Košarka

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Ajde i da ovo započnemo. Dakle mjesto za raspravu o košarci, svih vrsta, NBA, NCAA, Euroleague, Eurocup, domaća, reprezentacijska...

I za početak ću staviti link kolumne genijalnog Edina Avdića, tekst o Garnettu i povratu među Vukove.
http://mondo.rs/a773176/Kolumne/Edin-Av ... vdica.html
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Dobar igrač, ali mi se nikad nije sviđala njegova osobnost. Po meni teški glumac, oće uvijek hype oko sebe.

Omiljenje momčadi su mi Clippersi, Kingsi i Bullsi (kvragu, Rose se opet ozlijedio). Polažem nade u Kingse, dobili su iskusnog trenera i nadam se da Gay i Cousins mogu napraviti pošten posao. Jučer su dobili Memphis :)
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Niko nikad nije milovao protivnike a postao legenda. To ti je harizma. :)

Bullsi su bili ozbiljni kandidati za finale, ali sada kad su Cavsi odradili tonu dobrih trejdova, i kada su izgubili Rosea, teško da će doći i do finala istoka. U pley-offu ih može tući i Atlanta i Washington, možda i Toronto...
Pričalo se da će Deron Williams u Sacramento, ali ništa od toga. A baš im jedan takav i treba, imaju oni dosta potencijala. Cousins je najbolji centar lige kada smiri živce, Gay može bez problema igrati protiv većine krila u ligi, a McLemore je solidan šuter, samo im dobar plej fali da uposli tu trojicu.

OKC ima velike šanse posle trade deadlinea da ide u finale, niko jači od njih na zapadu.
Obrigado Felipe

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Edin još jednom izdominirao, ovaj puta sa tekstom o Westbrooku. :D
http://mondo.rs/a774880/Kolumne/Edin-Av ... IKAZA.html
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Davide, ili ostali :D

Gledate li doigravanje? Izvrsna utakmica se igra, Golden State vs New Orleans, borbena tekma.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Gledao sam ABA ligu, tek sad stigao. :D

Pelicansi će se sigurno boriti, ali nemaju oni šta raditi protiv Warriorsa, pogotovo ne u Oaklandu... Ako uzmu jednu utakmicu u seriji mislim da mogu biti zadovoljni. Njima je važno da Davis i ostatak relativno mladog tima skupi što više playoff iskustva. :) Jedna od rijetkih serija na zapadu koju je lako prognozirati, ostale će sve biti jako guste.
Istok slab, jedno možda bude nešto između Wizardsa i Toronta, ali će zato biti vatreno kasnije u sledećim rundama. :D

Probaću odgledati što više Chicago i Buckse večeras, moglo bi biti zanimljivo, nisu Bullsi toliko jako koliko se čini... Jedva čekam da vidim Mirotića i Bogdanovića u playoffu. Inače Bojan je proglašen za rukija mjeseca na istoku u Travnju, sjajne partije. :D
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ma da, evo zgazili su ih u trećoj četvrtini, sad je samo pitanje s koliko koševa razlike će dobiti. Curry igra sjajno, nosi cijelu momčad.
Ja kao navijač Clippersa jedva čekam okršaj sa Spursima, bit će žestoko :D

A istok ko istok, finale će biti zanimljivo. Interesira me može li Atlanta protiv ovakvog Clevlanda.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Mislim da se Atlanta može nositi sa svima, imaju dugu i pokretljivu klupu, kao zrcalo startnoj momčadi, slični igrači i slična igra, svi mogu trčati 10 minuta a da ne stanu i svi mogu pogoditi trojku. Carroll bi mogao zatvori Jamesa, jedino mi im Irving zadavao probleme. :D Mada moramo znati da mali broj igrača u Clevelandu ima playoff iskustvo, računajući i trenera...

Clippersi kažeš, sretno, treba će vam. :D
Jordan defanzivac godine, ali nisam siguran da možete samo sa pick'n'rollom dobiti Spurse kroz 7 utakmica... Očekuj da Pop igra ''Hack-a-Jordan'', minimalno 20 slobodnih bacanja po utakmici za DeAndrea. :)
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
A znam da će nam trebat sreća, Spursi su prejaka momčad. Glupo mi je pravilo o prvaku divizije zbog kojeg je Portland četvrta momčad, s dosta gorim učinkom od Memphisa i San Antonija.

