Povijest F1

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

fjaka
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: jordan
Lady je napisao/la:Ti stvarno nemaš srama?!
Tko smo to mi i kad smo mi to dolazili srat po ostalim vozačima, a pogotovo na njihove obljetnice? Ne fjaka, ti si jedini bez kulture ovdje koji si došao na ovu temu na godišnjicu Sennine pogiblje i počeo srat!
Šta ti je Senna napravio? Pregazio mačku ispred vratiju? Ubio nekog??
baš naprotiv senna mi je jedan od dražih vozača. i neman protiv njega nego protiv propagande koja se desila nakon njegove smrti. jeli tebi nije glupo da lik koji se rodio nakon njegove smrti na ovom portalu radi sjećanje na sennu a pojma nema ko je on već samo na osnovu te bernijeve propagande koja ga je skoro pa bogon proglasila?
A sad na ovo drugo: 1984 u jakom McLarenu su vozili Lauda i Prost, 1985 također, 1986 Prost je dobio prvenstvo u McL, dok su se dvojica vrhunska vozača borila u jakom Williamsu, Mansell i Piquet. 1987 Mansell i Piquet se bore u super jakom Williamsu za naslov.....
Poanta: Iako su ovo imena koja si baš i sam naveo u svom postu i vozili su u istoj momčadi i to jakoj momčadi, nikad se nije niti približno govorilo o njihovim dvobojima kao šta se kasnije govorilo o dvoboju Senna vs Prost.
osim te '84 ostale nećemo stavljat u isti lonac jer su i drugi osvajali bodove i pobjeđivali. a i te '84 lauda prostu nije bio šta i senna, lauda i prost su se više poštivali međusobno dok su prost i senna tokom druženja u mclarenu postali neprijatelji šta je za tvoju informaciju započeo senna u estorilu '88, pa imola '89...neznan da se u ijednoj bernijevoj propagandi to spomenilo ali se zato prostu tražila dlaka u jajetu u tim istim. jeli spomenuto da su u tabor mclarena u nekoliko navrata kroz '88 dolazili hondini motori sa naljepnicom posebno za sennu? dovoljno da se između njih razviju zategnuti odnosi.

dva vrhunska vozača u svemirskom mclarenu a sve popraćeno aferama normalno da će gledanost bit povećana nego da je sve bilo - med i mliko.
I evo ti za kraj jedan super Ayrtonov krug, ali još genijalnija mi je Prostova faca kad je vidio kakvo nevrijeme je napravio Senna..... :mrgreen:

http://www.dailymotion.com/video/x7ut5t ... to?start=8
identična senninoj faci kad bi mu se 10 krugova prije kraja s prve pozicije i 50 sec prednosti raspala getriba a prost proša prvi ciljem sa jednom rukom na volanu a drugom kopajuć nos :mrgreen: senna je uz villeneuva, kekea itd itd jedan od atraktivnijih vozača ali to nije bila dobitna kombinacija. ti brzi krugovi, pole positioni nisu osvajali bodove. u stanju napravit najbrži krug u utrci ali preglup za cilu utrku ili prvenstvo. u xy slučajeva su ga te vožnje na limitu i silovanje bolida koštale bodova...

fjaka
Formula 4
Formula 4
Lady je napisao/la:Pročitala sam članak i mogu reć samo da je nepotpun. Zanima me zašto autor nije stavio sve moguće teorije oko Senninog izljetanja iz Tamburela. Interesantno je kako je stavio citata Damona Hilla koji je na suđenju naglo dobio amneziju i više se ničega nije sjećao, dok 10 godina kasnije pili kako je Senna pogriješio.
Evo Hillovog svjedočenja sa suđenja:
More than an hour was spent viewing the film from Senna's on-board camera and Hill was then invited to comment upon it.

He appeared reluctant to be categorical but remarked: "There are two distinct times where the car looks to be oversteering and the steering wheel is exactly the way I would expect to see it to correct oversteer."

Asked whether the apparent oversteer in Senna's car was due to low tyre pressure or the state of the Imola track, Hill answered:

"You cannot separate the two, my idea looking at it is that the car seems to oversteer when it crosses the place on the circuit where there are some marks."
skoro pa identičan odgovor tada i nakon 10 godina

fjaka
Formula 4
Formula 4

Lady
GP3
GP3
fjaka je napisao/la:

. jeli spomenuto da su u tabor mclarena u nekoliko navrata kroz '88 dolazili hondini motori sa naljepnicom posebno za sennu? dovoljno da se između njih razviju zategnuti odnosi. .

