VN VELIKE BRITANIJE (3. - 5. srpnja)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Brumica
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Smedley ocajan na Skyju. Kaze da su se smjeli utrkivati cijelo vrijeme, a mi onda ispadamo gluhi ili da ne razumijemo dobro engleski. Par sekundi nakon njega Bottas daje intervju i kaze kak mu nisi dali da se utrkuje. Kakav cirkus.
They see me strollin', they hatin' :cool:

ToUrNiQuET
Karting
Karting
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel, Ferrari
Hamiltonov jedini potez što je valjao danas jeste odlazak u box u pravom trenutku.. Što se tiče njegove vožnje, vrlo loše danas. Start loš, kao i vožnja poslije.. Njegova sreća što je box williamsa danas bio katastrofalan..
Kimi rizikovao, al nije imao sreće...
Kasnije Hamilton i Vettel dosta bolje sreće i profitirali..

Najveći gubitnici zasigurno Williams, samo da su malo bolje odigrali..

Renault katastrofa... McLaren... Šta reći za njih.. Isto katastrofa, al eto bar je Alonso osjetio slast dobiti bod....
Ono što te ne ubije, smanji te.. Super Mario

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Brumica je napisao/la:Smedley ocajan na Skyju. Kaze da su se smjeli utrkivati cijelo vrijeme, a mi onda ispadamo gluhi ili da ne razumijemo dobro engleski. Par sekundi nakon njega Bottas daje intervju i kaze kak mu nisi dali da se utrkuje. Kakav cirkus.
Slažem se Brumice. :thumbs: Ma kažem ti u prošlom mom postu.

Žele se izvuć iz ove blamaže, ali im ne ide nikako..... :facepalm:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Explorer je napisao/la:Jbg. Raikkonen je jako loše vozio na slickovima kad je počela padati kiša, dok je Vettel tada vozio odlično, slično kao i Rosberg.
Usotalom, Raikkonen se nikad nije iskazao po kiši.
VN Japana - Fuji 2007

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Frantic je napisao/la:U Williamsu su žešći likovi. :facepalm: Na kraju je Bottas bio ispred Rusa za 0,7sec!!
Najbolji timing za ulaz u box su imali Lewis i Seb. Najgori Kimi. Ako je bila više odluka tima, onda ga je Ferrari dobro zaye8ao.
Pored timinga Lewis se može zahvaliti i Wlliamsu. Sva sreća pa ne pratim Sky. :mrgreen:
Trka kao trka, prilično zanimljiva. :fakjea:
Znači, ipak je Kimi sam sebe zaye8ao sa odlaskom na intermediate.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

JFK
Formula 4
Formula 4
Iceman je napisao/la:
Arrivabene: "Kimi has decided to pit. The team has told him that the right decision would have been to stay out"

Kimi: "I decidet to pit. But the track was slippery. I made the call 3/4 laps too early"
Kažu mu da je ispravna odluka da ostane vani .... i svejedno u boks. Gdje je tu čvrsta ruka da da zapovijed da ne ulazi?
Trebamo li opet prizivati Rossa Brawna i njegovu odlučnost?
Da u tom trenutku je bilo klizavo, ali znali su da kiša prestaje i da je to kriva odluka.

Ovako ispada da su dozvolili da sam sebi presudi. :bang:

Zeus
Formula 4
Formula 4
Navija za: Ferrari, Alonso
Ferrari1345 je napisao/la:Od ovog Williamsa više ne želim da se bore za prve pozicije. Nakon ovoga su oni za mene Toro Rosso ili ti ga B momčad Mercedesa. Izuzetno mi je drago da su sve spušili. Koji amaterizam, ne vjerujem. Jedva cekam prve intervjue...
Utrka je bila odlicna, ali opet se dobiva isti dojam s obzirom da imamo zacementirani prvi red. Jos jednom pohvale Vettelu, mozda nije bila dobra utrka ali je imao smirenost koja ga je dovukla do trećeg mjesta

Sad se samo nadam da Neće iz Mclarena govorit kako je ovo ogroman korak naprijed, jer realno završili su samo ispred Ericssona (Manore ne ukljucujem) i zbog činjenice da je pola grida odustalo...

