Da mu jedan Hulkić pred nosom odnese podium .. oke znam da ima 200 postolja manje više,ali baš baš baš loša vožnja od britanskog Ferrarija

Da se nadovežemFrantic je napisao/la: 06.07.2025., 17:56 Lando, ako se ne varam, nijedno izlijetanje, nijedno slajdanje, proklizavanje, hvatanje bolida.... (uz Hulka, naravno)
Svi (Max, Lewis, George, Oscar, Charles, .....) su imali manje ili veće kikseve
Kao što sam ga mogao nazvati glupanom za Kanadu ili (ne znam na kojoj trci) kad je ispadao glup za DRS detekciju, da ga pohvalim danas.
Zašto? Zar ne treba uzeti u obzir da je vozio na monza-spec krilu?Frantic je napisao/la: 07.07.2025., 09:36 Max k`o diletant, po mokrom jučer (manite mi sad priče o krilima).
Tko ti je jučer ostavio gori dojam od njih dvojice i zašto?
Max ostavio gori dojamFrantic je napisao/la: 07.07.2025., 10:21 Pa možemo uzeti u obzir i da je Charles imao problema sa vizirom, pa je imao ono prvo izlijetanje![]()
![]()
Mislim ono, ako tražimo izgovore
Šalu na stranu.
Naravno da je Max ostavio gori dojam.
Zato što su ovo "njegove" trke.
Znamo da je Charles manje-više "tanak" u ovakvim (polu)kišnim trkama.
Zna on odvesti solidno / vrlo dobro / odlično kišnu trku, ali treba to da radi na redovnoj osnovi.
Alestorm je napisao/la: 07.07.2025., 10:34 Nikad nista nisam pisao na forumu, samo redovno citam ali ovaj put cu morati. Ti si Frantic, vjerovatno najsmijesnija osoba koja je ikad pisala na forumu. Shvatam navijacki naboj i ljubav prema debilnom Ferariju koja je vise neki mazohisticki poriv ali ti si druze toliko smijesan i nerealan u glupostima koje pises. Podsjecas me na onaj skec Nadrealista "Igra brojki i slova" kad se Nele umiljava Djuri a maltretira Zenita. To ti radis sa Sarlom, znas kao, eto lose je odvezao ali to je bilo ocekivano pa mu se prasta, mili moj i dragi Sarl, sta ce, dusa eto ne zna on da vozi po kisi, a Maxu se ne prasta jer su ovo "njegovi uslovi"
Hahahah pa kakav je to vozac Sarl kada nije u stanju odvesti po kisi solidnu utrku, jel to buduci F1 sampion? Evo da ti odgovorim, to je brz vozac na suvom ali je nula po kisi, samim tim nije ni dostojan da bude sampion niti ce vjerovatno ikad biti, on ti je nivo Fetela (ako i toliko) bice sampion samo ako ga usere sreca kao i Sebastiana. Taj isti Luis o kome tek mogu stosta da kazem i to ne lijepog je po kisi uvijek bio nivo iznad a to ipak nesto govori. Skini te Ferari ruzicasto crvene naocale kroz koje Leklera vidis kao neko bozanstvo i budi realan. Lekler je malo iznad prosjeka vozac po kisi, po suvom je brz ali i tu zna da fejla. I to cesto.
dmj je napisao/la: 07.07.2025., 12:29 A gle, imaš onu staru genijalnu "Znao sam da će zajebati - i zajebao je. Tko kaže da se na ljude ne može računati?" Lošu utrku Leclerca u ovakvim uvjetima ne mogu nazvati osobitim iznenađenjem, dok je Verstappenova to svakako bila. U tom je smislu ostavio gori dojam, ne zato što je na stazi i oko nje bio gori, jer nije, nego u odnosu na razinu očekivanja...
Samo ću ti reći da je Massa bio crveni Beyblade baš ovde u Silverstoneu 2008, vozač koji je imao titulu u džepu do zadnjeg kruga i zadnje krivine te godine. Dakle kako bi se gledalo na njegovo izdanje u Silverstoneu 2008 ako bi bio prvak te godine?Alestorm je napisao/la: 07.07.2025., 10:34 Nikad nista nisam pisao na forumu, samo redovno citam ali ovaj put cu morati. Ti si Frantic, vjerovatno najsmijesnija osoba koja je ikad pisala na forumu. Shvatam navijacki naboj i ljubav prema debilnom Ferariju koja je vise neki mazohisticki poriv ali ti si druze toliko smijesan i nerealan u glupostima koje pises. Podsjecas me na onaj skec Nadrealista "Igra brojki i slova" kad se Nele umiljava Djuri a maltretira Zenita. To ti radis sa Sarlom, znas kao, eto lose je odvezao ali to je bilo ocekivano pa mu se prasta, mili moj i dragi Sarl, sta ce, dusa eto ne zna on da vozi po kisi, a Maxu se ne prasta jer su ovo "njegovi uslovi"
Hahahah pa kakav je to vozac Sarl kada nije u stanju odvesti po kisi solidnu utrku, jel to buduci F1 sampion? Evo da ti odgovorim, to je brz vozac na suvom ali je nula po kisi, samim tim nije ni dostojan da bude sampion niti ce vjerovatno ikad biti, on ti je nivo Fetela (ako i toliko) bice sampion samo ako ga usere sreca kao i Sebastiana. Taj isti Luis o kome tek mogu stosta da kazem i to ne lijepog je po kisi uvijek bio nivo iznad a to ipak nesto govori. Skini te Ferari ruzicasto crvene naocale kroz koje Leklera vidis kao neko bozanstvo i budi realan. Lekler je malo iznad prosjeka vozac po kisi, po suvom je brz ali i tu zna da fejla. I to cesto.
Potpis, čovjek objasnio i napisao, ono što sam ja (i još neki) milion puta napisao.Konkretno, kod Leclerca je ključni element slagalice podkapacitiranost bolida u odnosu na njegove mogućnosti. Koja ga, i na suhom i po mokroj stazi, tjera da riskira više no što oni koji imaju sigurnost koja proizlazi iz pobjedničkog bolida, moraju. Osim onoga kratkog razdoblja na početku 2022, on nikada nije imao takav bolid, a jako bih volio vidjeti kakav stupanj konzistentnosti bi mogao ostvariti ako ga dobije na dovoljno vremena da se može ozbiljnije umiješati u borbu za titulu. Nisam nimalo siguran da ne bi pucao pod pritiskom, no ne mogu znati dok se ne dogodi.