General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ma znam ja tako općenito, znam da je Bernie pretvorio F1 u ovakav biznis kakav je danas i sve to, ali trebao bih neki malo detaljniji izvor da napišem npr. kad je točno F1 zaštićena kao brand i kako se to sve razvilo u ovo što danas imamo. Našao sam sad nešto na njihovoj službenoj stranici, kasnije ću to proučiti, ali svaki dodatni izvor bio od bi mi od pomoći :)

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Službeno:Hulkenberg potpisao za Renault
http://www.autosport.com/news/report.php/id/126644

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
f1zd je napisao/la:Službeno:Hulkenberg potpisao za Renault
http://www.autosport.com/news/report.php/id/126644
:party:
Iako još nije službeno, jer sam i ja pročitao da ga FI neće sputavati, vidjeli smo primjer sainza i RB-a, sve je moguće u F1, no kako stvari stoje, mali su timovi pošteniji od velikih, a fernley zna da mu demotivirani vozač ne koristi previše, dakle vjerujem da je to to, no nije gotovo dok ne potpiše razlaz, pošto su već ugovorili bili sezonu, pa strpimo se još malo, ali brijem da će biti tako i da je to najbolje za sve!

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Kolege, molio bi pokoji savjet jer od mojih ukućana i prijatelja nisam dobio odg koji sam htio.
Po prvi put sam kum na krštenju i običaj je pokloniti "komad" zlata. Svi su savjetovali da kupim ogrlicu, narukvicu.... Klasika. Ja sam kupio (jos mogu promjeniti) investicijsko zlato (kovanicu) 24 karata od 3.1grama. Vrijednost cca 1000 kn. Ta kovanica je prilicno malecka iako ima vrijednost koju tesko da može izgubiti (za razliku od nakita).
S obzirom da na forumu ima siroka lepeza ljudi, vjerujem da su neki od Vas bili kumovi ili krstili svoju djecu. Pa me zanima je li to dovoljno ili da mijenjam? Osim tog, glavnog poklona biti će par dodatnih od 400-500 kn. + za roditelje.
Samo me brine taj "zlatni" dio. Ipak smo si jako bliski prijatelji (inace ne bi bio kum) pa ne bi htio da ispadnem škrt ili nešto sl.
Hvala.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
bijah krizmani kum, kum na vjenčanju, ali na krštenju još ne. mislim da je vrijednost poklona primjerena prigodi.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
Ciki-F1 je napisao/la:Kolege, molio bi pokoji savjet jer od mojih ukućana i prijatelja nisam dobio odg koji sam htio.
Po prvi put sam kum na krštenju i običaj je pokloniti "komad" zlata. Svi su savjetovali da kupim ogrlicu, narukvicu.... Klasika. Ja sam kupio (jos mogu promjeniti) investicijsko zlato (kovanicu) 24 karata od 3.1grama. Vrijednost cca 1000 kn. Ta kovanica je prilicno malecka iako ima vrijednost koju tesko da može izgubiti (za razliku od nakita).
S obzirom da na forumu ima siroka lepeza ljudi, vjerujem da su neki od Vas bili kumovi ili krstili svoju djecu. Pa me zanima je li to dovoljno ili da mijenjam? Osim tog, glavnog poklona biti će par dodatnih od 400-500 kn. + za roditelje.
Samo me brine taj "zlatni" dio. Ipak smo si jako bliski prijatelji (inace ne bi bio kum) pa ne bi htio da ispadnem škrt ili nešto sl.
Hvala.
Kum djetetu se smatra kao drugi roditelj, pa bi najpametnije bilo darivati samo dijete. Ja bih stavio na knjižicu 200-250€ i to oročio (znam da nisu neke kamate), s tim da isključivo dijete može podići i to tek kad napuni 18 god. Do tadu mu, nadam se, ne će trebati, a kad bude odrastao, imat će jedino to što će ga podsječati na davno svršeno vrijeme, pa neka ga iskoristi kao punoljetna osoba kako želi. Pazi, roditelji mogu kovanicu unovčiti, ovo ne. A vidi...

