General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
vlado je napisao/la:Soda bikarbona? Kakva je to cudesna formula (tajna) kada je citav internet zna. I to ne jednu, vec stotine metoda i sto je najbolje, svaka kuhinja ih ima.

gjoko, znas koji mene brini? Oni koji prodaju alternative metoda sa 100% neuspjeha u izljecenju.

Sta se desava, postavi se dijagnoza, ljudi u ocaju i strahu traze utjehu, nalaze je na internetu. Odbace provjerene metode ljecenja, bolest uzme jos vise maha tek onda se obracaju pravoj strani kada je steta tesko popravljiva ili nemoguca, da bi bikarbona ekipa mogla reci "eto vidis da moderna medicina nema ljeka".

Nevjerovatno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne velim ja da je soda lijek. Ali da mislim da je lijek zapravo nešto vrlo pristupačno svim ljudima, to mislim. Samo to ne smije u svijet. Jebiga.

Provjerene metode ljecenja raka? Kemo i zračenja? Pa to je najveća laž i obmana prijatelju.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
vlado je napisao/la:
gjoko, znas koji mene brini? Oni koji prodaju alternative metoda sa 100% neuspjeha u izljecenju.

Sta se desava, postavi se dijagnoza, ljudi u ocaju i strahu traze utjehu, nalaze je na internetu. Odbace provjerene metode ljecenja, bolest uzme jos vise maha tek onda se obracaju pravoj strani kada je steta tesko popravljiva ili nemoguca, da bi bikarbona ekipa mogla reci "eto vidis da moderna medicina nema ljeka".

Nevjerovatno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
U najviše slučajeva je tako...ali uvjek postoji iznimka ali vrlo retko. Nije da pravim reklamu, ali moja majka na primer pravi čaj od običnih biljaka koji se ubiru u bašti, plus veliku količinu šećera i taj čaj vrlo efikasno bukvalno topi bubrežna kamenja(ili kako se već zovu) i to za 2 dana. U jednu godinu kod nas dođu negde pomeđu 100 -150 ljudi, a efikasnost je iznad 90%. Ovaj ljek ne topi samo ona kamenaca koje imaju bodlje i se zariju u sam bubreg. Sve ostalo bukvalno topi kao neki jak rastvor.

Mnogo ljidi i lječnici oko mog grada zna za ovo i mnogo puta lječnici im kažu pacijentima-ako nećeš da ideš pod nož ili na infrazvuk idi kod....

A taj čaj je toliko prirodan , da ga može covek piti svaki dan(ali je malo težak na ukusu)

Napominjem da moja mater zna samo ovaj ljek i ništa više. Nije kao neke što daju čajeve i ljekove za sve i svačega. to se prenosi u porodici nekoliko generacija, ali zasad iako mnogi lječnici šalju pacijente, niko nije došao da pita za sastav i da se to komercijalizira

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Nažalost nemam vremena pisati detaljnije o ovome jer imam za ispite hrpu posla, ali čim završi ću opširno opisati, za nekih tjedan dana.

@KRboy - Slažem se. Puno stvari je jednostavno, ali su namjerno zakomplicirane kako se ljudi ne bi interesirali za rješenja.

@Vlado - Žao mi je što malo više ne razmišljaš out of the box, činiš se kao inteligentan čovjek. Probaj malo poći od nekih osnova pa ići prema kompliciranijem. Kako budeš išao, tako ćeš nailaziti na sve više nepravilnosti i nelogičnosti u "struci" jer je ona potpuno pod kontrolom velikih igrača. Pogledaj samo povijest, pa zemljopis, onda fiziku itd. Nepravilnosti na svakom koraku, a govori se o nekakvom napretku. Ili npr. astronomija. Već 40 godina se govori o tome kako se proces istraživanja Marsa ubrzava te da će se ubrzo putovati tamo. Takvih izjava bilo je već davnih dana, i taj rok je već davno prošao. Fotografija Marsa ne postoji, to su sve sranja napravljena u CGI-u.

