Zaboravih stavit neki smajlić da se zezam pošto sam se htio nadovezati na Frantica.
General tema
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- zjurina
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Bacanje bombi je bio vrlo velikim dijelom "osvetnički čin" za napad na Pearl Harbor.Explorer je napisao/la: 06.08.2017., 12:47 Normalno da je takvo ime kad se mora promovirat pederluk.
Ah to je kao i svaki rat, namjerno izazvan kako bi se narod što više osiromašio i kako bi se sve usporilo i unazadilo. Rat nikad nije donio ništa dobro.
Napad na Pearl Harbor - Wikipedia : https://hr.wikipedia.org/wiki/Napad_na_Pearl_Harbor
Japanski zračni napad na Pearl Harbor (američka luka na havajskome otoku Oahu) gdje se na sidrištu nalazio veći dio ukupne američke pacifičke flote počeo je 7. prosinca 1941. u 7,50 h.
Taj napad smatra se povodom za ulazak Sjedinjenih Američkih država, koje su do tada u sukobu bile neutralne, u Drugi svjetski rat.
Ovaj iznenadni napad koji je uslijedio bez prethodne objave rata, uništio je veliki dio američke borbene flote što je Japancima omogućilo višemjesečnu potpunu prevlast na Pacifiku. Tako je, kao dio Drugoga svjetskoga rata, počeo rat na Pacifiku.
Istovremeno s ovim napadom, Japanci su otpočeli ofanzivu protiv britanskih i nizozemskih kolonija u Jugoistočnoj Aziji, čime se Drugi svjetski rat doista pretvorio u rat globalnih razmjera....
Ne branim Amere, ali u ovom slučaju izgleda da "oni" nisu tu prvi počeli... - mislim na ovo sto kažeš: ..."Ah to je kao i svaki rat, namjerno izazvan..."

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god
- Navija za: Ferrari
Kao i svaki put kad su u pitanju ameri, nafta je bila razlog pa tako i napad na flotu vuce korijenje u nafti.. Japan je htio pregazit kinu, preuzet trgovinu i sta sve vec ne, ameri protiv sukoba iz nekih svojih razloga i uvode embargo za japaneze na naftu sto bi znacio kraj bilo kakvih ambicija japana jer si bez nafte ko kurva bez p**** a skoro svu naftu su uvozili.. Japan valjda vidi jedinu sansu u iznenadnom napadu... Al rat kao rat, svaki je besmislen..
Fino Alla Fine
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Na današnji dan je nadrljao Nagasaki.
"Nosač" je bio "Bockscar". Naravno B-29 Superfortress.
[ link do slike ]
I jedna remasterizovana, sa drugom oznakom na repu, onom koju je imo 09.08.1945. godine.
[ link do slike ]
Razarač je bio "Fat Man"

Za razliku od Little Boya, Fat Man je nosio Plutonijum, u količini od 6,4kg.
Prvobitna meta je bila Kokura. Ali zbog kombinacije oblaka, dima od požara uzrkovanih bombardovanjem tog dijela Japana prethodnog dana, od strane čak 224 (dvjestodvadesetčetiri !!
) bombardera B29, te crnog dima nastalog od paljenja katrana od strane Yuwata Steel Works, misija je preusmjerena na alternativnu metu, a to je bio Nagasaki.
U 11:01 po lokalnom vremenu Bockscar je ispustio Fat Mana koji je ekspodirao nakon 47 sekundi na visini od 500m između Mitsubishi Steel i Arm Worksa. Od udara je poginulo 35000-40000 ljudi, a oko 60000 ih je lakše ili teže ranjeno, a takođe veliki broj je naknadno preminuo od radijacije.

[ link do slike ]
Koliko god nije potrebe ni za prvom bombom, za ovom nije bilo potrebe još 10x više.
"Nosač" je bio "Bockscar". Naravno B-29 Superfortress.
[ link do slike ]
I jedna remasterizovana, sa drugom oznakom na repu, onom koju je imo 09.08.1945. godine.
[ link do slike ]
Razarač je bio "Fat Man"

Za razliku od Little Boya, Fat Man je nosio Plutonijum, u količini od 6,4kg.
Prvobitna meta je bila Kokura. Ali zbog kombinacije oblaka, dima od požara uzrkovanih bombardovanjem tog dijela Japana prethodnog dana, od strane čak 224 (dvjestodvadesetčetiri !!

