Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Samo predstavljane odlicno izgledalo. Kako i Lewis kaze da je mozda izvana slican lanjskom bolidom ali da je unutra puno bolji. A vidjet cemo sve kako je :)
slikaslika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Nigdje veze... :? :?
Nadam se da su puno toga sakrili od očiju.

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Har Kl je napisao/la: 22.02.2018., 14:14 Nigdje veze... :? :?
Nadam se da su puno toga sakrili od očiju.
Dont change if something works flawless a vanjski dio tog bolida je bio upravo to.
Stoga su se fokusirali na unutarnji dio što im je vjerovatno dalo još više vremena da se igraju s time
i to poboljšaju u odnosu na konkurenciju. :thumbs:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Nije njima baš "worked flawless" prošle sezone, ali eto...
Vidjet ćemo :chill:

Schumi
Baniran
Baniran
S nama već: 7 god 10 mj
Navija za: Schumi, Seb
Ovo je barem 95% isti bolid prošlogodišnjem. Čak ima i manje krilaca (onih nazubanih oko podnice) nego prošlogodišnji. Samo su napravljene zahtjevane promjene, dodan halo, uklonjeni shark fin, t wing i monkey seat. To kako je većina promjena ispod haube, to svi kažu. A to ćemo tek vidjeti.

Ne bih se složio da ono što je dobro ne treba mijenjati. Jer nije baš da je i prošle godine Mercedes bio toliko dobar aerodinamički. Dobijali su Ferrarija i Red Bulla uglavnom na snagu. A oba su ove godine napravil puno veći pomak (vizuelno) u odnosu na prošlu godinu. E sad koliko se mogu osloniti na taj navodno potpuno novi motor, da opet dobiju na snagu, ko će ga znati.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Filter zraka je vidljiv u gornjem usisniku:
slika
Sisu (fin.)

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Mercedes mi djeluje konzervativno, kao "redizajn" prošlogodišnjeg bolida. S druge strane, pravila nisu nešto drugačija, bolid izgleda skladno, mehanika i elektronika je već dugo na najvišoj razini i smatram da s ovim bolidom Mercedes nastavlja filozofiju koja im je posljednjih nekoliko sezona donijela sve što se osvojiti moglo.
"What a little star." May 26, 2012.

zelot
Formula 1
Formula 1
Ma ni ne trebaju mijenjat bas nesto. Izvana jel. Paket je vec godinama ok i samo ga treba u sitnicama razviti i poboljsati. Sigurno su najvece promjene, one koje se iz vana ne vide, napravljene i samim time paket poboljsan. Za nekim riskantnim potezima i inovacijama nema potrebe.

Lani ih je ferr na prvih 5-6 utrka stisnuo ali kasnije je pao zbog pouzdanosti i razvoja gdje ih je rb na kraju stigao...

Mercu je najbitnija pouzdanost sada jer sve ostalo imaju. Mislim da ce mercovi motori izvzci sezonu sa 3 motora po glavi u vecini situacija i to je bolesno. Motori koji skidaju rekorde saovako teskim bolidima jos traju toliko dugo i trose toliko malo... Mozda jedan kosta 18 miliona ali to je bagatela naspram onih od prije 10-20 godina jer su onda kostali par miliona i crkavali svakih 300km. Kroz sezonu ih se po vozacu promjenilo 30-40 komada valjda :) svaka utrka i kvale i testiranja novi motor a sada jedna jedinica odradi tisuce i tisuce kilometara u svakakvim uvjetima. Strasno :)

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Nisam siguran da ne trebaju mijenjati.
Prosle godine su lako mogli izgubiti vozacki naslov. Spasili su ih greske Ferrarija I Vettela.
Ako je ove godine Ferrari napravio dva koraka naprijed, a Mercedes jedan, onda bi se lako situacija mogla okrenuti kontra njih.
Ja se nadam da je ovo suplja prica. Vidjet cemo kakav ce bolid dovesti na drugo testiranje.

zelot
Formula 1
Formula 1
mozda se nisam dobro izjasnio... naravno da trebaju mijenjati i da jesu ali nije to onako da se od oka odmah vidi da je tu sve promjenjeno da imaju neto sto nitko nema ili nisu imali itd... ne treba tu sad traziti sekunde.. treba pouzdanost rijesiti i to su sigurno napravili. mozda malo brzine dobivene gorivom elektronikom i mozda malo aerodinamikom... ostatak ih nece moci napadati po brzini jer nitko nema pouzdanost kao merc tako da svi ostali rvo moraju rijesiti pouzdanost tako da ne vjerujem da ce se po nazi PU itko pribliziti jos vise. njima jednostavno ne treba da love sekunde i ne znam kakvu brzinu. ionako su blizu limita vec i sad preostaju samo finese te stoga razumijem i prihvacam da bolid na oko izgleda skoro isto kao i stari. pa i rbr je 4 godine radio samo evoluciju proslogodisnjeg bolida. Kad imas pobjednicki paket u svakom segmentu onda nema smisla raditi velike promejene i korake.. samo ga malo po malo lickati i to je to :D

zanima me kako ce jadna hondica proci. zna li netko koliko su lani motora iskoristili ukupno? kako ce oni izdrzat sa 3 motora po sezoni bas me zanima. mislim ni 6 komada nece biti dosta :D

