Nakon dosta vremena sam se vratio na iPhone. Ovaj put 7 plus 256GB. Note je nakon neke dvije godine i preko 10.000 km (skidam kapu za to sto je vjerno sluzio i bio od neprocjenjive vaznosti) na biciklu je prosljedjen dalje u obitelj. Razlog: jednostavno je prestao biti fluidan. bez obzira na vise factory reseta i sto je posljednju godinu bio na "out of the box". Plus, pojeo je dvije baterije, mislim da je tu odgovorno brzo punjenje. Kada kazem fluidan mislim na ozbiljna stekanja i restartove...
Ne kupujem mobitele napamet, vec nadjem dobru ponudu probam neko vrjeme pa onda odlucujem. Prosle jeseni-zime sam tako testirao Note 5 i Nexus 6P. Oba su pala zbog momorije. Jednostavno neprihvatljivo, posebno Note 5 sa 32 GB. Cak i 64 nije dovoljno. Ruku na srce 6P je zavrsio sa razbijenim ekranom, koji je najbolje android iskustvo koje sam imao.
Evo par mjeseci uzivam sa ovim paketom. Iznad svega moram istaknuti bateriju, fenomenalna, iPad iskustvo u trajanju baterije.
Kamera odlicna, dva x opticki zum, na ekranu realna reprodukcija boja. Ne mogu traziti vise. Par slika sa druge teme su slikane sa njom pa moze neko sa vise znanja dati misljenje.
Home button je prilicno kritiziran od ekipe na netu zbog samo osjecaja. Ja nemam nikakvih primjedbi na taj racun, jedini problem bi mogao biti sto se ne moze koristit u rukavicama, ali zato je tu lock dugme... Takodje iznenadjen sam da tzv. 3D touch ustvari koristim, dobra stvar.
Najveca kritika javnosti je uklanjanje 3.5 mm jack-a. Jos jednom sam na strani Apple u vezi ovog poteza. Vec koristim bluetouth rjesenja i jedva cekam da ovo postane novi standard, a hoce jer je Apple tako odlucio.

Brzina novog A 10 procesora je zastrasujuca, instaliranje novih aplikacija je toliko brzo da se u vecini slucajeva ne moze uhvatiti loading ikona na ekranu. Bukvalno je momentalno instalirana. Impresioniran time. Dizajn...po meni predivan uredjaj u mat crnoj boji.
Sve u svemu klasicno Apple iskustvo, kakvo pamtim od prvog iPod classica prije 10-ak godina i svega nakon toga... Posebno mi je vazno koliko dugo uredjaj drzi cjenu a tu Apple nema konkurenciju.