VN Španjolske (Circuit de Catalunya) 13. - 15. svibnja 2016.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

mika
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Renault, Hass
KrBoy93 je napisao/la:ja sam sad još par puta pogledao sudar mecki. Jasno se vidi da je rosberg cijelim bolidom ispred. Ham nije kočio i prešo na travu. Vjerojatno je tad stisnuo kočnicu i odnjelo ga je u Rosberga. Čista krivica Hamiltona. Kud je on mislio proci rosberga nije mi jasno. Po travi?!? :zubo:
Ako treba i po travi :mrgreen: ili je možda mislio da je doma i vozi kosilicu :mrgreen:

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
BREAKING NEWS: Hamilton raskinuo sa Mercedesom i potpisao za Husqvarnu :prcnjau:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Utrke kosilica :rofl:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Šta je Lewis htio? Pa nije im prvi put...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yC05YfPIBVc[/youtube]
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Lady
GP3
GP3
Kakva utrka Verstappena koji se još nije ni privikao na bolid i tako smireno i bez i najmanje greške odvozio cijelu utrku.....

Utrku i sve popratno ću kasnije komentirat jer sam sad u žurbi, ali sam presretna šta je moj miljenik pobjedio u svom debiju za ekipu u čiji je bolid sjeo prvi put u petak na treningu.
Znači: 3 treninga, kvalifikacije i onda pobjeda u utrci s bolidom koji nije najbolji.... :klanjam: :klanjam:
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Jeste li zapazili kako se vettel zalio na daniela. Na prvu sam pomislio da je snimka iz rusije. Bukvalno me zbunilo.
A kasnije daniel kaze tipicno za vettela. :mrgreen:
No!

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Bez obzira na odustajanje moga tima odlicna utrka. Lujo :thumbsd: zajebao stvar,bio je vidno brzi,ali se odlucio za krivu stranu,neznaci da bi ga s lijeve strane pretekao,ali barem nebi doslo do ovoga.Trkaci incident,a konzekvence cemo znati uskoro,ako ih bude. Utjeha je ta ,da si merc pored trenutne konkurencije moze priustiti jedan ovakav vikend,ali ne nekoliko njih.Bit ce zanimljivo pratiti poteze merca za dalje.

Kad je vec sila bila takva da ostanemo bez ijednog boda,super je da ferkan pored prve ciste utrke za njihove vozace nije odnjeo pobjedu.

Max uz odlicnu voznju i po ko zna koji put odlicne strategije "tvornice pica" :klanjam: uzima svoju prvu pobjedu.Svaka cast :thumbs:
Timski igrac

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
KrBoy93 je napisao/la:BREAKING NEWS: Hamilton raskinuo sa Mercedesom i potpisao za Husqvarnu :prcnjau:
Ovo je za sprdboxa kolega :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Rekao bih da je Bernie zadovoljan. Sve što je potrebno za napraviti jedan dobar show danas se to i dogodilo.
Rosberg vs Hamilton = trkaći incident. Rosberg ga je lijepo prošao, ali vidim problem negdje drugdje. dakle vozači danas očito moraju biti i nekakvi programeri. Kao što imamo IT programere, tako imamo i vozačke programere. Ne razumijem zašto se danas jedan F1 vozač mora koncentrirati na podešavanje svog bolida preko volana, umjesto da mu je pozornost usmjerena na stazu i događanja na njoj. Već sam prije pisao o tome kada smo pričali kakve bi bolide voljeli gledati. 5 tipki na volanu je sasvim dovoljno. Kakvi j........ modovi na volanu?

Čestitam Max-u. Stvara se nova priča, a rekao bih i nova-stara sila u F1. Kada se pojave nova pravila 2017 ne sumnjam koji će tim najviše profitirati. Mali je odvozio odlično, a iza sebe zadržao je daleko iskusnijeg vozača. Helmut zna posao.

