Brumica je napisao/la: 07.10.2017., 10:16
Vettel-Ferrari je napisao/la: 07.10.2017., 09:38
Ferrari je napisao/la: 07.10.2017., 09:21
Da je drugačije onda bi mediji govorili da je "nervozan"...ovako si neutralan i ne iznosiš određene stvari u javnost i štitiš ekipu.
Mislim da to nikako nije dobar način borbe s posljedicama, jer trpanje problema pod tepih, koji su izvana više nego očiti nije nikako dobar pokazatelj za rješavanje istih problema u budućnosti. Što se prije pomire s posljedicama i priznaju da su u velikoj gabuli, mislim da će atmosfera za uspješniju budućnost biti bolja.
Ne kažem da se predaju, bilo kakav kvar ili incident u kojem bi učestovao Hamilton bi nas vratilo ozbiljno u igru, ali nek se pokaže stav da se realno znaju nositi s trenutno jako lošom situacijom i to ne smatram da je znak nervoze, jer posljedice su tu bez obzira na tvoje prihvaćanje ozbiljnosti istih. Borba bi bila žestoka i da su utrke u Singapuru i Maleziji prošle najbolje za nas, jer se borimo protiv Mercedesa i Hamiltona, a ne protiv ne znam koga, a siguran sam da bi tad pokazivali veću brigu već nakon ovog svega.
Iako navijamo na istog vozača, moram se apsolutno ne složiti s tobom.
Da je Seb kroz svoju karijeru imao tvoj stav, danas ne bi imao četiri naslova, nego vjerojatno samo dva. Čemu drama? Ako ne osvoji naslov jebiga idemo dalje, kakvi
antidepresivi, kakvi bakrači. To su profesionalni sportaši, a čini mi se da ti na situaciju gledaš malo previše s navijačke strane. Borba za titulu još nije gotova, ali da će biti teško, hoće.
I nisam sigurna o kojim problemima govoriš? Ovo je Mercova staza, Seb je odvezao maksimum. Ne bih rekla da je Ferrari pao kao prošlih sezona, rezultati prošlih utrka su posljedica manjka nepažnje i manjka sreće, ne toga da itko ima problem. Po meni je ovakav pristup baš znak da se dobro nose sa situacijom, skroz realno i bez preuveličavanja.
Moj savjet, od navijača navijaču, je da se stvarno ne isplati sekirati. Bit će još sezona i borbi za titule, nije da nakon ove Seb i Ferrari idu u penziju
Ne bih uspoređivao te sezone s tim, Vettel se ove godine bori protiv vidno bržeg bolida u kvalifikacijama, a kvalifikacije su ove sezone bitniji faktor za utrku već prošlih, samo se zbog manjih razlika između Mercedesa i Ferrarija čini da su šanse kad Ferrari starta s P2 i P3 veće već prošlih sezona, jer je vidno Ferrari dosta bliži Mercedesu, da je tako bilo prošle i pretprošle sezone vjerujem da bi Vettel u ovo vrijeme imao više pobjeda. Evo male statistike, da pokrijepim tvrdnju o važnosti kvalifikacija ove sezone, iako Ferrari u utrci možda bude brži bolid, od četiri Vettelove pobjede, dvije je pobjedio startajući s kolegom Kimijem iz prvog startnog reda, koji mu je u Mađarsko sačuvao leđa od napada Hamiltona zbog poteškoća na bolidu, a dvije je pobjedio kad su Mercedesovi vozači osvojili PP, ali je to bilo na prve tri utrke sezone kad je Mercedes imao vidne probleme s bolidom u utrci. Tri utrke ove sezone je skoro cijelu utrku se vozio u mjenjaču Mercedesovog bolida, ali ga nije uspio prestići (Rusija, Austrija, Belgija). Ja se iskreno nadam da će mu sutra poći za rukom što od Bahraina nije uspio, a šanse mu dajem jedino ako starta bolje od Hamiltona, u normalnim uvjetima naravno.
Antidepresivi su bili metafora na po meni preflegmatičan stav Vettela u intervjuima nakon VN Singapura.
O problemima sam pisao u Ferrarijevoj temi, za koje smatram da Vettel i Ferrari nosi podjednake odgovornosti, moža Vettel i veću. Ove godine su pokazali da napokon mogu voditi bitku s ostalim u razvoju bolida, ali su zato podbacili s odlukama na stazi, zbog čega se možda i bolji razvoj bolida poništio i doveo ih do tu gdje jesu, što je po meni problem, jer se moglo izbjeći i više boli već da su nekonkurentni, pogotovo u ovako kasnoj fazi sezone, šanse postoje, ali ako sutra Vettel ne pobjedi naslov prvaka nije više u njegovim rukama, makar u najboljem izdanju vozio do kraja sezone, već ovisi o lošim izvedbama i lošoj sreći Hamiltona, što je proizrokovano problemima koje su imali.
Ja ću se naravno nadati naslovu dok postoje i teoretske šanse za njega, ali realno je da su šanse u Singapuru uveliko narušene, a otad se samo smanjuju.
Ako ne uspije ove, naravno da nije smak svijeta, jer će imati priliku još najmanje tri sezone