Kvyat je ostavio dobar dojam, ali jos jednom blaf Renaulta, pa u prosjeku od 4 bolida završe samo sa jednim :bonk:

Cestitke Hamiltonu, nije bas bajno izgledao a i on je najviše profitirao sa kišom (emti sreću), Rosberg isto kao i Lewis, solidan. O Hulku necu previse rijecit trosit, ako taj za par godina ne dobije dobar bolid :bang:

EDIT
Samo za Mclarenovce
slika
Cak se i ovi iz FOM-a sprdaju sa njima :bonk: , zavrsili su iza Saubera koji nije niti startao :koska:
možda se tako čini, ali nije greška, JB bi bio ispred Nasra u tom poretku da je uspio završiti bar jedan krug, nije, tako da se kod "out" vozača koji nisu upisali niti jedan krug vrednuje rezultat iz kvala za poredak.

EDIT: žestok si prema Williamsu, razumljivo, ali znaš da su bili 50 milijuna € u minusu, danas su si osigurali par komada ICU, i 3X ostale komponente-za dobre odnose :mrgreen:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
JFK je napisao/la:
Iceman je napisao/la:
Arrivabene: "Kimi has decided to pit. The team has told him that the right decision would have been to stay out"

Kimi: "I decidet to pit. But the track was slippery. I made the call 3/4 laps too early"
Kažu mu da je ispravna odluka da ostane vani .... i svejedno u boks. Gdje je tu čvrsta ruka da da zapovijed da ne ulazi?
Da u tom trenutku je bilo klizavo, ali znali su da kiša prestaje i da je to kriva odluka.

Ha jbg... poznato je da neki vozači više sudjeluju u donošenju odluka, dok drugi poslušno čekaju timsku odluku/odredbu .... što god. Moglo je ispasti drugačije, da je tim čvsto donio odluku koja bi se na kraju ispostavila pogrešnom i opet ne bi valjalo.
Razočaranje na kvadrat, što reći? Čim je pala kiša u 2-3 zavoja Kimi je izgubio svu prednost koju je imao spram Vettela.
Kako god Forza Kimi! :mad: :bang:

-------------------------------

Bravo za Vettela! Uzeo je Williamsov poklon :fakjea: :D koji su btw panjevi kakvih nema. Smedley drag lik koji je danas nadrobio za cijelu sezonu.

Odlična utrka!

Zlatni pokal za Hamiltona (koji je danas pošto poto morao uzeti isti jer je samo za njega bio namjenjen), ali ostali pokali su smeće. Bravo za organizatora! :facepalm:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Što se tiče današnje utrke, ne marim ni najmanje za konačni rezultat niti me on pogađa, niti sma razočaran.
Svima je izgleda promaklo da su Williamsi gotovo pola utrke držali dva Mercedesa iza, i to ne blisko iza, već na finoj i pristojnoj razdaljini i niti jedan Mercedes po suvom nije mogao ništa Williamsu. Zbog toga mi je jako drago, to znači da nas u budućnosti čekaju potencionalno jako dobre utrke i možda prekid dominacije Mercedesa. Jako mi je drago zbog sve što se izdešavalo danas jer nam to otvara vrata ka potencionalno boljoj sezoni. Ovo je tek druga utrka u godinu i pol kada je netko uspio iati bolji tempo od zdravog Mercedesa. Svaka čast svima u Williamsu jer su očito odradili sjajan posao na testiranju u Austriji.
Bacam na starnu onu pogrešku prilikom bokseva, i sve što se kasnije dešavalo, i želim da svima podebljam da su Williamsi bili brzi, ako ne i brži od Mercedesa.
Obrigado Felipe

JFK
Formula 4
Formula 4
Iceman je napisao/la:
JFK je napisao/la:

Ha jbg... poznato je da neki vozači više sudjeluju u donošenju odluka, dok drugi poslušno čekaju timsku odluku/odredbu .... što god. Moglo je ispasti drugačije, da je tim čvsto donio odluku koja bi se na kraju ispostavila pogrešnom i opet ne bi valjalo.
Razočaranje na kvadrat, što reći? Čim je pala kiša u 2-3 zavoja Kimi je izgubio svu prednost koju je imao spram Vettela.
Kako god Forza Kimi! :mad: :bang:

-------------------------------

Bravo za Vettela! Uzeo je Williamsov poklon :fakjea: :D koji su btw panjevi kakvih nema. Smedley drag lik koji je danas nadrobio za cijelu sezonu.

Odlična utrka!

Zlatni pokal za Hamiltona (koji je danas pošto poto morao uzeti isti jer je samo za njega bio namjenjen), ali ostali pokali su smeće. Bravo za organizatora! :facepalm:
Sad Ted upravo ispričao nešto u suprotnosti ovome. Mala prepirka preko TR čija je bila odluka. Ako sam dobro shvatio da je bila je odluka s pitwalla po njemu.
Kimi: "Whose decision was this?"

