PulsManager - igra za sezonu 2017.

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Hehehe pa napisali ste 6 stranica oko igre :rofl:
I to ekipa koja je uzela Hondu :rofl: pa ćemu žaljenje sada?
Nije imalo nikakve logike uzeti Hondin motor i šasiju od Saubera ili Renaulta i vozače Palmera i Ericcsona. Pa svi znamo da će biti truba i vozači i motori i šasije :zubo:

To se odmah moglo vidjeti.
Jbg kako i u stvarnoj F1 imamo McLaren koji se očito zahebo pa uzeo Hondu i nema ih nigdje...a imaju šasiju za 4-5 mjesto. Sauber također sa prošlogodišnjim motorom će isto biti u zaostatku.
Ovo je sve kao i pravoj F1...ko pogodi pogodi.
Ferrari je očito ove godine pogodio kao i Mercedes koji je i dalje tu u vrhu vjerojatno najbrži.

Jedino logično je bilo uzeti Mercedes motor i Sauber šasiju kao i najjeftinije vozače zato što se Mercov PU nalazi u Williamsu, Force Indiji koje su stabilne midfield momčadi kao i u šampionskom Mercedesu.
Kako budemo zarađivali tako ćemo moći kupovati bolje vozače pa ćemo vidjeti tko će onda pogađati i birati dobro i osvajati nekoliko bodova više od konkurencije.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Carillo
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Ferrari
avetma je napisao/la:
Sudite igru nakon jedne utrke gdje je potpuno logično da će u samom početku biti puno istih rezultata samim time jer je broj kombinacija (isključujemo one hazarderske) vrlo ograničen. Normalno da će hrpa igrača uzeti Mercedesov motor i onda na njemu jahati dvije-tri utrke. A onda će se vidjeti tko kakve poteze vuče, tko ima bolji menadžerski instinkt. Je li pametnije kupovati odmah kad se skupi nešto love pa onda tako marljivo skupljati bodove ili je bolje ići konzervativno s minimalnim bodovima i čekati da dođe drugi dio sezone i onda sastaviti neku jaku ekipu sa jačim vozačem i jakim motorom? Ili čekati do zadnjeg stadija sezone ne kupujući ništa i onda kad se malo po malo sakupi dosta love - kupiti cijelu atomsku ekipu. Normalno, u tom slučaju bi taj menadžer sve do pred kraj sezone bio pri dnu jer ima šugavu ekipu koju je kupio na početku, ali ajd zbrojite koliko se može sakupiti bodova ako recimo za zadnje tri utrke sezone imate najjači motor, najjaču šasiju i dva jaka vozača.
Definitivno. Igra će već za kolo ili dva postat jako zanimljiva i raznovrsna, barem za ovih stotinjak sa Mercedes/Ferrari motorima. Oni koji sad imaju postavu Mercedes/Ferrari, Sauber i Wehrlein/Ericsson/Stroll/Palmer, će već za utrku ili dvije moći kupiti vozače poput Sainza, Kvyata, Hulka... A onda će biti veliko pitanje kupiti ih, ili čekati još koju utrku za još bolje. Jer ako ih kupiš, a oni sljedeću utrku ili dvije ne budu u bodovima, na gubitku si u odnosu one na koji su čekali. A tu su onda i slične kombinacije sa šasijama.
Kuštelaar je napisao/la:I ni najmanji mi nije problem ovu sezonu prosjedit kao Manor i cekat sljedecu.
Ova rečenica me nagnala na jednu ideju: možda bi bilo zanimljivo nekako omogućiti da se dio love ili čak bodova može ostaviti za sljedeću sezonu, kao "preusmjeravanje razvoja u sljedeću sezonu". To bi dalo motivaciju i razlog svima da igraju do kraja, pa čak i ovima koji su zaglibili sa Hondom. Naravno, i ovi u vrhu bi mogli to napraviti, ali oni su zauzeti borbom za vrh i svoja sredstva će usmjeravati na to. Trebalo bi to nekako razraditi, ali zvuči mi kao jedina mogućnost da se nekako da motivacija svima za igrom, a bez mijenjanja pravila, kažnjavanja, itd.

