine jer buraz, ako fizika kaze da je tako knda je. Ili matematika. A ne milo djukic sa clankomo wankelovom motoru i kako je to cudo neko i kako je bolje od otto-a ali su ga ubili i ne zele jer... Nije bolji i nikad nece bit. Ali u hr se nema di procitat npr. zasto wankel nije dobar.

Nama je tesla sva znanost. Kunemo ga u nebesa a covjek uopce nine takav genije kako ga mi glorificiramo. Asinkroni motor je ukrao od talijana tj patentirao jer talijan nije htio. AC super. Genijalno otkrice. Ali svijet danas radi na DC i DC nam je u najmanju ruku jednako vazan a ja bih rekao i vazniji!! Ali to ljudi je znajujer nemaju di procitat.

Tesla je super lik. Inzinjer a ne znanstvenik. Dobio je mjesto u SI sustavu sto je velika cast i stotine vecig mozgova to nemaju. Vrlo je popularan i svi znaju za njega i njemu je treba niti mrvicu vise priznanja dati nego sto ga vec ima.

Da se razumijemo jer vi me se lako moglo napas posto sam dirnuo u teslu. Drag je on meni i sve najbolje. Samo hocu reci da u svijetu ga nitko ne gleda kao mi i srbi. Nama je on nadljudsko bice valjda ali zalravo je samo jedan inzinjer koji, po meni, prosao bolje nego sto zasluzuje ali i to treba znati.

Svi pljuju po edisnonu a edison je ta teslu tata mata. Tko hoce biti realan i istraziti malo shvatit ce to. DC rules :)

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Iskreno, kad vidim kako se ponasaju ljudi, sta komentiraju, o cemu razgovaraju, sta prate na TVu i tako to dodje da je njima to isplativo..
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
zelot je napisao/la: 23.04.2018., 20:30 ...
Sad upadaš u drugu zamku. Kritizirati portale jer nema znanosti, a onda se uhvatiti jednog argumenta i trubiti po tome je isto kao da nisi napisao ništa.

I još upozorenje da se držimo dalje od politike koliko je moguće, to ništa dobrog neće donijeti forumu. Dakle, ako je moguće bez spominjanja stranaka, imena političara i sličnog. To možemo uz pivicu uživo.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
CrashOverride je napisao/la: 23.04.2018., 20:31 Iskreno, kad vidim kako se ponasaju ljudi, sta komentiraju, o cemu razgovaraju, sta prate na TVu i tako to dodje da je njima to isplativo..
Ti "ljudi" nisu svemirci, svakog od nas treba educirati. I nemoj da te zavara agresivna manjina. Kao u puno drugih stvari - stvoriš dojam da su u većini zato jer su glasni. Moroni koje čitaš u komentarima su ogromna manjina. Velika većina čita, šuti, ne komentira i samo se frustrira time, kao i ti uostalom.

Tako da ne bih nabrzaka zaključivao da su ljudi ovakvi ili onakvi.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Nekad, sve rjedje moram priznat, skrolam na komentare nekih portala ali brzo odustanem :D
I ovo sta kazes, manjina su i to velika..
Treba kvalitetnog teksta na webu..
Ovdje sam nekad lijen na neki dobar tekst napisat bravo jer eto, kad dodjem ovdje to i ocekujem :zubo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Gospodo, nemojte se žaliti.
Kod vas je, koliko god bilo "loše", sve to ipak na level (ili dva) većem nivou nego kod nas u BiH.
Kod nas je tek dno dna.....
Ne znam da li je za :facepalm: , ili za :rofl: .
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Frantic je napisao/la: 23.04.2018., 21:28 Gospodo, nemojte se žaliti.
Kod vas je, koliko god bilo "loše", sve to ipak na level (ili dva) većem nivou nego kod nas u BiH.
Ne moze biti toliko losije? :mrgreen:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Kao sto spomenuh.. Sve je to u ocima beholdera :pivo:
Slazem se, kod vas je ipak malo losija situacija, nije bas da je neka utjeha ..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Mr.Spaceguy je napisao/la: 23.04.2018., 21:33
Frantic je napisao/la: 23.04.2018., 21:28 Gospodo, nemojte se žaliti.
Ne moze biti toliko losije? :mrgreen:
Ma jašta je.
Generalno, što se tiče ove teme na čitavom Balkanu je odron. Samo što je kod nas malo veći odron nego kod vas.
Imam osjećaj da je i u Srbiji povelik odron, mooooožda čak i gori nego u BiH.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Situacija u BiH je takva da ja više posjećujem Index.hr od bilo kojeg drugog news portala. Slažem se svim što ste gore napisali.
Ali ipak je Index najbolje od najgoreg.
Ovdje nisam ubrajao n1 i aljazeeru, zato što oni imaju riješene finansije. Jedino tu možete naći neki novinarsko-istraživački rad.
Komentare sam prije čitao nekad bi se i nasmijao, ali smijati se glupostima je kratkog vijeka.
Inače u životu sam napisao možda pet komentara van f1puls.com.
Moja logika mi jednostavno ne dozvoljava da komentarišem. Treba čuvati zdravu inteligenciju i logiku za mjesta koja to zaslužuju.