U 11:01 po lokalnom vremenu Bockscar je ispustio Fat Mana koji je ekspodirao nakon 47 sekundi na visini od 500m između Mitsubishi Steel i Arm Worksa. Od udara je poginulo 35000-40000 ljudi, a oko 60000 ih je lakše ili teže ranjeno, a takođe veliki broj je naknadno preminuo od radijacije.

[ link do slike ]
Koliko god nije potrebe ni za prvom bombom, za ovom nije bilo potrebe još 10x više.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Americka gamad.
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 4 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
I ova tema se počinje polako pretvarati u obrazovnu temu pod vodstvom prof. Frantica 

- Brumica
- GP3
- Navija za: Sebastian Vettel
Na godišnjicu Hirošime bio je dokumentarac na HRT-u koji je završio rečenicom da danas imamo dovoljno nuklearnog oružja za uništiti cijeli svijet. Ako ćemo biti paranoični, malo je potrebno da Sjeverna Koreja po*izdi i ode sve k vragu.
They see me strollin', they hatin' 

- Honda_RA014H
- Karting
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Sjeverna Koreja je kao ker koji laje a ne ujeda, svetske sile bi je sravnile na sam pokušaj nuklearnih napada.
F1Puls | FA14 | NH23 | Ella Rumpf
-
renato2107
- GP3
- S nama već: 9 god 3 mj
Tako je, mislim da ako oko ičega bi Rusi i Ameri mogli skupa to je napad na Koreju....koji bi svima odgovarao, jer ovako zatvorena i tajnovita je kao bure baruta
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
DaveGilmour je napisao/la: 09.08.2017., 11:45 I ova tema se počinje polako pretvarati u obrazovnu temu pod vodstvom prof. Frantica![]()

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
meni ne bi odgovarao!renato2107 je napisao/la: 10.08.2017., 08:48 Tako je, mislim da ako oko ičega bi Rusi i Ameri mogli skupa to je napad na Koreju....koji bi svima odgovarao, jer ovako zatvorena i tajnovita je kao bure baruta
koga je sj. koreja napala u zadnjih 50 godina, a koga su napali rusi i ameri?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Nemam ništa protiv Sjeverne Koreje jer ne znam gotovo ništa o toj zemlji. Vijesti kako je tamo loše i ostalu propagandu ne uzimam za totalnu istinu, jer i ovdje u Hrvatskoj sam se nagledao ljudi koji kopaju po kontejnerima. Znam da su lansirali satelit u Zemljinu orbitu tako da o nekoj
jebini i nije riječ. Ne znam njihov put za nuklearnim oružjem je očito jedina i zadnja opcija da nisu iskorišteni od kapitalističkih vampira kad dođe "demokracija".
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
- Felipe
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Niti najmanje. Bio sam zainteresiran dok nisam vidio svu onu odvratnu glumu i turneju po gradovima kad se jedan drugome unose u lice i govore svakakve gluposti uz glumu koja je ispodprosječna čak i za jednog sportaša. Baš sam bio tužan kada sam vidio šta su uradili sa borbe, i ne namjervama niti da ostajem niti da ustajem zbog takve dvije glave koje u ovoj borbi vide samo profit. Čak štoviše, grozim im se, baš su spali na niske grane.
Obrigado Felipe
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Misliš jutros?

Kad uopće točno počinje meč, RTL najavljuje prijenos u 3, ali na Supersportu sam vidio da je u 4:30 pa je to valjda emisija na RTL-u u 3, nešto sam malo guglao pa piše na Telegraphu da će početi u 5

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 6 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Ha, znaš kako to ide u Americi...Reklame i slična preseravanja.croatic f1 je napisao/la:Misliš jutros?![]()
Kad uopće točno počinje meč, RTL najavljuje prijenos u 3, ali na Supersportu sam vidio da je u 4:30 pa je to valjda emisija na RTL-u u 3, nešto sam malo guglao pa piše na Telegraphu da će početi u 5
Na Sportklubu piše da u 4:30 počinje.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Onda valjda je u 4:30...Žešće smrdi na klasično američko overhypeano sranje, ali svi će o tome pričati danima pa ne bih htio ostati neupućen 

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 6 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Slažem se.croatic f1 je napisao/la:Onda valjda je u 4:30...Žešće smrdi na klasično američko overhypeano sranje, ali svi će o tome pričati danima pa ne bih htio ostati neupućen
Ja još ne znam hoću li gledati, volio bih, ali imam osjećaj da bi moglo biti bezveze.
Što je najgore, ne znam za koga bih uopće 'navijao', ako se to tako može reći. Obojica bahati do neba...
Ali nekako bih volio da Floyd spusti onog Irca, a s njim i cijelu Englesku