PulsManager - igra za sezonu 2017.

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
ŠASIJA: Sauber
MOTOR: Mercedes
1. VOZAČ: Pascal Wehrlein
2. VOZAČ: Marcus Ericsson

pa kaj bude bude.... :cool:
slika

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
Firemarshall je napisao/la:Ante, ako može samo kritika, mala...
Na ovaj način postoje samo par verzija momčadi koje možeš u početku složiti, npr možeš jedino uzeti Wehrlena i Ericssona koji su najjeftiniji i kombinirati Sauber-Honda ili Mclaren Honda i mislim da još Renault Honda.
Tako će puno, ako ne sve sve momčadi u startu biti skoro identične i u prvenstvu se neće stvarati razlika tokom sezone.
Tak sam bar ja skužio koncept.
Ideja je odlična, samo da se nekako napravi model da je što više različitih momčadi.
inače, respect...svaka čast

U tome vjerovatno i leži čar igre... Da postepeno napreduješ a ne odmah Mečkan, najbolja postava i adio <3

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Ante hvala na objašnjenju :)

Šasija : Sauber
Motor : Renault
1. vozač : Sainz
2. vozač : Hulk

Uložio sam sve nade u dobar Renaultov motor ove sezone :mrgreen:

Firemarshall
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
@reso20
kužim sve to, ali uzmi za primjer (vjerojatno će biti puno igrača i momčadi) da smo ti i ja odabrali Mclaren Honda, Wehrlein, Ericsson...i to je odabralo još drugih 20 igrača....znači nas 22 ćemo uvijek skupiti isti broj bodova i love...i ja neću pobijediti tebe ni drugih 20 nikako...kao i obratno

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
@Firemarshall:

Nezgodno je posložiti sve cijene da bude koliko-toliko realno, jer cijela igra pada u vodu ako do VN Španjolske kompletno svi imamo Mercedes/Mercedes/Hamilton/Bottas ili tko već se pokaže kao najbolja ekipa... Ovako se može napraviti nešto zanimljivo, baciš karte na jak motor i onda ostatak složiš kako god, samo da imaš punu ekipu da možeš nastupiti. Ili jakog vozača, a ostalo se švercaš s nečim jeftinim.

A onda kad prođe Australija, procijeniti kako dalje. Pole position prognoza može biti super stvar ako nekog posreći. Malo proučiti vremena sa kraja 3. slobodnog treninga, i u tom nekom rasponu postaviti pole prognozu. Tu se može ubrati solidna lova.

Osim toga, proučite sustav pozivnica, to je zadnji link u izborniku u igrici. To je isto jedan način kako dobiti ekstra budžet.

S tim da treba uzeti u obzir da će sve cijene varirati tijekom ovih predsezonskih testiranja za 6 dana kad napokon vidimo neku akciju na stazi.

Firemarshall
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
@avetma
tnx na objašnjenju....uhhh bit će zanimljivo

Šasija: Sauber
Motor: Ferrari
1. vozač: Carlos Sainz
2. vozač: Pascal Wehrlein

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Vettel
DaveGilmour je napisao/la:Ante hvala na objašnjenju :)

Šasija : Sauber
Motor : Renault
1. vozač : Sainz
2. vozač : Hulk

Uložio sam sve nade u dobar Renaultov motor ove sezone :mrgreen:
Isti izbor i kod mene, samo što je u mene Hulk prvi vozač :D
Hulk i Sainz bi trebali uzimati bodove. Renault isto. Sauber teško, ali nema se para za bolju šasiju. :mrgreen:

Mislim da bi i za Red Bull trebalo računati da imaju Renault. Ipak je to isti motor za sve tri ekipe. Tako bi i Mercedes i Ferrari i Renault imali isto ekipa. Tag Heuer nema smisla uzimati zbog jedne ekipe. Tu si odmah u hendikepu u odnosu na Mercedes i Ferrari. A Honda je svakako izrod, nju ionako niko neće. :mrgreen:

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Sauber, TAG, Ericsson, Wehrlein.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
Odlično. Neka igre počnu :zubo:
[ link do slike ]

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Već 30 ekipa :O

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Sve pohvale za ideju :thumbs:
Pitanje: može li se, i ako da, kako, prodati artikl bez da automatski kupim novi jer očajnički trebam neke pare za preraspodjelu momčadi :mrgreen:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ne, kad jednom popuniš ekipu, nema švercanja, prodaješ samo uz novu kupovinu :mrgreen: A ako dobro vidim ti si sredio Ericsson/Wehrlein/Renault/Honda. Sasvim solidno...

