VN ŠPANJOLSKE (08. - 10. svibnja 2015.)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nico se napokon probudio, prvi pole ove sezone, ovaj put Hamilton nije uspio napraviti nevrijeme :) Sainz je zablistao pred domaćom publikom, 5. mjesto za njega i TR je sjajno. McH ovaj put pokazuje maleni napredak, oba bolida u Q2, ispred Saubera, Force Indija i (naravno) Manora pokazuje maleni napredak i mogućnost osvajanja kojeg boda u sutrašnjoj utrci. Nico se probudio u pravo vrijeme, 5 bodova u Predictoru je u džepu :mrgreen:

Lady
GP3
GP3
Kimi Raikkonen: "We wanted to make sure and so I was prepared to take the risk and see what happens. It was pretty okay other than that point. We had one new set tyres we haven’t used in the last qualifying, but for some freak reason they got burnt in the blankets and destroyed.

Kimi Raikkonen suffering 'unrelenting misery' in qualifying
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
E ovo mi fakat neide u glavu koliko se sranja moralo dogodit Kimiju. Čak su mu nekim čudnim slučajem izgorile jedan jedini sačuvani novi set mekanih, i to u deci za gume. Nevjerovatno..

______

Asked to explain why he removed the new parts from his car on Saturday morning, Raikkonen told reporters:
"It was my decision, plus the team’s, altogether and we knew that there is a risk and it might be difficult, but the outcome would not be as bad had the last qualifying not been slower than the second qualifying.
Barem će sada imati više uvida u ove nove preinake.. i eventualno korigirati. (kvale+utrka)
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Vettel angažirao male crnce da sabotiraju bolid.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Je, ja sam jutros vidio dvojicu, motali su se baš oko guma.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Znam da su to bapska posla, ali volio bih kada bi netko iz Ferrarija došao Brundel-u (i ostalim jazavcima iz SkyF1) i pitao zašto toliko s.eru kada je u pitanju Ferrari

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Brundle je užas užasa!
On i Croft bi najrađe 15 godišnju Hamiltonovu pretplatu na naslove i ništa drugo!
BBC Sport deset puta bolji!

"Take that Ferrari", "Its hammer time", "Look at that Hamilton, fantastic"
A užasna depresija i računice u maleziji kada je Vettel vodio na kraju i kada se je vidjelo da ga Hamilton neće stići...

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Gadljivi su. Rađe ću slušat Slovenca kojeg ne kužim nego njih. BBC, vrati prijenos svih utrka :trep:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
A ja vas, pa to su Britanci, uvijek ce da hvale svoje, cisto sumnjam da su na Ita Sky nesto stroziji prema Ferrariju :) :P

Meni su svabe na RTL-u zakon, a nekad ne slusam nikog, sve informacije su na netu, a komentatora uvijek ima iritantnih :)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Ne znam, čitam komentare "KIMI U PENZIJU" i ne vjerujem. Znam da su Ferraristi razočarani, ali treba pogledati činjenice. Neke vam je već @Hatt napisao i sam sam pronašao iste informacije.

Kimi ima za timskog kolegu Vettela.. jeste li svi svjesni što to znači? Pa Seb je jedan od vozača koji su pola sekunde brži od ostalih u istom bolidu.
Kimi kao i uvijek tijekom karijere ima bezbroj pehova i nevjerojatno koliko toga mu se može dogoditi u jednom tjednu.
Nije za otpis, tko ne vjeruje neka pogleda prošlu utrku.