Ferrari je po običaju sve zakuhao jučer. Ponekad se radi o vozačima, a ponekad o momčadi. Također downforce im je nepoznati pojam u usporedbi sa Red Bull-om, strategija u zadnje vrijeme također. Sve mi se čini da je ovom utrkom započeo njihov pad i čvrsto držanje 3 pozicije u konstruktorima. Da danas su se bodovno približili Mercedesu, ali bolid i momčad (a i ponekad vozači) su puni mana ove sezone.

Bravo za Sainza. Također ekipa na dnu poretka je pružila vrlo dobro utrkivanje.
E sad.... Trebalo bi maknuti Mercedes iz F1, a ovima zamrznuti razvoj. Jer ovo danas je bilo fantastično za gledati. Napokon su se dvoje momčadi borile od prvog do zadnjeg kruga za pobijedu. Stvarno neizvjesno do samog kraja. Upravo ono što toliko silno priželjkujemo. Monako je sljedeća stanica u F1 kalendaru. Predviđam blisku borbu u kvalama između Red Bull-a i Mercedesa.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
vlado je napisao/la:Jeste li zapazili kako se vettel zalio na daniela. Na prvu sam pomislio da je snimka iz rusije. Bukvalno me zbunilo.
A kasnije daniel kaze tipicno za vettela. :mrgreen:

A lagano ga je poprimio alonsovski mentalitet.... Vrijeme je da počne nositi pizze mehaničarima jer će prije prije klinac od 18 godina postati prvakom nego on u svetinji zvanoj Ferrari. ;)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Prije svega, sve čestitke Maxu Verstappenu na senzacionalnoj pobjedi :klanjam:
Ovime je definitivno pokazao da ćemo u budućnosti vrlo često slušati nizozemsku himnu...Koliko god ljudi govorili da je Red Bull bio okrutan kad je izbacio Kvjata, ne može se reći da nisu napravili pravu stvar. Prva utrka u novom bolidu i odmah pobjeda, nevjerojatno. Kad sam ga na Predictoru stavio na P3 iza Mečki sam mislio da pretjerujem, ali ispada da sam bio pre-pesimističan :mrgreen:

Raikkonen malo pomalo skuplja bodove, uz Lewisov i Nicin DNF on je došao do drugog mjesta u ukupnom poretku. Ipak, danas nije odvozio najbolje moguće, imao je veliku šansu za pobjedu i nije je iskoristio, zato neću pričati o njegovom uključivanju u borbu za naslov unatoč poziciji u uk. poretku.

Vettel je danas kao i Ricciardo izabrao/dobio lošiju taktiku te su obojica na kraju završili iza momčadskih kolega, iako su u prvom dijelu utrke oni bili ispred. Ricci je kao i Kimi cijelo vrijeme bio blizu, ali ni on nije uspio proći. Na kraju mu je puknuće gume oduzelo zadnju priliku za neki napad na Vettela, ali s obzirom da je i unatoč tome završio četvrti, može biti zadovoljan. Ono s čim ne može biti zadovoljan je, kao i Vettel, taktika.

Bottas je danas odvozio isto kao i Massa većinu prijašnjih utrka, daleko iza vodećih, ali i daleko ispred sredine poretka. Sainz je pak odvozio najbolju utrku u karijeri, ovo 6. mjesto najbolji je njegov plasman u utrci dosad, stoga čestitke za njega.

McLaren Honda je s Buttonom završila u bodovima, solidna 2 boda, ali je s Alonsom nažalost došlo do kvara. Taman kad se navikneš da McH završava utrke, evo malo prisjećanja na 2015., ovo je tek drugo odustajanje iz utrke zbog kvara za McH ove sezone (prvo je JB imao u Bahreinu). I dalje je McH na rubu, taman su pred top 10 po brzini, bodovi se skupljaju uz pomoć kikseva ovih naprijed poput danas Mercedesa, ali i to je daleko bolje od lani. U Monacu bi trebali biti još jači, možda čak i sa oba bolida u Q3.

