General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
@Vettel-Ferrari

Prvi semestar: Fizika 1, Matematika 1, Programski jezik c++, Tehničko crtanje 1, Mehanika (statika), , Informatika, i jedan štreberski predmet Politehnika.
Drugi: Fizika 2, Matematika 2, Tehničko crtanje 2, Čvrstoća materijala, Materijali,
Treći semestar: Elementi strojeva, Kemija 1, Elektrotehnika, Programiranje 1 (isto c++ jezik), Osnove umjetne inteligencije, Energetika, Matematika 3
Četvrti: Programiranje 2, Elementi strojeva 2 ,Kemija 2, Termodinamika, Elektrotehnika 2, Teorija sustava, Osnove digitalne obrade govora i slika,Kvaliteta i zaštita na radu , ekologija.
Peti: Elektronika 1 ,Praktikum električnih mjerenja,Strojarska tehnologija ,Praktikum ručne obrade materijala ,Osnove digitalne tehnike, Ergometodika ,Formalni jezici i jezični procesori ,Programski jezici, Mobilna robotika
Šesti:Elektronika 2., Praktikum električnih strojeva,Praktikum strojne obrade materijala,Strojarska tehnologija 2,Automatika,Arhitektura i organizacija računala

za diplomski trenutno nemam pojma šta ću imat.

Vjerojatno sam zaboravio 2-3 predmeta ali čisto da vidiš o čemu se radi. Svake godine uvedu neki novi praktikum tako da ta lista nije konačna i vrlo je lako moguće da dobijem nešto novo. Trenutno imam praktikum iz Elemenata strojeva i Elektrotehnike. Sljedeće godine koliko sam čuo od kolega bit će izrada makete zgrade fakulteta od raznih materijala, pa testiranja izdržljivosti te makete na raznim uvijetima, bit će izrađivanja jednostavnih robota..... to sam samo načuo za sada, bit će toga puno. Na ovom popisu dosta predmeta nije navedeno da su praktikumi, jer su ti to predmeti kao i svaki drugi ali kao dobiš i praktični zadatak. Računaš, nacrtaš, izradiš.
Međugodina sam.Nemoj me ništa pitati :facepalm: , imam mix predmeta sa svih strana (jer imamo sljednost predmeta, npr mehanika-čvrstoća, matematika 2 i 3...itd pa ako padneš nešto, moraju ti izbaciti sljedeće godine nešto što si prvi puta trebao slušati jer moraš ponavljati onaj predmet koji ne položiš, znaš to i sam). Elektrotehnika 1 npr lagana, dvojka je teška i dosta ljudi padne, Programiranje nije tako teško ako se uči i ako te interesira, a s obzirom da zadaci koje radiš su većinom matematičkog tipa što je dosadno i onda mi nije baš zanimljivo. Da je npr zadatak kroz semestar radit neki konkretni program koji nešto radi bilo bi to puno bolje i interesantnije. Tako je za svaki predmet osim kad naletiš na nekog idiota od profesora , e onda je drž nedaj. Od svega najteža mi je Matematika 2, Mehanika, Termodinamika. Težak mi je onaj predmet di je profesor zajeban i ne zna objasnit. Imam frajera iz Termodinamike lik prepisuje sa papira zadatak i niš ne zna objasnit, a kriteriji su mu visoki. Onda tražim po internetu kako riješit, kako je dobio ovo kako ono, i naravno na internetu nađeš zadatke kakve taj profesor smatra zajebancijom pa ti da zadatak da ti mrak padne na oči. Onda kad ga tražimo da neš objasni mrmlja si nešto u bradu ili traži po papirima, i od toga naravno onda ništa.
slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Sena66-meni ovo igleda vrlo razbacano po granama tehničkih nauka. Mehanika(i ja sam imao ovaj predmet kao Mehanika i jakost materijala) ne ide baš fino sa Mobilnom robotikom... , onda Strojarska tehnologija sa organizacijom računala..

Mada baš i ne razumem ovaj današnji sustav fakulteta sa 6 semesatara. Ja sam imao 42 ispita + diplomski rad(relejna zaštita) na elektrotehničkom fakultetu sa 9 semestara plus onaj 10-ti za diplomski rad. Matematike je bilo 4 (sličnog rasporeda kao što je kod zbirke zadataka Mirs Apsena, samo mnogo mnogo teži). Oni koji su bili na informatičkom smeru imali su i matematiku 5. Kod njih je bilo KTIA-komjuterska tehnika, infromatika i automatika što je danas podeljeno kao zasebni fakultet za infromatičke tehnologije koji je zaseban od elektrotehničkog fakulteta

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@senna66 Auu, u vas je to doslovno smješano 3-4 struke u jednoj, a imamo bar 30% predmeta podudarnosti :? Samo nije mi jasno otkud na filozofskom, kad su sve ti predmeti što si nabrojao tehnički :prcnjau: Jel ima u Rijeci i jedan klasični tehnički fakultet tipa elektrotehnika, građevinski, arhitektura, znam da ima jak pomorski.

