Paddock

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Explorer je napisao/la: 19.07.2017., 23:02 Ovim uvođenjem dolazi pod upitnik moje daljnje praćenje Formule 1. Lijepo otić na Monzu ove godine, ispratit sezonu do kraja, bilo bi mi drago da Vettel pobijedi i to je to, kraj lijepe priče čini se.

Potpisujem!

Ovo je nakarada. Točka

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Michael Schumacher je napisao/la: 20.07.2017., 00:02 Nekako mi se cini da opet ameri malu bacaju kuruzu da kljucamo i da se galami cisto da se piše o F1 pa ce teatralno donjet odluku da od toga ništa
Ja bi volio da je to u pitanju
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

mika
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Renault, Hass
Alen13ASC je napisao/la: 19.07.2017., 22:05 Iskreno voleo bi da Halo već sledeće godine odbije neku veću krhotinu ili kotač od mogućeg udara u glavu, tada ćete ga zavoleti..
Zašto smo negativni?
Zato što taj Halo je ništa drugo nego alibi vatrogasna mjera FIA-e da zaštite svoje guzice.
Džastin Vilson se prevrće u grobu. Ako referiraš na Bjankija, VSC je bila mera FIA da zaštiti guzove. Vilsonova smrt je samo celu stvar prebacila u 8. brzinu. Zapravo, FIA se trudi još od Masinog federa na onim nesretnim kvalama implemetirati neku vrstu zaštite vozača.
Od čega Halo štiti? Od guma? Gume ne lete po stazi jer su vezane sa dvostrukim sajlama...
[ link do slike ]

Ove slike pokazuju suprotno, lete delovi po pisti i FIA će sedeti skštenih ruku čekajući sledeću smrt vozača.
F1 bolid je OTVORENI kokpit. Od toga se treba voditi.
Što se tiče performansi...ovo ne daje performanse.
Ovo je dodatnih 7 kg...
Težina je jedina mana, mada ako sagledaš ovogodišnji bolidi su i dalje brži od onih od pre 10 godina bez obzira na 100 kg viška. F1 je inače i open-wheel ali ziher je u ono doba Mečka vozila W196s, Cooper T40 i Connaught Bs.
Isto tako fanovi ovo ne žele, momčadi ovo ne zele i najvažnije SVI vozači ovo ne žele.
Retko ko je želeo V6 hibride pa su ipak uvedeni.
P.S sto se tice Formule E...koga briga.
To ionako nitko ne gleda.
Ovo mišljenje je frlo zanimljivo.
Baš sam napisao kako je najbolje da vozači sijede u boxu i voze na daljinski. Mislim da bi to bilo najsigurnije, a vaša opservacija je smiješna. Ako vas je strah gledati ima i ostalih sportova poput šaha.

mika
Formula 4
Formula 4
Explorer je napisao/la: 19.07.2017., 23:02 Ovim uvođenjem dolazi pod upitnik moje daljnje praćenje Formule 1. Lijepo otić na Monzu ove godine, ispratit sezonu do kraja, bilo bi mi drago da Vettel pobijedi i to je to, kraj lijepe priče čini se.
Apsolutno se slažem :thumbs:

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 1 mj
mika je napisao/la: 20.07.2017., 01:18
ma to sad tako govorite, ako smo se navikli na zvuk flakserice, naviknut ćemo se i na jureće japanka :prcnjau: :rofl: :rofl:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Na zvuk se jos navikavamo , barem ja :P . Jos mi nije u potpunosti sjeo a pogotovo kad pogledam neku trku ili dio trke pred 10ak godina suze mi krenu kad cujem zvuk :mrgreen: .
A sta se tice HALO-a , netko je spominjao F2 ,F3 ... Ja se isto pitam zasto se neke novosti prvo ne uvedu u manji rang natjecanja , a ne eksperimente probavati na najvisem nivou.
slikaslika slika

mika
Formula 4
Formula 4
KrBoy93 je napisao/la: 20.07.2017., 08:40
mika je napisao/la: 20.07.2017., 01:18
ma to sad tako govorite, ako smo se navikli na zvuk flakserice, naviknut ćemo se i na jureće japanka :prcnjau: :rofl: :rofl:
Od promjene motora ofrlje pratim F1, Moto GP i V8 supercars

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Sve sami privremeni navijači, ljubimci određenih era, vozača, timova...
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
To si se ti našao određivat? Svašta...
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Alen13ASC je napisao/la:Sve sami privremeni navijači, ljubimci određenih era, vozača, timova...
privremeni? Pratim od 2001. Malo vise era F1...navijao za vise vozaca i Ferrari. Nisam bas od jucer fan. Tko god ce donijeti odluku da sljedece sezone ne gleda F1 njegova stvar. Ni ja vjerojatno necu gledati. Hvala bogu MotoGP je zanimljiv, pratim road racing, ima izbora kolko oš. Rekoh jucer, cim stave Halo shvatit ce da od njega nema koristi, na kraju ce se kokpit potpuno zatvoriti....no nije F1.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Svi vi koji se odričete Formule 1 od iduće godine ako se halo uvede, evo par pitanja - zašto? Što će se to točno promijeniti u utrkivanju? Kako će to halo utjecati na zanimljivost utrka?