Za kraj, o glavnom incidentu utrke: po meni je ovo trkaći incident i ne bi trebalo biti kazni niti za jednog od vozača. Lewis je bio puno brži i pokušao je proći, Nico je zatvorio vrata, Lewis izlijeće na travu i gubi kontrolu i događa se to što se dogodilo.

EDIT: Nema kazni ni za jednog od Mečkinih vozača, i FIA je proglasila ovo trkaćim incidentom https://twitter.com/C4F1/status/731875802019692545

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ciki-F1 je napisao/la:
Dani je napisao/la:It is article 20.3 and it reads: "Manoeuvres liable to hinder other drivers, such as deliberate crowding of a car beyond the edge of the track or any other abnormal change of direction, are not permitted."
Razmišljaj rejserski a ne pravnički. I budi ljubazan, pa odg na moje pitanje upućeno tebi.
Odustao sam komentiranja trolova.
slika

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel
Može se reći da su Vettel i Ricciardo oštećeni taktikom. Ali mislim da je više Vettel oštećen. Da su svi bili na istim taktikama, Raikkonen nema šanse da bi bio ispred Vettela. Vozio je sasvim prosječno, i trebalo mu je puno vremena da stigne Verstapena. Dok je Vettel disao za vratom Red Bullovima. A što se tiče Red Bullovog dvojca, mislim da bi i sa istom taktikom Verstapen završio ispred. Već prije promjene taktike, bio je Ricciardu u DRS zoni. Još je i bolje čuvao gume. Završio je utrku na najstarijim gumama od prve četvorke, bez ikakvih problema. Dok je Ricciardo uspio da sjebe najmlađe u ono malo krugova što mu je ostalo do kraja.

Što se tiče nastavka sezone, sad je prilika Alisonu da pokaže da vrijedi. Ako uskoro ne naprave neki ozbiljan pomak u aerodinamici, mogu zaboraviti na borbu za prvaka. I sada, a i u bližoj budućnosti (dok je Newey živ)...

E da ne zaboravim da čestitam Gutierrezu na osvojenom bodu i prvoj utrci bez problema. Još je samo par krivina trebao izdržati ispred Buttona, da ga Vettel i Ricciardo stignu za čitav krug, pa da zadrži osmo mjesto. Na kraju i Kvyat iskoristi njegovo puštanje ove dvojice da dođe do devetog mjesta. Šteta, ali svakako odlična utrka od njega. Otresao je i timskog kolegu na stazi :D

kimi-f1
Karting
Karting
Navija za: Raikkonen, Mclaren
senja je napisao/la:Može se reći da su Vettel i Ricciardo oštećeni taktikom. Ali mislim da je više Vettel oštećen. Da su svi bili na istim taktikama, Raikkonen nema šanse da bi bio ispred Vettela. Vozio je sasvim prosječno, i trebalo mu je puno vremena da stigne Verstapena. Dok je Vettel disao za vratom Red Bullovima. A što se tiče Red Bullovog dvojca, mislim da bi i sa istom taktikom Verstapen završio ispred. Već prije promjene taktike, bio je Ricciardu u DRS zoni. Još je i bolje čuvao gume. Završio je utrku na najstarijim gumama od prve četvorke, bez ikakvih problema. Dok je Ricciardo uspio da sjebe najmlađe u ono malo krugova što mu je ostalo do kraja.

Što se tiče nastavka sezone, sad je prilika Alisonu da pokaže da vrijedi. Ako uskoro ne naprave neki ozbiljan pomak u aerodinamici, mogu zaboraviti na borbu za prvaka. I sada, a i u bližoj budućnosti (dok je Newey živ)...

