IT svijet, vijesti, pitanja itd.

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Da podjelim iskustvo sa vama.

Nakon dosta vremena sam se vratio na iPhone. Ovaj put 7 plus 256GB. Note je nakon neke dvije godine i preko 10.000 km (skidam kapu za to sto je vjerno sluzio i bio od neprocjenjive vaznosti) na biciklu je prosljedjen dalje u obitelj. Razlog: jednostavno je prestao biti fluidan. bez obzira na vise factory reseta i sto je posljednju godinu bio na "out of the box". Plus, pojeo je dvije baterije, mislim da je tu odgovorno brzo punjenje. Kada kazem fluidan mislim na ozbiljna stekanja i restartove...

Ne kupujem mobitele napamet, vec nadjem dobru ponudu probam neko vrjeme pa onda odlucujem. Prosle jeseni-zime sam tako testirao Note 5 i Nexus 6P. Oba su pala zbog momorije. Jednostavno neprihvatljivo, posebno Note 5 sa 32 GB. Cak i 64 nije dovoljno. Ruku na srce 6P je zavrsio sa razbijenim ekranom, koji je najbolje android iskustvo koje sam imao.

Evo par mjeseci uzivam sa ovim paketom. Iznad svega moram istaknuti bateriju, fenomenalna, iPad iskustvo u trajanju baterije.
Kamera odlicna, dva x opticki zum, na ekranu realna reprodukcija boja. Ne mogu traziti vise. Par slika sa druge teme su slikane sa njom pa moze neko sa vise znanja dati misljenje.
Home button je prilicno kritiziran od ekipe na netu zbog samo osjecaja. Ja nemam nikakvih primjedbi na taj racun, jedini problem bi mogao biti sto se ne moze koristit u rukavicama, ali zato je tu lock dugme... Takodje iznenadjen sam da tzv. 3D touch ustvari koristim, dobra stvar.
Najveca kritika javnosti je uklanjanje 3.5 mm jack-a. Jos jednom sam na strani Apple u vezi ovog poteza. Vec koristim bluetouth rjesenja i jedva cekam da ovo postane novi standard, a hoce jer je Apple tako odlucio. :) Cjene ce padati a kvaliteta zvuka rasti.
Brzina novog A 10 procesora je zastrasujuca, instaliranje novih aplikacija je toliko brzo da se u vecini slucajeva ne moze uhvatiti loading ikona na ekranu. Bukvalno je momentalno instalirana. Impresioniran time. Dizajn...po meni predivan uredjaj u mat crnoj boji.

Sve u svemu klasicno Apple iskustvo, kakvo pamtim od prvog iPod classica prije 10-ak godina i svega nakon toga... Posebno mi je vazno koliko dugo uredjaj drzi cjenu a tu Apple nema konkurenciju.
No!

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Sa iPhonom ne mozes pogrijesiti. Mogu svi trabunjati ali to je klasa od mobitela. Mada za moj ukus preogranicen zato i posjedujem S7 umjesto iPhonea ali dileme je bilo prilikom kupovine.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Vlado-jeli može da zakačiš neku sliku...i po danju i po noću fotografisanu

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Orginalno sam zelio Note 7, znamo kako je to zavrsilo. Ali ne zalim ni sekunde.

Gojko, na temi Fotografija Umjetnost hvatanja trenutka ima slika po danu i u zatvorenom sa mackom.
No!

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
vlado je napisao/la:Orginalno sam zelio Note 7, znamo kako je to zavrsilo. Ali ne zalim ni sekunde.

Gojko, na temi Fotografija Umjetnost hvatanja trenutka ima slika po danu i u zatvorenom sa mackom.
Neznam zašto, ali samo tvoje slike nemogu da vidim na forumu...kada kliknem na refresh na stranu, na delić sekunde se nešto pojavi, ali posle toga nevidim slike. Ni u ovoj temi ni u onom za fotografije.

PS. Gjoko ne Gojko..ime mi je skraćenica od pravog imena Gjorgjija :pivo:

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Hmm. Ne znam. I Zeko se zalio na isto. Ali kasnije je uspio...

Da li velicina slika utice na to?

Joj, izvini. Sve preletim preko nica i vidim gojko. Zanimljivo ime.

Sent from my iPhone using Tapatalk
No!

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
To se kod nas izgovara malo mekše nego na primer kao što se izgovara savezna država Džordžija.....umesto Dž ide Đ ili kao što neki pišu Gj.

Drugovi vojnicu u prošloj ni zajedničkoj državi(i hrvati i ostali....) nikad nisu mogli pravilno ono izgovoriti ono Đ kao što mi pričati.

To je staro ime našega sveca....usput

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Sa Mozilom nemam problema sa slikama, ja obično radim sa Chromom , a sa njim eto ima problema, ali kada se navikneš na nešto...to je to

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
vlado je napisao/la:Da podjelim iskustvo sa vama.

Nakon dosta vremena sam se vratio na iPhone. Ovaj put 7 plus 256GB. Note je nakon neke dvije godine i preko 10.000 km (skidam kapu za to sto je vjerno sluzio i bio od neprocjenjive vaznosti) na biciklu je prosljedjen dalje u obitelj. Razlog: jednostavno je prestao biti fluidan. bez obzira na vise factory reseta i sto je posljednju godinu bio na "out of the box". Plus, pojeo je dvije baterije, mislim da je tu odgovorno brzo punjenje. Kada kazem fluidan mislim na ozbiljna stekanja i restartove...