Ajde mi daj dokaze za ovo. Jer već sam te jednom upozorila da ne klepećeš bez veze i bez dokaza. Ja sam ti u jednom od prijašnjih postova (onih prvih) stavila čisti dokaz šta je napravio Balestre vezano za Hondine motore i kako mu je predsjednik Honde vratio. Da li ti shvaćaš da takvo ponašanje koje ti spominješ bi bila čista uvreda za japance. Ako mi ne možeš svoju tvrdnju potkrijepit dokazima, onda to nemoj više nikad spominjat jer samo širiš laži.

fjaka je napisao/la:
identična senninoj faci kad bi mu se 10 krugova prije kraja s prve pozicije i 50 sec prednosti raspala getriba a prost proša prvi ciljem sa jednom rukom na volanu a drugom kopajuć nos :mrgreen: senna je uz villeneuva, kekea itd itd jedan od atraktivnijih vozača ali to nije bila dobitna kombinacija. ti brzi krugovi, pole positioni nisu osvajali bodove. u stanju napravit najbrži krug u utrci ali preglup za cilu utrku ili prvenstvo. u xy slučajeva su ga te vožnje na limitu i silovanje bolida koštale bodova...
Ma kako ti možeš usporedit Senninu facu nakon kvara za kojeg on nema apsolutno nikakve krivice, ali i da ima, to bi bila njegova krivica... sa Prostovom facom nakon šta ga je Senna potukao na stazi do BOLA? Jel kužiš ti uopće razliku između ovog dvoje?

Jel Nico Rosberg ima istu facu kad mu rikne Mercedes ili kad ga Hamilton u kvalama ostavi miljama iza sebe????
slika

Lady
GP3
GP3
fjaka je napisao/la:
Lady je napisao/la:Pročitala sam članak i mogu reć samo da je nepotpun. Zanima me zašto autor nije stavio sve moguće teorije oko Senninog izljetanja iz Tamburela. Interesantno je kako je stavio citata Damona Hilla koji je na suđenju naglo dobio amneziju i više se ničega nije sjećao, dok 10 godina kasnije pili kako je Senna pogriješio.
Evo Hillovog svjedočenja sa suđenja:
More than an hour was spent viewing the film from Senna's on-board camera and Hill was then invited to comment upon it.

He appeared reluctant to be categorical but remarked: "There are two distinct times where the car looks to be oversteering and the steering wheel is exactly the way I would expect to see it to correct oversteer."

Asked whether the apparent oversteer in Senna's car was due to low tyre pressure or the state of the Imola track, Hill answered:

"You cannot separate the two, my idea looking at it is that the car seems to oversteer when it crosses the place on the circuit where there are some marks."
skoro pa identičan odgovor tada i nakon 10 godina
Ne, ti čitaš samo između redova. Pročitaj još jedanput cijeli dio sa suđenja i vidijet ćeš da Hill ima neku vrstu 'amnezije'. Dobro, to me uopće ne čudi za Hilla kojeg je Senna u jedinoj utrci koju su praktički vozili zajedno, a to je Brazil 1994, Senna ostavio za cijeli krug prije izvrtanja.
Još ću samo ovo napisat: iako nikad nisam podnosila Schumachera, tako mi je drago šta je zakucao Hilla u Adelaideu i na taj način postao prvak te godine, jer nek mi Bog oprosti, ali Hill nikako bije zaslužio niti da vozi onaj Neweyev bolid a kamoli da postane prvak.

Sad ću se vratit na jednu drugu utrku iz povijesti i pogledajte koliko je Hill jadan, a bogami i cijela Jordanova ekipa....

Jordanov team radio: ''Damon, Ralf behind you is a lot quicker, Ralf is a five seconds a lap quicker..''
Samo da malo citiram jadnog Hilla: ''I'am going to put something to you here, and I think you'd better listen to this, if we race, if we two race, we could end up with nothing, so it's up to Eddie..''

I onda timska odredba: ''Ralf, you cannot overtake Damon, that is a team order..''

