Esteban Ocon

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ocon je iznad Pereza, bar za dva levela..... ma i više..... danas je Ocon nešto pogriješio.... pa je napravio loš rez.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
pigmalion je napisao/la: 24.03.2018., 20:14 Ocon je iznad Pereza, bar za dva levela..... ma i više..... danas je Ocon nešto pogriješio.... pa je napravio loš rez.
To doslovno nije istina.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Nije bas dvije razine iznad njega, trenutno, ali da ima talent s daleko većim potencijalom, to da.

Okršaji s Perezom prošle godine mu nikako nisu trebali. To je ono na što će ekipa poput Mercedesa gledati prije same brzine i talenta kada budu tražili novog vozača u budućnosti.
Ocon mi izgleda dosta zrelo, čak zrelije od nekih koji su tu duže, ali prošle godine se zbilo što se zbilo. Ocon sada mora samo držati konzistentnost kakvu je imao i ne praviti gluposti. Sve sto je radio prosle sezone + da se ne kači s Perezom je i vise nego dovoljno za mjesto u Mercu. Nije radio velike gluposti, ali Merc to gleda po povecalom sve.

Bottas je u Mercu ne zato sto je brz nego zasto sto ne radi nered. Ista stvar Kimi. Ferrari je rađe ostavio Kimija iako je bio dosta los zadnjih godina nego da su doveli nekoga tko jos nije dokazan i npr sjebe utrku Vettelu u borbi za naslov.

Jedno je kad vozis za Force Indiju a drugo kad te stave u Mercedes i odjednom si u borbi s momcadskim kolegom ne za par bodova već naslov prvaka.

Ponavljam, talent je i sve stoji, osobno ga simpatiziram, ali stanimo malo na loptu.

Po tome bi Max vec vozio za Merc ili Ferrari da ih je briga za okrsaje unutar momcadi.
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 24.03.2018., 20:37
pigmalion je napisao/la: 24.03.2018., 20:14 Ocon je iznad Pereza, bar za dva levela..... ma i više..... danas je Ocon nešto pogriješio.... pa je napravio loš rez.
To doslovno nije istina.
Oprosti što imam svoje viđenje situacije Perez - Ocon.
Za mene je Ocon budući F1 prvak. A Perez je srčan i atraktivan..... ali nema taj level pobjednika.......

Ferrari
Formula 1
Formula 1
pigmalion je napisao/la: 24.03.2018., 20:48
Ferrari je napisao/la: 24.03.2018., 20:37
To doslovno nije istina.
Oprosti što imam svoje viđenje situacije Perez - Ocon.
Za mene je Ocon budući F1 prvak. A Perez je srčan i atraktivan..... ali nema taj level pobjednika.......
Nemam ja problem sa mišljenjima...već imam problem sa činjenicama.
Činjenično Ocon nije nikakve dvije klase iznad Pereza...nema apsolutno nikakvog dokaza u ovom trenutku za takvu tvrdnju.
Perez je prošle sezone bio nešto brži i završio je ispred Ocona u poretku.
slika slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Liam Lawson
Level ispod u odnosu na Pereza. Necemo sada precerivati.
Wolf je bio jasan. Treba pobjediti Pereza. Ne samo zbog mjesta u Mercedesu no za razvoj, sto je najbitnije. To je glavni cilj. E sada. Moze li "pobjediti" Rikarda i Botasa za to mjesto, iskreno tesko ali zato sto da ne Reno. Francuzi su to...

Sto se tice toga da zavrsi kao Paskal, to je prosto ne moguce. Ima on karmu za F1.
Zadnja izmjena: Krstas, dana/u 24.03.2018., 21:15, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Schumi
Baniran
Baniran
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Schumi, Seb
Prošle godine im je bilo lako jer nisu imali konkurenciju. Bili su u svom svijetu. Daleko od prve trojke. Ali i na sigurnoj udaljenosti od ovih iza. Vidjećemo ove godine kada budu rijetke prilike za bodove. Mislim da će se Perezova taktična vožnja pokazati ključnom. Svi znamo kako je dobar taktičar. To mu je do sada donijelo mnogo uspjeha. Za Ocona će biti puno teže završavati u bodovima ove godine.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
Krstas je napisao/la: 24.03.2018., 21:14 Level ispod u odnosu na Pereza. Necemo sada precerivati.
Wolf je bio jasan. Treba pobjediti Pereza. Ne samo zbog mjesta u Mercedesu no za razvoj, sto je najbitnije. To je glavni cilj. E sada. Moze li "pobjediti" Rikarda i Botasa za to mjesto, iskreno tesko ali zato sto da ne Reno. Francuzi su to...

