avetma je napisao/la:
Sudite igru nakon jedne utrke gdje je potpuno logično da će u samom početku biti puno istih rezultata samim time jer je broj kombinacija (isključujemo one hazarderske) vrlo ograničen. Normalno da će hrpa igrača uzeti Mercedesov motor i onda na njemu jahati dvije-tri utrke. A onda će se vidjeti tko kakve poteze vuče, tko ima bolji menadžerski instinkt. Je li pametnije kupovati odmah kad se skupi nešto love pa onda tako marljivo skupljati bodove ili je bolje ići konzervativno s minimalnim bodovima i čekati da dođe drugi dio sezone i onda sastaviti neku jaku ekipu sa jačim vozačem i jakim motorom? Ili čekati do zadnjeg stadija sezone ne kupujući ništa i onda kad se malo po malo sakupi dosta love - kupiti cijelu atomsku ekipu. Normalno, u tom slučaju bi taj menadžer sve do pred kraj sezone bio pri dnu jer ima šugavu ekipu koju je kupio na početku, ali ajd zbrojite koliko se može sakupiti bodova ako recimo za zadnje tri utrke sezone imate najjači motor, najjaču šasiju i dva jaka vozača.
Definitivno. Igra će već za kolo ili dva postat jako zanimljiva i raznovrsna, barem za ovih stotinjak sa Mercedes/Ferrari motorima. Oni koji sad imaju postavu Mercedes/Ferrari, Sauber i Wehrlein/Ericsson/Stroll/Palmer, će već za utrku ili dvije moći kupiti vozače poput Sainza, Kvyata, Hulka... A onda će biti veliko pitanje kupiti ih, ili čekati još koju utrku za još bolje. Jer ako ih kupiš, a oni sljedeću utrku ili dvije ne budu u bodovima, na gubitku si u odnosu one na koji su čekali. A tu su onda i slične kombinacije sa šasijama.
Kuštelaar je napisao/la:I ni najmanji mi nije problem ovu sezonu prosjedit kao Manor i cekat sljedecu.
Ova rečenica me nagnala na jednu ideju: možda bi bilo zanimljivo nekako omogućiti da se dio love ili čak bodova može ostaviti za sljedeću sezonu, kao "preusmjeravanje razvoja u sljedeću sezonu". To bi dalo motivaciju i razlog svima da igraju do kraja, pa čak i ovima koji su zaglibili sa Hondom. Naravno, i ovi u vrhu bi mogli to napraviti, ali oni su zauzeti borbom za vrh i svoja sredstva će usmjeravati na to. Trebalo bi to nekako razraditi, ali zvuči mi kao jedina mogućnost da se nekako da motivacija svima za igrom, a bez mijenjanja pravila, kažnjavanja, itd.