Košarka

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
Vrijedan za ekipu, nema šta... Da je umjesto tih silnih promašaja udijelio dvadesetak asistencija lagano bi dobili.
Meni je šuplja priča da je OKC toliko lošija od Rocketsa bez ove dvojice. Ni jedni ni drugi nebi vidjeli play offa bez njih. A nije ni zapad toliko zahtjevan za čisto ulaženje u doigravanje. Jesu puno jači od istoka. Ali ima tu 6, 7 standardnih ekipa koje ulaze u play off. Ostalo bezveze. Ovaj osmi uglavnom ima negativan omjer. Ove godine je Memphis bio loš, i samo su oni od tih standardnih od kojih je Oklahoma bila bolja.
Obje su ekipe imale po još koju zvijezdu prethodnih sezona. Sada i u jednoj i u drugoj ima po jedna zvijezda. Glupo je pričati da Harden ima ekipu za play off, kada bi svi pored njega u nekoj drugoj ekipi (barem kod ovih što standardno igraju play off) grijali klupu. Harden je ostavio Clipperse iza sebe, i imao bolji omjer od bilo koga sa istoka. Nije se samo provukao u play off.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Covjek igra za statistiku mozda nesvjesno, al cinjenica je da ne moze jedan covjek nositi tim od 12 igraca! Meni je to neshvatljivo, a i smijesna je cinjenica da lik postigne skoro 50 % poena, a ostali tim drugih 50 %. Onda ce reci ne mogu sve sam i otici! Rakete su imali 4 dvocifrena igraca na utakmici, sa skorom od 20 poena, ne sumnjam da bi i Harden moga isto tako 50 koseva ubaciti i samo stvoriti debalans u timu, gdje vecina igraca samo trci iz kontre u kontru i gube snagu.

Bolje da je onih svojih 20 koseva prelomio u 20 asistencija sto kaze Senja, razigrao ekipu, da udju malo u taj fluid, al ne Omer pasha hoce da suta 11 trica, a uslo jedva 2...

Jednostavno ovakve stvari ce ga pokopati, ok je biti MVP kad cijela ekipa trci za tobom i gleda tvoj potez, to nije ispravno. Koliko god da su znacajni poeni, znacajne su i asistencije, bolje imati citav tim uigran, nego da se od tebe stalno nesto trazi.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Da ne igra sa kladama, imao bi 15 asista u prosjeku. Ovako je na 10.
Koma da podijeli? Oladipu, koji je opet šutao 4-14 :facepalm:
Uostalom OKC je vodio punih 40 minuta.
Kao što rekoh nekad ranije, bez Hardena Houston bi bio tu negdje na granici i možda bi se nekako i dovukao do play-offa (i ispao u prvom krugu :chill: )
Bez Westbrroka, OKC bi išli u bubanj za draft lutriju (dakle, među 5 najlošijih ekipa lige). :gandalf:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Pa druze ne mozes ekipu uigrati, kad 50 % napada sam odlucis da napadnes kos, to je apsurd. Russell je explozovan igrac, zuri, tacnije leti ka kosu, tesko se uspostavlja ta konekcija u napadu.

Stvorio je sad taj imidz da sve ide preko njega, citav se tim podredio njemu, ceka se njegov potez i to odmah ostale igrace stavlja u drugi plan.

Gledam pojedine igrace kako stoje ko kipovi, cekaju potez Russa, ovaj odradi par finti i gruh asistencija i ovi odmah sutaju, kao da ispostuju njegovu asistenciju. Jbt imas Adamsa i Kantera, dva tornja pod kosem, s njima da igra vise pick and roll, bili bi produktivniji.