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ma znam, Ali nekao imam osjecaj da je Ferrari nabacio vise "materijala" na svoj bolid.
Zato Sam I rekao da se nadam da ce na testiranjima biti druga prica. Pogotovo na drugim gdje se vecina karata pokaze :)
Hondi i Alfi nikad ne znas kad ce bljesnuti :)

zelot
Formula 1
Formula 1
I meni se cini da je ferr (a i svi drugi skoro) nabacio vise ali to ne mora znaciti brzinu. A naravno i moze.

Osobno bih volio da svi budu blizi i neka merces izazove bilo tko. Ovu sezonu, kao hamiltonov navijac, navijat cu za alonsa i mclaren. Vjerujem da moze uzeti naslov jer ce bit gusto na vrhu i ako mclaren odradi svoj posao i renault svoj alonso je vrlo jak.

Vrijeme mu curi a od gazde do danas je najbolji vozac i volio bih jos jedan naslov za njega ili barem drugo trece mjesto koje jedino on moue svojim voznjama jos jednom pretvorit u pobjedu. Znaci, alonsovac ove godine jer je uvijek bio moj protivnik ali bilo bi steta meni kao dugogodicnjem prstiocu f1 da nikada ne navijam za njega :)

Uglavnom grid ce sigurno biti jako stisnut i bit ce svega. Pogotovo olu red bullu gdje ipak mislim da ce max pobjediti riccia a onda mouda ricci u ferr ode...

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Schumi
Baniran
Baniran
S nama već: 7 god 10 mj
Navija za: Schumi, Seb
Ova zadnja aerodinamička pravila tek ulaze u drugu sezonu. Mislim da tu ima prostora za dobar napredak, i da nije dovoljno promijeniti par sitnica. Mislim da će Red Bull napraviti veliki skok u aerodinamici. A i Ferrari bi mogao napredovati, po do sada prikazanom, više nego Mercedes.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Gledam malo ove slike novog W09 bolida i ne mogu se načuditi kako su lijepo "upakirali" stražnji kraj:

W09
slika

W08
slika
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ja se nadam da će ga malo poružniti na sjedećem testu.
Ili oni jedini pametni, ili svi ostali pametniji od njih.
Meni vuče na ono drugo.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 02.03.2018., 21:53 Ja se nadam da će ga malo poružniti na sjedećem testu.
Ili oni jedini pametni, ili svi ostali pametniji od njih.
Meni vuče na ono drugo.
To što su ga smanjili nazad i povećali undercut između motora i mjenjača donosi 0.250...lijepa svota.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Još da im neko malo iskrivi nos naprijed.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 06.03.2018., 20:49 To što su ga smanjili nazad i povećali undercut između motora i mjenjača donosi 0.250...lijepa svota.
Meni nikako nije jasno šta to Mercedes krije ispod haube? Odakle sad tolika prednost bez nekih vidljivih promjena?

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Har Kl je napisao/la: 11.03.2018., 12:43
Ferrari je napisao/la: 06.03.2018., 20:49 To što su ga smanjili nazad i povećali undercut između motora i mjenjača donosi 0.250...lijepa svota.
Meni nikako nije jasno šta to Mercedes krije ispod haube? Odakle sad tolika prednost bez nekih vidljivih promjena?
To sve uzduž i poprijeko paddocka zanima... :chill:
Sisu (fin.)

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Har Kl je napisao/la: 11.03.2018., 12:43
Hm teško je nešto pametno reći prije prve utrke, ali možemo se složiti da imaju lijepo zaokružen paket. Jesu li oni toliko napredovali u odnosu na prošlu sezonu ili je prvi pratitelj Ferrari nazadovao u odnosu na prošlu sezonu, a RB napredovao (ali i dalje nedovoljno zbog slabe karike u lancu a to je Renaultov PU), to će se tek vidjeti. Možda je na stvari i jedno i drugo. Ako gledamo da je motor srce cijelog bolida onda se možemo složiti da imaju pravi dragulj pod "haubom". Nitko ne može osporiti da Ferrari ne pokušava, ali jednostavno redovito su barem jedan korak iza Mercedesa po tom pitanju.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