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Ante imam pitanje - s obzirom da sada slažemo sami momčadi koje neće biti uopće slične onima u stvarnosti, te će jedino što će se iz stvarnosti prenositi u igricu je pole vrijeme, kako ćemo rangirati igrače na kraju svake utrke - hoćeš li ti raditi nekakvu simulaciju utrke ili nešto slično, zato jer sumnjam da možemo rangirati naše rezultate prema onima kakvi će biti u stvarnosti...
Sorry ako je glupo pitanje ali nisam taj dio skužio.
Sisu (fin.)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
avetma je napisao/la:Ne, kad jednom popuniš ekipu, nema švercanja, prodaješ samo uz novu kupovinu :mrgreen: A ako dobro vidim ti si sredio Ericsson/Wehrlein/Renault/Honda. Sasvim solidno...
OK, hvala. Ionako je upitno bih li išta postigao preslagivanjem, vjerojatno bih na kraju zaglavio s još gorom kombinacijom :mrgreen:

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Ferrari Maniac je napisao/la:Ante imam pitanje - s obzirom da sada slažemo sami momčadi koje neće biti uopće slične onima u stvarnosti, te će jedino što će se iz stvarnosti prenositi u igricu je pole vrijeme, kako ćemo rangirati igrače na kraju svake utrke - hoćeš li ti raditi nekakvu simulaciju utrke ili nešto slično, zato jer sumnjam da možemo rangirati naše rezultate prema onima kakvi će biti u stvarnosti...
Kako nerazumijes,sve ti se uzima iz stvarnosti i pole i rezultat na kraju utrke nema nikakvih simulacija.Evo dajem ti primjer ti imas vozace Hulka i Pascala e sad Hulk je u qvalama bio 7 i na kraju utrke zavrsio 7 i ti dobijas poene za to njegovo 7 mjesto i u qvalama i u utrci isto tako vazi i za drugog vozaca a isti je princip i kod motora i sasije ako imas Hondin motor gleda se koji su zavrsili u qvalama i u utrci i prema tome dobijas poene mislim da oni koji imaju Ferrarijeve motore su u prednosti jer Ferrari snadbijeva 3 tima kao i Mecka dok Honda samo 1 pa je s Hondom kockanje.Nadam se da si shvatio...procitaj pravila jos par puta.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari Maniac je napisao/la:Ante imam pitanje - s obzirom da sada slažemo sami momčadi koje neće biti uopće slične onima u stvarnosti, te će jedino što će se iz stvarnosti prenositi u igricu je pole vrijeme, kako ćemo rangirati igrače na kraju svake utrke - hoćeš li ti raditi nekakvu simulaciju utrke ili nešto slično, zato jer sumnjam da možemo rangirati naše rezultate prema onima kakvi će biti u stvarnosti...
Rangira se prema stvarnim rezultatima kvalifikacija i utrke.

Recimo, ja sad u igrici imam Renaultovu šasiju, TAG Heuer motor, Ericssona i Wehrleina. Za Renault vjerojatno neću dobiti ništa u Australiji (pretpostavljam da će i u kvalama i u utrci biti ispod 10. mjesta), za Ericssona i Wehrleina vrlo vjerojatno također ništa. Za motor ću vjerojatno dobiti nešto, ovisno o rezultatima Verstappena i Ricciarda. Ako bi Verstappen imao pole, a Ricciardo bio recimo treći - onda bih dobio 40 bodova tj. 25 za pole position TAG Heuera i 15 bodova za 3. mjesto TAG Heuera (uz to i novac, svaki bod vrijedi 5000 eura).

Bodovi su standardni za sve (25, 18, 15,...) osim za vozače u utrkama, tu je duplo. Ako bi kojim slučajem Wehrlein dobio pole i pobijedio na VN Australije ja bih samo od njega dobio 75 bodova (25 za pole i 50 za pobjedu).

Evo bodovanje kompletno ovdje: https://www.f1puls.com/igra/pitanja.php - 2. pitanje po redu.

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Mika Hakkinen
ŠASIJA: Renault
MOTOR: Honda
1. VOZAČ: Marcus Ericsson
2. VOZAČ: Pascal Wehrlein

zajebo sam redosljed vozača, al nea veze. nadam se da ce markus opravdati ulogu prvog vozača :P

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
OK, hvala puno sad je sve jasno. Trebao sam ja odmah bolje proučiti i vidjeti da su pitanja i odgovori već postavljeni - sorry zbog dodatnog posla.
Sisu (fin.)

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
Ante, a jel možes napravit opciju zapamti me, da se nemoram logirat u igru? :D

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
@KrBoy93: Trenutno ne. Ostat ćeš logiran dok je browser upaljen, ako ga zatvoriš onda se opet moraš logirati. To mi je trenutno potrebno zbog sigurnosti, kasnije će vjerojatno doći nadogradnja s tom opcijom da te zapamti.
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