Evo par mjeseci uzivam sa ovim paketom. Iznad svega moram istaknuti bateriju, fenomenalna, iPad iskustvo u trajanju baterije.
Kamera odlicna, dva x opticki zum, na ekranu realna reprodukcija boja. Ne mogu traziti vise. Par slika sa druge teme su slikane sa njom pa moze neko sa vise znanja dati misljenje.
Home button je prilicno kritiziran od ekipe na netu zbog samo osjecaja. Ja nemam nikakvih primjedbi na taj racun, jedini problem bi mogao biti sto se ne moze koristit u rukavicama, ali zato je tu lock dugme... Takodje iznenadjen sam da tzv. 3D touch ustvari koristim, dobra stvar.
Najveca kritika javnosti je uklanjanje 3.5 mm jack-a. Jos jednom sam na strani Apple u vezi ovog poteza. Vec koristim bluetouth rjesenja i jedva cekam da ovo postane novi standard, a hoce jer je Apple tako odlucio. :) Cjene ce padati a kvaliteta zvuka rasti.
Brzina novog A 10 procesora je zastrasujuca, instaliranje novih aplikacija je toliko brzo da se u vecini slucajeva ne moze uhvatiti loading ikona na ekranu. Bukvalno je momentalno instalirana. Impresioniran time. Dizajn...po meni predivan uredjaj u mat crnoj boji.

Sve u svemu klasicno Apple iskustvo, kakvo pamtim od prvog iPod classica prije 10-ak godina i svega nakon toga... Posebno mi je vazno koliko dugo uredjaj drzi cjenu a tu Apple nema konkurenciju.
Note 4 ako se ne varam? Već je otišao? Čudno. Bratić i ja imamo Note 3 već debelo preko dvije godine i radi vrhunski, još uvijek s originalnom baterijom :)

A što se tiče iPhonea 7+, nema se tu što puno dodati, po meni najkompletniji mobitel današnjice. Jedino što me spriječava u povratku na iPhone je sustav, jednostavno se ne mogu naviknuti. Po meni su najveći aduti tog mobitel kamera i baterija.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Jeste, N4.
Npr. posljedna tura od 70 dana po najvecim vrucinama na otvorenom putu. Toliko vreo da ga ne mozes drzati u ruci. Mene cudi da je to prezivio. Tu treba dodati i brzo punjenje koje skracuje vijek kao i to da mi je Note prakticno bio jedini uredjaj koji je zavrsavao sve moje potrebe.

Dobro, daleko od toga da ga se ne moze koristiti, otac je zadovoljan, ne zali se. A i trebao mi je razlog za novi mob :mrgreen: zezam se, nije vise radio kao nekada. Trenutak kada sam definitivno odlucio da ga mjenjam je kada me izdao prilikom navigacije u vezi vazne obaveze koju nisam smio propustiti. Pouzdanost...
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
[ link do slike ]

[ link do slike ]
X2

[ link do slike ]

X3 digitalni

No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
E hvala, puno hvala. Čak ni digitalni nije nešto narušio kvalitetu fotografije. Malo više šuma i slabija definicija, ali i dalje dobro.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Da jos dodam ove dvije od ranije.
A ovih pet slika je sa autofokusom.

Takodje, na testovima kamere kazu kako u odredjenim situacijama, losem svjetlu itd software se odluci za digitalnih x2. Dakle, trebaju dobri uvjeti.

U ime toga pazario sam ProCam app. Navodno najbolja. Puna opcija. Ali jos nisam stigao se ozbiljnije posvetit tj. nedostaje mi znanja...

http://www.procamapp.com/tutorials.html
Evo link sa tutorijalima za navedenu aplikaciju.

[ link do slike ]

X6

[ link do slike ]

X10

No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
LG G6

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

Specs:
5.7” Quad HD 18:9 (2880x1440)
Processor Snapdragon 821 quad-core
GPU Adreno 530 GPU
RAM 4GB RAM
Storage 32GB storage
MicroSD Yes, expandable up to 2TB
Cameras Rear: 13MP dual (71 degrees + 125 degrees), 1.12µm pixel size, Aperture (wide - f/2.4, normal - f/1.8)

Front: 5MP 100 degrees, 1.12µm pixel size, f/2.4
Battery 3,300mAh, non-removable, wireless charging
Water resistant IP68
Connectivity USB Type-C, NFC
Software Android 7.0 Nougat

Dopada mi se mob. Drago mi sto nisu ispratili trend sa zakrivljenim ekranom.

No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Nokia 3310

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

Sta mislite o ovome? Po meni sjajan potez. O novoj 3310 sve pricaju.
Uz to su izbacili Nokia 3 Nokia 5 i Nokia 6. Trojka krece od 150 $. Dobar omjer ulozenog dobijenog. A 3310 cirka 50 $.

No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Dobar marketinški potez za povratak među proizvođače mobitela. Ostali modeli mi nisu nešto jer sam mislio da će izbaciti neki turbo dobar telefon. Ovo je ništa posebno, sve do sada već viđeno po ok cijeni.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Pa da. Mislim da im je ovo strategija. Sa sada ovako a kasnije je za ocekivati prave high end uredjaje.
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Nadam se da će tako biti, dao bi im priliku kad bi izbacili nešto takvo jer su me Nokije uvijek dobro služile.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Tko bi rekao da će LG izbacivati tako dobru seriju radijatora.
Nokia je mogla i bolje sa 3310 2G mreža se gasi tako da to predstavlja potencijalni fijasko sa ciglom u džepu al ajd barem možeš igrati zmiju. Dizajn isto mislim da je moglo bolje koliko vuče toliko i odbija svojom pojavom.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
3310 je nebitan sa tog gledista. Iskoristili su je samo za marketing. I to jeftin za njih.

Slazem se za dizajn. I je i nije mi sjeo. Cudno.
No!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