I Sebastiana se moglo razapeti nakon Bahreina, Kimi je briljirao i skoro uzeo pobjedu!
Strpljenja i smirenja molim. Kimi je tata za mnoge vozače na gridu.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
luka vz je napisao/la: I Sebastiana se moglo razapeti nakon Bahreina
Upravo tako... Napravio je početničku grešku! I razapeo sam ga :chill:
:mrgreen:

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
pero iz bukurešta je napisao/la:
luka vz je napisao/la: I Sebastiana se moglo razapeti nakon Bahreina
Upravo tako... Napravio je početničku grešku! I razapeo sam ga :chill:
:mrgreen:
hahah, onda u redu :D

Kimi će još odvozit pravih utrka, garantiram :thumbs:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Felipe je napisao/la: Možda je moje mišljenje subjektivno, ali Felipe je jako dobro vozio od kad je u Williamsu. Ok, možeš mu manu naći prošle sezone u onim incidentima, ali nije ih bilo mnogo njegovom krivicom, ako izuzmemo Njemačku ne mogu se sjetiti koji incident je on prouzrokovao. :D

Inače, Massa je Q3 vozio samo jedan krug na starim gumama, ali deveto mjesto je i dalje previše... Nadam se nekom njegovom super startu sutra, kakve je znao izvoditi. :)
Moje je mišljenje da je Felipe u Williamsu vozio (i još uvijek vozi) puuuuno konstantnije nego u Ferrariju.
Ovo sa Q3 i novim gumama mi nije nikako jasno, pa zar se u Q3 ne dobije ekstra set mekših guma koje se ne mogu iskoristiti u utrci.

Ni ovo sa Kimijevim "izgorenim" gumama mi nije jasno. OK jasno mi je što se dogodilo, ali kakvo je stanje na kraju s iskorištenim gumama onda i kako su to ove izgorene utjecale na drugi izlazak u Q3?
Koliko mi je poznato za kvale i utrku svaki vozač ima na raspolaganju po 3 seta tvrđih i 3 seta mekših + 1 set mekših isključivo za Q3
U Q1 je prvo ovzio na tvrdim i načeo jedan set mekših.
U Q2 je vozio na novim mekšim i na tim starta u utrci.
U Q3 je vozio prvo na mekšim koje je koristio u Q1.
A za drugi izlazak u Q3 su mu ostale 1 set novih mekših (koje može koristiti u utrci) i jedan set mekših koji se koristi isključivo za Q3.

Pitanje: ako je jedan set "izgorio" na čemu je vozio 2. izlazak u Q3? I kako je to utjecalo na loš krug?

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Super bilježnica! :thumbs:

Medicinar
Karting
Karting
Navija za: Scuderia Ferrari
Kimi mi je danas uzeo sve živce koje sam planirao za cijeli dan, u jednom Q3. Bijesan sam bio kad sam vidio razliku sekundu iza Vettela, on tu ne pripada. Još gore mi je bilo kad sam vidio da su ga dječica iz TR oprala. No, dobro, evo hat je pronašao informacije koje kažu da ipak nije bilo do njega tačno.

p.s. govorio sam s dozom onom što je realna opcija, a to je ugovor sa Bottasa u Ferariju 2016. godine. Naravno da Kimi ima podjednake šanse, i sve zavsi od njega, ali ovakvi nastupi u kvalifikacijama sigurno neće zadovoljiti Arivabenea i ostatak ekipe. Jedno je što nema takvog primjerka u F1 niti će u bliskoj budućnosti biti, zabavlja sve redom, i uvijek je to radio, ali realno neće još dugo i ovakvi nastupi mu neće produžiti te mogućnosti. Sutra u utrci će se moći vidjeti ili bi bar trebalo da li je to baš sve tako puno hendikepa za njega ili nedostatak koncentracije, jer ipak je ovo Barcelona, staza koja je svojevrsno ogledalo za ostatak sezone.
Zadnja izmjena: Medicinar, dana/u 10.05.2015., 00:05, ukupno mijenjano 1 put.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/597134356335951872

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Sve se raspada u Red Bullu :mrgreen:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JGk2L4m9xDw[/youtube]
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Baš mi je žao Ricciarda :/
Šteta što Red Bull nije jači, on je jako dobar borac i zanimljivo ga je gledati.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ovaj Ricci samo pojavom mi je smijesan, njega u drustvu je milina imat, pozitiva! :)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