S ovakvom igrom nece daleko dogurati, Russell moze samo da bude senzacija, a od toga se ne zivi.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Možda (za pick`n` roll), ali to su dvije klade (u principu).
Ne mora sad to biti kvalitet tipa Anthony Davis (npr.), ali tanki su obojica.
Juka i Joka (samo za primjer) su za njih igračine.
A da treba da ide negdje, to smo već konstatovali.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
alonso5 je napisao/la: A Kawhi ko Kawhi u prve dvije utakmice je dao 69 poena uz sut iz igre preko 70% stvarno je igracina svjetska nadam se da ce jos dici tempo jer milina ga je gledati s kakvom lakocom rijesava protivnike.Daleko najkompletniji igrac lige.TheKlaw.
El ovo neka interna zajebancija što svakih post uvališ da je Kawhi najbolji igrač lige ili stvarno to misliš.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la:Možda (za pick`n` roll), ali to su dvije klade (u principu).
Ne mora sad to biti kvalitet tipa Anthony Davis (npr.), ali tanki su obojica.
Juka i Joka (samo za primjer) su za njih igračine.
A da treba da ide negdje, to smo već konstatovali.
Neko ima radnu disciplinu, a neko talenat. Sve se to da popraviti, ako uistinu to u OKC-u zele. Sad se sve vrti oko Russa, on je odjednom poceo da grize triple-d utakmice, mislim otkud sad to odjednom?

Pa upravo to je ta sloboda koju ima, prije sa KD-om nije bio ovakav, a prije su Adams i Kanter bili produktivniji, Kanter pogotovo. Ove sezone lik dobija na kapaljku minute, procenat suta opao, skok takodje. Decko definitivno nije klada, u sezoni 2015/16 bio je jedan od boljih centar sutera sa klupe, jos nije puno ni igrao, a prosjek je bio negdje 19 koseva po utakmici. Znaci momak ima talenta, samo treba u timu malo tog timskog duha.

Opet se ja njemu divim, nek da ima svu slobodu svijeta valja tudjoj odbrani dati 50 koseva, ali vise preferiram tu timsku igru, sa puno uigranih akcija, a ne atraktivnih poteza, gdje se zaleti prema kosu, pa onda frljaci asistenciju, te cekanjem da neko ubaci nesto...

Harden je juce ubacio 35 poena, al njegove kolege po 20 i vode 2:0! Butler je u Bullsima na skoru od 30 koseva po utakmici, al njegove kolege isto po 20 i kusur koseva ubacuju, a ovdje Russ ubaci 50, a njegove kolege sadaku, sa takvim pristupom mogu samo sanjati titulu.

Ovo Russ moze lako unovciti ako zeli odlazak, reci ce nisam mogao sve "sam"! Al to nije ispravno..

nigel7
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: willams
westbrook igra sam protiv svih igra odlično a gubi utakmice tda sam ja on otišao bi odmah iz tog tima jer nema budućnosti samo propada,nabij statistiku rezultata nema :bang:

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Uvijek je dobro imati igrača da može sam utrpati gro koševa, al kad to postane opsesija ostali na terenu igraju u svim segmentima lošije.
Russell da samo jednog igrača povuče da stvore duo kao što su to Jezzeri radili bili bi oni opasni za sve ovako mogu samo bljesnuti koju utakmicu i ne ne mislim na Oladipa već Kanter/Adams. On mora imati razumijevanja da njegov tempo viši igrač ne može izdržati odnosno sacekaj malo da to liči na nešto a ne letati vamo tamo fuck you all I'm going for basket all by myself!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Pravi igrac ce i svoje suigrace uciniti boljim.. Ne mozes sve sam.. U biti mozes, ovo sto radi Westbrook, sebi dizat statse a momcad ko jebe.. Nisu ti igraci toliko tupavi da niko nista ne moze zabit al uz takvog prvog igraca ispadas tukac.. Treba se likovima dat sansa da nesto i ubace, napravit neku akciju, slozit nesto a ne kako kaze kolega, ko vas hebe odo ja pa sta bude..
Prvi krug im je plafon ako tako nastave.. Ako se zadovolje tim, ok..
Treba bit neko ko moze trpat ali treba bit momcadska igra.. Sjetite se Pacersa prije par godina, niti jedan superstar a momcad stalno u egalu sa tadasnjim LeBronovim Heatom..
Fino Alla Fine