Iceman
Formula 1
Formula 1
@JFK - koliko britanski SKYF1 prati Ferrari vidi se samo po jedinoj Vettelovoj izjavi.
Ovo što su izjavili Arrivabene i Kimi je na talijanskom Skyju
---------------------------------------------------------------------------
Vettel: "It was difficult to make the call. The pace was good with the rain. I took the decision at turn 15"

Zločest Vettel! Donio je sam odluku, gdje je Ross Brawn? :D

Zeus
Formula 4
Formula 4
Navija za: Ferrari, Alonso
Evo, Ted u "bilježnici" govori upravo ono što sam napisao u toku utrke, trebali su pustit Valtterija naprijed a Massa mu čuva leđa od Mercedesa. Ako Valtteri ne bi uspio odvojiti se od Masse, vratiti poziciju, pa bogamu ići naprijed, a ne zadržavati neizbježan undercut!
Smedley mi je uvijek bio draga osoba, izgleda da je bilo puno njegovog utjecaja na tim odlukama, jer se ne bi tako ilogično i blesavo branio. Totalni nered strategije ili pogodovanje svojem dobavljaču, jedno od toga je sigurno. Dogodile su se krive odluke, ali stvarno je bila lutrija za pogodit u kojem trenutku ući u boks, a kiša nije padala isto na svim djelovima, netko je i sa tim dobio bonus, a netko još više popušio. Tako to ide nekad.
Do Mađarske predlažem svi u more tko može, ubija toplina, a more taman oko 24, 25 [ link do slike ]

"Ha jbg... poznato je da neki vozači više sudjeluju u donošenju odluka, dok drugi poslušno čekaju timsku odluku/odredbu .... što god. Moglo je ispasti drugačije, da je tim čvsto donio odluku koja bi se na kraju ispostavila pogrešnom i opet ne bi valjalo.
Razočaranje na kvadrat, što reći? Čim je pala kiša u 2-3 zavoja Kimi je izgubio svu prednost koju je imao spram Vettela
.
Kako god Forza Kimi! :mad: :bang: "

A baš su na SKyju komentirali kako je Kimi taj koji poslušno sluša odluke, pa se mora miriti sa pogreškama pit wala koje se mogu dogodit. (Barcelona, pozvan je u boks i krive gume su se stavile, nije mogao proć Bottasa, pa se vikalo, što nije rekao nešto, on je taj sa iskustvom i morao je znati koji mu uvjeti više odgovaraju. Eto ti apsurda, ako ništa ne kaže, "morao je sam nešto reć", ako pak kaže i ispadne kriva odluka, on je za to najodgovorniji. Po takvom scenariju, pit wall Ferrarija u Kimijevom slučaju nikad nije odgovoran za strategije. Nema veze s pameti. :chill:

JFK
Formula 4
Formula 4
:thumbs:
Ako su donijeli dobru odluku onda je to zasluga pitwalla, ako ne onda je Kimi kriv. Očito leti iz ekipe. :facepalm:
Sjetite se Bahraina, drugi ulazak u boks on je trazio mediume oni mu stavili soft. Pitwall odlučuje o strategiji a vozač "samo" sudjeluje.

U Ferrariju se ne smije ništa reći kontra ekipe, to je valjda jasno. U Austriji je Kimi na kvalama govorio kontra ekipe i dobio po prstima.
Sad je zauzvrat morao izjaviti da je bila njegova odluka da nebi momčad bila u krivu. :zubo:

Nisam baš siguran oko tih svojatanja odluka. I Lewis je izjavio da je odluka bila njegova a Lauda prije toga da je odluka bila od strane inženjera.

JFK
Formula 4
Formula 4
Iceman je napisao/la:@JFK - koliko britanski SKYF1 prati Ferrari vidi se samo po jedinoj Vettelovoj izjavi.
Ovo što su izjavili Arrivabene i Kimi je na talijanskom Skyju
---------------------------------------------------------------------------
Vettel: "It was difficult to make the call. The pace was good with the rain. I took the decision at turn 15"

Zločest Vettel! Donio je sam odluku, gdje je Ross Brawn? :D

Za koji dan će biti objavljen transcript TR; baš me zanima kako se odvijala komunikacija kod Kimija, Lewisa pa i Vettela kod ulaska po intermedije.
http://www.f1fanatic.co.uk/category/reg ... anscripts/
Nebi bilo loše podsjetiti i Roba Smedleya kako se razvijala situacija oko momčadskih odredbi za Bottasa i Massu, iako je svima po govoru tijela bilo jasno. (gledanje u stranu i oborena glava) :thumbsd:

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Zeus je napisao/la:
Brumica je napisao/la:Ovi iz Williamsa su si sami pucali u nogu, a i Bottasova procjena je bila kriva. Trebao da napasti Massu prije pa kud puklo da puklo. Znamo kako su to u proslosti neki vozaci radili slika Hamilton je imao puuuno srece, ali opet osim starta nije imao neku vecu gresku. Rosberg danas nis nije napravio, a koliko je Vettel pogodio, toliko je Kimi fulao. Ferrari se malo pogubio zadnjih utrka, ne znam kaj se dogada, ali treba to malo dovesti u red.