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
raca je napisao/la:
Ciki-F1 je napisao/la:Kolege, molio bi pokoji savjet jer od mojih ukućana i prijatelja nisam dobio odg koji sam htio.
Hvala.
Kum djetetu se smatra kao drugi roditelj, pa bi najpametnije bilo darivati samo dijete. Ja bih stavio na knjižicu 200-250€ i to oročio (znam da nisu neke kamate), s tim da isključivo dijete može podići i to tek kad napuni 18 god. Do tadu mu, nadam se, ne će trebati, a kad bude odrastao, imat će jedino to što će ga podsječati na davno svršeno vrijeme, pa neka ga iskoristi kao punoljetna osoba kako želi. Pazi, roditelji mogu kovanicu unovčiti, ovo ne. A vidi...
Hvala zeko i raca.
250e. Tko zna koliko ce vrijediti za 18 god. A i roditelji su dobro situirani pa ne brinem da ce unovčiti zlatnik. Razmisliti cu još malo, ali pomogli ste.
Hvala.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Kush
GP3
GP3
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
ja sam za zlatnik, kao klinac sam se malo zanimao za filateliju i numizmatiku, novčiće sam dao u švabiju, a markice sestri, ostali mi neki takvi specijalni primjerci kovanica, veći ali srebrni, neznam gdje su, baš bih mogao potražiti, spike sa Titom i slično, brijem da to i danas ima svoje kupce, dakle zlatnik definitivno, samo da bude neka tema koja će i u budućnosti biti aktualna i vrijediti će više puno kod numizmatičara nego kao zlato!

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
Navija za: Ferrari
Ciki, sve zavisi jel su ti prijatelji tradicionalni ili ono moderni...
Moraš uzeti u obzir kak ce to primit recimo deda i baka od malog...kužiš da ne ispadneš čudak....obilježen si onda doživotno :mrgreen:
Valjda kužiš kaj hoću reći.
Ja bi išao na klasiku (nakit i pare) a kad mali poraste onda mu moš dat nesto za uspomenu. Bar ja tako razmisljam :D

F1zaljubljenik0211
Karting
Karting
Navija za: Kimi Raikkonen, Ferrari
Ljudi, malo off topic, ali imam jedan prilično smiješan problem. Trebam otvoriti temu za VN SAD-a a još nikad to nisam radio pa nemam blage veze kako stavljati slike i videe u poruku. :facepalm: Znam da zvučim blesavo, ali bio bih zahvalan ako mi netko može objasniti. :)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
F1zaljubljenik0211 je napisao/la:Ljudi, malo off topic, ali imam jedan prilično smiješan problem. Trebam otvoriti temu za VN SAD-a a još nikad to nisam radio pa nemam blage veze kako stavljati slike i videe u poruku. :facepalm: Znam da zvučim blesavo, ali bio bih zahvalan ako mi netko može objasniti. :)
Ovo je general tema, offtopic tu ne postoji :mrgreen:

Stavljanje slika i videa u post vrlo je jednostavno:

1. Pronađeš sliku na Googleu i kopiraš njezin link
2. Klikneš na gumb "Img" kojeg imaš iznad tekstnog okvira i stisneš ctrl+v, tj. između koda zaljepiš kopirani link

Npr.:

Kod: Označi sve

[img]http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2015/10/P-20151025-00663_HiRes-JPEG-24bit-RGB-News.jpg[/img]
U postu će ti izaći slika:

[ link do slike ]

Ista stvar je i s videom; iznad tekstnog okvira imaš više opcija, možeš stavljati videe s YT-a, Dailymotiona, Googlea i Vimea, opet kopiraš link željenog videa i zaljepiš između koda.

Npr.:

Kod: Označi sve

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mXFEJObhupc[/youtube]
Kod Youtubea samo pazi da kopiraš ovaj link s "youtube.com", a ne onaj s "youtu.be" jer se taj neće pojaviti u postu kao video.

To je sva mudrost oko slika i videa ;)

F1zaljubljenik0211
Karting
Karting
Navija za: Kimi Raikkonen, Ferrari
Hvala puno, ovo ostalo bi trebalo ići puno bolje i možda se i isplati. :)

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Ljudi triba bi malu pomoć. Planiramo uzeti polovni auto srednje klase do nekih 9-10 000 eura 4/5 vrata solidan prtljažnik do 100 000 km po mogućnosti dizel i ne stariji od 7 8 godina. Ima ko kakav prijedlog, savijet, upozorenje losa dobra iskustva.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
mzf1 je napisao/la:Ljudi triba bi malu pomoć. Planiramo uzeti polovni auto srednje klase do nekih 9-10 000 eura 4/5 vrata solidan prtljažnik do 100 000 km po mogućnosti dizel i ne stariji od 7 8 godina. Ima ko kakav prijedlog, savijet, upozorenje losa dobra iskustva.
Octavia :mrgreen:
Samo ne znam hoćeš li je naći sa 100000 KM
Ustvari teško ćeš naći srednju klasu 4/5 vrata dizel sa manje od 100000 KM
Ako ima manje kilometraže, vjerovatno je i prilično jača cijena
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
Frantic je napisao/la:
mzf1 je napisao/la:Ljudi triba bi malu pomoć. Planiramo uzeti polovni auto srednje klase do nekih 9-10 000 eura 4/5 vrata solidan prtljažnik do 100 000 km po mogućnosti dizel i ne stariji od 7 8 godina. Ima ko kakav prijedlog, savijet, upozorenje losa dobra iskustva.
Octavia :mrgreen:
Samo ne znam hoćeš li je naći sa 100000 KM
Ustvari teško ćeš naći srednju klasu 4/5 vrata dizel sa manje od 100000 KM
Ako ima manje kilometraže, vjerovatno je i prilično jača cijena
Tako je...