Crankshaft
Karting
Karting
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Alonso, Renault
avetma je napisao/la: 23.04.2018., 19:32 Zato kažem, smeće, dno dna. Sa svih aspekata - jedna velika nula. Epidemija Dunning-Krugerovog sindroma, od najmanjeg novinarčića (onog što piše za Index Black recimo) pa do glavnih urednika. O bitnim temama se ne piše, ili ako se piše onda zauzmu svoj stav i obrade ga na razini eseja 1. razreda srednje strukovne škole. Naslovi su u potpunosti otišli k vragu, a tekstovi sve više odlaze u flejm, da bi se skupilo što više komentara ionako duplikata i lažnih FB profila. Stvarnost je kod njih nadišla već najgore romane apsurda.

Odrastaju generacije koje nemaju gdje pročitati aktualnu vijest u državi ili u svijetu i ne samo to - nego još i važnije - više niti ne znaju kako to uopće treba izgledati. Nema nikakvog mjerila na što uopće jedan dobar opći portal treba ličiti. Standard, odnosno "prosjek" je postao toliko jadno loš da je to strašno. Ljudi se informiraju na društvenim mrežama, a tek je to opasan teren...
Ja sam jedan od tih :D Ali kako da kažem, ne s namjerom, ili ne 'aktivno'... Stvar je u tome da su svi naši portali jednostavno jako očajni, loši, nekvalitetni, ljudi koji za njih rade nemaju nikakve veze s novinarstvom, zdravim razumom, osnovnim gramatičkim i pravopisnim pojmovima, i naravno - puno smeća. Jednostavno više ne mogu, uvreda je to za mene i zašto da se živciram. Tim više jer me općenito politika baš i ne zanima, niti za koliko je koji nogometaš otišao negdje niti čija je sisa ugledala svjetlo dana. A upravo to je ono što čitaš na većini portala, pa i na Indexu koji mi je bio 'najdraži'. Najdraži u smislu da je ostala neka navika kao što je jedan forumaš gore napisao. I jer mi vizualno portal izgleda najsređenije i najbolje mi odgovara kao desktop korisniku. Mada u posljednje vrijeme stvarno ima masa portala, ali normalno da ne znam za njih kada već godinu-dvije ne idem uopće na news portale.

I onda u takvoj situaciji na Facebooku vidim što se zapravo događa, iliti primijetim kad bude neko veliko sranje, neka velika vijest, jer naravno onda to svi komentiraju, lijepe linkove i tako dalje. Naravno da je to opasan teren, ali budući da me i za to opće informiranje sve manje boli ona stvar, onda tome i ne pridodajem neku veliku pažnju i ne pokušavam iz Facebook statusa nešto iščitati. Dapače, samo mogu vidjeti kakvo mišljenje o nekoj stvari ima neki pojedinac, dok ja u velikoj mjeri to i ne doživljavam. Zašto sve to? Pa ionako ne znamo ni 2% što se stvarno događa općenito ili oko neke teme, već samo što je netko htio da znamo ili nešto što su novinari uspjeli saznati/smjeli saznati. Prava istina je uvijek daleko od onog što vidimo u vijestima. Ne treba biti Einstein da shvatiš tako nešto. Pa eto, tako i s ovom posljednjom situacijom sa 'zagađenom' vodom u Slavonskom Brodu. Koliko sam ja primijetio, nigdje nisam vidio vijest koja najtočnije dosad objašnjava što se dogodilo (barem prema mojim saznanjima) s vodom u mom gradu.

I u moru tih smeće članaka, plaćenih vijesti i loših informacija, zbilja nema potrebe (meni osobno barem) posjećivati niti jedan news portal. Na lokalnoj ili globalnoj razini - svejedno je. Zatupljuje. Naravno, potpuno razumijem i onu drugu stranu koja bez toga ne može. Nismo svi isti. :)

Sreća moja je što me zanima Formula 1 i automobilski svijet tako da ionako 90% vremena kad sam na internetu pratim vijesti iz ova dva svijeta, i forume na tu temu.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Imam problem pri postanju preko Tapatalka zadnjih tjedan-dva.
Ne mogu više postati preko njega, uvijek javi sljedeće: "You are not logged in or you do not have premission to do this action."
Tek kada izbrišem cache ili ponovno instaliram aplikaciju, mogu postati 2-3 posta i opet krene za*ebavat.

zna netko u čemu je problem?
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