Pierce danas izvukao Wizardse. Stara garda, iskustvo ga spasilo :)

Curry večeras igra fascinantno :cheer:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Šta je ovo, isključio sam sredinom treće misleći da Warriorsi dobijaju +30, kad ono, clutch time. :D
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ma dobro, nije bilo ništa alarmatno. Warriorsi su se malo odmarali, nije bilo potrebe za žestokom igrom, a to je iskoristio Davis koji je utrpao 15-ak poena u zadnjoj četvrtini.
Ostale utakmice nisam gledao, ali očekivane pobjede domaćina.
Dallas možda ima šansu kod kuće jer imaju iskustva u doigravanju, ali ja mislim da je to sve od Mavsa za ovu godinu.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Davide, jesi popratio šta utakmice ovih dana. Sinoć je bilo lijepih dvoboja, prije svega jako borbeni Wizardsi koji su opet dobili Raptorse i idu kući s dvije pobjede.
Dallas nema šanse kako sad stvari stoje, Houston je ipak malo prejak za njih. Smith i Howard su ih noćas uništili u reketu.
To je to od ovih recimo neizvjesnih mečeva. Cavsi i Celticsi su gotova stvar već od početka, kao i Atlanata s Netsima.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Iznenadilo me kako je loš Toronto, očekivao sam gustu seriju, a oni izgube obe kod kuće. Razočarao me Lowry, dvije jako loše utakmice je odigrao, a mislio sam da će vući Raptorse kao u regularnom dijelu sezone...

Prije play-off nisam mislio da Houston može uraditi mnogo i dogurati do finala zapada, jer mi nisu 'kliknuli' kao ekipa. Harden koji je glavna violina i uzima većinu šuteva, Howard koji igra samo odbranu, i hrpa šutera koji također mogu napraviti propust u odbrani, a klupu da ne spominjem. Još pogotvo od ljetos kad su dali Chandlera, Asika i ostale... Igraju bukvalno bez pleja, ali vidim sinoć Smith sa klupe za 25 minuta 15p, 9a i 8 skokova, ostatak klupe također efektan, zna McHale šta radi, biće zanimljivo vidjeti dokle će dogurati. :D
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Lowry ne igra dobro i DeRozan ne može sve sam, a ostali igrači su tak tak. Mislim da bi Wahington ovo mogao lako proći, posebno sada kad će biti kod kuće.

Uuuu, večeras Clippersi i Spursi :D Košarkaški spektakl

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Čestitke Marko na seriji, luđu utakmicu u životu nisam vidio. :D
CP3 aka Bogotac tri četvrtine odigrao povrijeđen, na kraju i položio za pobjedu. Velika utakmica, velika serija, čestitke Clipperisma.
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Hvala druže. Ja sam bio u gužvi ovih dana pa nisam nigdje ništa stizao, ali moram ti priznati, prekinuo sam san da vidim kako mi Clippersi igraju. Stvarno sam sretan što su prošli i nekako mislim da bi im Houston mogao biti lakši zadatak, ukoliko nisu suviše izmoreni od San Antonija. Nekako zamišljam finale zapada Warriorsi vs Clippersi, te jednako ludu seriju kao i protiv Spursa.

Evo, drugi krug je već u punom mahu. Wizardsi opet iznenadili i mislim da bi mogli pomest Hawkse. Bullsi su trenutno u dobroj formi i svi ljudi su im na broju, dok Cleveland ima problema,a i klupa im nije nešto duga.

Što se tiče zapada, bit će jako gusto između Warriorsa i Grizzliesa, što se moglo vidjeti i u prošloj utakmici. Što se tiče Clippersa, možda sam malo subjektivan, ali mislim da bi im ova serija mogla doći kao odmor. Kada Harden zakaže, Rocketsa nema. Dok Clippersi imaju Griffina i Paula, a mogu povući i Barnes i Reddick, koji su zabilježili par dobrih nastupa u ovim doigravanjima. Ne treba zaboraviti Crawforda, kao i pomalo probuđenog Riversa.