nađi neku do 150-170tkm i može još tolko bez je*emti :)

evo primjer: http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octav ... s-17392360

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ma kakva Octavia, za te novce se uzme srednja klasa stara par godina. Oćeš Passata, Insigniju, Lagunu, C5, 508, Mondea, Superba..

@Krboy93 - Bez uvrede, ali ovu Octaviju za tolike novce ne bih ni slijep uzeo. Pa to će s registracijom biti 9000 eura za auto staro minimalno sedam godina i s više od 150 000km, a malo je reć da ima slabu opremu, pa nema niti naslon za ruku sprijeda. Još je i drugi vlasnik, dakle sljedeći će biti treći. To auto ne vrijedi više od 6000 eura, i to je plafon plafona realne vrijednosti tog auta.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Kupi novi auto imho

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Karavan? Jer je češće niža cijena i dobije se više prostora, a i udobniji su radi drugačijeg ovjesa.
Može li varijanta da se uzme benzinac, al za manje para? Platiš primjerice 1000 eura manje, pa računaj koliko ti je to goriva.
Koliko godišnje kilometara radite i jel se često ide na duži put?

@doom - Nije ni ta loša. za 10 000 eura se nabavi novi auto, doduše gradski, al jbg. novi je.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
Explorer je napisao/la:Ma kakva Octavia, za te novce se uzme srednja klasa stara par godina. Oćeš Passata, Insigniju, Lagunu, C5, 508, Mondea, Superba..

@Krboy93 - Bez uvrede, ali ovu Octaviju za tolike novce ne bih ni slijep uzeo. Pa to će s registracijom biti 9000 eura za auto staro minimalno sedam godina i s više od 150 000km, a malo je reć da ima slabu opremu, pa nema niti naslon za ruku sprijeda. Još je i drugi vlasnik, dakle sljedeći će biti treći. To auto ne vrijedi više od 6000 eura, i to je plafon plafona realne vrijednosti tog auta.
Ma to je samo ogledni primjerak, nisam bas ni gledao :D :)

I slazem se... za 11-13k € nadje se nova linija passata. do 10 ces tesko bolje od octavije naći. Nađe se passat ona starija linija sa pun k kilometara i taj auto ima problema. Obavezno mora bit common rail, ta verzija je pouzdana, ostalo bježi čim dalje. I ak ga nadjes bolji je 1.9 tdi. Insignija ima probleme sa elektronikom.

A octavija 1.9 tdi nepoderivo. Toči i vozi. Ima ih i s boljom opremom :)

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Explorer je napisao/la:Ma kakva Octavia, za te novce se uzme srednja klasa stara par godina. Oćeš Passata, Insigniju, Lagunu, C5, 508, Mondea, Superba..

@ex, za 9k eura nema teorije da uzmeš Insigniu staru par godina, a pogotovo Superba ili Passata (barem u BiH, a vjerujem da je i u Hrv tako). Ako pod par godina podrazumijevamo npr. 3-4, pa i 5 godina. A i to je u većini slučajeva dosta preko 100000 km. Ma evo gledam i Francuze. Vidim na PIKu par 508 koji su cca. 9k Eur ali su svi iz 2011 i sa cca. 200000 km na leđima. Vjerujem da je tako i sa Mondeom, C5 i Laguna su vjerovatno malo jeftiniji.
Tako da za te novce, dizel, a da je ipak prostrano i da ima gepeka, 4/5 vrata, a da ipak nije uzelo puno više od 100000km opet ostane Octavia, koja je bazirana na compactu, ali dooooosta naginje ka srednjoj klasi.
Ja bi dodao još malo novaca i uzeo nov C-elysse, 301 ili Rapida TSI sa gepekom, pa čak i (ko ne pati od komplexa) i Logana sa 4 vrata. Nije srednja klasa, ali je dovoljno prostrano + dobar gepek, a od opreme ima sve ono standardno što je normalnom čovjeku i više nego dovoljno.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