Sve u svemu najbolja utrka ove sezone. slika

Ae, kako si samo realna, što si ti gledala danas? Massa je bio razlog što je Bottas imao DRS, ali kad su došli miješani uvjeti, pošteno je prošao Nico Valtterija, on je imao više muda na skliskom, nemoj pisat bedastoće :gandalf:
Misliš Nico je imao mercedes sa boljom trakcijom i aerodinamikom? Do tada nije ništa napravio. Sreća za njega da je pala kiša.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
@JFK, Zeus -
Maurizio Arrivabene: “Overall I can’t be happy with this weekend: on an all-dry race, the result would have been much different. I feel happy because once again Seb made the perfect call to come into the pits, and then drove superbly to open the gap to the Williams cars. Also, I am pleased with a very good race strategy. We need to stay humble and not brag ourselves, because today third place came courtesy of a great drive by Seb and a great strategy-but we also need a great car. The strategy guys do a wonderful job, but when it rains, it’s the driver who has the final call to the pits. In the case of Kimi, whose strategy was identical to Seb’s, he thought it better to come in. If it had rained harder, maybe he could have won the race. But we must be honest and acknowledge that Williams was stronger than us today”.
Kimi Raikkonen: “In the early part of the race we were stuck behind Hulkenberg’s Force India, they were too fast on the straight and in the places you could pass, while we lacked some speed. It’s a pity because the handling of the car was good through the whole race and the behavior was definitely better than yesterday. When it started raining heavily, the track became very slippery, especially in Turns 7 and 8; so I took the decision to come in the pits for Intermediate, but then the rain stopped. Probably I made the call three or four laps too early. But in general, this kind of track is not ideal for us, and this is something we have to work on.”

Dakle Kimiju ili možete vjerovati ili laže zbog ugovora.

--------------------------------------------------------
Austrija..... Seb Vettel
Q: Did you get any technical explanation for Kimi's crash in Austria?

SV: As far as I understood there was nothing wrong with the car – he just lost the car. He didn't have enough grip and the tyres started to spin up. But what really happened, it's better to ask him. What I've learned is that he just lost the car. The footage was simply not good enough to judge whether there was contact with Fernando (Alonso) or not.
Po ovome ili Vettel laže kako bi zaštitio ekipu ili je Alonso odgovoran, trećeg nema......
--------------------------------------------------------

Ja bih rekao suprotno, čitajuči komentare na forumima, tvitovima stječe se dojam da je Ferrari kriv. Ljudi koji strogo navijaju za vozača često su puta abnormalno subjektivni (pa i ja sam takav bio....). Ja ne kažem da u zadnjih godinu i pol Ferrari nije kumovao lošim Kimijevim plasmanima, ali ne može svaki puta tako biti. Ako ćemo danas vjerovati Kimiju onda je Kimi danas donio odluku koja se pokazala pogrešnom. I da postoji tim za strategiju, ali Kimi zna najbolje kakvi su uvjeti na stazi, kao što to isto zna Vettel. Jedan je donio jednu odluku, drugi drugu.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Ma šta ti pišeš...
Pa zna se da Kimi nikad nije kriv... Uvijek je netko drugi... :chill:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Kakva utrka u Silverstoneu, od samog starta bio je užitak pratiti utrku, to je F1 kakvu volimo :fakjea:

Pozitivan šok na startu, Massa preskočio Mečke s trećeg mjesta (zanimljivo, istu stvar je s trećeg mjesta jučer napravio Richie Stanaway u GP2) i onda još Bottas uspjeva doći do P2 i imamo Williamse 1-2 ispred dvije Mečke. Nakon tog odličnog starta, Williams si je sve uprskao, ali šta je tu je. Glupo je bilo pustiti da Mercedes napravi prvi pitstop sa bilo kojim vozačem jer je jasno bilo da će ih taj undercat-at bez problema, da su oni prvi povukli jednog vozača u boks, situacija bi bila malo drukčija. Ovako je Lewis odletio naprijed, dok su Rosberga uspjeli malo namučiti.