Gibam sad :zzz:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Explorer je napisao/la:Fotografija Marsa ne postoji, to su sve sranja napravljena u CGI-u.
Mars

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ta fotografija se mogla napraviti i u nekoj pustinji ili zabiti za koju nitko ne zna. Puno puta je astronomija razotkrivena kao lažna tako da im ništa više ne vjerujem.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
KrBoy, jeste kemoterapija uz sve nuspojave jedna od najboljih metoda. Nije laz, nije najbolje rjeseenje ali to je ono sto imamo za sada.

Gjoko, iskljucivo sam mislio na ljecenja raka. Ti ljudi me smetaju, jer je rjec o tako ozbiljnoj bolesti u kojoj svaki dan moze biti presudan. Bilo kakvo odlaganje provjerenih dokazanih terapija.

Ex, zasto razmisljati van kutije kada nema potrebe. Dobro je biti kritican ali sve ima svoje granice. Kada pricamo o vakcinama i ljecenju raka to je sve jasno. Vakcine ne uzrokuju autizam kod djece rak se ne ljeci sodom, vodom uljem od kanabisa ili sjemenkama od neke vocke.

Mediji pricaju o marsu i kolonizaciji jer se tako prodaju, znanstvenici takve stvari ne sire. Barem ne oni ozbiljni. Ne diraj mi mars jer curiosity rovera pratim na fejsu od pocetka. :mrgreen: Out of box nije ako sve negiras oko sebe.
No!

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
zelot je napisao/la:To za cjepiva da si stetna su gluposti. Da nema cjepiva danas bi na planeti zivjelo 2 milijarde ljudi. Cjepivo je samo sparing partner koji nase tijelo uvijek moze pobjediti i tako sebe poboljsati pa kad dodje pravi boksac lakse se nosi sa time. Cijepiva i autizam nemaju nikakve veze. Vlado je dobro rekao, autizam je samo klasifikacija. A i tuna je punija zivom nego cijepivo..

Ok. Svatko ima svoje pa tko ne zeli biti cijepljen ne mora. Ali govoriti da cjepiva nisu dobra je glupost.

Mi koji kurca ne znamo o medicini i kemiji i biologiji smo prvi koji to tvrdimo. I jedini. Docim znanstvenici, doktori i ini sve jedan govori drugacije. Pametnom dosta. Uvijek glupa masa zeli biti pametnija od pametne manjine. Kao nas je vise i mos se jebat ali nije tako. Snaga klade valja um caruje :)

Jedino ako si svim tim znanstvenicima isprani mozgovi i nemaju pojma u kakvoj zabludi zive i stvaraju :D :D
Malo si se zajebo ko je tu većina, a ko manjina. Većina se roka lijekovima, a ne bi trebali. I ovo gore sa sparing partnerom ti je jako glupo. Upravo suprotno. Ako nešto preboliš bez lijekova to ti jača tijelo. Lijekovi ga slabe. I kad nešto lijekovima izliječiš veće su šanse da se opet razboliš. I zašto na svim lijekovima imaš ono sitnim slovima ispisano? Razne nuspojave, i ne smiješ ga koristiti ako imaš ovo ili ono, ako jedeš ovo ili ono, itd. Više štete nego koristi.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Navija za: Sve driven by Verstappen
KrBoy93 je napisao/la: Provjerene metode ljecenja raka? Kemo i zračenja? Pa to je najveća laž i obmana prijatelju.
Nije mi jasno otkud ljudima ideja da su kemoterapije i zračenja obmane i laži. Htjeli vi to vjerovati ili ne, to je još uvijek najbolja solucija koju moderna medicina može ponuditi. Kemoterapije su znantno povisile life expectancy kod bolesnika oboljelih od malignih bolesti, ali kao i svaki drugi lijek tako i kemoterapije imaju svojih negativnih strana koje su nažalost u slučaju citostatika vrlo izražene.

Suprotno jednom prijašnjem komentaru na ovoj temi, lijek protiv tumora ne može biti jednostavan i jeftin iz jednostavnog razloga što se tumorske stanice ne razlikuju pretjerano od stanica normalnog tkiva. Zbog toga je iznimno teško konstruirati lijek koji bi djelovao samo na tumorske stanice, tzv. pametni lijek. Takvi pametni lijekovi su budućnost medicine i na tome se naveliko radi. Trenutno postoji pametni lijek protiv hepatitisa koji djeluje samo na stanice inficirane virusom i liječenje njime se pokazalo veoma uspješnim. Jedina mana je to što je liječenje takvim lijekovima izuzetno skupo. Trenutno se radi i na izradi pametnih lijekova koji bi napadali isključivo tumorske stanice. No dok takvi lijekovi ne uđu u medicinsku primjenu kemoterapija će i dalje biti najbolja solucija liječenja ovakvih bolesti

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Senja, ti nikada nisi koristi ljekove? Protiv glavobolje npr.?
No!

