Kriptovalute (Ethereum, Bitcoin...)
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 7 mj
- Kontakt:
Nimalo, scam stranica, lažno predstavljanje, linkovi na stranici ne funkcioniraju, "facebook" komentari ispod članka su lažirani. Zaobilazi ovakve majmunarije jer će te u nekom trenutku pitati tvoj privatni ključ kako bi ti prebacili nešto novca, i onda kad im daš ključ - pozdravi se sa svime što imaš.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Tko zna
kriptovalute su toliko trgovinski divlja platforma trenutno da bi ti se jednako lako moglo dogoditi da kroz dvije tri godine ulog ode na 100 kn ili na 10.000kn.

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 4 mj
- Navija za: McLaren
Ako se bude isplatilo isplatit ce se i sa manjim ulogom , zasto ne. Bubam , ako BTC se digne do 50 000 dolara ( sta nije nemoguce ) kroz par godina , onda fino zaradis i sa manjim ulogom. A sa vecim ulogom naravno zarada je veca , ali s tim i veci rizik
.
Zato svatko za sebe odlucuje sa koliko novaca zeli uci u igru

Zato svatko za sebe odlucuje sa koliko novaca zeli uci u igru

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Haha diši, teško je u početku gledati prvu veću korekciju, ali nije to prvi put da se događa
kripto se ne isplati gledati iz dana u dan, prevelike su oscilacije.

-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
Maznam. Sjecam se prijasnjih padova btc po soma dolara samo tako i sve al eto.. Danas bas svi koje imam na app. Btc ltc eth i btc cash... Svi preko 20posto dole u jednom danu. Nije me zabrinulo bas previse al ipak ljepse bi bilo da su narasli za toliko hehe... Nema panike, ha sada i dalje vjerujem da ce sve to rasti. Takvi padovi su normalni...
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 4 mj
- Navija za: McLaren
A ako jedna valuta padne , padaju sve tj vecina. Jer i kad sam pogledas grafove od valuta vidis da 80% njih imaju skoro pa isti graf. Tako da se vecina njih prati i nije cudno ako sve zajedno padnu ili narastu. Tako ti je to

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 7 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Napokon
Trebala bi uskoro neka korekcija, ali evo da obilježimo prvi dolazak do $1000 za ETH. Prvi post u temi je napisan u kolovozu i tada je vrijedio 300 dolara.
Nekidan su Vitalik i ekipa izbacili proof of stake (Casper) verziju koja po svemu sudeći funkcionira. Inače, ETH trenutno ima dnevno više transakcija nego sve druge valute zajedno. A to je tek početak, nitko ozbiljan valjda neće keširati ETH natrag u dolare uz ovakav potencijal
Opet isto pitanje, je li itko uložio ista od prošlog puta?
[ link do slike ]

Nekidan su Vitalik i ekipa izbacili proof of stake (Casper) verziju koja po svemu sudeći funkcionira. Inače, ETH trenutno ima dnevno više transakcija nego sve druge valute zajedno. A to je tek početak, nitko ozbiljan valjda neće keširati ETH natrag u dolare uz ovakav potencijal

Opet isto pitanje, je li itko uložio ista od prošlog puta?

-
zelot
- Formula 1
Woow odlicna vijest. Preko dana na poslu nemam internet pa mi je tesko pratiti ali uz ovakav rast u zadnjih tjedan dana (u oretpostavljao sam da ce oko bozica i nove pasti ali ne i dacevecod 1.1. Krenuti gore silovito) znao sam da je 1000 dolara samo pitanje vremena. Bas sam zeni rekao kako vec sutra ocekujem ulazak u 4 znamenke
super super samo neka ide...
Ja sam ulozio novce kada je bio 750 dolara tj nesto manje ali ukupni troskovi koje sam taj dan imao na kupovinu istog su doveli do toga da mu je cijena bila 750 i po tome racunam dalje...
Moram reci, Ante svaka cast na predvidjanju i sjecam se jos davno da si pisao malo o ugovorima i nacinu rada eth i kako na osnovu toga ocekujes stabilan rast... Kao da su te sami baba vanga i nostradamus pravili a krsni kum zil vern
Mene takodjer sad skaklja ili svrbi ovaj ripple.. Prejeftin je za sada da ga se ne kupi par desetaka barem... A nesto sam citao i da su banke neke i igri s njim i da su mu transakcije jako jako brzeako ne i trenutne sto kod btc-a nije slucaj koliko sam do sada skuzio...

