Perica9 je napisao/la: 15.07.2017., 22:49
Sad gledam utrku , najveći trenutak utrke kip slobode... Vidim da navijači pune baterije nekima , što je nepravedno. Utrka dosadna poprilično... Ne daj Bože da ovo zamijeni moju F1
Meni je utrka bila sasvim solidna, imali smo dosta uzbudljivih borbi u samom vrhu poretka.
A to kažem iako sam prijenos (nažalost) gledao po prvi put ove godine na Areni...Komentator izgubljen u vremenu i prostoru, umrtvljen, ne reagira na uzbuđenja na stazi, konstatno govori Nick HeiNdfeld, DC Virgin, MarKo Engel, pola prijenosa šuti...
Enivej...
Sam Bird pobjednik je prve utrke u New Yorku!
Sam Bird odvozio je sjajnu utrku u New Yorku i uzeo zasluženu pobjedu. Startao je sa 4. pozicije, ali se na startu probio do 3. mjesta gdje je njegov timski kolega Lynn izgubio prvo mjesto od Daniela Abta. Bird je u prvom stintu uspio skinuti i Lynna i Abta te se tako probio do vodeće pozicije koju je držao do samog kraja utrke.
Jean-Eric Vergne i Stephane Sarrazin osigurali su Techeetahu prvi dvostruki podij. Lucas di Grassi probio se do 4. mjesta s 10. na startu i tako smanjio prednost Buemija u ukupnom poretku na 20 bodova. Loic Duval poprilično se neprimjetno probio do 5. pozicije izbjegavajući probleme na stazi, ali i uz pomoć brojnih odustajanja. kvarova i oštećenja ispred njega.
Među tim baksuzima koji su bili ispred Duvala bili su Daniel Abt koji se vozio na 3. mjestu sve do posljednjeg kruga kad ga izdaje bolid, Nick Heidfeld koji se vozio iza Di Grassija u trenutku kad je udario u zid i bio primoran zaustaviti bolid na stazi čime je izazvao SC. Felix Rosenqvist također je uništio sjajnu utrku koju je vozio nakon starta sa 17. pozicije nakon što se pod pritiskom Di Grassija izvrtio i udario u zid i uništio stražnje krilo. Rosenqvist i Heidfeld tako su prokockali solidne bodove za Mahindru.
Renault e.damsi nisu imali najbolje utrke, ali su na kraju oba bolida završila u bodovima, iako su u jednom trenutku i Gasly i Prost bili na začelju. Gasly je tako u debiju završio u bodovima, na 7. mjestu i to ispred Nice Prosta.
Senzacija iz kvalifikacija, Alex Lynn, nije stigao do cilja. Nakon gubitka vodstva već u prvom zavoju, kasnije je počeo padati sve niže u poretku da bi naposljetku odustao neposredno nakon zaustavljanja u boksu.
Rezultati
Poredak vozača:
1. Buemi 157
2. di Grassi 137
3. Rosenqvist 86
4. Prost 76
5. Bird 72
...
Poredak momčadi:
1. Renault e.dams 239
2. ABT Schaeffler 183
3. Mahindra 149
4. DS Virgin 125
5. Techeetah 90
...
Sutra se vozi 2. utrka u New Yorku u 19 sati po našem vremenu!