Sto se tice toga da zavrsi kao Paskal, to je prosto ne moguce. Ima on karmu za F1.
Svaka čast na objektivnosti. Ispred Ocona je velika budućnost ali rekao bi pravi test je tek ispred njega. Čisto sumnjam da je na radaru Mercedesa za drugu sezonu (mislim da će Bottas ostat još jednu godinu) ali dugoročno gledano je prvi izbor. Perez nije lak zalogaj da se tako izrazim i biti će vrlo teško ga pobjediti pogotovo sad u ovako stisnutom gridu koji je ispred/oko njih i biti će ovo potpuno druga slika u odnosu na prošlu.

Što se tiče Force indije nisu oni nikad briljirali u Australiji a bome ni na početku sezone. 2015 primjerice su se jedva uz one mnoge DNF-ove u prvoj utrci dočepali jednog boda da bi se u Abu Dhabiju na kraju borili sa Red Bullom za treće mjesto. Treba im dati priliku, uvijek su briljirali (uz poznati budžet) u tijeku sezone i ne sumnjam da uz ovakvu stabilnu financijsku sliku koju imaju sada neće bar malo zapapriti Renaultu, Haasu ili Mclarenu
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Schumi je napisao/la: 24.03.2018., 21:14 Prošle godine im je bilo lako jer nisu imali konkurenciju. Bili su u svom svijetu. Daleko od prve trojke. Ali i na sigurnoj udaljenosti od ovih iza. Vidjećemo ove godine kada budu rijetke prilike za bodove. Mislim da će se Perezova taktična vožnja pokazati ključnom. Svi znamo kako je dobar taktičar. To mu je do sada donijelo mnogo uspjeha. Za Ocona će biti puno teže završavati u bodovima ove godine.
Svojim vremenski dužim F1 iskustvom, Perez bi realno trebao biti ispred Ocona. Pogotovo, ako mladom Francuzu ponestane strpljivosti kao u Bakuu, prošle godine.
Nadam se, da će biti hladne glave, i unatoč svoj generalnoj objektivnosti na relaciji Perez - Ocon....... želim da se Ocon dokaže proti' Meksikanca...... neka se dokaže njegov izniman talent i vještina......

Ako ćemo pravo i Perez se treba dokazivati..... mogla bi mu ovo biti zadnja F1 godina ako mladi Francuz bude skockan cijelo vrijeme kroz 2018.-u. Vjerujem, da je Ocon za to sposoban.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Ako ćemo pravo i Perez se treba dokazivati..... mogla bi mu ovo biti zadnja F1 godina ako mladi Francuz bude skockan cijelo vrijeme kroz 2018.-u. Vjerujem, da je Ocon za to sposoban.

S ovim gore ću se složiti što si napisao, ali ovo što sam označio zadnje nikako. Perez je odličan vozač za Force Indiju i nema šanse da bi dobio nogu ako bi ga Ocon dobio ove sezone. Što Perez ima za dokazivati? Pa uzimao je podije tamo gdje neki vozači u daleko boljim bolidima ponekad nisu uspili.
Zadnja izmjena: senna66 Verified, dana/u 24.03.2018., 22:06, ukupno mijenjano 2 puta.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Perez je lagano Top 10 vozač na gridu...IMO Perez/Sainz/Ocon/Hulkenberg su odmah iza znamo kojih vozača.
Nema šanse da ode iz F1...vrlo dobar vozač i još ima odlične sponzore i lovu koju donosi. Perfektan pay driver koji je zapravo brz i sposoban.

Iskreno čak ga vidim u Ferrariju među opcijama za 2019. ako Kimi ne nastavi.
slika slika

Schumi
Baniran
Baniran
pigmalion je napisao/la: 24.03.2018., 21:51
Schumi je napisao/la: 24.03.2018., 21:14 Prošle godine im je bilo lako jer nisu imali konkurenciju. Bili su u svom svijetu. Daleko od prve trojke. Ali i na sigurnoj udaljenosti od ovih iza. Vidjećemo ove godine kada budu rijetke prilike za bodove. Mislim da će se Perezova taktična vožnja pokazati ključnom. Svi znamo kako je dobar taktičar. To mu je do sada donijelo mnogo uspjeha. Za Ocona će biti puno teže završavati u bodovima ove godine.
Svojim vremenski dužim F1 iskustvom, Perez bi realno trebao biti ispred Ocona. Pogotovo, ako mladom Francuzu ponestane strpljivosti kao u Bakuu, prošle godine.
Nadam se, da će biti hladne glave, i unatoč svoj generalnoj objektivnosti na relaciji Perez - Ocon....... želim da se Ocon dokaže proti' Meksikanca...... neka se dokaže njegov izniman talent i vještina......