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
U mene majka pije lijekove za glavobolju i uvijek je boli glava. :D Mene rijetko zaboli, i ne, ne pijem lijekove. Prije par mjeseci sam imao kod vađenja zuba malo komplikacija. Jedan korijen su mi jedva izvadili, uz rezanje. I zubar mi je preporučio neke antibiotike. Nisam ih mislio piti, ali su me nagovorili. Pa sam popio jednu tablu. Ali nisam vidio nikakvu potrebu za njima. Prije toga ne pamtim kad sam koristio neki lijek.

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
haha, ja vam savjetujem da malo istražujete sami. Prestanite gutati sve što vam serviraju ;) To vam je isto kao i politika u nas. U glavama su samo dvije stranke., mada znamo da obadvije niš nevaljaju. Bojimo se promjena i bojimo se ići protiv smeća koje nam guraju u medijima, politici, trgovačkim centrima i svemu ostalome. Ne mislimo svojim glavama nego samo gutamo. Zato nam i je tako kako nam je.

Sorry, znam da se ovdje ne smije o politici, ali i zdravstvo je jedna grana politike, tako da... ;)

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
zelot je napisao/la:Mi koji kurca ne znamo o medicini i kemiji i biologiji smo prvi koji to tvrdimo. I jedini. Docim znanstvenici, doktori i ini sve jedan govori drugacije.
Ovo je ključ cijele priče. Lako je razmišljati "van kutije" o stvarima o kojima smo naučili iz par videa na youtubeu. Fora je u tome da pravo na pametovanje imaju isključivo oni koji su stručni za to područje.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Dakle imamo jedan nažalost svježi primjer borbe protiv raka.
http://www.vecernji.hr/estrada/preminul ... ic-1139289
Ivana Popović s 28 godina oboljela je od raka grlića maternice, kojeg je uspješno preboljela. Samo 15 godina kasnije počela je novu borbu za svoje zdravlje. Tada je saznala da ima rak dojke i tada je odbila kemoterapiju i odlučila se protiv zloćudne bolesti boriti makrobiotikom.

- Hohštapleraj bi mi bio biti četiri mjeseca na terapiji, uostalom bio bi to šok za moju djecu i ja im to ne želim priuštiti. Samohrana sam majka i meni ni vikendi nisu slobodni i ne bih dopustila da me djeca gledaju takvu – odlučno je prije četiri godine govorila modna dizajnerica i majka sada 18-godišnje Lune i jedanaestogodišnje Ave.

Dakle protivnici kemoterapije žele reći da bi ne daj Bože u ovakvom slučaju odbili kemoterapiju, mirno odšetali doma, pijuckali sodu bikarbonu?

Nije mi namjera ovdje nekome pametovati. Medicinske tj. veterinarske sam struke, imao sam predmet onkologiju. Znam dobro što su tumori. Također dobro znam što je kemoterapija i nemam namjeru ovdje nekog uvjeravati u ispravnost iste. Kemoterapija je hebena atomska bomba za organizam, ali odbiti istu rezultira smrću mlade majke koja je iza sebe ostavila dvije mlade cure.

Ono što je moje mišljenje je da alternativna i konvencionalna medicina moraju ići ruku pod ruku. Ne možeš isključiti jednu u korist druge.
Jedino što za kraj mogu reći je da dobro znam za Shiitake gljive (agarikon), Zeolit, Aloja itd. Iz iskustva u vlastitoj obitelji mogu reći da ti pripravci stvarno pomažu. Skupi su, ali isplati se. To je must have kad je u pitanju pomoć pri liječenju od raznih oblika karcinoma (agarikon), kad je u pitanju jačanje imuniteta i kada je u pitanju detoksikacija organizma nakon kemoterapije (zeolit).
Naravno uz ovo nabrojano ima još brdo drugih bio pripravaka koji se mogu nabaviti u specijaliziranim trgovinama (u HR npr. Bio & Bio trgovina).
Također prehrana kod takvih bolesnika je ključna, a ono zadnje i ne najmanje važno je ukloniti stres. Stres je najveći ubojica. Nema većeg!