Ja sam ulozio novce kada je bio 750 dolara tj nesto manje ali ukupni troskovi koje sam taj dan imao na kupovinu istog su doveli do toga da mu je cijena bila 750 i po tome racunam dalje...
Moram reci, Ante svaka cast na predvidjanju i sjecam se jos davno da si pisao malo o ugovorima i nacinu rada eth i kako na osnovu toga ocekujes stabilan rast... Kao da su te sami baba vanga i nostradamus pravili a krsni kum zil vern

Mene takodjer sad skaklja ili svrbi ovaj ripple.. Prejeftin je za sada da ga se ne kupi par desetaka barem... A nesto sam citao i da su banke neke i igri s njim i da su mu transakcije jako jako brzeako ne i trenutne sto kod btc-a nije slucaj koliko sam do sada skuzio...
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Glasniju F1
Ušao sam u ethos na 1,40... Sad je na skoro 6 dolara
Divlja tržište zadnjih par dana i puno se može zaraditi na kojekakvim altovima

Divlja tržište zadnjih par dana i puno se može zaraditi na kojekakvim altovima

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
@zelot: Ripple nema nikakve veze s cijelom idejom korištenja blockchaina kao alata za decentralizaciju. Ljudi vide da je niska cijena pa očekuju da bi i on mogao eksplodirati kao BTC, ali to je nemoguće i dovoljno je samo pogledati koliko ih je u opticaju. Nadalje, vlasnici Ripplea posjeduju ogromnu većinu i mogu s njima raditi što žele, i igrati se time koliko ih je na tržištu. Ovaj boom cijene je učinio da vlasnik Ripplea bude peti na listi najbogatijih ljudi trenutno, dijeli mjesto s Zuckerbergom. A kad je nešto toliko suludo i nelogično - uglavnom bude i neodrzivo 
To je samo moje mišljenje, što ne znači da je i tocno. Ja ulažem tamo gdje je dobra tehnologija, i samo isključivo tim se vodim jer mislim da je dugoročno isplativo. Uložio sam u Golem dok je bio triput jeftiniji nego sad, i uložio sam na OmiseGo kad je bio duplo jeftiniji. U obje tehnologije još vjerujem, ali sam kesirao i prebacio na ETH jer je on temelj oba spomenuta tokena (kao i većine s one liste na coinmarketcap.com). Ripple se ugurao u tu priču, ali je centraliziran, nema minera, vlasnici rade s njim što požele, tako da mi ne pada na pamet ulagati u to.
Usput, preporučam svima intervju s osnivačem Ethereuma, tada 19-godišnjim Vitalikom Buterinom: https://youtu.be/KlIFQ7GIdBA

To je samo moje mišljenje, što ne znači da je i tocno. Ja ulažem tamo gdje je dobra tehnologija, i samo isključivo tim se vodim jer mislim da je dugoročno isplativo. Uložio sam u Golem dok je bio triput jeftiniji nego sad, i uložio sam na OmiseGo kad je bio duplo jeftiniji. U obje tehnologije još vjerujem, ali sam kesirao i prebacio na ETH jer je on temelj oba spomenuta tokena (kao i većine s one liste na coinmarketcap.com). Ripple se ugurao u tu priču, ali je centraliziran, nema minera, vlasnici rade s njim što požele, tako da mi ne pada na pamet ulagati u to.
Usput, preporučam svima intervju s osnivačem Ethereuma, tada 19-godišnjim Vitalikom Buterinom: https://youtu.be/KlIFQ7GIdBA
-
zelot
- Formula 1
Ma za ripple ni ne mislim niti bih se usudio uloziti ozbiljne novce. Uoravo tako kako kazes... Jos uvijek je jeftin i cini mi se da ce privlaciti ljude i da bi mogao porasti. Ne vjerujem da moze otici visoko ali mislim da bi mogao donjeti zaradu. Naravno da bi hrpa ljudi kupila btc ali je sada mnogima preskup. Cak ni eth vise nije za samo tako kupiti pogotovo sto mislim da su ljudi skepticni jer je btc otisao a ovi ostali vecini izgledaju kao da su vec dosli do svog max. pa tu vidim za kratkorocnu zaradu priliku u ovim jeftinim...
Sigurno je u konacnici da postoji razlog zasto su neki toliko skupi a neki 0.00xxx dolara komad...
Ne znam, bas se ovih dana bavim jos malo sa svime pa mi se cini da cu se sa nekom sitnom lovom igrat i kupovat prodavat i sl..sto zbog iskustva malo sto zbog zanimacije sto zbog mukte para
Kako god eth je baza i njega ako cu dirati onda ce to biti samo jos ulaganja. Njega ne planiram mijenjati za nesto drugo...
Sigurno je u konacnici da postoji razlog zasto su neki toliko skupi a neki 0.00xxx dolara komad...
Ne znam, bas se ovih dana bavim jos malo sa svime pa mi se cini da cu se sa nekom sitnom lovom igrat i kupovat prodavat i sl..sto zbog iskustva malo sto zbog zanimacije sto zbog mukte para

