Re: VN Japana ( Suzuka Internation Racing Course ) 06.-08. listopada 2017

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ne bih se ni ja složio sa tim.
Ako je to zaista tako, onda bi to bilo najviše vidljivo u Maleziji i Suzuki. Tad je došla ta zadnja specifikacija motora. Vettel je čuda radio u Maleziji.
Po meni je motor radio dobro i u Suzuki. Zaostatak u kvalifikacijama možda vara. Mercedes je kvalifikacijski krug odvezao sa motorom koji nije podlijegao novom pravilu o potrošnji ulja + temperature staze su bile te koje nisu odgovarale Ferrariju.
Ferrari jeste uhvatio Mercedes po pitanju motora. Bar tako pišu strani mediji uključujući italijanske.
Ima smisla tvrdnja da su pokušavajući "uhvatiti" , išli na "ALL-IN" pa da je stradala pouzdanost.
Mada Marchionne tvrdi da je kvalitet dijelova razlog odustajanja.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Znači ti misliš da nisu uveli novi motor da se problemi u Maleziji nebi dogodili? Nisam baš siguran, otprije je bilo poznato da su imali problema s turbom, pogotovo Vettel.
Za ovo da nisu uhvatili Mercedes po pitanju motora, to mi je jasno sada.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Problem nije bio Turbo već karbonska cijev koja dovodi zrak...Turbo je upotrebljiv...
Isto tako turbina koja se pokvarila Vettelu u Španjolskoj je u međuvremenu bila popravljena tako da je i to u redu...

Binotto je lijepo rekao da se ove stvari nisu dogodile na dino testu...u Maleziji nisu imali novi motor već onaj 3. motor...znači ono što je otišlo je bila cijev, a ne motor kao motor.

Svjećica koja je otišla je jednostavno nepredvidljiva stvar...to je još bio u potpunosti nov motor. Znači i svjećice na njemu se automatski bile nove...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
f1zd je napisao/la: 08.10.2017., 23:47
Iceman je napisao/la:
f1zd je napisao/la: 08.10.2017., 20:08 Bilo bi lijepo da sada, kada je sve gotovo, Ferrari tj. Vettel da jednu pobjedu Kimiju, očekujem 1-2 u Abu Dhabiju...nadam se da će Vettel propustiti Kimija, jednim dijelom jer je zaslužio, a jednim dijelom da ga se riješe za sljedeću sezonu.
Hahaha sviđa mi se duhovitost forumaša. Originalni u izjavama kao i uvijek.
Nadam se da nikad neće doći do toga da Vettel daje pobjedu Kimiju, eto tek reda radi jer si bio dobra mačkica koja prede po potrebi.
A drugo.... tko pod drugim jamu kopa sam u nju upada. Možda se nije dogodio potres pa da kroz procjep na stazi upadne baš Vettel, ali eto... crkla je ni više ni manje svjećica i to baš kod Vettela.
Malo je prozirno da se odjedanput mnogobrojni navijači Vettela vade na Alonsa, Hamiltona, Kimija, Verstappena.....
Stalno kvocanje ne čine Vettela prvakom. :mrgreen:
........

Inače žao mi je kako se raspliće kraj sezone. Nadam se da će nas društvance iz Maranella počastiti sa barem dvije pobjede za kraj ove sezone. Ja biram Abu Dhabi svakako i Brazil ili SAD.... Svaki po jednu! :thumbs:
Znam da zvuči okrutno, ali ipak..
Niko sretniji od mene ako Kimi sam pobijedi, no ne znam kako se to može dogoditi, pogotovo u Abu Dhabiju, stazu koju, koliko ja znam, mrzi..
Mislim, nebi sad da Ferrari to nešto izrežira niti mislim da hoće, ali bilo bi lijepo od Seba da mu da pobijedu, ili bar da ga pređe kroz boxeve, jer mu je ipak pomogao na svoj račun u dosadašnjem dijelu sezone.
Ovo za kopanje jame je debilana, pa nije Vettel kriv čak i ako je Ferrari njemu pomogao..
Ja sam se referirao na učestalo kvocanje forumaša, na učestalo zazivanje otkazivanja poslušnosti bolida kod Hamiltona, na kamikaza potez Maxa prema Hamiltonu, na ismijavanje pojedinih vozača i šefova momčadi jer eto nisu se maknuli na vrijeme kad su trebali, ili su nešto rekli što nisu trebali, itd itd...
Prejadno za moj ukus.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 09.10.2017., 11:03 Ma jesu male. Ne napadam i ne upirem prstom u nikoga.
Da ti pravo kažem, da sam mlađi 20 god, posumnjao bih u sabotažu Ferrarija od strane npr. Mercedesa.
Previše je ovo što se desilo.
Nije samo Ferrari kao konstruktor kriv. Ferarri je imao tehnički problem u Maleziji i u Suzuki ako se ne varam (što se Vettela tiče).
Dobro si rekao u Suzuki čak nije ni njihova greška, već greška vanjskog saradnika.
To se može tolerisati.
Ali kad se pogleda ukupne greške tima Ferrarija (vozačke, taktičke i tehničke) ovo je previše.
Mislim da je to i Maurizzio htio reći. Možda im sistem odlučivanja ne valja. Jednostavno ispadaju neozbiljna ekipa.
Ovo im vjerovatno ne bi bio toliki problem prošle sezone. Ali ove, kad se pogleda da je zahvaljujući sopstvenim greškama izgubljeno prvenstvo, to sigurno boli još više.
Glave će sigurno letiti nakon ove sezone.