E da ne zaboravim da čestitam Gutierrezu na osvojenom bodu i prvoj utrci bez problema. Još je samo par krivina trebao izdržati ispred Buttona, da ga Vettel i Ricciardo stignu za čitav krug, pa da zadrži osmo mjesto. Na kraju i Kvyat iskoristi njegovo puštanje ove dvojice da dođe do devetog mjesta. Šteta, ali svakako odlična utrka od njega. Otresao je i timskog kolegu na stazi :D
Za mene je Kimi danas odvezao sasvim dobru utrku ako izuzmemo start gdje je izgubio par pozicija, nakon toga lijepo se vratio i stizao je Red Bullove sporije jer je znao s kojom taktikom se ide, tj. da treba paziti na gume koje su bile nešto starije od vettelovih i morale su izdržati nešto više krugova.
Još jednom čestitke Maxu :klanjam:
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Svaka čast klinjo (čuj klinjo, dvije godine stariji od mene :shock: jbt što ja to radim sa svojim životom...), danas mi je Max puno toga pokazao. Nisam se palio i ložio na njegov potencijali o kome su svi pričali u Toro Rossu, znate svi da nikada nisam pričao bajke o njemu, želio sam vidjeti što on ustvari može, i danas mi je pokazao da je jedinstveno biće, koje se na pojavljuje često u našem svijetu.

I poruka Berniju, ne trudi se "peglati" prvenstvo i pokušavati ukinuti Mercedesovu dominaciju, imat ćeš zasigurno dominaciju Maxa kakvu nećeš moći ispeglati. :chill:

Žao mi je Ricciarda na kraju, kontrolirao je utrku, taktičari u Red Bullu su mu odredili sudbinu, nažalost, iako je bio bolji od Maxa, sada ispada da mu je mali došao u tim i oteo ga. :(
Obrigado Felipe

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Dani je napisao/la:
Ciki-F1 je napisao/la:
Dani je napisao/la:It is article 20.3 and it reads: "Manoeuvres liable to hinder other drivers, such as deliberate crowding of a car beyond the edge of the track or any other abnormal change of direction, are not permitted."
Razmišljaj rejserski a ne pravnički. I budi ljubazan, pa odg na moje pitanje upućeno tebi.
Odustao sam komentiranja trolova.
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57D4474C
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Danijeva reakcija na to:
[ link do slike ]
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Lady
GP3
GP3
Utrka super!

Ovo s Mercom je po meni trkaći incident, iako bi veću krivicu stavila na Hamiltona, ali nikako ni jednog kaznila. Kaznili su sami sebe i to im je dovoljno. Ono šta me raduje da je Nico pokazao da se ne namjerava više micat Hamiltonu pa maker se i sudarili. Morat će ovo debelo riješavat dvojac Lauda - Wolff.

Ferrari i kad im udjeliš priliku (Merc odustao u drugom zavoju) za 1 i 2, oni nešto sjebu! Danas su definitivno zeznuli Vettela koji je odlično vozio i bio je najveći kandidat za pobjedu, ali kriva strategija ga je makla na treće mjesto.

Raikkonen nit smrdi nit miriše! Istina, nije mogao ništa protiv Maxa, ali opet se pokazao kao sporiji od Vettela, a i start je ukakio!

E sad nešto šta sam primjetila: Max se vozio iza Riccia na pristojnoj udaljenosti, a kad je trebalo, njegov pace je bio brži od Riccievog + bolje čuva gume. Mislim da će Max vrlo brzo postat br 1 u ekipi Red Bulla. Ovo ne govorim sa navijačke strane (većina znate da jako volim i podržavam Maxa), već realno gledajući njegov pace u utrci i samu hladnoskrvnost. Max, tako mlad, ma klinjo, a tako hladna glava i pribranost. On će bit vozač o kojem će se pričat još godinama......

Ostale neću ni komentirat jer ih nisam baš ni primjetila....

Jedino bi još pohvalila Sainza na super rezultatu, i Guttiereza koji je također imao jednu solidnu utrku.....
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Uhhhh, neprocjenjivo brate :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ciki-F1
Formula 2