Frantic je napisao/la: 14.12.2017., 07:23
Takođe, mnogi su previdili činjenicu da je isti auto prije 10-11 godina dobio 4 ili 5 zvjedica, te da bi neki VW koji je u to vrijeme bio takođe sa 4-5 zvjezdica, danas bio na 1 zvjezdici (ili na 0).
Zezaš. Fiat star 10-11 godina?
Gdje si to vidio?
A sad ozbiljno da repliciram.
Tvoja usporedba ne valja nekoj stvari... iz nekoliko razloga:
Prvo uspoređuju se nova vozila. Niko ne pita kad je to auto zadnji put unaprijeđeno već kad je proizvedeno.
Drugo kad bi se negdje čak moglo usporediti novo vs polovno auto, opet vjerujem da bi Fiat Punto izgubio od VW Pola.
Treće, čisto onako da se zna, ne vjerujem da je Fiat Punto ikada dobio više od tri zvijezde. Možda po testovima prije 2011 (ili 2010). Tad su drugačija pravila bila. Mrsko mi je guglati za ovo, ali nisi ni ti vidim, postavio link za ovu tvrdnju tako da i ne moram

Četvrto, VW je veći cjenovni razred od FIAT, uspoređivati njih je isto kao i uspoređivati VW sa BMW ili Mercedesom.
Ko voli (ima) nek izvoli.
Link sam postavio fore radi (i meni su smiješni komentari, pogotovo onih koji ne uzimaju u obzir cijenu), ali daleko od tog da se slažem da je ispravno prodavati novo auto sa 0 zvjezda iz sigurnosti.
Ovaj test nije mala stvar. Također imaš djecu kao i ja. Tvoje opravdanje je za njihovu ocjenu je situacija prije 10 godina. Nigdje veze.
Nije ovo napad na FIAT. Ima FIAT i drugih auta koji dobijaju 4 ili 5 zvijezda bez problema.