Re: VN Japana ( Suzuka Internation Racing Course ) 06.-08. listopada 2017

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
[ link do slike ]

[ link do slike ]

Aktualno o stazi

Dužina kruga : 5.807 km
Broj krugova : 53
Rekord kruga : Kimi Räikkönen 1:31.540
Rekord PP : Rubens Barichello 1:29.599
Proslogodisnji pobjednik : Nico Rosberg

PP 2016. Nico Rosberg
https://www.youtube.com/watch?v=pvXqwaUHPTE

Nakon laganog razvodnjavanja utrke za ovogodisnji naslov i par 'kamikaza' poteza Ferrarija u zadnje dvije utrke dolazimo na kultnu i meni osobno dragu stazu Suzuka.
33. po redu VN Japana i 29. na ovoj stazi dok je 4 puta VN Japana ugostila staza Fuji.
Prva VN Japana odrzana 1976. na Fujiju je vecini poprilicno dobro poznata iz filma RUSH ( tko nije gledo, ne znam sta ceka ) gdje je pobjedu odnio Andretti ali je glavna prica bilo samovoljno odustajanje Laude zbog njemu neprihvatljivih i opasnih uvjeta na stazi gdje je prakticki predao naslov Huntu koji je zavrsio na trecem mjestu.
Naredne je godine pobjedu odnio Hunt ali je Lauda bio prebrz za sve te sezone i osvojio naslov prvaka.
Suzuka je dozivjela svoju premijeru 1987. kada je pobjedu odnio Berger, inace prvu za Ferrari nakon 1985. i odmah je okrunila svjetskog prvaka u liku Prosta kojemu je ozljeda Mansella na treningu donijela naslov.
Fuji, pomognut Toyotom, je opet na 2 godine ( 2007. i 2008. ) dobio cast da ugosti VN Japana ali je izlaskom Toyote iz F1 stafetu preuzela Suzuka koju drzi i danas.
Sama VN Japana je do sada 13 puta okrunila svjetskog prvaka.
Najvise konstruktorskih pobjeda u Japanu ima McLaren, njih 9 a sljedi ih Ferrari sa 7.
Najvise vozackih pobjedan ima Schumacher, njih 6 dok su od aktualnih vozaca u vodstvu Vettel sa 4 i Lewis sa 3 pobjede.

Malo povijesti :

Za pocetak velika tragedija, 2004. se dogodila strasna nesreca koja je uzela zivot Julesu Bianchiju ( video nije za svakoga )
https://www.youtube.com/watch?v=dJLQt3tiSp4

1988. momcadske kolega Prost i Lauda u glavnim ulogama. Nakon katastrofalnog starta sa PPa, osmi na kraju prvog kruga, Senna u 28. krugu prestize Prosta za pobjedu i osvaja naslov prvaka.
https://www.youtube.com/watch?v=CNMZMAEt-Dk

1989. isti glumci ali ne i zavrsetak price. Senna u 46. krugu pokusava preteci Prosta koji skrece u njega. Prost odustaje, Senna se uz pomoc sudaca vraca na stazu kroz 'escape road' sikane, odlazi u boks po novo prednje krilo i ostvaruje fantasticnu pobjedu i cinilo se naslov. Nakon utrke Senna je diskvalificiran zbog koristenja sikane za povratak na stazu a Prost osvaja naslov.

1990. jos jednom isti glumci ali ovaj put u suparnickim ekipama. Senna osvaja PP koji se preko noci prebacuje na prljavu stranu staze sto je Senna zestoko osporavao. Piquet startajuci sa bolje strane staze, na startu prelazi Sennu ali Senna obojicu salje u pijesak u zavoju broj 1, obojica odustaju a Senna osvaja naslov.
https://www.youtube.com/watch?v=4FlCxD5-GqQ

2000. Schumacher smjenjuje Schecktera kao zadnjeg Ferrarijevog prvaka iz 1979. godine i osvaja svoj treci naslov i prvi u Ferrariju. Michael osvaja PP ali gubi vodstvo na startu od Hakkinena koji pak kroz zadnje ulaske u boksove gubi vodstvo od Schumachera kojega do kraja nije uspio uloviti.
https://www.youtube.com/watch?v=62TEl3yxrk8

Za kraj osobnog odabira sam ostavio fantasticnu pobjedu Räikkönena i svoju posljednju za McLaren. 2005, kisni uvjeti na kvalifikacijma su ispremjesali grid pa je Kimi startao sa 17. mjesta da bi u zadnjem krugu dostigao i prestigao Fisichellu.
https://www.youtube.com/watch?v=hwcSaayPy7w