Moja želja za finale je Los Angeles Clippers vs Chicago Bulls.
Živi bili pa vidjeli :mrgreen:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Paula nisam vidio cijelu sezonu, i zaboravio sam da igra, popunjavao je većinom highlightse novog MVP-a ( :mrgreen: ), i onda je uradio šta je uradio nekidan. Svaka čast momku, pokazuje da je još uvijek ima košarku u malom prstu.

Meni, kao neutralcu, je jako zanimljiv taj duel Rocketsa i Clippersa. McHale igra Hack-a-Jordan, Rivers vraća sa Smithom ili Howradom :zubo:
Matchup Jordan-Howard vjerovatno jedan od boljih centarskih duela nekoliko godina unazad. Girffin mašina za triple-double, ugodno me iznendadio. Od bijelca koji nije znao ništa osim zakucati, došao je u situaciju da je mozak tima, a koliko je samo šut unaprijedio, pifff... Ne trebaš ni gledati loptu kad je pusti sa vrha kapice, znaš da ulazi, krenuo je putem Aldridgea, samo što je mnogo brži i spretniji. Koliko se isplate sati ljeti provodeni na treningu... :D

Istok dosadan, Atlanta ispucava trojke, Cleveland pokušava da dokaže da je dobro sastavljen tim, a Chicago bolnica.
Prije 2-3 mjeseca finale Clippersi-Bullsi je bilo nezamislivo, a sada je ustavri jako moguće. :)
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Je, Paul stvarno igra izvrsno i volim njegov način igre. Ali, tu je i jedno veliko iskustvo.
Griffin se još prošle godine počeo popravljati, a ove je totalno sazrio i nekako imam osjećaj da bi mogao biti vođa neke druge momčadi. Ali, volio bi da s Clippersima postigne nešto. Dosta je vježbao šut s polu distance i baš to što kažeš, kad je baci ne trebaš gledat hoće li ući. On ima jednu prednost nad ostalima, a to je ona snaga u prvom koraku, nevjerojatna je. Ali, mora još dosta učiti kako igrati kvalitetnu obranu.

Cleveland mi je nekako momčad bez glave i repa, takav sam dojam stekao, iako imaju odlične igrače. Bullsi nemaju neke mega zvijezde (Rose bi tek trebao doći u pravu formu), ali to sve zajedno lijepo izgleda i dobro funkcionira. Atlanta neprepoznatljiva u doigravanju, Wizardsi se digli iz mrtvih.

Još me zanima kako će se Warriorsi nositi s obranom Memphisa. Kada ne uspostave svoj tempo igre, padaju.

Btw. Pogledaj brojke kraj momčadi, iste su na istoku i zapadu hehe :D 1,5,2,3 pa opet 1,5,2,3 :kockastazastava:

[ link do slike ]

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Zanimljivo, i svi parovi imaju isti skor :D

Warriorsi mnogo zavise od šuta, ustvari to im je i jedino oružije. Ali nema tog igrača koji će prije utakmice reći sebi ''Ok, idem zaustaviti Stepha i Klaya na manje od 15 poena pa idem kući...'' Kao što kažeš, Memphis je prilagodio igru sebi i forsirao jaku odbranu, a može im se sa Allenom i Gasolom, jednim od boljih defanzivaca u ligi, i to je jedini način protiv Warriorsa. Čudi me da ne forsiraju ono što su radili u prvoj utakmici, izvući Greena što dalje od reketa i pustiti ga da ispaljuje trojke preko Randolpha.
Izuzetno je neobično da Golden State izgubi u Oaklandu, mislim da sve ukupno imaju samo tri poraza u čitavoj sezoni kod kuće, zadnji (prije ovog juče) je bio 27.1., ludnica :prcnjau: Biće dobra serija...

Kad smo već kod odbrane, divio sam se Bucksima kad su igrali protiv Bullsa nekidan. Defanzivni potencijal-unlimited, sa onolikom rukama i nogama u reketu. :D
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Je, samo tri poraza kod kuće ove sezone, strašno postignuće.
Včrs Bullsi imaju meč loptu, nadam se da će ju iskoristiti.

Tko je ono tvoj favorit? Ili nemaš nikog posebnog
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