Jadno, jadno....

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ykI39M27y10[/youtube]
slika

fjaka
Formula 4
Formula 4
Lady je napisao/la:
Ne, ti čitaš samo između redova. Pročitaj još jedanput cijeli dio sa suđenja i vidijet ćeš da Hill ima neku vrstu 'amnezije'. Dobro, to me uopće ne čudi za Hilla kojeg je Senna u jedinoj utrci koju su praktički vozili zajedno, a to je Brazil 1994, Senna ostavio za cijeli krug prije izvrtanja.
Još ću samo ovo napisat: iako nikad nisam podnosila Schumachera, tako mi je drago šta je zakucao Hilla u Adelaideu i na taj način postao prvak te godine, jer nek mi Bog oprosti, ali Hill nikako bije zaslužio niti da vozi onaj Neweyev bolid a kamoli da postane prvak.

Sad ću se vratit na jednu drugu utrku iz povijesti i pogledajte koliko je Hill jadan, a bogami i cijela Jordanova ekipa....

Jordanov team radio: ''Damon, Ralf behind you is a lot quicker, Ralf is a five seconds a lap quicker..''
Samo da malo citiram jadnog Hilla: ''I'am going to put something to you here, and I think you'd better listen to this, if we race, if we two race, we could end up with nothing, so it's up to Eddie..''

I onda timska odredba: ''Ralf, you cannot overtake Damon, that is a team order..''

Jadno, jadno....

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ykI39M27y10[/youtube]
a zbog čega je tu hill jadan???? :klanjam: zato šta nije tija bit ničija pizda tipa šta je barrichello bija schumacherova?

ako je neko tu bija jadan onda su to bili u taboru jordana opet s druge strane i vrapci na grani znaju da je dostić nekoga jedno a pristić nešto sasvim drugo. jordanu te sezone i nisu baš cvale ruže, imat 1-2 ili pustit da in se vozači kolju po kišom natopljenom spa...hm, neznan, manje-više svak bi od nas tu volio vidit utrkivanje ali stavit se na misto eddia kako bi odlučili? kako bi ti odlučila na mistu eddia?

fjaka
Formula 4
Formula 4
ajde da je kakva sredina utrke ali tri kruga prije kraja gotovo san siguran da bi i ja bija jednako jadan i uzeja sigurnih 1-2 nego se kocka sa 1-2 ili ništa.
kolko me panćenje služi malim momčadima je itekako značilo bit 4. ili 5. ili 6. na kraju u pogledu novčanog bonusa za sljedeću sezonu a u jordanu su taj kaos na spa maksimalno iskoristili.

Lady
GP3
GP3
Jadan je Hill šta je uopće išta govorio preko radia, a i znamo da je nikakav vozač po kiši i onda mu momčadski kolega 100 puta brži, a ovaj kuka...
Šta nije bio faca pa rekao preko radia da bi bilo u redu da Ralf prođe kad je toliko brži?
Zašto u Jordanu nisu rekli Hillu ''pusti Ralfa naprijed jer je punnnnnno brži od tebe...'' ?

I danas kad slušam Hilla na Sky-u mi je muka od njega.....
A da ne govorim kakav lažovčina je taj čovjek! I danas kad je dokazano da je Senni pukao stup volana i zbog toga izletio i poginuo, ovaj Demon kenje kako je to bila Sennina pogreška!
slika

fjaka
Formula 4
Formula 4
od zabijanja schumachera u hilla do jordana :fakjea: nemoj sve ispucat danas ostavi koju glupost i za sutra :fakjea:

fjaka
Formula 4
Formula 4
Lady je napisao/la: Šta nije bio faca pa rekao preko radia da bi bilo u redu da Ralf prođe kad je toliko brži?
okačila si mi video jer ka oćeš nešto prkosit a pola toga si propustila čut...ili ti samo čuješ ono šta oćeš.
de se vrati na 0:40 pa mi reci ko je brži nakon šta su damona upozorili da ga ralf sustiže?