Kako god eth je baza i njega ako cu dirati onda ce to biti samo jos ulaganja. Njega ne planiram mijenjati za nesto drugo...
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Kreće lagano
Kodak objavio da će koristiti Ethereum kako bi zaštitili prava na svoje fotografije: https://www.marketwatch.com/story/kodak ... 2018-01-09
Ta je vijest objavljena jučer, i Kodakove dionice su u roku 24 sata skočile za 117% (samo guglajte "Kodak stock" za grafički prikaz).
U međuvremenu, jučer i danas top 10 kriptovaluta je u padu, osim Eth. Baš me zanima je li to anomalija slučajna ili je tržište napokon počelo shvaćati da nema kruha od različitih shitcoina nego ulaže u nešto što ima dobru tehnologiju u podlozi... Tko zna.
Btw. 5 dana nakon što je prvi put udario 1000$, Ether je trenutno na 1263.

Ta je vijest objavljena jučer, i Kodakove dionice su u roku 24 sata skočile za 117% (samo guglajte "Kodak stock" za grafički prikaz).
U međuvremenu, jučer i danas top 10 kriptovaluta je u padu, osim Eth. Baš me zanima je li to anomalija slučajna ili je tržište napokon počelo shvaćati da nema kruha od različitih shitcoina nego ulaže u nešto što ima dobru tehnologiju u podlozi... Tko zna.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
U 9. mjesecu sam kontao uložiti 50-100eur u Ethereum i tad je vjerojatno bilo napogodnije vrijeme (nakon prvog Antinog posta o kriptovalutama) za uložiti u Ethereum jer mu je tad vrijednost naglo pala s nekih 400eur na manje od 250eur jer je kineska vlada donijela neki zakon o regulaciji kriptovaluta (ako sam ja to tad dobro skontao). Nažalost, u isto vrijeme su me zadesili neki zdravstveni problemi i čekala operacija kroz mjesec dana, tako da je ulaganje u Etherum palo u treći plan, a nakon što sam se oporavio moja skromna studentska ulaganja u Ehtereum već nisu imala smisla, jer mu je vrijednost uveliko porasla.
Evo jedna slika gdje sam na ceduljici zabilježio vrijednost Ethereuma u drugoj polovici 9. mjeseca:

Ako je netko tad uložio, vjerojatno je to uradio u najidealnijem periodu otkad postoji ova tema

Evo jedna slika gdje sam na ceduljici zabilježio vrijednost Ethereuma u drugoj polovici 9. mjeseca:

Ako je netko tad uložio, vjerojatno je to uradio u najidealnijem periodu otkad postoji ova tema

- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Glasniju F1
A tek ja.... Prvi put sam za ethereum čuo 2016 u jednom novinskom članku u novom listu gdje se pisalo kako je ethereum dosegao "vrtoglavih" 15 dolara i kako je prijetnja jednom Bitcoin-u. Tada iako neupućen u to sam mislio staviti 50 eura reda radi ali nisam. Jedan od razloga jel sam mislio da je prošla baba sa kolačima pogotovo jer je odmah vrijednost pala na 8 dolara...
I dalje smatram da nije kasno za uložit u to pa makar i u nekim malim količinama cca 0.3 ethera
*7 od uloženog. Zadovoljan
I dalje smatram da nije kasno za uložit u to pa makar i u nekim malim količinama cca 0.3 ethera
Izašao na 10 iako je vrijednost jednom bila i 12...
*7 od uloženog. Zadovoljan

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Ciki-F1
- Formula 2
- S nama već: 10 god 6 mj
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
E jbg. ja sam 5.1 pokušavao kupiti eth i banka mi je odbila transakciju, 3 puta. danas pokušavam opet. Zvao sam banku i rekli mi da nisu več da je to bila automatska por od strane di se kupuje kripto. kada je prevelika navala.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......