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
croatic f1 je napisao/la: 20.07.2017., 12:56 Svi vi koji se odričete Formule 1 od iduće godine ako se halo uvede, evo par pitanja - zašto? Što će se to točno promijeniti u utrkivanju? Kako će to halo utjecati na zanimljivost utrka?
Jel bis postavio to pitanje i da ovakav auto uvedu za 2019? :) Razlog je jednostavan. F1 gubi svoju prepoznatljivost. Nije praktici Halo zatvoreni kokpit ali kao da je. Nema nikakvu svrhu a ovakvo vodstvo FIA-e vec treba odavno zaustaviti. Mamićevim rjecnikom - "neces vise razbojnice". Koliko zanimljiva F1 moze biti ako na sebi ima leteci obruc? F1 treba biti atraktivna u svakom smislu.

[ link do slike ]

No eto sretno gledanje. Gurat ce se to godinama do simulatora pa ce se opet postavljati ista pitanja ;)

slika
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Da se razumijemo, ni meni se ne sviđa halo, vizualno je odvratan, te iako u određenim situacijama može pomoći u sigurnosti, u dosta je situacija beskoristan ili čak štetan. Ono što ja želim istaknuti je da ne vidim potrebu za tolikom dramom, priči o ubijanju F1 i sl. Dodavanje haloa na postojeći bolid ipak nije tako drastična promjena kao što bi bio ovaj autić koji si postao :) Tako da mislim da ćemo se na halo sasvim lako naviknuti (ako ga uopće uvedu).

Crankshaft
Karting
Karting
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Alonso, Renault
Palo je i meni to na pamet, eto možemo zajedno u Monzu :D

Ali, kao što je netko gore spomenuo, mislim da oni dobro znaju što rade. Ovo bi moglo biti mazanje očiju u svrhu nekog drugog cilja. Možda se ovo nikada i ne dogodi, barem u bližoj budućnosti. To je FIA - možda se predomisle na jesen. Ili će ga vrlo brzo ukinuti, kao one smiješne kvalifikacije na prve dvije utrke sezone 2016. Ako već žele zaštititi kokpit, onda ga treba potpuno zatvoriti, a ne raditi cirkus u svakom pogledu.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
croatic f1 je napisao/la: 20.07.2017., 13:15 Da se razumijemo, ni meni se ne sviđa halo, vizualno je odvratan, te iako u određenim situacijama može pomoći u sigurnosti, u dosta je situacija beskoristan ili čak štetan. Ono što ja želim istaknuti je da ne vidim potrebu za tolikom dramom, priči o ubijanju F1 i sl. Dodavanje haloa na postojeći bolid ipak nije tako drastična promjena kao što bi bio ovaj autić koji si postao :) Tako da mislim da ćemo se na halo sasvim lako naviknuti (ako ga uopće uvedu).
Treba zastrašiti vodstvo F1 i FIA-e ;). Drastična je to promjena s obzirom na čnjenicu da F1 ovakvo što nikada u povjesti nije imala. Privikavat se nekako oćemo ali naviknuti gotovo sigurno (barem ja) nećemo. U principu F1 će gotovo sigurno izgubiti fanove ovom promjenom kao i promjenom zvuka 2014. g pa eto nek im je do eksperimentiranja zaštite koja u povjesti nebi ništa spriječila ;)

Zna se što je F1 kao što se zna i što je naprimjer i MotoGP ;)

[ link do slike ]
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
@Ferrari1345, nadam se onda da će ta "zastrašivačka" taktika upaliti :mrgreen:

Vidjet ćemo još što će biti od svega toga, ista priča provlačila se i prošle godine, isto je u jednom trenutku halo bio potvrđen za 2017. pa nije bilo ništa. Pritisak javnosti je ogroman, vidimo da i momčadi ne podržavaju halo, samo jedna od 10 momčadi glasala je za uvođenje tako da ima nade da ta rugoba ne završi na bolidima.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
"Oprobao" sam halo u F1c. Uopšte ne smeta ni u kom pogledu, ali moram priznati da izgleda "frlo čudnovato"

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Mercedesovi vozači okušali su se na Grill the Gridu:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NRdyZ4lRSIg[/youtube]

Međutim (vjerovali ili ne), top komentari nisu vezani za njihov nastup :mrgreen:

slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Makar nema uobičajenog rasizma ili enormnog Hamilton hatea te Baričelizacija Botasa. O moj bože kako su ti ljudi nenormalni, kao takve reči hatea bi rekli direktno Hamiltonu ili Botasu u lice a ne preko monitora...
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