Naravno da su samo vlastitom krivicom izgubili/vjerojatno izgubili naslov prvaka.
Ne bih rekao da ispadaju neozbiljna ekipa, već je odgovor vrlo jednostavan. Zaboravili su kako se osvaja naslov prvaka. To je gola istina. Jedno desetljeće traje suša. Nisu u formi učestalih borbi za naslov, što momčad Mercedesa je. Naravno da je Mercedes napravio state of art PU, te su u startu imali veliku prednost, a sve ostale mušice nisu bile vidljive ostalima, ali jesu njima.
Ferrari je napravio odličan, brz i lijep bolid. To nitko ne spori. Nevezano uz zadnje događaje, taj bolid ima svoje mane, ali što god da su žene i momci iz Maranella napravili prošle zime, dobro su napravili.
Ferrari i Vettel će nešto naučiti iz ovog svega, i vjerujem da sljedeće godine mogu nastaviti u žestokom ritmu.
Mislim da Vettel je imao par diskutabilnih poteza ove sezone, rekao bih da je malo pregorio od silne želje za uspjehom sa Ferrarijem.
Kako bilo da bilo, kao dugogodišnji navijač Ferrarija zadovoljan sam što su napokon došli u poziciju da se bore za naslov prvaka, da izgledaju kao momčad, a nisam zadovoljan kako se sezona raspliće.
No za Ferrarijevce uvijek postoji next season. :mrgreen:
Bit će bolje, vjerujem u njih! :thumbs:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
@Iceman Ti s pravom nosis Taj nickname. :thumbs:
Samo ne bih rekao da su zaboravili. Meni vise lici da Ih je iznenadio njihov napredak.
Kako god jedan si od rijetkih koji pogreske svog tima zove pravim rijecima.
I meni nekad tesko bude priznati da je moj vozac ili Tim pogrijesio.
Ante je dao dobru izjavu.
Mi se poistovjetimo sa njima pa nam se svaka njihova greska cini kao nasa.
I Onda kad neko Iz protivnickog tima ukaze na to, forum pocrveni od energije korisnika :)
Pozdrav obojici :thumbs: :thumbs:

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
MSC je napisao/la: 09.10.2017., 11:16
Ferrari je napisao/la: 09.10.2017., 10:59
Dajte...pa govorimo o najboljim inženjerima na svijetu...

Ne govorimo o Sauberu pobogu...
Sauberovi su svih šest svijećica dobro zavrnuli. :prcnjau:
A na VN Rusije, tijekom parc fermea, zamijenili su svijećice na Ericssonovu bolidu.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Sva ova rasprava se može svesti na to da je Ferrari vrlo blizu Mercedesu i da su presudile sitnice do sada. Trebamo biti svjesni i da je Singapur vozačka pogreška, a ove tehničke situacije su se dogodile u nezgodnom dijelu sezone. Nije ni Mercedes u doba najveće dominacije bio bez greške. Dominacija u tom obliku je definitivno gotova ove godine. Valjda zaboravljate da je pitanje u protekle tri sezone bilo jedino koji Mercedes će pobjediti, Lewisov ili Nicin. Ove godine stvari idu u drugom pravcu. Ferrari je napravio ogroman napredak i konačno smo imali dobru sezonu. Ne očekujem da će Lewis izgubiti naslov ali u četiri utrke se stvarno može svašta dogoditi i 100 bodova je još u igri. Neke su stvari manje vjerojatne ali potpuno moguće pa tako i situacija da Ferrari ima četiri čista vikenda do kraja. U tom slučaju, Lewis do naslova neće tako lako.
"What a little star." May 26, 2012.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Mene ovaj Ferrari jako podsjeća na onaj iz kasnih 90-ih...od 96' pa na dalje.
Tu su, ali ipak malo nedostaje...

Jbg...ne mogu zamjeriti ekipi kao ni vozačima...s obzirom gdje smo bili prije 3 ili 4 godine...ovo je puno bolje i vidi se jasan smjer.

Drago mi je i čuti Gazdu koji je ipak ostao "cool" i izgleda da glave nece padati jer ekipa to nije zasluzila.
slika slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 10.10.2017., 09:49 Mene ovaj Ferrari jako podsjeća na onaj iz kasnih 90-ih...od 96' pa na dalje.
Tu su, ali ipak malo nedostaje...