U svakom slučaju, ako je operabilan tumor treba izvaditi. To je masa prožeta krvnim žilama koja se hrani na uštrb zdravog tkiva. Ono što se ne može izvaditi, a to su sitne metastatske stanice treba uništiti kemoterapijom.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
KrBoy93 je napisao/la:haha, ja vam savjetujem da malo istražujete sami. Prestanite gutati sve što vam serviraju ;) To vam je isto kao i politika u nas. U glavama su samo dvije stranke., mada znamo da obadvije niš nevaljaju. Bojimo se promjena i bojimo se ići protiv smeća koje nam guraju u medijima, politici, trgovačkim centrima i svemu ostalome. Ne mislimo svojim glavama nego samo gutamo. Zato nam i je tako kako nam je.

Sorry, znam da se ovdje ne smije o politici, ali i zdravstvo je jedna grana politike, tako da... ;)

Ah da, klasični stav da ako vjeruješ u bilo što što ti mediji ''serviraju'' onda si ovca koja ne zna misliti svojom glavom jer i ptice na grani znaju da su mediji kontrolirani laminatima i ljudima gušterima. Dobro je @vlado rekao, misliti svojom glavom ne znači negirati sve oko sebe.

Crankshaft
Karting
Karting
S nama već: 9 god
Navija za: Alonso, Renault
DaveGilmour je napisao/la:
Nije mi jasno otkud ljudima ideja da su kemoterapije i zračenja obmane i laži. Htjeli vi to vjerovati ili ne, to je još uvijek najbolja solucija koju moderna medicina može ponuditi. Kemoterapije su znantno povisile life expectancy kod bolesnika oboljelih od malignih bolesti, ali kao i svaki drugi lijek tako i kemoterapije imaju svojih negativnih strana koje su nažalost u slučaju citostatika vrlo izražene.

Suprotno jednom prijašnjem komentaru na ovoj temi, lijek protiv tumora ne može biti jednostavan i jeftin iz jednostavnog razloga što se tumorske stanice ne razlikuju pretjerano od stanica normalnog tkiva. Zbog toga je iznimno teško konstruirati lijek koji bi djelovao samo na tumorske stanice, tzv. pametni lijek. Takvi pametni lijekovi su budućnost medicine i na tome se naveliko radi. Trenutno postoji pametni lijek protiv hepatitisa koji djeluje samo na stanice inficirane virusom i liječenje njime se pokazalo veoma uspješnim. Jedina mana je to što je liječenje takvim lijekovima izuzetno skupo. Trenutno se radi i na izradi pametnih lijekova koji bi napadali isključivo tumorske stanice. No dok takvi lijekovi ne uđu u medicinsku primjenu kemoterapija će i dalje biti najbolja solucija liječenja ovakvih bolesti

Pametni lijekovi koji napadaju samo takve stanice čini mi se postoje već par godina te se dijele nekim pacijentima.

Usput, što kažete na dodatak Leatrila prehrani?

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
KrBoy, nemam ja sta puno istrazivati to su ucini za mene-nas drugi i pronasli najbolja moguca rjesenja. Svidjala se ona nekome ili ne to nije nikakav problem. Ako imate dokaze, organizujte se istrazite i ponudite na trziste dokazane terapije. Toliko vas je na internetu da vas nista ne moze sprjeciti u tome, niti vam neko moze zataskati rezlutate.

Nekako i mogu progledati kroz prste zreloj osobi koja se odluci za alternativu u ljecenju raka jer se tice izravno njenog zivota i njene porodice ali cjepiva se ticu svih nas i tu je veliki problem.
No!