Lady
GP3
GP3
fjaka je napisao/la:od zabijanja schumachera u hilla do jordana :fakjea: nemoj sve ispucat danas ostavi koju glupost i za sutra :fakjea:
Dobro, ovo za Schumachera je definitivno glupost! trebali su mu oduzet sve bodove i naslov.... ;)
slika

Lady
GP3
GP3
fjaka je napisao/la:
Lady je napisao/la: Šta nije bio faca pa rekao preko radia da bi bilo u redu da Ralf prođe kad je toliko brži?
okačila si mi video jer ka oćeš nešto prkosit a pola toga si propustila čut...ili ti samo čuješ ono šta oćeš.
de se vrati na 0:40 pa mi reci ko je brži nakon šta su damona upozorili da ga ralf sustiže?
Nakon šta mu je skidao 5 sekundi vremena pa 3 sekunde, Ralf je došao Hillu na rep i NARAVNO vozio ista vremena (sporo) kao i Demon....
Na 0:40 - '' Ralf is now doing the same lap as you''
slika

fjaka
Formula 4
Formula 4
Lady je napisao/la: Nakon šta mu je skidao 5 sekundi vremena pa 3 sekunde, Ralf je došao Hillu na rep i NARAVNO vozio ista vremena (sporo) kao i Demon....
Na 0:40 - '' Ralf is now doing the same lap as you''
ajde ajde nije baš da mu je broja dlake na guzici :trep:

iskusna lisica je privodila trku kraju u miru božjem a mladac željan pobjeda se bio spreman kockat. eddie nije. end of story.

fjaka
Formula 4
Formula 4
Lady je napisao/la:
fjaka je napisao/la:

. jeli spomenuto da su u tabor mclarena u nekoliko navrata kroz '88 dolazili hondini motori sa naljepnicom posebno za sennu? dovoljno da se između njih razviju zategnuti odnosi. .

Ajde mi daj dokaze za ovo. Jer već sam te jednom upozorila da ne klepećeš bez veze i bez dokaza. Ja sam ti u jednom od prijašnjih postova (onih prvih) stavila čisti dokaz šta je napravio Balestre vezano za Hondine motore i kako mu je predsjednik Honde vratio. Da li ti shvaćaš da takvo ponašanje koje ti spominješ bi bila čista uvreda za japance. Ako mi ne možeš svoju tvrdnju potkrijepit dokazima, onda to nemoj više nikad spominjat jer samo širiš laži.
stavio san ti u videima odma povrh tvog posta ali evo ovde ću ponovit točno na mistu di prost priča o tome da nemoraš slušat šta sve 'trabunja' stari majstor.

https://youtu.be/A6QQs-yOMtw?t=344

pazi, to su stvarno teške riči a danas su ron dennis & co. još uvik živi da demantiraju - jako dobar razlog da virujen u to.
ali prisili se ako ikako možeš pogledat oba videa od početka do kraja, šta prost kaže za imolu '89 i suzuku '89. svi znaju šta kaže senna ali poslušaj malo drugu stranu medalje.

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Prije 40 godina na VN Španjolske Lella Lombardi postala je prva žena ikad koja je osvojila bodove u F1! 6 mjesto bilo je dovovoljno za 1 bod,no kako je utrka skračena dodjeljeno joj je samo pola boda.

[ link do slike ]
No gidra, no party.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
To je ispala neka zavrzlama s tim kako je dobila bodove. Što je točno bilo? Odustali ostali bolidi, prekinutau utrka, ne sjećam se baš najbolje?
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

fjaka
Formula 4
Formula 4
baš sad čitan o toj utrci, najprije je velik broj vozača odbio odvozit trening iz sigurnosnih razloga odnosno neispravno povezanih zaštitnih ograda, pa se priko noći nešto osposobilo ali nedovoljno da uvjere fittipaldija koji je turistički odveza 3 kruga kvalifikacija i otiša kući...kasnije u utrci je 5 gledatelja poginilo nakon izletanja stommelena, 4 kruga nakon toga utrka je prikinuta, točnije u 29. krugu i po pravilu odrađene manje od 3/4 utrke bodovi su pripolovljeni.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-dFCGllD4a8[/youtube]

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Na današnji dan 1993. preminuo je legendarni James Hunt, zadnji pravi playboy u F1, ali često time podcjenjen za svoje vozače sposobnosti.

[ link do slike ]
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
A joj Felipe, nisi cenzurirao sliku :prcnjau:

Evo baš pripremam članak za njega :)
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Ma sve što se (ne)treba vidjeti je već skriveno. :D
Obrigado Felipe
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