Prije svega, sve čestitke Maxu Verstappenu na senzacionalnoj pobjedi
Ovime je definitivno pokazao da ćemo u budućnosti vrlo često slušati nizozemsku himnu...Koliko god ljudi govorili da je Red Bull bio okrutan kad je izbacio Kvjata, ne može se reći da nisu napravili pravu stvar. Prva utrka u novom bolidu i odmah pobjeda, nevjerojatno. Kad sam ga na Predictoru stavio na P3 iza Mečki sam mislio da pretjerujem, ali ispada da sam bio pre-pesimističan
Raikkonen malo pomalo skuplja bodove, uz Lewisov i Nicin DNF on je došao do drugog mjesta u ukupnom poretku. Ipak, danas nije odvozio najbolje moguće, imao je veliku šansu za pobjedu i nije je iskoristio, zato neću pričati o njegovom uključivanju u borbu za naslov unatoč poziciji u uk. poretku.
Vettel je danas kao i Ricciardo izabrao/dobio lošiju taktiku te su obojica na kraju završili iza momčadskih kolega, iako su u prvom dijelu utrke oni bili ispred. Ricci je kao i Kimi cijelo vrijeme bio blizu, ali ni on nije uspio proći. Na kraju mu je puknuće gume oduzelo zadnju priliku za neki napad na Vettela, ali s obzirom da je i unatoč tome završio četvrti, može biti zadovoljan. Ono s čim ne može biti zadovoljan je, kao i Vettel, taktika.
Bottas je danas odvozio isto kao i Massa većinu prijašnjih utrka, daleko iza vodećih, ali i daleko ispred sredine poretka. Sainz je pak odvozio najbolju utrku u karijeri, ovo 6. mjesto najbolji je njegov plasman u utrci dosad, stoga čestitke za njega.
McLaren Honda je s Buttonom završila u bodovima, solidna 2 boda, ali je s Alonsom nažalost došlo do kvara. Taman kad se navikneš da McH završava utrke, evo malo prisjećanja na 2015., ovo je tek drugo odustajanje iz utrke zbog kvara za McH ove sezone (prvo je JB imao u Bahreinu). I dalje je McH na rubu, taman su pred top 10 po brzini, bodovi se skupljaju uz pomoć kikseva ovih naprijed poput danas Mercedesa, ali i to je daleko bolje od lani. U Monacu bi trebali biti još jači, možda čak i sa oba bolida u Q3.
Za kraj, o glavnom incidentu utrke: po meni je ovo trkaći incident i ne bi trebalo biti kazni niti za jednog od vozača. Lewis je bio puno brži i pokušao je proći, Nico je zatvorio vrata, Lewis izlijeće na travu i gubi kontrolu i događa se to što se dogodilo.
EDIT: Nema kazni ni za jednog od Mečkinih vozača, i FIA je proglasila ovo trkaćim incidentom
https://twitter.com/C4F1/status/731875802019692545