luka vz je napisao/la:Sve gori u Mercedesu od rivalstva
Sve više mislim da ako Nico stvarno želi nešto napraviti od karijere u smislu potvrde vozačkog talenta nekim naslovom... Jednosmjerna cesta za izlazak iz MERC u neki drugi tim.
Samo koji?
Mora početi pobjeđivati, nema druge. Prilika mu je već u Bahreinu...
Ja stvarno ne vidim kako bi on presao u drugu ekipu sa jakim bolidom. Ne vidim zasto bi potpisali ugovor sa njim. Ipak, on nije zvjezda tipa nekih drugih vozaca. Na stranu talenat, kojeg ne fali u f1 trenutno.
Nije zanimljiv za siru publiku. Jos se sada pokopava sa izjavama kada mu ne ide po volji. Koje ce se sigurno racunati u buducnosti. Plus, sto je sada na gridu hrpa mladih i perspektivnih vozaca...
Meni je njega stvarno zao, bio je tako blizu da napravi izuzetnu karijeru, on i stari po titulu... Malo srece mu je falilo u smislu drugi momcadski kolega. Ovako mu je jedina nada da prekine brbljati i pokusa na stazi ispraviti stvari. Ili da Lewis napusti ekipu u trenutku kada ne bolid jos konkurenta, ali to se nece desiti.
Jos bih dodao, po meni, on je bukvalno sve ulozio u pripremama, dao sve od sebe, da bi rezlutat svega bilo uvjerljivo gazenje od strane Hamiltona. Sada ni sam ne zna kako i sta dalje.