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Čisti primjer kako loš igrač najednom bude "dobar" je JaVal McGee jest da su to sve ziceri al njega Curry hrani loptama svaku utakmicu 4-5 lopti sigurno ide na njega.
To sve moze i Russell samo što ne želi. Uostalom čak je Adams daleko kvalitetniji za sve moguće kombinacije mali/veliki.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Bas to.. Moze ukljucit druge igrace dosta vise, on je takav kakav je da uvijek moze utrpat 30 :D
Ko ih ...Mogu uvijek ispast sto se mene tice..
Pratim Pacerse i Bullse .. Na zapadu nemam bas nekog favorita :)
Fino Alla Fine

alonso5
Formula 1
Formula 1
Navija za: Alonso & Lorenzo
mzf1 je napisao/la:
alonso5 je napisao/la: A Kawhi ko Kawhi u prve dvije utakmice je dao 69 poena uz sut iz igre preko 70% stvarno je igracina svjetska nadam se da ce jos dici tempo jer milina ga je gledati s kakvom lakocom rijesava protivnike.Daleko najkompletniji igrac lige.TheKlaw.
El ovo neka interna zajebancija što svakih post uvališ da je Kawhi najbolji igrač lige ili stvarno to misliš.
Nije bas da uvalim u svaki post ali realno gledajuci covjek je broj 1 u ligi samo jos James i Durant mogu stati rame uz rame sa njim.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Meni je isto lik odlican i uvijek bi ga biro prije Westbrooka..
Fino Alla Fine

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
alonso5 je napisao/la:
mzf1 je napisao/la:
Nije bas da uvalim u svaki post ali realno gledajuci covjek je broj 1 u ligi samo jos James i Durant mogu stati rame uz rame sa njim.
Mislin da je na dobrom putu da preuzme titulu kralja nakon što godine spuste Jamesa, međutim u ovom trenutku James ne izgleda baš ko da ima problem s godinama tako da će se Kawhi morati još malo strpiti. Kawhi mi je izuzetno drag ko igrač i ko osoba ali triba biti realan, James je sam sebi kriterij i toliko je diga ljestvicu da recimo nisi ni primjetija da ima još bolje brojke ili bar iste u prve dvi utakmice playoffa, to čak nije ni vijest, za njega je to standard. Iman osjećaj da se u usporedbama dvojice zanemaruje da jedan igra za Spurse koji imaju Popovića i 20 godina su sam vrh a drugi su bez Jamesa nigdi, oćeš gledati po sezonama koje nije igra za njih oćeš po utakmicama koje je sidija na klupi. Dodatj tome još da svoje suigrače diže na nivoe za koje ni sami nisu virovali da su sposobni za njih i samo ovo troje je dovoljno da ga u ovom trenu odvoji od svih ostalih igrača za dva koplja i to bez da uzmemo u obzir vijek trajanja njegove forme, prijašnje zasluge i postignuća ili utjecaj koji ima u ligi pa je i trener i GM po potrebi. Moga bi do sutra nabrajati njegove domete statističke i ostale koji ga odvajaju od svih ostalih trenutnih igrača ali mislin da i ovo daje dovoljno dobar uvid u situaciju.

Durant je u škakljivoj situaciji ove sezone i to ne direktno svojom krivicom ili slabom igrom, prvo što se nije proslavija promjenom kluba a da stvar bude gora sad GSW praktički igraju bolje bez njega a to ne ide u prilog njegovoj poziciji drugog najboljeg igrača lige pa bi mu tu poziciju eventualno moga ugroziti Leonard. Nakon finala zapada znat ćemo puno više što se tiče ovog dvoboja ali Durant je sad pod pritiskom uspjeha. Nešto što je recimo Jamesa pratilo kroz cilu karijeru

nigel7
Karting
Karting
spursi su jako dobri i vidim ih u finalu zapada,,,

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Bilo bi dobro da Pacersi uzmu ovu sljedecu, da ne bude bas 3:0 za Cavse al tesko..
Bucksi bi mogli povest u seriji a Spursi jedan korak blize metli napravit :D
Fino Alla Fine

nigel7
Karting
Karting
crash mislim 98 posto da cavsi ce dobiti ne znam bucksi mi izgledaju bolje, spursi će ih dobiti...

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
L e B r o n J a m e s !

alonso5
Formula 1
Formula 1
Navija za: Alonso & Lorenzo
mzf1 je napisao/la:L e B r o n J a m e s !
:klanjam:
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