Dok sam još bio na faksu počeo sam nailaziti na pojam "bitcoin" po forumima i najprije sam mislio da je u pitanju prodavanje magle, onda mi je palo na pamet da bi bilo dobro kupiti malo pa držati par godina i vidjeti što će biti s tim, ali nažalost sam odustao od toga i zaboravio. Teoretski, da sam 2010. uložio 100 dolara i kupio bitcoine te ih čuvao do danas - trenutno bih imao oko 5 milijuna dolara. Naime, Bitcoin je 2010. vrijedio $0,08, a evo trenutno mu je vrijednost $4249.
Pratim odnedavno situaciju i pojavilo se nešto što mislim da ima puno veći potencijal od Bitcoina, a to je Ethereum. On u suštini nije samo valuta nego platforma koja koristi blockchain za izradu decentraliziranih aplikacija. Po onom što sam istraživao i zaključio, čini mi se da je Bitcoin prema Ethereumu ono što je recimo Mozilla Netscape prema modernom Chromeu.

Ja sam uložio nešto novca prije par mjeseci, uglavnom u Ether, a nešto malo i u neke altcoine. 1 Ether je recimo 1.1.2017. vrijedio 8 dolara, a danas je 1 ETH = 300 dolara, što je 37 puta povrat novca, u samo 8 mjeseci. Što je najbolje, mislim da ETH još nije ni blizu svom vrhuncu.
Jeste li čuli za kriptovalute? Ima li nekog da je uložio? Ako ste zainteresirajte, pitajte što je nejasno, probat ću objasniti ako znam.