General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Koliko vidim u Podstrani najgore...
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Sama kombinacija bure i temperature nemoze , jer bura tu hladi donekle temp. Ali ukoliko je na toj povrsini negdje staklena boca ili bilo kakav komadic stakla , e onda je to prirodni upaljac. U tom slucaju ne treba dugo da se upali
slikaslika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
iskreno kako ne gledam vijesti po obicaju nisam znao da je tako ozbiljna situacija sve dok jucer nisam cuo od svojih doma da je opako. Pogledao sam dosta videa. Sledio sam se. Strašno. Negdje sam procitao da je jednom covjeku izgorila kuca dok je gasio pozare na drugom mjestu. Zao mi je svih ljudi zbog njihove imovine, no najbitnije je da svi budu zivi i zdravi.

Moj grad se godinama bori protiv poplava. Umjesto da se grade obrane od poplava grade se mrtvi ogromni akvariji i ostale pizdarije za turiste, hidroelektrane bla bla bla. I tako vec desetljecima. Pazite, grad na 4 rijeke nema nikakvu obranu od poplava. To je sramota. Osobno sam svjedicio prizorima poplave u tuđim domovima (čak i do 30 cm). Bukvalno su morali u svoje kuće na čamcima do stepenica koje vode na prvi kat. Naravno...sve sluzbe pomazu tek onda kada sve izmakne kontroli i kada se vise nista ne moze spasiti. Sramota je da se obicni narod sam mora boriti. Nakon poplava su politicari obecali svima pomoci financijski. Prizemlje kuce moje cure je dan danas prazno jer je sve unistila poplava. Dobili su 300 kuna "pomoci", a bilo je obecano minimalno 3000 kn. Smijeh. Nisu jedini, stotine i stotine kuca je bilo u jos gorem stanju....ali jebiga bitniji je slatkovodni akvarij i ostale pizdarije za turizam.

Tako da....zao mi je svih ljudi kojima je nacinjena steta ovim pozarima....jer drzava im sigurno nece pruziti adekvatnu pomoc.
Svim vatrogascima neka je sa srecom i neka se zivi vrate svojim obiteljima.

slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Evo kako je noćas to izgledalo

slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
ajme....ovo je strašnije nego sto se priča....
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Strašno

slika slika slika slika slikaslika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Izgleda nestvarno.. Stvarno grozno..
Fino Alla Fine

Majki2111
Formula 2
Formula 2
slika
slika

Kao da je jedan Zagreb cijeli izgorio. Kolko su procjene 45 kvadratnih kilometara? Možda i više...
Lomi te, al se nedaš

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Ma kakvih 45 tu je minimum 250 kvadratnih kilometara, a sigurno i više. Oko 300. Dva Zagreba.
Lomi te, al se nedaš

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Uuuuu, loše brate ovo skroz izgleda na ovim fotografijama.
Užas, jbte....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Majki2111
Formula 2
Formula 2
AlkY je napisao/la: 18.07.2017., 09:57 Sama kombinacija bure i temperature nemoze , jer bura tu hladi donekle temp. Ali ukoliko je na toj povrsini negdje staklena boca ili bilo kakav komadic stakla , e onda je to prirodni upaljac. U tom slucaju ne treba dugo da se upali
Hvala na odgovoru. Svaka čast vatrogascima. :klanjam: :klanjam: :klanjam:
Lomi te, al se nedaš

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Kontakt:
Baš sam sinoć pričao sa kolegom iz Splita. Smatraju svi da je nekoliko požara nastalo prirodnim putem, a da su za tri sigurni da su podmetnuti jer je šuma planula po noći za što ne postoji nikakvo opravdanje, odnosno jasno je da je podmetnuto. Izgorio mu je maslenik imala kućica uz njega. Generalno ne optužue nikoga, smatra da je najveći problem napravila bura i to što kanaderi zbog nje nisu mogli poletjeti na vrijeme.

Prije tri godine sam bio na Pagu u vrijeme nazovimo to manjeg požara. Ljudi su gasili nisko raslinje, pašnjak i tako što tamo već sve ima. Ugase dio "livade", na drugom opet plane i tako u krug dok se nije pojavio kanader. On je to riješio u sat vremena.

Vjerujem da je bura upravo i ovdje bila najveći problem. Požar širi munjevito brzo, a kanaderi ne mogu u zrak dok brzina vjetra ne padne ispod određene točke. Što se tiče institucija, ministara i čega već sve ne - ne mogu reći tko je zakazao. Spominje se jako da ni zapovjednici vatrogasnih postrojbi ili tko već visoko rangiran nisu tražili pomoć vojske mada je jasno da je to trebalo i bez službenog zahtjeva. Više su mi se zamjerili izjavama kroz medije koje je ljevica u oporbi jedva dočekala pa sada likuju jedni drugima. Neslušljivo i sa vladajuće strane i sa strane opozicije jer vatrogasna oprema i zakoni nisu problem samo ove Vlade već svih dosadašnjih. Mi požare nemamo od jučer već otkad svi za sebe pamtimo, a realno i još prije toga.