Onda su moje molitve za kišom napokon uslišene i dobili smo novu napetost na stazi :mrgreen: Tu je Lewis najveći dobitnik ispao, Rosberg je ostao krug predugo i izgubio šansu da ga stigne. Kimi je ispao najveći gubitnik, totalno promašena odluka, ali u takvim uvjetima uvijek je lutrija, i ići u boks i ostati na stazi je rizik, ali jedno se na kraju ipak isplati. Lewis je otišao po intermedije u pravi trenutak, Nico je malo zakasnio, a Seb također u pravi trenutak otišao i vratio Massi za poklonjeni podij :)

Za kraj, naravno, moram proslaviti Alonsov prvi ovosezonski bod :jupije:
Nikad ne bih rekao da ću jednog dana i to morati slaviti, ali takva su vremena. Istina, bilo je jako puno odustajanja i to je svakako pomoglo, ali nakon 4 uzastopna odustajanja, slavio bih i da je samo prošao kroz cilj, a uz ovaj prvi bod je puno bolje. Kolega @Ferrari1345 je napisao da se nada da neće biti priče o napretku, ali za mene je završavanje utrke napredak :zubo:

Utrka je bila sjajna i 22:40 je rezervirano za snimku na RTL 2 :)

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Za mene ova hajka na Raikkonena oko odluke nema baš nekog velikog smisla, pogotovo kad znamo u kakvoj je situaciji s ugovorom za iduću godinu. Drugo misto iz Bahraina je bilo odličan rezultat ali kad je pozvan u boks izgledalo je to ko dvojbena odluka, koja se kako smo vidili isplatila. Danas ta odluka da napravi nešto drukčije nije uspila. Pobjeda bi ga učinila herojem dana a 4. ili čak 3. misto bi bilo na neki način očekivano i ništa spektakularno, a pobjeda je bila dostižna da je kiša bila malo jača kako se i očekivalo za prvi pljusak da će biti. Tako da ne vidim neki veliki problem u ovoj situaciji, nekad prođe nekad ne, a danas nije.

JFK
Formula 4
Formula 4
Iceman je napisao/la:@JFK, Zeus -

.........
Ja bih rekao suprotno, čitajuči komentare na forumima, tvitovima stječe se dojam da je Ferrari kriv. Ljudi koji strogo navijaju za vozača često su puta abnormalno subjektivni (pa i ja sam takav bio....). Ja ne kažem da u zadnjih godinu i pol Ferrari nije kumovao lošim Kimijevim plasmanima, ali ne može svaki puta tako biti. Ako ćemo danas vjerovati Kimiju onda je Kimi danas donio odluku koja se pokazala pogrešnom. I da postoji tim za strategiju, ali Kimi zna najbolje kakvi su uvjeti na stazi, kao što to isto zna Vettel. Jedan je donio jednu odluku, drugi drugu.
https://www.youtube.com/watch?v=bN9NrkuZyFs#t=14

Tedova bilježnica: O Ferrariju počinje na 9:00, a zanimljivi dio na 9:30. Govori o prepirci kada ući u boks, "čija je odluka", "snosit ćeš odgovrnost" ... na kaju je Kimi rekao: "You're gonna make the call".
Naravno Tedova bilježnica nije sveto pismo; puno puta je napumpao neku situaciju, ali ovo što je izjavio bi morale biti činjenice. Nije ih valjda izmislio!
Ovi iz Sky-a su neobjektivni kad se radi o britanskim vozačima (što je donekle i razumljivo), ali pratim ih jer imaju realno najbrže i najtočnije informacije o događanjima na stazi. Čekam transkript TR-a!

U ovakvim prijelomnim trenucima vozačka odluka o ulasku u boks može biti presudna, i on može tražiti ulazak u boks (i to može biti presudno dali ući taj krug ili slijedeći - kao što je to bio slučaj kod LH i NR), ali generalno pitwall je taj koji ima širi pregled situacije i već su znali da kiša prestaje, a da je pola staze suho (i da će spržit gume za par krugova). Znali su da stiže i nova kiša, čak su neki mislili da bi trebala biti laganija od prve (što se pokazalo suprotnim).
Nakon utrke Kimi je preuzeo krivicu na sebe - to je jasno; uzmimo njegovu odluku "ulazim u boks po intermedije" - zdravo za gotovo; ipak u svemu tome po meni je odluka s pitwall-a zadnja i konačna dali i kad da se uđe po druge gume.

P.S. I sigurno Kimi nije bezgrešan i nije uvijek Ferrari kriv. Evo napr. Monaco 2014 zabijanje u Magnusena - čista vozačka pogreška - 100%
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