Kuštelaar
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Carillo je napisao/la:
Ova rečenica me nagnala na jednu ideju: možda bi bilo zanimljivo nekako omogućiti da se dio love ili čak bodova može ostaviti za sljedeću sezonu, kao "preusmjeravanje razvoja u sljedeću sezonu". To bi dalo motivaciju i razlog svima da igraju do kraja, pa čak i ovima koji su zaglibili sa Hondom. Naravno, i ovi u vrhu bi mogli to napraviti, ali oni su zauzeti borbom za vrh i svoja sredstva će usmjeravati na to. Trebalo bi to nekako razraditi, ali zvuči mi kao jedina mogućnost da se nekako da motivacija svima za igrom, a bez mijenjanja pravila, kažnjavanja, itd.
Je, onda ce ovi koji su blizu vrhu, ali nemaju sanse u zadnjoj utrci doc do pobjede u prvenstvu, prodat sve sto imaju, kupit najjeftinije i s tim kvadrilijardama uc u iducu sezonu! Hahahahahah i onda ce odmah imat sve najjace! Jedino ako se to ogranici, tipa na 5% love recimo!

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Carillo je napisao/la:Ova rečenica me nagnala na jednu ideju: možda bi bilo zanimljivo nekako omogućiti da se dio love ili čak bodova može ostaviti za sljedeću sezonu, kao "preusmjeravanje razvoja u sljedeću sezonu". To bi dalo motivaciju i razlog svima da igraju do kraja, pa čak i ovima koji su zaglibili sa Hondom. Naravno, i ovi u vrhu bi mogli to napraviti, ali oni su zauzeti borbom za vrh i svoja sredstva će usmjeravati na to. Trebalo bi to nekako razraditi, ali zvuči mi kao jedina mogućnost da se nekako da motivacija svima za igrom, a bez mijenjanja pravila, kažnjavanja, itd.
To jest jedna od opcija o kojoj ću razmisliti, ali veliki minus je u tome što se otvara preveliki prostor za kalkulacije. Netko tko 2-3 utrke prije kraja sezone shvati da možda nema šansu za 1. mjesto, već da će biti, šta ja znam, treći - on proda sve što ima, uzme sve najjeftinije i onda ulazi u novu sezonu s drastično boljom startnom pozicijom od ovih što su se borili za naslov do zadnje utrke.

Konkretno, ako na kraju sezone imaš Merc motor / Ferrari šasiju / Vettel / Hamilton - i izračunaš da teoretski nemaš šanse za naslov. Prodaš to i kupiš Sauber/Honda/Stroll/Ericsson i automatski za iduću sezonu imaš pun kufer dodatne love.

Bit će nekakav sistem raspodjele love za iduću sezonu, odnosno ako se igrica nastavi - postojat će veza između dvije sezone, a ne baš potpuni reset. Ali, raspodjela novca je problem i u Concorde ugovoru, a kamoli neće biti nama tu :mrgreen:

Kuštelaar
Baniran
Baniran
Vidim da vec drugi put suptilno upakiravas "ako se igrica nastavi" u tekst. Daj nama debilima koji nismo citali sansu da drugu sezonu odigramo kak se spada! Hahahahahahaha

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
@Vetma
A da daš ovima sa Hondom nekakve razvojne tokene? :zubo:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
@avetma, što kažeš na moju ideju o uvođenju dodatnih predikcija? Dakle, zasad imamo pole position i poneku bonus igru. S obzirom da je ovo u principu zamjena za F1puls prvenstvo, mislim da bi bilo dobro da se dodaju predviđanja najbolje desetorke za svaku utrku uz pole position kako bi se omogućila nekakva šansa za osvajanje pristojnih bodova i love onima koji su zaglavili s lošim ekipama jer realno, ovako sve ovisi o momčadi kakvu imaš, dok bi se predikcijama omogućila šansa svima bez da se ostatak igre drastično mijenja.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Kuštelaar je napisao/la:Vidim da vec drugi put suptilno upakiravas "ako se igrica nastavi" u tekst. Daj nama debilima koji nismo citali sansu da drugu sezonu odigramo kak se spada! Hahahahahahaha
Nije ništa suptilno, nego napominjem da kasnije ne bi bilo iznenađenja ako ne bude igre. Vidjet ćemo koliko ima posla oko održavanja i koliko će biti vremena dogodine. Daleko je 2018, nije ni tebi pametno već prebacivati razvoj za iduću godinu, to je Ferrari pokušavao godinama. :mrgreen:

Kuštelaar
Baniran
Baniran
avetma je napisao/la:
Kuštelaar je napisao/la:Vidim da vec drugi put suptilno upakiravas "ako se igrica nastavi" u tekst. Daj nama debilima koji nismo citali sansu da drugu sezonu odigramo kak se spada! Hahahahahahaha
Nije ništa suptilno, nego napominjem da kasnije ne bi bilo iznenađenja ako ne bude igre. Vidjet ćemo koliko ima posla oko održavanja i koliko će biti vremena dogodine. Daleko je 2018, nije ni tebi pametno već prebacivati razvoj za iduću godinu, to je Ferrari pokušavao godinama. :mrgreen:
Ja volim pocet od nule, kao Honda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Jebote kako je krenilo morat ćemo osnivati i sindikat. A i mi nešto kukamo ovima u F1 kako se nemogu dogovoriti oko pravila, a mi igramo imaginarnim parama pa lobiramo za svoje interese evo već na 28 stranica. Što bi bilo da imamo nagradni fond na kraju godine ko oni.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ja sam od početka nekako ovu igru shvatio da će biti igrica koja nije ograničena samo jednom sezonom, a u ovu godinu dana treba skontati kako da se to što bolje smisli taj prelaz sa ove na iduću sezonu, nije da nema vremena.

Evo ja imam jedan bernijevski prijedlog potaknut njegovom nus idejom o obrnutom gridu na startu. Znači kad se završi prvenstvo, svakom igraču ostanu bodovi od ove sezone, ali se momčadi promjene tako da prvak dobije momčad zadnjeg čovjeka na gridu, drugi igrač momčad predzadnjeg, treći igrač trećeg sa zada itd. sve do aritmetičke sredine poretka, gdje će jedan igrač u slučaju neparnog broja igrača i dalje nastaviti sa svojom ekipom :prcnjau: :zubo: Šta kažete :P
Zadnja izmjena: Vettel-Ferrari, dana/u 27.03.2017., 18:32, ukupno mijenjano 1 put.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
croatic f1 je napisao/la:@avetma, što kažeš na moju ideju o uvođenju dodatnih predikcija? Dakle, zasad imamo pole position i poneku bonus igru. S obzirom da je ovo u principu zamjena za F1puls prvenstvo, mislim da bi bilo dobro da se dodaju predviđanja najbolje desetorke za svaku utrku uz pole position kako bi se omogućila nekakva šansa za osvajanje pristojnih bodova i love onima koji su zaglavili s lošim ekipama jer realno, ovako sve ovisi o momčadi kakvu imaš, dok bi se predikcijama omogućila šansa svima bez da se ostatak igre drastično mijenja.
Ne, miješali bi kruške i jabuke, dodatno bi zakompliciralo, smanjilo značaj ekipa oko čega se i temelji manager, a osim toga to je ogroman posao za isprogramirati, a ne vidim neki dobitak.

I poanta je da sve ovisi o momčadi kakvu imaš, ti si menadžer svoje ekipe, poanta je da složiš što je bolje moguće i kroz sezonu povlačiš prave poteze. Ako je ekipa loša, nema bodova, nema novca, ali onda ni taj menadžer ne zaslužuje vrh poretka. :)

Kuštelaar
Baniran
Baniran
Vettel-Ferrari je napisao/la:Ja sam od početka nekako ovu igru shvatio da će biti igrica koja nije ograničena samo jednom sezonom, a u ovu godinu dana treba skontati kako da se to što bolje smisli taj prelaz sa ove na iduću sezonu, nije da nema vremena.

Evo ja imam jedan bernijevski prijedlog potaknut njegovom nus idejom o obrnutom gridu na startu. Znači kad se završi prvenstvo, svakom igraču ostanu bodovi od ove sezone, ali se momčadi promjene tako da prvak dobije momčad zadnjeg čovjeka na gridu, drugi igrač momčad predzadnjeg, treći igrač trećeg sa zada itd. sve do sredine poretka :prcnjau: :zubo: Šta kažete :P
Ajde moze...ja idem odmah uzet Sauber/Honda/Wehrlein/Ericsson i cekat sljedecu sezonu! :mrgreen:

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Ne kužim čemu kukanje. Kako bi Kimi rekao - ''It's the same for everyone''. Pravila su bila jednaka za sve te su ih neki iskoristili bolje, a neki lošije. Mijenjanje pravila usred sezone nebi bilo fer prema onima koji su trenutno u vodstvu. U konačnici sve je to samo igra :chill:
Jedino bi se možda mogla podignuti cijena Sainzu ili spustiti cijena Ericssonu, to bi bilo u redu :mrgreen:

F12013
Karting
Karting
S nama već: 9 god 3 mj
OK, kako je tako je... Moram priznat da sam sam kriv što nisam uzeo Merc motor nego Ren(bar nisam Hondu), i tu nema priče.
Ante, drago mi je da si podržao ideju da bude više bonus igara i da vrijede minimalno milijun. To sam bio predložio ja, a možda i netko prije mene, nisam siguran.Kako god, to me veseli i daje mi motivaciju da se približim vodećima. Jer da nije bilo bonus igara sad ne bi mogao kupiti Ferrari motor, a to će me dići poprilično.
Zato bacmarkeri i midfieldaši, velika koncentracija na bonus igre :gandalf:
A Hondašima predlažem da osnuju sindikat, što drugo.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
avetma je napisao/la:I poanta je da sve ovisi o momčadi kakvu imaš, ti si menadžer svoje ekipe, poanta je da složiš što je bolje moguće i kroz sezonu povlačiš prave poteze. Ako je ekipa loša, nema bodova, nema novca, ali onda ni taj menadžer ne zaslužuje vrh poretka. :)
Istina, slažem se, ali ponovo ponavljam. Nemamo mogućnost promjeniti ekipu nikako. Malo je prostora za manevriranje. Nismo donjeli dobru odluku, ali ne možemo niakko djelovati da se poboljšamo. Nadam se da me razumiješ.
Zadnja izmjena: Majki2111, dana/u 27.03.2017., 18:48, ukupno mijenjano 1 put.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
mzf1 je napisao/la:Jebote kako je krenilo morat ćemo osnivati i sindikat. A i mi nešto kukamo ovima u F1 kako se nemogu dogovoriti oko pravila, a mi igramo imaginarnim parama pa lobiramo za svoje interese evo već na 28 stranica. Što bi bilo da imamo nagradni fond na kraju godine ko oni.
FOCA, FOTA, GPDA PRDA,
Hehe, "prda" :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Majki2111 je napisao/la:Istina, slažem se, ali ponovo ponavljam. Nemamo mogućnost promjeniti ekipu nikako. Malo je prostora za manevriranje. Nismo donjeli dobru odluku, ali ne možemo niakko djelovati da se poboljšamo. Nadam se da me razumiješ.
Znam, tako nekako se osjećaju i u McLarenu, ne postoji quick-fix. Samo ići iz utrke u utrku, i pronaći neku rupu ako se pojavi, možda nekom od vaših skoči cijena, možda Honda stvarno u Kanadi napravi čudo, možda pogodiš pole pa dobiješ 10 milijuna eura... Nije velika šansa za išta od toga, ali šansa postoji. Znači, kažnjen si zbog lošeg odabira, nemaš lagan izlaz jer to nije fer prema ostalima, ali nekakav hail-mary potez je i dalje moguć.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
avetma je napisao/la:Ne, miješali bi kruške i jabuke, dodatno bi zakompliciralo, smanjilo značaj ekipa oko čega se i temelji manager, a osim toga to je ogroman posao za isprogramirati, a ne vidim neki dobitak.

I poanta je da sve ovisi o momčadi kakvu imaš, ti si menadžer svoje ekipe, poanta je da složiš što je bolje moguće i kroz sezonu povlačiš prave poteze. Ako je ekipa loša, nema bodova, nema novca, ali onda ni taj menadžer ne zaslužuje vrh poretka. :)
Zahvaljujem na odgovoru :thumbs:

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
avetma je napisao/la:
Majki2111 je napisao/la:Istina, slažem se, ali ponovo ponavljam. Nemamo mogućnost promjeniti ekipu nikako. Malo je prostora za manevriranje. Nismo donjeli dobru odluku, ali ne možemo niakko djelovati da se poboljšamo. Nadam se da me razumiješ.
Znam, tako nekako se osjećaju i u McLarenu, ne postoji quick-fix. Samo ići iz utrke u utrku, i pronaći neku rupu ako se pojavi, možda nekom od vaših skoči cijena, možda Honda stvarno u Kanadi napravi čudo, možda pogodiš pole pa dobiješ 10 milijuna eura... Nije velika šansa za išta od toga, ali šansa postoji. Znači, kažnjen si zbog lošeg odabira, nemaš lagan izlaz jer to nije fer prema ostalima, ali nekakav hail-mary potez je i dalje moguć.
Tako nekako, al to onda nije menađer. Al nema veze haha ipak je ovo internet igra kaj opće pričamo bolje išta nego išta, barem ja osobno nisam tolko ni loš, Bilo je nesreće sa Ricciardo, imali bi mi sa tagom i 20 bodova više... Nije tolko to ni loše. Al načekat ćemo se sa parama ako ne dođe neka sreća.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