Cijeli svijet ove godine gori. U Kanadi je koliko čitam preko 40.000 ljudi evakuirano, gori Grčka, Portugal... Svake godine isto uz razliku što je kod nas ove godine spletom valjda svih mogućih nesretnih okolnosti bio ugrožen upravo Split.
"What a little star." May 26, 2012.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MgrcuU5a930[/youtube]

Ovo baš apokaliptično izgleda :-|

NE PONOVILO SE!

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
...oooo, bit će tu hrpa građevinskih zemljišta.

Državno poticana piromanija

..i jedan zanimljivi komentar ispod teksta:

slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Očekujem da se uvede ovaj dan u udžbenike povijesti kao i ostali veći. Al vjerujem da ne bude jer to tako obično biva kod nas. Glavno da su svi živi i zdravi ostali...
Lomi te, al se nedaš

Frantic
Formula 1
Formula 1
Slično je i u BiH, tj. još gore. :mrgreen:

Ruta famoznog VC koridora kroz Hercegovinu , je (bila) predmet polemika u parlamentu, upravo zbog činjenice kroz "čije" će zemljište ići.

Takođe, auto-put Sarajevo - Beograd (koji je još "na dugu štapu") bi, ako ćemo se držati logike i razuma (po svim jebenim parametrima: ekonomskim, geografskim, demografskim,....) trebao ići preko Tuzle i Bijeljine, ali ne. Ići će preko Romanije, Zelengore i kakvih sve ne brda, jer su "taldžije" političari (sa svih strana/stranaka da se razumijemo) i njihovi poltroni već pokupovali zemlju na "zadatoj" ruti.

Malo odoh na politiku, a pravilo foruma je bez politike, ali mislim da se nisam nešto puno nikog "posebno" dotakao.

Gornji @hattov post oslikava našu situaciju. Slične stvari su se dešavale kod nas nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, jbga.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Istina , takvih stvari je sve vise. Jedino je zalosno da nakon takvih katastrofa ( požari , poplave , led itd ) se zaboravljaju pravi heroji vatrogasci , gss , civili i svi ostali koji su sudjelovali u spasavanju. 2 dana im govore samo "hvala" a zna se kome je poslije jedino dobro.
slikaslika slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la:Istina , takvih stvari je sve vise. Jedino je zalosno da nakon takvih katastrofa ( požari , poplave , led itd ) se zaboravljaju pravi heroji vatrogasci , gss , civili i svi ostali koji su sudjelovali u spasavanju. 2 dana im govore samo "hvala" a zna se kome je poslije jedino dobro.
Ništa se neće promijeniti HVALA neće ugasiti nove požare, opreme nove neće biti, a ljudi su glupi da već sutra zaborave što se jučer događalo. Nisam znao da limuzina Audija od 100000€ tako lijepo klizi po makadamu...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
- Prvo me stavite na ignore pre nego što uopšte se ne obratite meni, razuman sam lik. Svatiću greške i nastojati da ih ne ponovim.
Ja nikad nikoga nisam stavljao na ignore bez obzira koliko su mi smetali njegovi postovi. Svaka čast.
-
Što se tiče sprdboxa, neka piše tko što hoće, dok god nema spama i dok nije neukusno.
Potpis, pa valjda ta tema za to služi pobogu.
-
live prijenos na forumu nije potreban i samo učini temu nepreglednom.
U kojem univerzumu? Viđao sam puno foruma gde je "live prenos" sastavni deo praćenja trkačkog vikenda i sesija uopšte. Ako nisi ispratio neku sesiju, pri otvoranju teme imaš lep uvid u događaje.
-
Nekužim... zar ćemo bildat sa ovakvim postovima. Molim te nemoj krčit temu sa nepotrebnim stvarima... jedini post koji je Ok je ovaj sa screenovima odabira guma po stintovima... ovo sve srugo je "šity".
Ja jednostavno nemam reči..
-
ne treba nam GP1.hr No2. Što je sljedeće... gole tete u 4 u jutro?
Jedanput u životu sam napravio tu grešku i sad sam obešen na štrik do kraja života. Dok moje mrtvo telo se klati na štriku biću popljuvan s "ignore" i teškim rečima a u životu se nismo sreli. Baš si me "etiketirao", a još preko monitora, baš boli jbt.
___

Goodbye F1Puls :(
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Alene, ukljuci mozak,l i ne izigravaj uvrijedjenu zvijezdu.
I ja sam ti vise puta spomenuo kako nema potrebe pisat koliko jos do kraja, ucestalo vise postova zaredom i sl...
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