Raspored vikenda

Petak
FP1: 3:00
FP2: 7:00

Subota
FP3: 5:00
Kvalifikacije: 8:00

Nedjelja
Utrka: 7:00

Uz male isprike za kasno postavljanje teme, nastale greske nakong sugavog dana i fail kod prvog pokusaja ( postavim fotku, klinkem posalji, odem na edit i napravik sve sto sam planirao i kliknem posalji ali je vrijeme za editiranje koje mi nije palo na pamet isteklo i kad kliknes posalji korak nazad te ne vraca tamo gdje si bio i sve je otislo u vjetar ali eto, drugi pokusaj je valjda uspjesan ) zakljucit cu sa par grid kokica ..

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

Za kraj svima sretno u Japanu. Nekako najvise srece Ferrariju pa onda malo i Red Bullu pa ajde eto onda nesto i za Mercedes.
Fino Alla Fine

Honda_RA014H
Karting
Karting
S nama već: 7 god 10 mj
Navija za: Fernando Alonso
Moj doprinos temi :cool:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Zemlja izlazećeg sunca, Japan, ugostiće 16 utrku Formula 1 2017. šampionata, 32. ukupno (28. na Suzuci i 4. na Fuji). Suzuka ove godine obilježava 30. godinu otkako se vozi F1 na njoj, prva ikad utrka bila je 1987. na kojoj je pobijedio Gerhard Berger za Ferrari a Nelson Piquet osvojio je titulu.

Suzuka je jedina staza u kalendaru s formom osmice te svaka krivina ima vlastitu povijest i izuzetno je teška za vozače. Prva krivina pa S kompleks, Dunlop, Degner, ukosnica s točkom kočenja usred blage desne krivine, Spoon, 130R i Casius Triangl spajaju se u nevjerojatno izazovnu stazu koju hvale svi vozači. Dizajnirana je kao Hondina testna staza i kao takva morala je ispunjavati sve kriterije za jedan pošteni testni poligon, ispostavilo se da je dizajner (John Hugenholtz) dizajnirao "mokri san" svih vozača svijeta.
John je pored Suzuke stvorio Zadvoort, Nivelles, stadijum sekciju u Hockenheimrngu te Jaramu.

Situacija u prvenstvu tekuće sezone je onakva kakvu nitko osim Hamiltonovih navijača nebi poželio, veliki antiklimaks nakon Vettelovih malera u Singapuru i Maleziji. Očekivali smo skoro pa izjednačenje na tablici a sada očekujemo Hamiltonovo odustajanje da bi se začinio makar iole šampionat. Suzuku Vettel voli no znajući njegovu sreću na stazama koje voli ... (Neću više ništa napisati, rođen sam petka trinaestoga, tako da sam šetajući maler)

Poredak vozača i konstruktora:

slika

Alokacija guma:

slika

Najviše pobeda ostvario je Michael Schumacher- 6

slika

Ostala statistika:

slika

Mapa staze:

slika

Informacije o stazi:

* Duljina staze: 5.807km (3.608 milja)
* Broj krugova: 53
* Dužina utrke u kilometrima: 307.471km (191.054 milja)
* Startno mesto pol pozicije: leva strana
* Rekord kruga: 1:31.540 (Kimi Raikkonen, 2005)
* Apsolutni rekord staze: 1:28.954 (Michael Schumacher, 2006, kvalifikacije)
* Maksimalna brzina: 328km/č (203.81 mp/č)
* DRS zona: Startno/ciljni pravac
* Razdaljina od starta do prvog zavoja: 405m
* Vožnja pod punim gasom u procentima: 66%
* Najduža sekcija pod punim gasom: 994m
* Nivo prijanjanja: visok
* Promena brzina po krugu: 48
* Iskorišćenost goriva po krugu: 1.89kg
* Vremenski gubitak po svakom dodatom kilogramu goriva: 0.074 sekunde
*Vremenski gubitak po obavljenom pit stopu: 17.650 sekunde

Vremenska prognoza:

Petak – Oblačno s kratkotrajnom kišom, najviša temperatura 20°C / najniža 14°C
Subota – Oblačno, najviša temperatura 22°C / najniža 15°C
Nedelja – Vedro sa periodičnim naoblačenjem, najviša temperatura 26°C / najniža 18°C

TV raspored (naša vremenska zona):

Petak:
- 03:00-04:30 Prvi slobodni trening
- 07:00-08:30 Drugi slobodni trening
Subota:
- 05:00-06:00 Treći slobodni trening
- 08:00-09:00 Kvalifikacije
Nedelja
- 07:00 Utrka

slika
F1Puls | FA14 | NH23 | Ella Rumpf

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Pohvale za uvod. Imaš par greškica, 2014. je, nažalost, nastradao Jules, a Senna je '90 pokupio Prosta, ne Piqueta (znam da si na njega mislio, ali pretpostavljam da si se zabunio ;) )
Nisam ništa htio komentirati ni kritizirati na onome prije, pretpostavio sam da je bila pogreška, znalo se i meni događati.

