VN BAHREINA (17.-19. travnja)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: McLaren
Sve gori u Mercedesu od rivalstva :mrgreen:

Sve više mislim da ako Nico stvarno želi nešto napraviti od karijere u smislu potvrde vozačkog talenta nekim naslovom... Jednosmjerna cesta za izlazak iz MERC u neki drugi tim.

Samo koji?

Mora početi pobjeđivati, nema druge. Prilika mu je već u Bahreinu...

gidra
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: SF
U Bahreinu tradicionalno u zavoju 9 i 10 dolazi do blokiranja prednje lijeve gume. To će biti važan faktor u utrci , nitko ne želi flat spot na friškim gumama.
No gidra, no party.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Pretjecanje i ganjanje od 1. do 5. zavoja, najbolje što može ponuditi Bahrein ako se mene pita.

Evo vozi se već 20 min, dosta bolida je na stazi. Kao što drug gidra kaže, flat spotovi su već prisutni kod nekih vozača, evo upravo je Bottas ogulio svoju gumu.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
luka vz je napisao/la:Sve gori u Mercedesu od rivalstva :mrgreen:

Sve više mislim da ako Nico stvarno želi nešto napraviti od karijere u smislu potvrde vozačkog talenta nekim naslovom... Jednosmjerna cesta za izlazak iz MERC u neki drugi tim.

Samo koji?

Mora početi pobjeđivati, nema druge. Prilika mu je već u Bahreinu...

Ja stvarno ne vidim kako bi on presao u drugu ekipu sa jakim bolidom. Ne vidim zasto bi potpisali ugovor sa njim. Ipak, on nije zvjezda tipa nekih drugih vozaca. Na stranu talenat, kojeg ne fali u f1 trenutno.
Nije zanimljiv za siru publiku. Jos se sada pokopava sa izjavama kada mu ne ide po volji. Koje ce se sigurno racunati u buducnosti. Plus, sto je sada na gridu hrpa mladih i perspektivnih vozaca...

Meni je njega stvarno zao, bio je tako blizu da napravi izuzetnu karijeru, on i stari po titulu... Malo srece mu je falilo u smislu drugi momcadski kolega. Ovako mu je jedina nada da prekine brbljati i pokusa na stazi ispraviti stvari. Ili da Lewis napusti ekipu u trenutku kada ne bolid jos konkurenta, ali to se nece desiti.

Jos bih dodao, po meni, on je bukvalno sve ulozio u pripremama, dao sve od sebe, da bi rezlutat svega bilo uvjerljivo gazenje od strane Hamiltona. Sada ni sam ne zna kako i sta dalje.
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ante Vetma: "Pastor Maldonado još uvijek traži nova mjesta za izlijetanje." :rofl:

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Explorer je napisao/la:Ante Vetma: "Pastor Maldonado još uvijek traži nova mjesta za izlijetanje." :rofl:
Sta je sada uradio? :)
No!

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Malo je istraživao prostor izvan staze
They see me strollin', they hatin' :cool:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Skuplja pijesak prije startno ciljne ravnine, pa da on i Grosjean mogu raditi kule poslije :D

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Explorer je napisao/la:Ante Vetma: "Pastor Maldonado još uvijek traži nova mjesta za izlijetanje." :rofl:
Eto sad me se i citira :trep: :mrgreen:

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Ferrari je danas na oba bolida vozio sa novim motorima.Dakle trenutno su na 2/5.
No gidra, no party.

sportskatribina
Karting
Karting
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Kontakt:
Vettel sve bolji
Sportska tribina - Sport na pravom mjestu

http://sportska-tribina.info/

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
+na tim motorima nesmiju raditi ikakve promjene u vidu tokena. Mogu na svim ostalim komponentama, ali ne i na ICE. Ali mislim da to i nije neki problem. Mislim da su veći dio tokena iskoristili upravo ICE u predsezoni

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Potvrđeno.. Ferrari sa ovom utrkom starta sa novom mašinom kod oba vozača. Naime za one koji nisu upućeni, Ferrari sumnja na napuknuće mašine, te želi promjeniti mašinu prije svoje redovite promjene koja bi sljedila samo za jednu utrku dalje (Španjolska) kada bi donijeli nadogradnju iste. Navodno su ove godine agregati, posebice kod Mercedesa i Ferrarija posebno osjetljivi jer su dignuti pritisci na maksimalnih 500bara, te su veća unutarnja naprezanja.. Navodno se Hulkenbergu zbog istog razloga mašina jednostavno prepolovila (Mercedesov agregat), te su u Ferrariju zbog istih razloga bili oprezni.

Neznam kakva je sad precedura kod Ferrarija ako nisu sa ovom promjenom napravili nadogradnju.. puno je diskusije oko toga, pa neću za sada ništa komentirati sa sigurnošću.

slika

..u svakom slučaju, izgleda da je usvojeno pet promjena agregata kroz sezonu, a jedna utrka je manje, pa su vjerovatno zbog toga odlučili biti nešto rastrošniji tokom početka sezone.

Počeo FP2.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

kikijv97
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Mrzim Ferrari
Di je Ante?

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
@hatt - Pa mislim da ih to neće nešto previše omesti, ipak je to samo utrka ranije nego što su planirali. Ove nadogradnje i poboljšanja mislim da svakako mogu aplicirati na taj motor.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ante neće moći prenositi fp2.
Vraća se sutra

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
luka vz je napisao/la:@hatt - Pa mislim da ih to neće nešto previše omesti, ipak je to samo utrka ranije nego što su planirali. Ove nadogradnje i poboljšanja mislim da svakako mogu aplicirati na taj motor.
Ako nisu imali ni namjere iskorištavati tokene na ICE vjerovatno imaš pravo. Promjenit će one dijelove PU na koje misle primjeniti tokene i to bi bilo to. :thumbs:
Budemo vidjeli kako će se to izdešavati (i ako će) sljedeću utrku.

Razlika između Hamiltona i Vettela po krugu samo 0.100s <3 :trep:

S tim da su sektori bili ovakvi:

Kod: Označi sve

Hamitlon
30.444                42.203                   24.148

Vettel
+0.169                +0.110                   -0.179

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Izgleda da ova utrka ( staza, konfiguracija i vremenski uvjeti) leže Ferrariju. Bitno je promatrati ovaj trening jer je zbog dan-noć termina održavanja realan pokazatelj za nedjelju i samu utrku.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Vettel je imao u prva dva sektora prednost od 0.376s naspram Kimija (znači bez trećeg sektora gdje je Vettel napravio grešku).. te bi vjerovatno bio i treći sektor brži od Kimija, stoga Mercedesova vremena nisu tako strašna na novim mekanim. Jer je razlika između Rosberga i Kimija samo 0.527

Gledajući sektore vjerovatno bi Vettel završio možda za desetinku brži naspram Mercedesa na mekanim da mu je taj prvi brzi lauf bio čist.

Najbolji sektori na mekanim:

Kod: Označi sve

Rosberg:

30.010                   41.076               23.561

Vettel:

-0.174                  +0.178                +0.197* (*postignut na drugom laufu)

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
slika

Rezultati 2 slobodnog treninga
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