Nis shvatio Frantica, tj. pogrešno si ga razumio.
On je rekao da je teško reći da je Durant vođa Warriorsa kad imaju još hrpu kvalitetnih igrača. Nije mislio na OKC
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
Dok se nije povrijedio statiaticki KD je bio nosilac igre u Warriosima. Nakon njegove povrede tim dok se nije konsolidovao imao je niz poraza. Ne mislim bukvalno da je vodja, ali je jedna vazna karika borcima, ako zele uzeti titulu.
No ne znam jel vi kontate moju poentu, da ona 3 igraca iz 2012 nisu ni blizu kao ova do sad. Eh sad da li bi ovako sva trojica bila fantasticna da igraju zajedno?! Da li bi Russ bio onakav triple double stroj, kao i Harden onakav suter!? Kevin je ostao kakav je i bio. Malo je popravio statistiku jer logicno ima kvalitetniji roster koji je produktivniji od OCT-a.
Svi kako su se razisli, dozivili su procvat, pogotovo Harden koji je grijao klupu u OCT-a, a Russell pomjera neke cudne granice!
Sad kad bi ih sastavilo, izgledali bi mocno, no da su ostali od ranije, pitanje je da li bi ovako sva 3 bila mocna
Kontamo mi tebe (barem ja te kontam).
Gdje bi bio OKC da sva trojica tu,......
Opet, da ponovim svoju "opasku".
KD ne nosi igru Warriorsa.
Jedno je biti najbolji strijelac ekipe (za par poena više), a drugo je "nositi" igru, kao što je nosi Russ u OKCu trenutno.
A u prilog tome ide i činjenica, da je GSW prethodne dvije godine imao najbolji skor lige i igrao 2 finala, a sve bez KDa.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Kvaliteta će uvijek doći do izražaja kad tad pitanje dali se ima strpljenja da se to ostvari. OKC je pokazao svoje lice kad su Hardena trejdali na po meni najodvratniji način. Zato kad vratim film i nije čudno što je KD otišao i da je OKC ostao praznih ruku. Kako oni tretiraju igrače tako su i dobili nazad.
Da su ostali na okupu jedino što bi se smanjio prosijek Hardena i Russella, KD je tu uvijek negdje oko svoga prosijeka (napamet 25+ koševa po utakmici). Pitanje dali bi bili to što jesu danas jednostavno odgovor je da bi kvaliteta njihovog kalibra uvijek ispliva na površinu.
Cleveland momacki zavrsio ovu pred play off sezonu, prepustise prvu poziciju Bostonu, koji ide na megdan Chicagu (s kojim imaju skor 2:2 u ovoj sezoni) , a oni na Indianu koju su dobili 3 x za redom! Atlanta koja ne moze vise od 5 pozicije i manje od iste, nije imala motiva za pobjedu, dok Indiana jeste. Kocka je bila na Cleveland-u, al se na kraju isplatila i dobro su prosli.
Boston je isto mogao kalkulisati da bude drugi, pa da oni idu na Indianu, s kojim imaju 3:0 rezultat ove sezone, al ocigledno prestiz prevagnuo.
Samo da napomenem da je OKC završio sezonu sa skorom 47-35. U Russova 42 tripla, OKC ima skor 33-9.
Ne znam šta treba više za MVP.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
CAVSi su definitivno izbjegavali Bullse u zadnjih 10 tekmi imaju samo 1 pobjedu. To nije slučajnost. Iako su jedni od najvećih favorita za osvajanje lige ne vidim ih u finalu. Bio bi red da neko drugi malo pokaže mišiće ajmo Boston i naravno na zapadu ajmo Houston!!!
Boston ne može protiv Cavsa, a ovo što je Slaven govorio se pokazala kao istina. Kako bi bilo lijepo da ih dočeka Chicago u finalu XD
Jedine momčadi u doigravanju koje se mogu nositi s Cavsima su Chicago i Washington, naravno, kada govorimo o istoku.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
Strašno mi je žao Heata, momci koji igraju i znaju košarku su ispali od raspalih Bullsa koji nemaju nikakve šanse bar za egal utakmicu kod kuće, a kamoli nešto više. Spolstra je ove sezone još jednom pokazao da je u rangu sa Stevensom što se tiče odnosa godina i talenta, a Dragić okrenuo vrijeme na prime danu u Sunsima.