Što se tiče utrke...jedva čekam :klopa:
Vjerojatno najdraža mi utrka sezone uz Australiju..baš volim ove jutarnje utrke :)

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ooo da.. Greske vidjene, prekasno opet.. Ova za Julesa mi je skroro odmah upala u oko pa sam iso gledat i dalje i naso i tu za Prosta ..Prvi je uvod radjen uz salabahter a drugi onako na brzinu, na pamet jer sam bio poprilicno ljut jer sam sjebo sve :) Bilo je psovki fuck of charlie, bunch of idiots, he wants to play bumper cars i blue flags :mrgreen: Idem spavat, treba radit sutra.

Isto volim pogledat to ujutro, doduse fali mi dobar komad mesa za rucak i pivo dva ali ne mozes sve dobit..
Fino Alla Fine

cavallina
Karting
Karting
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Ferrari, Sainz, Ocon, Vet
CrashOverride je napisao/la: 02.10.2017., 23:51 Bilo je psovki fuck of charlie, bunch of idiots, he wants to play bumper cars i blue flags :mrgreen: Idem spavat, treba radit sutra.
A "No power, no power" se nisi sjetio? :prcnjau:
Odličan uvod! Bit će ovo dobra trčica, samo da nam konjić dobije malo sretniju potkovu :klopa: :cheer:
#KeepFightingMichael

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
cavallina je napisao/la: 03.10.2017., 00:01
CrashOverride je napisao/la: 02.10.2017., 23:51 Bilo je psovki fuck of charlie, bunch of idiots, he wants to play bumper cars i blue flags :mrgreen: Idem spavat, treba radit sutra.
A "No power, no power" se nisi sjetio? :prcnjau:
Odličan uvod! Bit će ovo dobra trčica, samo da nam konjić dobije malo sretniju potkovu :klopa: :cheer:
Nisam... Zalonsa mi neko mora spomenut da ga pocnem trolat :rofl: Nek bude najdosadnija utrka sezone samo da Seb dobije :party: :cheer:
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Uređena dupla tema :thumbs:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 03.10.2017., 08:50 Uređena dupla tema :thumbs:
:klanjam:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ja sinoć pomislio da ćemo imati dvije VN Japana. :prcnjau:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 03.10.2017., 11:20 Ja sinoć pomislio da ćemo imati dvije VN Japana. :prcnjau:
Da da. Za svjetsko prvenstvo ce se bodovat ona di Lewis ima bolju rezu..
Fino Alla Fine

KERS
Karting
Karting
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Mclaren
Ubacuje se RB ozbiljnije u utrku za pobjede..sad kaome ce zapapriti Lewisu ili Sebu vidit cemo :fakjea:
HIGH VOLTAGE!! :afro:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
CrashOverride je napisao/la: 03.10.2017., 11:39 Da da. Za svjetsko prvenstvo ce se bodovat ona di Lewis ima bolju rezu..
Ako se ikada budeš kandidovao za bilo koju funkciju u F1 imat ćeš moj glas :mrgreen:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 03.10.2017., 14:26
CrashOverride je napisao/la: 03.10.2017., 11:39 Da da. Za svjetsko prvenstvo ce se bodovat ona di Lewis ima bolju rezu..
Ako se ikada budeš kandidovao za bilo koju funkciju u F1 imat ćeš moj glas :mrgreen:
Jedan po jedan ..
Fino Alla Fine

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
moji spremni za dogodine!
slika
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Danas je 3 godine od udesa Bjankija....
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Krstas je napisao/la: 05.10.2017., 14:39 Danas je 3 godine od udesa Bjankija....
Da, RIP Jules

https://www.f1puls.com/forum/viewtopic. ... 314#p61314
https://www.f1puls.com/forum/viewtopic. ... 316#p61316
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Carillo
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Japanke (žene) su mi :thumbs: :klopa:

f1zd
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Baš kad imam priliku gledat nekakav trening lije kiša...
Ništa, sutra dizanje u 5 :klopa: :gandalf:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
To obicno tako i bude.. A ne vjerujem nesto da ce od ovoga ista i bit na kraju.. Pad pada i pada..
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Evo ipak bude nesto.. Za 7 minuta ..
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