senja je napisao/la: 10.07.2017., 23:39
Jbt kod mene vazda jump start. Nikad dočekat da se ugase.
Ima li neko određeno vrijeme od paljenja zadnjeg svijetla pa do gašenja, ili je random?
Ejjjj, hoš' muzičku želju?
Neko reče da moraš pratit Charlieja gore u kabini, šta on radi......
Ne znam jel se zayebavo....
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Ovo je čisti dokaz da je Bottas imao preuranjeni start. Kao što je Seb rekao na presici, 0.200 je normalna reakcija za F1 vozača, te da se iz njegovog kuta činilo da je Bottas imao "nadljudsku reakciju" (preneseno značenje za preuranjeni start). Naravno nije rekao da je Bottas napravio nešto krivo, jer ipak treba vjerovati senzorima (izjava na presici), već se našalio sa tiom konstatacijom "nadljuska reakcija", i naravno da bez obzira na FIA-na mjerenja, ne vjeruje da je to bila reakcija od 0.200s.
Osobno sam u par puta postigao reakciju od 0.209s, znači li to da sam ja bolji od 90% F1 grida? Naravno da ne. Tako da cijela priča oko tih "nevjerovatnih" Bottasovih 0.201s gubi svaki smisao, što pokazuje i usporena snimka starta. To bi se prije moglo reći da je Bottas imao reakciju (-0.201s).
Isprve sam uspio 0.209, a onda nakon nekoliko sličnih i nekoliko jump startova uspio izvesti ovaj nadljudski start
Ali definitivno mogu zaključiti da su 2 desetinke normalna ljudska reakcija, dok je sve ostalo (kao i ove moje 53 tisućinke) čista sreća, a ne refleks.
Nema šanse. Ispod 0.2 je ćisto stiskanje napamet i da ti se posreći. Potrebno je vrijeme da signal iz ok aode do mozga pa da se vrati na reakciju u mišić.
senja je napisao/la: 11.07.2017., 14:48
Malo ima tu i do tehnologije. Kolika je reakcija miša, ili touuch screena, i tako. Ja sam na kompu sa mišom imao najbrže 0.213, a na mobitelu 0.184.
Yeap, s mišem ide malo sporije nego na touch screenu, yebem li mu miša.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.