Jbg...ne mogu zamjeriti ekipi kao ni vozačima...s obzirom gdje smo bili prije 3 ili 4 godine...ovo je puno bolje i vidi se jasan smjer.

Drago mi je i čuti Gazdu koji je ipak ostao "cool" i izgleda da glave nece padati jer ekipa to nije zasluzila.
Sjeti se samo kako se je Mercedes uspanicio 3-4 utrku, da su kasnije izmjenili skoro pa fizionomiju svog bolida, to je bio "wake up call" za njih. Tada je bilo jasno da ih je Ferrari potapsao po ramenu. Kasnije je Mercedes igrao igru obrnute psihologije, prebacivao je na Ferrari da su favoriti, te ono Toto-vo lupanje sakom od stol, to nista nije bez razloga!

Sta da smo pobjedili u Singapuru? Mislim da bi tada Mercedesu voda usla u usi, kao sto je nama! U kakve bi tek "modove" Mercedes ulazio da bi imao brzinu na ostalim stazama? Jednostavno cim se nervoza uvuce pod kosti, tada pravis greske.

Ferrari je iz godinu u godinu sve bolji, zanemariti cemo 2016, jer ostali smo bez Allisona, ekipa je MORALA preci na novi projekat, jer da nije, stagnirala bi i dalje u 2017. Ovaj bolid moze samo da evoluira jos vise, jer motor je sve jaci i jaci, a aerodinamika je sve bolja, tako da nema mjesta za paniku u 2018 godini!

Opet kazem, da smo pobjedili u Singapuru i to p1 i p2, bila bi totalno drugacija situacija, ali sad Boze moj, nismo izgubili sampionat sto smo bili inferiorni ili flegmaticni kao u proslim godinama, vec zato sto smo htjeli vise i bolje.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@Slaven i @Ferrari :thumbs: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Isto se nadam da glave neće padati, jer bi to samo zeznulo situaciju, a i da hoće Maurizia zamijeniti koga da dovedu? Imaju dobru osnovu za sledeću sezonu, još samo tu kontrolu finalnog proizvoda da poboljšaju i imaće sve što je potrebno, a i iskreno vjerujem da će Bottas sledeće godine biti dosta jači.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Grah0 je napisao/la: 10.10.2017., 22:55 Isto se nadam da glave neće padati, jer bi to samo zeznulo situaciju, a i da hoće Maurizia zamijeniti koga da dovedu? Imaju dobru osnovu za sledeću sezonu, još samo tu kontrolu finalnog proizvoda da poboljšaju i imaće sve što je potrebno, a i iskreno vjerujem da će Bottas sledeće godine biti dosta jači.
Realno Maurizio je lako zamjenjiv sa nekim ipak stručnijim čovjekom poput Binotta...

Ali opet nmvz jer je to ipak menadžerska pozicija tako da to nije toliki problem trenutno.
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tPr5khO86Eg[/youtube]

Svaka čast na ovim videima. Zanimljivo je pogledati komunikaciju između vozača i Charlia. :thumbs:

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Ferrari je napisao/la: 09.10.2017., 10:59
MSC je napisao/la: 09.10.2017., 10:57 Možda Mercedes ima drugačiji (čitaj:bolji) sustav telemetrije pa su jasnije vidjeli kvar odmah.
Dajte...pa govorimo o najboljim inženjerima na svijetu...

Ne govorimo o Sauberu pobogu...
Nisam u toku al tu se grdno varaš. Sve ekipe imaju vrhunske inženjere, samo kaj ovi imaju više para pa se tolko ne vidi u razvoju. Pad syomns je potvrdio to u intervjuu. Al opet fala bogu kaj bez obzira na pare uvijek ispliva dobar rad i trud. Čitaj Force Indija i 2009 toyota williams i brawn. Kažem pare su najbitnije nažalost, svi inženjeri su vrhunski tamo i nema ovaj iz mečke je bolji i takve gluposti. Al evo. Dupli difuzor je bila čista dosjetka jednog od inženjera iz BGP. Ferrari i Mclaren se nisu tog dosjetili nI Newey i RBR. Ali su zato kopirali. Sve je timaki rad i lova.
Ali da zaključim. Pare su najbitnije i nema velike razlike u inženjerima.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Iceman je napisao/la: 11.10.2017., 00:04 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tPr5khO86Eg[/youtube]

Svaka čast na ovim videima. Zanimljivo je pogledati komunikaciju između vozača i Charlia. :thumbs:
Izgleda da mozemo ocekivat tuzakanje radi otkopcavanja pojasa nakon checkered flaga :mrgreen:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Jbga, izgubili smo običaj stavljati miniće nakon trke.
Evo sa nekih 13 dana zakašnjenja.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Z6nn645mQUg[/youtube]
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