@gjoko-mkd Ja studiram u Istočnom Sarajevu (inače prije rata je tu bila sarajevski ETF pa se nažalost razdvojio na dva fakulteta) gdje je očuvan koliko je se moglo taj stari sustav, ali umjesto 9 semestara imamo 8, a za to su se stari profesori (prijeratni) krvavo izborili, jer je od europske komisije gurala taj bolonjski 3+2 sustav. Tako da mi sad imamo 48 ispita + diplomski rad, četiri matematike na dvije opće godine, a petu ima infomatički smjer. A vjerujem kad ovaj stari kadar profesora ode ili poumre, da će se isto informatika razdvajati od prve godine sa ostalim smjerovima, kao što je u federalnom dijelu Sarajeva već prije par godina razdvojeno, a na FER-u već odavno tako, ako se ne varam.

cavallina
Karting
Karting
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Ferrari, Sainz, Ocon, Vet
ajme koliko tu ima materijala za citati <3
malo sam preletjela pogledom sve,ali javim se detaljnije poslije - uglavnom, Rijeka mi je 'sudbinski' grad iz mnogo razloga i osjecam se tamo kao doma...

javim se uskoro :thumbs:
#KeepFightingMichael

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
@Vettel-Ferrari
Evo iskreno ne znam ni ja, do sada smo spadali pod filozofski, od prosle godine tehnicki. Recimo da je tom promjenom prticipacija za 2 soma veca (sada je 7.000 ili malo vise), a idemo jos uvijek na taj filozofski i sve troskove podmirujes na njihov racun. Reko ajd dobro. Jedino sto ima logike je da na diplomskom mogu izabrat taj nastavnicki smjer informatike pa dobivas psihologiju i te stvari....ali opet te 3 godine prediplomskog bi trebale se odradit i na tehnickom. Nitko od nas ne zna zasto je tako....nista nam nisu govorili u vezi toga.
Meni se cini da ni sami ne znaju di bi nas strpali...ali fizicki smo na filozofskom.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
@Vettel-Ferrari
eh da zaboravih ti odgovorit. U Rijeci ima i tehnicki i građevinski fakultet. Zbog toga i je sve to cudno.
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ja sam mislio da imaš i nekih društvenih predmeta, kad ti manje više sve čisto tehniče i matematičke predmete nabroja. Dobro je s tim faksom raditi na primjer u nekoj tehničkoj školi, imaš širok spektar predmeta onda koje si adekvatan predavati. Od tehničkog crtanja, pa do programiranja u strojarskoj školi npr.

A što se tiče programiranja, mi smo radili C i C#, s C-om smo radili 2 semestra i u njemu smo radili baš ozbiljne zadatke, a za C# je meni trebalo neko vrijeme da se prilagodim poslije C-a, jer nisam prije radio s objektno-orijentiranim programiranjem i taman kad sam se prilagodio, predmet već prošao, ja sam ga odmah preko ispita položio, ali ni približno dobro i sigurno kao ta dva predmeta u C-u.

cavallina
Karting
Karting
cavallina je napisao/la:ajme koliko tu ima materijala za citati
malo sam preletjela pogledom sve,ali javim se detaljnije poslije - uglavnom, Rijeka mi je 'sudbinski' grad iz mnogo razloga i osjecam se tamo kao doma...