Felipe je napisao/la:Strašno mi je žao Heata, momci koji igraju i znaju košarku su ispali od raspalih Bullsa koji nemaju nikakve šanse bar za egal utakmicu kod kuće, a kamoli nešto više. Spolstra je ove sezone još jednom pokazao da je u rangu sa Stevensom što se tiče odnosa godina i talenta, a Dragić okrenuo vrijeme na prime danu u Sunsima.
Tapatalk
Slazem se s tobom...i meni je zao Heata lose su krenuli u sezonu ali onda su zaredali dosta pobijeda i neke utakmice su izgubile na glup nacin ali mislim da se od njih moze ocekivati dosta toga slijedece godine.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
Gdje bi bila OKC sa ovom trojicom? Vjerovatno u seriji osvajanja prstenova. Nije bitna individualna statistika. Bitno je nizati pobjede. Imali bi slabiju statistiku pojedinačno, ali bi bili dream team.
Kad smo kod MVP (Most Valuable Player), odnosno najvrijedniji igrač (najvrijedniji za tim pretpostavljam). Čitao sam nedavno članak na nba.com. Lik tako griješi. Po njemu je baš taj triple double prosjek jedini mjerodavan podatak. I još spominje kako je Harden bio blizu, ali ipak nije imao taj prosjek. I kao da mu je to najveći nedostatak. To je samo individualna statistika. Ako se gleda ko je bio najvrijedniji svom timu, onda je to definitivno Harden. U istom tekstu spominje da je Harden asistirao 56% poena svoje ekipe. Možda jesu to dobri šuteri, ali bez njega bi bili ništa. I onda navodi kako Westbrook nema trojkaša u ekipi kao Harden. I kako su jedna od najlošijih ekipa po tricama. Pa zato imaju hrpu centara, a centru je najlakše asistirati. . Ali zato pored tri centra koji odigraju svaki preko 20 minuta, Westbrook pokupi skokova koliko svi oni zajedno. Vidi se iz aviona da je to usiljena statistika. A za procenat pobjeda pod njegovim triple double-om, ništa ispod 100% me nebi impresioniralo. Jer takvu statistiku možeš imati prirodnim putem jedino ako rasturiš protivnika.
Opet ti moram replicirati @senja
Pročitah isti članak i apsolutno se slażem sa likom.
Houston je bolja ekipa ne za tih 8 pobjeda viška, već i za više, u odnosu na OKC. A mislim da bez Russa, OKC ne bi vidjeli play-off.
I upravo Russ ispunjava oba preduslova koja se stavljaju pred značenje riječi MVP. Em je, po brojkama, najvrijedniji igrač lige, em je najvrijedniji svojoj ekipi od svih igrača u ligi. Ne može više od toga. I opet sam skeptičan dda će mu dodijeliti nagradu.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Nebi ni Houston vidio play offa bez Hardena. A ipak je Harden doveo svoj tim na puno bolju poziciju. A po tom liku ispade najvažniji kriterij za MVP taj triple double prosjek.
Mislim da bi Houston vidio PO, ali naravno ne sa trećeg mjesta.
A mislim da je 3-2 prosjek samo DODATNA stvar koja bi trebala prevagnuti u korist Russa.
U tome je čar tog njegovog 3-2 prosjeka. Da je imao 9as i/ili 9sk, opet bio u kombinacijama za MVP, i opet bi njegov doprinos OKC bio ipak veći (za nijansu) nego Hardenov Houstonu, ali 3-2 prosjek je ono nešto......
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
A ja lude tekme izmedju Bostona i Chicaga, do pocetka Q4, bili su totalno izjednaceni. Onda Bullsi prave razliku 9:0, kasnije se Boston vratio na -2, a zadnja cetvrtina je trajala preko pola sata, zadnje dvije minute vise od 20 min. Poludio sam od silnih time out-a.
Na kraju Bullsi u gostima dobise Celtic-se sa 4 razlike 106:102. Najbolji akteri Thomas 33 i Butler 30. Svaka cast Thomas-u, odigrao je fantasticno s obzirom da nije ni kako treba proslo 24h od smrti njegove sestre, uzas. Publika je bila na vrhuncu, bas ga je nosila.
Nekako imam osjecaj da ce ovo ici na 7 utakmica, obje ekipe su tvrd orah.
I Bulls-i su prvi koji su naceli skalp favoritima.
https://twitter.com/NBA/status/853780958524325888
Q1
https://twitter.com/NBA/status/853744187426123776
Q2
https://twitter.com/NBA/status/853755618913656837
Q3
https://twitter.com/NBA/status/853764433050578944
Q4
https://twitter.com/NBA/status/853770786771021829
https://twitter.com/undefined/status/853773975876501504