Perez realno i jes ispred Ocona.

Krstas
Formula 1
Formula 1
Na ovoj trci i generalno vikendu, Perez je bio ispred Okona za nekih 4,5 nivoa. Pratio sam rezultate preko lajv tajminga i oduvao ga u svakom smislu. Sa ovokvom voznjom nece se proslaviti.

Inace Force Indija, na ovoj trci je imala samo jedno obilazenje. I to Okona nad Strolom. Znaci pakao, majke mi.
slika

luke flywalker Verified
GP3
GP3
Navija za: Mika Hakkinen
Vidi, ja uopce ne mislim da Okon gleda na Pereza kao nekog rivala, dok perez pak gleda. Mislim da Okon ima neki visi cilj u glavi (neka top momcad...) i ne osvrce se puno na unutartimsku borbu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
luke flywalker je napisao/la: 25.03.2018., 16:13 Vidi, ja uopce ne mislim da Okon gleda na Pereza kao nekog rivala, dok perez pak gleda. Mislim da Okon ima neki visi cilj u glavi (neka top momcad...) i ne osvrce se puno na unutartimsku borbu.
Prvo moraš dobiti svog kolegu ukoliko želiš nešto više tj. top momčad.
Nema labavo...svaki vozač ti mora biti rival.
slika slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Previse se Pereza podcjenjuje. Ja vjerujem da ce ove sezone puno lakse dobiti Ocona.

luke flywalker Verified
GP3
GP3
Navija za: Mika Hakkinen
Ferrari je napisao/la: 25.03.2018., 16:19
luke flywalker je napisao/la: 25.03.2018., 16:13 Vidi, ja uopce ne mislim da Okon gleda na Pereza kao nekog rivala, dok perez pak gleda. Mislim da Okon ima neki visi cilj u glavi (neka top momcad...) i ne osvrce se puno na unutartimsku borbu.
Prvo moraš dobiti svog kolegu ukoliko želiš nešto više tj. top momčad.
Nema labavo...svaki vozač ti mora biti rival.
Slazem se, svaki vozac ti mora biti rival ali ne treba to preozbiljno shvatiti, kao npr Perez u Belgiji ili "let us race man", kanada ako se dobro sjecam.

Krstas
Formula 1
Formula 1
Mr.Spaceguy je napisao/la: 25.03.2018., 16:21 Previse se Pereza podcjenjuje. Ja vjerujem da ce ove sezone puno lakse dobiti Ocona.
I ja to vjerujem.
Pritisak cega ubiti
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ocona će vjerovatno zapasti nešto što nekome na njegovom mjestu (top vozač iz nižih kategorija) i neko ko puca ne top ekipu (Benz??), možda i neće baš najbolje sjesti.
A to je činjenica da će nakon odlične prve pune sezone u kojoj se odlično snašao i u kojoj je vozio 4. najbrži bolid na gridu, možda biti u situaciji da će se naredne (ove) sezone boriti za neke sitne bodove (8-9-10 mjesto) i to svaku treću trku.
To mu može biti strahoviti pritisak, može ga syebati (da ne kažem uništiti), a može ga i ojačati, ukoliko ipak pokaže nešto više i dovede tu Indiju na neko mjesto više od predviđenog (od onog što mu bolid dopušta, jel).
E sad tu dolazimo do Pereza.
Perez kao Perez je sad nebitan. Uostalom, ovo je Estebanova tema, a Perez je tu već 8. godinu i mislim da on neće vidjeti top ekipe. Jbga.
Bitan je Perez kao Oconov timski kolega. I prvi (što reče @Ferrari) kojeg Ocon treba dobiti.
A još ako mu se slučajno nađe na putu prema dobrom rezultatu.....
Naravno, sve ovo (ili barem većina) pada u vodu ako FI nađe prošlogodišnju formu i postavi se kao 4. sila na gridu.
Ali nešto čisto sumnjam u to.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Schumi
Baniran
Baniran
Mr.Spaceguy je napisao/la: 25.03.2018., 16:21 Previse se Pereza podcjenjuje. Ja vjerujem da ce ove sezone puno lakse dobiti Ocona.
I ja sam to rekao.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