javim se uskoro
eh,pa...evo da se javim, jucer nisam imala vremena sve u miru procitati..
nisam ocekivala do kud ce jedno banalno 'prepisivanje' dovesti

najprije, @heat, nadam se da ti je otac bolje sada

sto se mojih iskustava tice, sjecam se da sam pokusala jednom u 4. OSNOVNE, bio test iz prirode i drustva,ja se nagnula prema kolegici u klupi vidjeti odgovor na nestovezano uz parkove prirode u Slavoniji (sjecam se da je odgovor bio Djurdjevacki pijesci) i uciteljica me vidjela i opomenula me da cu 'izvrnuti vrat',a meni bilo neugoooodnooo i do kraja osnovne nisam..
cak ni u gimnaziji (prva generacija klasicara u Sibeniku,to je prica za sebe)...
i evo sad pred par mjeseci sam na faksu 'majstorski' prepisala cijeli ispit tako da sam izvadila mobitel i stavila ga NA ispit hladnokrvno i trazila odgovore :chill: (to pokazuje imoju spretnost i iskustvo s tim,ali i interes profesorice koja je pazila na to s jednakim interesom kao sto je drzala predavanja,a jos uzevsi u obzir da mi je njen kolegij o srednjem vijek vremenski premoderan i nije mi pretjerano napeto razdoblje... (ja bih sjela u formulu i otisla u kameno doba :trep: )

ali divim se svojim kolegicama s prijasnjeg odsjeka koje su za ispit bile u stanju iz 'lektire' od npr 80 str. Platonovog teksta (na originalnom starogrckom) od kojih je na ispitu jednu trebalo prevesti na hrvatski,nauciti svih 80 zajedno s prijevodom NAPAMET..nije neko prepisivanje,ali ipak nije ni poanta studija...ali kad je vec program takav da to dopusta...
ja nisam nikad bila u stanju ista bifletati bez razumijevanja,pa sam se mukotrpno druzila s rjecnikom,gramatikom i ko zadnja budala dobila jedva prolaznu ocjenu... :bonk:

e sad,dalje,sto se tice Rijeke...ukratko,oboje roditelja su mi tamo studirali,a tata jos voli napomenuti da je,osim toga,tamo i rodjen i odrastao (tocnije na Susaku,molim fino)..tako da sam svako ljeto bila u blizini,a otkad sam dosla zajedno s faksom u Zagreb,postala mi je jos blize,tako da znam napraviti 'jednodnevni izlet'..
pa,vi Rijecani,neka kava u Indexu nekad? :trep:

e da,jos nesto, vi iz tekuceg grada, znate li sto je fora s onim kaficem izmedju choco-bara Kraš i VBZ knjizare, u onoj ulicici gdje su stepenice prema hotelu Bonavia,kafic se zove Ferrari i cak ima konja iznad vrata?
vidjela sam ga proslo ljeto prvi put i naravno usla unutra i pitala ima li kakav Ferrarijev fan klub u Ri ili nesto slicno (jer to pise na vratima),pa me teta konobarica blijedo pogledala i rekla da se kafic samo zove tako.....i izgleda u skladu s trenutnom formom ljubljenih crvenih,ali ipak,to ime,taj konj.... :trep:
#KeepFightingMichael

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
@Cavallina Stari je hvala Bogu dobro :)

Btw grad iz kojeg dolazim je trenutno hit na brdovitom balkanu. Ne bi bio hit da nije nešto sto ne valja :chill:
https://m.youtube.com/watch?v=JCzs22LcaWA
Popularnost videa je tolika da je #3 u trendovima na YouTube :bonk:
slikaslika

cavallina
Karting
Karting
HeatBlast44 je napisao/la:@Cavallina Stari je hvala Bogu dobro :)

Btw grad iz kojeg dolazim je trenutno hit na brdovitom balkanu. Ne bi bio hit da nije nešto sto ne valja :chill:
Popularnost videa je tolika da je #3 u trendovima na YouTube :bonk:
na prvo :thumbs:

a video,gledam i ne vjerujem...to nije neka sprdacina? majko mila.... :facepalm:
#KeepFightingMichael

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Nije sprdacina, opcinsko vijece Zavidovica :bang: tako je to kad se za presjedavajuceg stavi vatrogasac, sto je jos gore, vijece ga odabralo, vijece mu se smije... mada na onakve lapsuse se i Alija u grobu nasmijao :rofl:
slikaslika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
cavallina je napisao/la:

e da,jos nesto, vi iz tekuceg grada, znate li sto je fora s onim kaficem izmedju choco-bara Kraš i VBZ knjizare, u onoj ulicici gdje su stepenice prema hotelu Bonavia,kafic se zove Ferrari i cak ima konja iznad vrata?
vidjela sam ga proslo ljeto prvi put i naravno usla unutra i pitala ima li kakav Ferrarijev fan klub u Ri ili nesto slicno (jer to pise na vratima),pa me teta konobarica blijedo pogledala i rekla da se kafic samo zove tako.....i izgleda u skladu s trenutnom formom ljubljenih crvenih,ali ipak,to ime,taj konj.... :trep:
:rofl: Doslovno tako, kafić... Ali nije novootvoreni, ima puno godina da je tamo. Sušak kažeš. Gledam ga iz balkona. Ljepo je vidjeti da nas ima, mogli bi stvarno neko okupljanje napravit :)
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
HeatBlast44 je napisao/la: Btw grad iz kojeg dolazim je trenutno hit na brdovitom balkanu. Ne bi bio hit da nije nešto sto ne valja :chill:
Kao što neko napisa u komentarima, ovo ne bi ni nadrealisti bolje odradili :facepalm:

cavallina
Karting
Karting
ne znam kako mi je promicao...
moji vec dugo ne zive u Rijeci (ja sam rodjena i odrasla u Sibeniku,mama odvukla tatu nakon studija :trep: ),i lani sam s frendicom isla,trazile smo negdje gdje cemo jesti i zvala sam joker-zovi tatu (jer ima valjda GPS u glavi i zna tocno sve sto je gdje :klanjam: ) i reko mi je da idem trazim Filodramaticu.....i tako,nekoliko puta smo prosle pokraj nje,cak i gledale malo unutra..i nismo je skuzile.....i onda ugledam na udeljenosti od 100-tinjak metara - KONJ <3 i naravno odjurim tamo,frendica me zove na mobitel i pita gdje sam nestala,kad sam joj rekla sto sam vidjela sam dobila porciju cudnih pogleda :rofl:
#KeepFightingMichael

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
@cavallina
ja sam pred 3 godine skuzio taj kafic....naravno kao i ti iz daljine sam skuzio propetog konjica i pomislio mozda je neki fan club. Sto sam se vise priblizavao shvacao sam da nema veze s F1. Glupost. Jos i kradu logotip Ferrarija.

Rijecani, ima li u RI neki kafic gdje se prati F1/MotoGP? Ja za sada nisam nista cuo/vidio.....
slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ne znam u koju bih temu ovo stavio pa eto...
Prva utrka je 26., što je zadnja nedjelja u ožujku i tad se mijenja sat? A utrka u 6 ujutro...
:bang:

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Evo da se ja uključim. Prvi semestar FKIT-a. Kemija i inženjerstvo materijala. Pao 2 kolokvija, 2 prošo. Imam mehaniku materijala, matišu, fiziku, programiranje, i opću kemiju od ozbiljnih predmeta. Faks je super. Ako završiš na konju si definitivno. Po meni puno bolji izbor nego PMF. Iako moram priznat da sam stavio to kao 1. izbor. Kasnije ima puno izbornih predmeta: nanotehnologija, polimeri, pa specijalizacija za gorivo. Fakat treba ovo završit.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
senna66 je napisao/la:@cavallina
ja sam pred 3 godine skuzio taj kafic....naravno kao i ti iz daljine sam skuzio propetog konjica i pomislio mozda je neki fan club. Sto sam se vise priblizavao shvacao sam da nema veze s F1. Glupost. Jos i kradu logotip Ferrarija.

Rijecani, ima li u RI neki kafic gdje se prati F1/MotoGP? Ja za sada nisam nista cuo/vidio.....
u dubrovniku neđe od kraja 80tih postoji kafić ferrari. unutra posteri ferrarija, grb, ispred tabla 'ferrari parking only' , sve u crvenom, po ps-u. ...
i kafić još postoji, ali su morali mijenjat ime zbog nedozvoljenog korištenja imena 'ferrari', pa su ga promijenili u 'modena'. :P
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
U Sarajevu zbog velikog zagađenja uvedena vožnja sa par/nepar tablicama (da li će se to desiti i kod mene u Tuzli, gdje je stanje vjerovatno i gore nego u Sa, vidjećemo).
Naravno odmah je krenula šprdačina.
http://m.avaz.ba/clanak/269066/kako-su- ... -sa-atifom
slika
[ link do slike ]
http://m.avaz.ba/clanak/269088/cik-pogo ... -ili-nepar
http://ba.n1info.com/a129219/Vijesti/Vi ... blice.html
[ link do slike ]
Ima sad još šprdačina slika, gifova,....
Tipa lik piše : "Jbga, idem na ponoćku sa svojim autom sa parnom registracijom, a u povrtku ću se morati snaći da se vratim sa nekim sa neparnom registracijom"
Ili ovo
https://www.facebook.com/studomat.ba/ph ... =3&theater
slika
A šta ćemo sa ovog lika
slika
slika
A da ne govorimo o situaciji da kamion ima neparne tablice a (polu)prikolica parne i sl. :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