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Crankshaft je napisao/la: Pametni lijekovi koji napadaju samo takve stanice čini mi se postoje već par godina te se dijele nekim pacijentima.
Moguće da su neki lijekovi u eksperimentalnim fazama te se daju dobrovoljcima, ali koliko ja znam ne postoji niti jedan takav lijek koji je u širokoj medicinskoj primjeni. Na faksu nam također govore da je potrebno još istraživanja prije no što se itko usudi dati takav lijek u širu primjenu.

Prozovite me naivnim, ali ja sam uvjeren kako Big Pharma nije tako zločesta da želi pobiti pola svijeta i da će kroz sljedećih desetak godina napokon proizvesti lijek za adekvatno liječenje tumora.

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
DaveGilmour je napisao/la:
KrBoy93 je napisao/la:haha, ja vam savjetujem da malo istražujete sami. Prestanite gutati sve što vam serviraju ;) To vam je isto kao i politika u nas. U glavama su samo dvije stranke., mada znamo da obadvije niš nevaljaju. Bojimo se promjena i bojimo se ići protiv smeća koje nam guraju u medijima, politici, trgovačkim centrima i svemu ostalome. Ne mislimo svojim glavama nego samo gutamo. Zato nam i je tako kako nam je.

Ah da, klasični stav da ako vjeruješ u bilo što što ti mediji ''serviraju'' onda si ovca koja ne zna misliti svojom glavom jer i ptice na grani znaju da su mediji kontrolirani laminatima i ljudima gušterima. Dobro je @vlado rekao, misliti svojom glavom ne znači negirati sve oko sebe.
pa ne negiram sve oko sebe, to je jednostavno tako....svi šutimo i sve nam je dobro, truju nas a onda mi hrlimo doktorima sa mitom da nas "bolje" paze, pola lijekova kod nas nema itd. :rofl:

Organizam napadnut rakom je jako slab. A kemoterapija još više izjeda organizam, a jako malo stanica uspije ubiti. Ako je neka agresina vrsta raka tu ti ionako nista nece pomoci jer skace s organa na organa. A ovo ostalo možeš neko vrijeme kontrolirati nekim lijekovima, prehranom itd. Bolje zivjeti kolko možes kvalitetno s rakom nego si sa kemo produzavat zivot jer tad si ziv mrtvac. Nazalost imao sam dosta okolo sebe slucajeva i moje iskustvo je takvo. I onaj tko ubije rak sa kemo/zracenjima ili počne ubijati, jednostavno to ne izdrzi- muči se, pati, živ kopnii, i na kraju umre. Produžavanje agonije samo. Više štete nego koristi.

Lijeka ima, samo sto nikom nije u interesu da bude dostupan svima. Kemo nije ni lijek ni terapija. To je govno koje je učinkovito na 20% oboljelih. I to ako si mentalno jak ko stijena i fizički u top formi i ako imas sreće. Ima uopće takvih kad ti dijagnosticiraju rak?

@vlado dakle sve sto napišu znanstvenici je istina? Ma daj :prcnjau:

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Kako svi sutimo kad je internet prepun alternative u vezi ljecenja. Ukucaj bilo koju bolest u google i najvise ce rezlutata biti upravo u tom smjeru. Dakle, ti ustvari nisi nista istrazio ili otkrio.
Put u pakao je potplocan dobrim namjerama.

Kakva kvaliteta zivota sa rakom do kraja? Ti vidis samo filmske prikaze kemoterapije, najdramaticnije. U stvarnosti je drugacije.

Pa znamo da ima ljeka. Rak se danas prilicno uspjesno lijeci, vise nega ikada ranije. I svakim danom sve vise i vise. Najvaznije je rano otkrivanje i provjerene terapije. A ne cekanje uz bikarbonu pa kada dodje do guse trcati doktorima i ocekivati cuda kada je steta nepopravljiva.

Imas primjere top sportasa kojima je diagnosticiran rak i uspjesno su izljeceni. Isto tako imas primjere ultra bogatasa koji su preminuli sto dokazuje da je svima dostupno isto, bez obzira na status u drustvu.

A kome da vjerujem? Onom zolufaru iz "na rubu pameti"? Stvarno ma daj.
No!

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Najbolje se bosti ko junkie i sve će biti u redu ili ne?
http://zdravstveniodgoj.com/news/dramat ... a-gardasil

http://yournewswire.com/gardasil-destroying-daughters/

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