Felipe je napisao/la:
Možda je moje mišljenje subjektivno, ali Felipe je jako dobro vozio od kad je u Williamsu. Ok, možeš mu manu naći prošle sezone u onim incidentima, ali nije ih bilo mnogo njegovom krivicom, ako izuzmemo Njemačku ne mogu se sjetiti koji incident je on prouzrokovao.
Inače, Massa je Q3 vozio samo jedan krug na starim gumama, ali deveto mjesto je i dalje previše... Nadam se nekom njegovom super startu sutra, kakve je znao izvoditi.

Moje je mišljenje da je Felipe u Williamsu vozio (i još uvijek vozi) puuuuno konstantnije nego u Ferrariju.
Ovo sa Q3 i novim gumama mi nije nikako jasno, pa zar se u Q3 ne dobije ekstra set mekših guma koje se ne mogu iskoristiti u utrci.
Ni ovo sa Kimijevim "izgorenim" gumama mi nije jasno. OK jasno mi je što se dogodilo, ali kakvo je stanje na kraju s iskorištenim gumama onda i kako su to ove izgorene utjecale na drugi izlazak u Q3?
Koliko mi je poznato za kvale i utrku svaki vozač ima na raspolaganju po 3 seta tvrđih i 3 seta mekših + 1 set mekših isključivo za Q3
U Q1 je prvo ovzio na tvrdim i načeo jedan set mekših.
U Q2 je vozio na novim mekšim i na tim starta u utrci.
U Q3 je vozio prvo na mekšim koje je koristio u Q1.
A za drugi izlazak u Q3 su mu ostale 1 set novih mekših (koje može koristiti u utrci) i jedan set mekših koji se koristi isključivo za Q3.
Pitanje: ako je jedan set "izgorio" na čemu je vozio 2. izlazak u Q3? I kako je to utjecalo na loš krug?